Temat:
ODLEWNIE
no ladnie pieknie, kurs rosnie.. ale co ze splata opcji przeciez to nie 5 zl? a obciazenia sa dosc spore...
|
|
Temat:
QUERCUS
po malu up. czyzby zapowiedz 5 zl i przejscie na parkiet glowny po malu sie ziszczalo? pytanie tylko czy ludzie beda na tyle ufni by dalej inwestowac coraz wieksze pieniadze na gieldzie?
|
|
Temat:
WDBBU
"Spółka jest pierwszym brokerem ubezpieczeniowym, którego akcje są notowane na NewConnect." ...no i widac juz pierwsze pozytywne wyniki dla akcjonariuszy..
|
|
Temat:
AZTEC
no to chyba rosnie konkurencja dla wkret-met, przy czym w/w spolka to pikus do azteca. mocowania zawsze beda sie sprzedawaly bo to podstawa budowlanki. wyglada na to ze firma sie szykuje na wschod europy i Rosje a przy okazji tani eksport do krajow zachodniej europy... moim zdaniem bedzie sie dzialo :systematyczne up
|
|
Temat:
BPC
no tak tyle ze aby spoleczka ruszyla na polnoc to musi sie cos dziac...to tak jak z rowerem jak nie nacisniesz na pedal to rower nie pojedzie - proste jak budowa cepa...trzeba czekac na pozytywne info ...tak wiec zanim totems funds ( i inne spolki corki)zacznie funkcjonowac poprawnie i przynosic dochody nie ma mowy o polnocy, wiec bedzie kiszonka a wychodzic ze strata nie ma sensu( w moim przypadku to -30%) chyba ze znasz inne spolki ktore warto kupic, a dadza zarobic min 100% w min. rok?
|
|
Temat:
BPC
realia mowia ze poki co -40% i cisza, to samo inne spolki wypuszczone na rynek przez stajnie wrcoclawskiej spolki..
|
|
Temat:
FASTFIN
ladnie ladnie, oby wiecej wierzytelnosci skupili a bedzie calkiem milo...
|
|
Temat:
FASTFIN
a ja skupowalem i czekalem wytrwale na taki dzien jak dzis... pozdrawaim chlodne glowy
|
|
Temat:
BPC
faktycznie produkcja spolek corek az powstanie rodzina o liczebnosci przedwojennej rodziny polskiej... co nastepne Panie Gudaszewski? owiniete w sreberko, wizje bajonskich zyskow a realia mowia cos zupelnie innego...
|
|
Temat:
TRION
wszyscy juz pogrzebali triona, zabalsamowali...a tu info i dzida na pł. ciekawe jak bedzie dalej ps akcji nie mam ale poobserwuje...
|
|
Temat:
BPC
wszystko łądnie ,pieknie na papierku  ....czas do pracy panowie,akcjonariusze chcieli by zobaczyc fizyczne skutki tego polaczenia.
|
|
Temat:
POLAQUA
Kamil napisał(a):Hmm, jestem z tą spółką związany długoterminowo. Kanał jest wąski i wyskakiwanie żeby powrócić 5-10 procent niżej wydaje mi się niewarte zachodu (szczególnie że można wypaść z pociągu). S&P przebił 1200 więc myślę że krótkoterminowo nie ma powodu do paniki. Spółka ma dobrą renomę więc powinna być wyceniana wyżej względem swojej wartości księgowej niż pozostałe z tego sektora.
Przy okazji zalecam obserwowanie mirbudu. Ta spółka brnie w półrocznej konsolidacji i jako jedna z niewielu spółek budowlanych jeszcze nie ruszyła w górę. A zysk ma zaledwie 5 mln zł mniejszy niż PQA (przy czterokrotnie mniejszej kapitalizacji).
@Genialny: ta linia trendu spadkowego wg mnie nie ma większego znaczenia, nie była przez cały okres spadków testowana. ja jakos widze znacznie rózniace sie zyski na akcje netto porownujac PQA i Mirbud....
|
|
Temat:
FASTFIN
cos cicho..ktos co wie?
|
|
ciekawa spółka..ale teraz to czekac na koniec lata i ewentualnie dokupic...wyniki jednak wywindowaly cene. pozdrawiam zarobionych;)
|
|
Temat:
IDMSA
no to niezły numer , mowiac brzydko IDM utarł pyska wielu pyskaczom... chwała im za to bo dopieli swego czyli sa słowni w odroznieniu od wielu cudotworcow i obiecujacych złote góry biznesmenelów
|
|
miło by było...korekta jak najbardziej  bo przeoczylem ta społke
|
|
obserwowalem ta spoleczke od 4 mcy ale nie kupilem jakos i teraz żaluje....
|
|
Temat:
PGE
powiem tak.w Anglii jest ok 40 sprzedawcow pradu ale monopol ma 1 spolka i adekwatnie bedzie w PL. czy bedzie 15 czy 100 tauronow i tak beda kupowac od PGE. ktos krakal o dywidendzie w wysokosci 8zl- ktos cos wie? prawda ze spolka wymaga duzych nakladow i szykuja sie nieuniknione( z racji zapotrzebowania) budowy elektrowni jadrowych na ktore a propos PGE ma umowy i wylacznosc poki co...
|
|
Temat:
PGE
wg mnie jesli ktos liczy na ogromne skoki w Gore to moze sie przeliczyc....za Pge przemawia fakt ze jest potentatem, regualrne wyplaty dywidend,jako jedyna firma ma zezwolenie od rzadu na budiwe elektrowni atomowej-(ych?), wlasne złoza wegla bruantnego ale co za tym idzie tez najwieksza emisja co2 przy spalaniu, i podobmo rosnace zyski... ktos zna minusy?
|
|
Temat:
GRAVITON
czyzyby i tutaj spekulanci podlaczyli sie pod pompke? ale milo ze spada bo nie zalapalem sie na pompke od 22gr, moze bedzie szansa na zakup w okolicach 30 gr?
|
|
Temat:
IDMSA
znow rozpowszechniane bzdury.... nie kupili elektor a odkupili siec 8 marketow na terenie Polski od elektro ..a to przyznacie robi roznice...
|
|
Temat:
MONNARI
prazy zapasci takiego trupa tylko porzadny zastrzyk(gotowki) w samo serce uratuje...ale cuda sie zdarzaly,
|
|
Temat:
GROCLIN
a ja mam znajomegow bridgestone ... przestoje byly w pazdzierniku listopadzie ..teraz znow sie zaczynaja nadgodziny a co oznacza ze w motoryzacji drgnelo;) male pedy juz puszczaja;) na kokosy przyjdzie czas ....nie jest to sprzedaz sezonowa chodzi o sprzedaz opon do nowycha aut m.inn bmw z kolei na 1 czerwca GM ma oglosic upadlosc wiec zobaczymy
|
|