Temat:
VEE
Dane operacyjne za kwiecień trochę lepsze na poziomie liczby obsłużonych spraw i trochę gorsze na poziomie MPC m/m.
Pojawił się też raport okresowy za 1Q, moi zdaniem najciekawszy fragment: "W tym tygodniu uruchomiliśmy z niemieckim klientem testy wysoko wolumenowej kampanii, której ciągłe działanie produkcyjne powinno ruszyć jeszcze w tym miesiącu. Jednocześnie weszliśmy w fazę pilotażową z potencjalnym partnerem, udostępniającym swoje oprogramowanie firmom z sektora SME w wielu krajach. Trwają także prace nad pilotażowym projektem dla koreańskiego call center, obsługującego m.in. duże sieci AGD"
Spółka rozważa emisję akcji, ale możliwa jest emisja z uwzględnieniem PP, co jest uczciwym podejściem do akcjonariuszy mniejszościowych.
|
|
Temat:
VEE
|
|
Temat:
TSGAMES
Dix22 napisał(a):
Dla mnie najciekawsze jest zachowanie kursu, bo kurs jest na ekstremalnych dołkach, a do spożytkowania jest ca 150 mln zł, które pójdzie w ramach skupu/dywidendy do akcjonariuszy.
wydaje mi się, że źle liczysz. W 3 kw. mieli około 80 mln PLN zobowiązań wobec klientów. W związku z tym, wydaje mi się, żę duża część gotówki to nie ich pieniądze, a pieniądze ich klientów, które raczej nie powinny być ruszane. Jeżeli się mylę - proszę o korektę.
|
|
Wynik raczej lepiej niż solidne. Rekordowe przychody i widać, że rozwój działalności produkcyjnej był chyba dobrym kierunkiem. Pozwolę sobie tutaj zacytować zarząd i wytłuszczyłem moim zdaniem ciekawy fragment: Cytat:W trzecim kwartale br. Spółka znacznie zwiększyła skalę działania, przy jednoczesnym ograniczeniu kosztów operacyjnych. Wprowadzone działania mające na celu kontrolę wydatków w sytuacji rosnącego wolumenu zleceń i przychodów przełożyły się na poprawę wyników finansowych tego okresu oraz wypracowanie zysku narastająco od początku bieżącego roku.
Przychody w 3Q2024 roku miały rekordową wartość 8,9 mln zł ( 34,6% wobec 3Q2023). Wymienione czynniki miały wpływ na wzrost EBIT o 380% w ujęciu 3Q2024 vs. 3Q2023, tj. osiągnięcia zysku operacyjnego na poziomie EBIT 2,8 mln zł w okresie 3Q2024 roku. Narastająco za 1-3Q2024 roku EBIT wyniósł 3,686 mln zł ,co oznacza wzrost o 31,2% w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego. EBITDA wyniosła 3,720 mln zł w 3Q2024 oraz 6,4 mln zł narastająco od stycznia do końca września. Z satysfakcją możemy poinformować o wypracowaniu zysku netto w okresie minionego kwartału na poziomie 2,436 mln zł i narastająco w wysokości 2,287 mln zł. źródło: biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy...
|
|
Temat:
BACT
|
|
Czy ktoś z was używa amibroker toolbox ? Warto kupić ? Jakie wrażenia ?
|
|
anty_teresa napisał(a):@Piti54 To nie konkurs na własny portfel, tylko pięć spółek mocnych fundamentalnie, a nie spekulacyjnie. Jedyne co możecie mi zarzucić to wielkość moich spółek. Rzeczywiście, są one bardzo małe i przez to ryzykowne, ale co najmniej 3 z nich mają solidne fundamenty. Nie jest to także mój portfel, ponieważ nie posiadam 3 z 5 spółek, które wymieniłem. Okej, to krótko uzasadnię : Sfd, lider rynku suplementów i odżywek w polsce, praktycznie cały czas polepsza swoje wyniki finansowe. Bardzo ciekawa branża która ma przyszłość i mocno się rozwija. Suplementy diety to ostatnio hit inwestycyjny. Windmobile- lider rynku mobilnej reklamy w polsce, ciekawe produkty, zarząd który się zna, i ma doświadczenie, ogromny potencjał w krajach arabskich i za granicą do rozwoju. telforceone - lider dystrybucji akcesoriów telefonicznych w polsce, Dosyć tania spółka, która szybko polepsza swoje wyniki. Perspektywy wzrostów jej marki telefonów myphone są duże, firma zaczyna wychodzić na europę i poza nią. Zdywersyfikowana działalność jest dodatkowym plusem. Leasing experts broker leasingowy, lider rynku, bardzo szybko powiększa sieć sprzedaży oraz swoje wyniki, słaba struktura bilansu i ostatni smród zrobiony przez prezesa nie pomagają, ale uważam że w ciągu 20 lat, każdy prezesowi wybaczy i 2,50 należy się jak psu buda.:D lzmo lider rynku systemów kominowych wytwarzanych metodą izostatyczną, tu czekam, aż w końcu się pojawią przychody. Lzmo jest tańsze niż udziały które posiada w baltic ceramics i elekrtoceramics, dodatkowo dostajemy najnowocześniejszą fabrykę w europie. Rynek który ma potencjał i możliwości eksportowe.
|
|
Moje pięć top typów. 1. windmobile 2. telforceone 3. sfd 4. lzmo 5. leasingexperts
|
|
zjk napisał(a):Leasing-Experts napisał(a):Szanowni Państwo, spółka Leasing-Experts opublikowała właśnie wyniki finansowe za III kw. 2014 r. To kolejny bardzo udany kwartał. W okresie 1-3Q2014 przychody spółki wzrosły o ponad 100%, a EBITDA i zysk netto o ponad 300%. Tak dobre wyniki to głównie efekt dynamicznego rozwoju uruchomionego w maju br. funduszu leasingowego. Zapraszamy do lektury raportu okresowego za III kw. 2014 r.: www.leasing-experts.pl/relacje...Oraz prezentacji o spółce: www.leasing-experts.pl/relacje...Zachęcamy także do śledzenia naszej strony internetowej http://www.leasing-experts.pl i zadawania pytań – na forum lub drogą mailową. Pozostajemy do dyspozycji, Zespół Relacji Inwestorskich Leasing-Experts S.A. ir@leasing-experts.pl Zysk przychodow jak i zyskow owszem jest imponujacy, niepokojacy jest jednak mega wzrost zadluzenia. Spolka jest bardzo zlewarowana, dotego potrzebuje znaczne kapitaly na rozwoj dzialanosci. Ryzyko kolejnych emisji w celu pozyskania kapitalu jest bardzo wysokie. Przy okazji warto zaznaczyc ze nominalna wartosc akcji bardzo niska. Korzystajac z okazji, czy moglibysmy poznac odpowiedz na kilka prostych pytan: 1) Jak bedzie wygladac sytuacja w przypadku gdy dwoch z obecnie posiadanych 11 leasingobiorcow przestanie splacac swoje zobowiazania? Przy obecnej malej ilosc klientow ryzyko jest wysokie. 2) Jaka wizje na sprzedanie przejetych aktywow posiada spolka w przypadku gdyby doszlo do takiej potrzeby? 3) Jak bedzie wygladac odkup nieruchomosci leasingowych po uplywie terminu, oraz jaka szacunkowa rentownosc na podjedynczej inwestycji uda sie osiagnac spolce (zakladajac brak problemow po stronie leasingobiorcy)? Zaprosili do zadawania pytań, ale odpowiedzi już brak. Gdzie sens i logika ? No chyba że, odpowiedzieli ci na PW.
|
|
uży funkcji settradedealys()
|
|
Temat:
IMS
ktoś z was bierze udział w skupie ??
|
|
dzięki za odpowiedź, ale z dopisywacza też podobno nie ma tego wykresu, na stooq-u jest wykres kontynuacyjny, czy ktoś wie jak go wgrać do amibrokera ??
|
|
Chciałbym mieć w amibrokerze wykres kontynuacyjny kontraktów NA fw40. Czy ktoś wie, jak go wgrać ? Byłbym wdzięczny za pomoc.
|
|
Jakiś komentarz do raportu? Dla mnie raport jest masakryczny, i te przepływy pieniężne.
|
|
Dziisaj ciekawie, to prawda, udało mi się zamknąć długą na 2452, ale potem i tak straciłem kilka pounktów, za szybko zamknąłem krótką, a odkupiłem po 2442.
|
|
Mam dokładnie te same spostrzeżenia, działają na pro wzrostowym rynku, a z drugiej strony ta firma nie potrafi zarabiać.
|
|
Dzisiaj fajny raport z ezo.
|
|
Temat:
EZO
Też na początku zwróciłem uwagę na duże obroty, ale zobaczyłem że to cały czas ktoś zrzuca z prawej, więc na razie nie ma sensu, będzie taniej, ale niedługo będzie można zacząć wchodzić, wątpię by rynek czekał aż uruchomią pierwszą instalację.
|
|
Temat:
MAKOLAB
Wskazniki nie są wygórowane. Kurs akcji cały czas się obniża. Może ostatni raport nie był najlepszy, ale firma jak widać cały czas się rozwija. Co może ciażyć na kursie ? P
|
|
Ja również jestem w twoim wieku i na co dzień zajmuję się giełdą, możemy się wymieniać linkami i analizami. Skąd czerpiesz wiedzę ? Ja mam konto na nbportal, i tam można się nauczyć analizy fundamentalnej. A o analizie technicznej mam książkę.
|
|
odreagowanie przyjdzie po 4 czerwca, po wypłacie dywidendy. W tedy przeważnie ludzie dokupują.
|
|
Prezes popsuł nastroje. Jestem ciekaw czemu to miało służyć. Może dydwienda podniesie kurs w takim razie ?
|
|
Temat:
TAURONPE
Co dalej z Tauronem, i kiedy w końcu odpowiedzą co z dywidendą? Wydawało mi się że mieli to zrobić dzisiaj.
|
|