1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
Wysłane:
5 stycznia 2010 00:02:39
przy kursie: 24,34 zł
Zachowanie kursu optymistycznie nie nastraja, jest to spółka bezpieczna ale za to niemrawa. Coś za coś. Do pełni szczęścia to trzeba tu będzie dlugo poczekac. W nowym 2010 roku na pewno będzie o niej conajmniej dwa razy głosno i to może wpłynąć na jakies znaczniejsze ruchy, pierwsza okazja w marcu. To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-10-17 Wpisów: 54
Wysłane:
5 stycznia 2010 12:48:09
Macku 1981 czyżbyś sie nie wyspacerował?przeciez to nie jest trybuna ludu z jedna słuszną linią. zacytowałałem czyjąś opinię i od tego jest forum. a jesli spadnie to co?założysz noge za głowe i obskoczysz pałac kultury na jednej nodze?przeciez nie napisałem "od przyszłego tygodnia jaaazdaaa leszcze... " ,wiec mnie nie "bankieruj".złapałes bulwersa zamiast napisać cos o Pge. Ale młody jestes (1981) i taki ładny wiec może masz racje.Pge tymczasem klepie biede bo ludziska to sprzedają....
|
|
0 Dołączył: 2009-10-17 Wpisów: 54
Wysłane:
5 stycznia 2010 12:57:04
Anaconda napisał(a):ironman napisał(a):najpierw pewnie zleci do 15 pln jak gdzies czytałem a potem bedzie sobie rosło za rok ,dwa a moze bedzie inaczej, wogole to radze sie zdystanować i wybrać na zimowy spacer ,przeciez wiekszosc siedzi non stop przed komuterami, moze np jakies łyzwy?biegówki? podobno mozna sie swietnie na biegówkach zrelaksować, a Pge bez nas sie nie zapadnie pod ziemie. beda akcje pracownicze ,bedą chyba dodatkowe pakiety ze skarbu państwa, bedą jakies inwestycje,,,,,proponuje długi spacer a potem ciepłą herbate z rumem. ostatnio byłem w czechach 0.5l beherovki 149koron (ale grzeje uuuaaaa),dobra w morde jeża
Usmialam sie do lez Zleci do 15 zl bo gdzies czytales ? ja slyszalam od maja 2009 ze korekta na GPW zbliza sie wielkimi krokami , ze w lipcu , w pazdzierniku itd itp, gdybym nie kupila kwitow to bym sobie nie wybaczyla , a pamietasz jak ropa miala skoczyc na 200 zl :0 , albo ze banki w PL upadna, tez mowili Na obecna chwile PGE bardzo mi ciazy , bo mam tego sporo , kazda kupiona spolka z wig20 w czasie debiutu PGE dalaby juz jakis zysk , na obecna chwile po usredniniach jestem na PGe na zero , decyzje podejme w tym tyg co dalej zrobic z kwitami Ps. Wyspacerowa;am sie przez okres swiateczny wystarczajaco , teraz pora zarabiac, bo moze i ty masz staly etat , co niektorzy zyja z GPW i powaznie to zajecie traktuja CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM : nie zleci bo tak gdzies przeczytałem ,ale przeczytałem ,ze zleci (mała róznica co?)gdzie na jednym z blogów tych mędrków co robią sobie zdjecie w gajerku ,zakładaja okularki w grubej oprawce i komentuja rzeczywistość,co przychodzi im z największym trudem (mniejwiecej tak jak tobie czytanie;)bez urazy.czym sie wogole przejmujesz masz akcje poteznej spolki ,kiedys wyskoczy do góry. teraz proponowałbym ci medytacje ,zajecia z jogi ,albo biegówki. wiesz dzis Pge dalej spada ,bo podobno cena debiutu była za wysoko postawiona.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-16 Wpisów: 122
Wysłane:
5 stycznia 2010 12:57:36
jak w marcu wejdzie do wigu20 to powinien kurs sie poprawić teoretycznie ..cierpliwości ;)
|
|
0 Dołączył: 2009-01-15 Wpisów: 468
Wysłane:
5 stycznia 2010 14:14:38
a do marca wszystko dookola odjedzie, ostatni ruch w gore okazal sie nietrwaly wiec sie pozbylem i postanowilem szukac szczescia gdzie indziej, tym razem sie udalo. bywalo tez tak ze sie nie udalo. nie ma recepty niech kazdy trzyma sie swoich zalozen. zatem rzeczywiscie cierpliwosci bo rzeczywiscie jakas niemrawa ta spolka. oby lepiej bylo z nastepnymi duzymi ipo bo inaczej to moze byc koniec sielanki na pewien czas
Edytowany: 5 stycznia 2010 14:15
|
|
0 Dołączył: 2009-02-18 Wpisów: 398
Wysłane:
5 stycznia 2010 15:17:12
majama napisał(a):Zachowanie kursu optymistycznie nie nastraja, jest to spółka bezpieczna ale za to niemrawa. Na tym właśnie polega bezpieczeństwo i redukcja ryzyka - na niemrawości. Zakładam, że ktoś kto inwestuje w taką spółkę chce mieć w portfelu quasi obligację :-) Zysk nieduży, strata mało prawdopodobna, duża płynność. Wyjątkiem jest okres rozruchu, który potrwa jeszcze jakiś czas - czyli wejście do WIG 20 (lub WIG 30) oraz emisje kolejnych spółek energetycznych na GPW. Później to już będą tylko flaki z olejem.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-25 Wpisów: 112
Wysłane:
7 stycznia 2010 15:01:53
przy kursie: 23,87 zł
fajnaspołka jak wszytsko rosnie ona stoi jak wszytsko spada leci rowno...
|
|
Wysłane:
7 stycznia 2010 15:05:35
Chciałbym wiedziec kto to sprzedaje po tych cenach i jaki cel temu przyswieca, chyba tylko ciecie strat i desperacja panikarzy. Nikt nie ma konkretnego zysku na tym poziomie. To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-07-28 Wpisów: 15
Wysłane:
7 stycznia 2010 15:13:33
majama napisał(a):Chciałbym wiedziec kto to sprzedaje po tych cenach i jaki cel temu przyswieca Celem jest zejscie z cena do nizszych poziomow, a przy okazji jesli sie uda zorganizowac panike wsrod posiadaczy to kolejny plus.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
7 stycznia 2010 15:38:04
majama napisał(a):Chciałbym wiedziec kto to sprzedaje po tych cenach i jaki cel temu przyswieca, chyba tylko ciecie strat i desperacja panikarzy. Nikt nie ma konkretnego zysku na tym poziomie. Sprzedaje ktoś, kogo nie objęły redukcje, więc może bezstresowo puszczać papiery do poziomu 23 z małym hakiem, albo ktoś, kto nie lewarował :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-02 Wpisów: 25
Wysłane:
9 stycznia 2010 13:13:54
przy kursie: 23,89 zł
powiem tak.w Anglii jest ok 40 sprzedawcow pradu ale monopol ma 1 spolka i adekwatnie bedzie w PL. czy bedzie 15 czy 100 tauronow i tak beda kupowac od PGE. ktos krakal o dywidendzie w wysokosci 8zl- ktos cos wie? prawda ze spolka wymaga duzych nakladow i szykuja sie nieuniknione( z racji zapotrzebowania) budowy elektrowni jadrowych na ktore a propos PGE ma umowy i wylacznosc poki co...
|
|
0 Dołączył: 2009-04-19 Wpisów: 68
|
|
0 Dołączył: 2010-01-11 Wpisów: 7
Wysłane:
11 stycznia 2010 20:31:06
przy kursie: 23,90 zł
Witam, wg mnie dywidenda będzie ponieważ trzeba czymś "dziurkę" w budżecie załatać, szczególnie, iż w tym roku czekają nas wybory i społeczeństwo musi widzieć, ze kryzysu nie ma i jest super ;-). A dywidenda w tym przypadku może być znaczna. Po drugie nie mogę doczekać się jak spółka wejdzie do indeksu WIG20, choć nie wiem czy w takiej sytuacji jak na rynku jest tylko 15% akcji to coś pomoże. Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
13 stycznia 2010 00:16:43
przy kursie: 23,40 zł
Z dzisiejszych (w zasadzie to juz wczorajszych) wiadomości: Cytat:Ministerstwo Skarbu Państwa jest skłonne sprzedać w 2010 roku pakiet blisko 20 proc. akcji PGE pod warunkiem sprzyjających warunków rynkowych - poinformował we wtorek minister skarbu Aleksander Grad w telewizji TVN CNBC Biznes.
Cytat:Zużycie energii elektrycznej w Polsce wzrosło w grudniu o 2,3 proc. rdr i wyniosło 13.908 GWh - wynika z danych PSE Operator. A tymczasem padaka zupełna, kurs zbliza sie do ceny w emisji i ktos tu ładnie traci wyprzedając w desperacji. To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-07-28 Wpisów: 15
Wysłane:
13 stycznia 2010 08:37:58
przy kursie: 23,40 zł
majama napisał(a):A tymczasem padaka zupełna, kurs zbliza sie do ceny w emisji i ktos tu ładnie traci wyprzedając w desperacji. Majac mozliwosc zejscia ponizej 23zl wielu wiekszych inwestorow z powodzeniem przylaczy sie do zanizenia kursu.
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
13 stycznia 2010 22:58:08
przy kursie: 23,50 zł
Solosoft napisał(a):2mek99 napisał(a):No to gratuluję odbiorcom energi wyższych rachunków! Głupoty gadasz chłopie. Myślisz jak baba na straganie. A tak do tematu, to podwyżek cen energii nie będzie - podcztaj sobie trochę prasę. Kolego Solosoft, może czas oddać honor babom na straganie? Cytat:Urząd Regulacji Energetyki (URE) zatwierdził taryfy dwunastu spółkom dystrybucyjnym i prowadzi jeszcze tylko dwa postępowania, poinformował urząd w komunikacie w środę. Średni wzrost zatwierdzonych stawek dla odbiorców wszystkich grup taryfowych wyniósł 4,9%. Odbiorcy w tzw. grupie taryfowej G (gospodarstwa domowe) zapłacą za dystrybucję energii średnio o 6,3% więcej. Najmniejszy wzrost, bo 1,9% odczują odbiorcy przyłączeni do sieci PGE Dystrybucja Łódź, a największy, 8,1% - klienci EnergiaPro, posiadającej oddziały w Jeleniej Górze, Wałbrzychu, Legnicy, Opolu i we Wrocławiu. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
0 Dołączył: 2009-11-18 Wpisów: 21
Wysłane:
13 stycznia 2010 23:34:38
Tak, też to widziałem, ceny energii wyższe, PGE może na przełomie marca/kwietnia wejdzie do wig20 a kurs sobie zdąża na dół nie zwracając zupełnie na to uwagi. Biorąc gorączkę lewarowania w okresie oferty publicznej nie wygląda to rewelacyjnie dla tych co nie sprzedali zaraz po debiucie.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-30 Wpisów: 241
Wysłane:
14 stycznia 2010 08:24:49
grzywuncia napisał(a):Witam, wg mnie dywidenda będzie ponieważ trzeba czymś "dziurkę" w budżecie załatać, szczególnie, iż w tym roku czekają nas wybory i społeczeństwo musi widzieć, ze kryzysu nie ma i jest super ;-). A dywidenda w tym przypadku może być znaczna. jak by państwo chciało wycisnąć dywidendę, to by najpierw to zrobiło, a potem sprzedawało taki duży pakiet
|
|
0 Dołączył: 2009-11-16 Wpisów: 77
Wysłane:
14 stycznia 2010 17:59:02
przy kursie: 23,25 zł
i WŁAŚNIE MOŻE TAK ZROBI. bO PRZECIEŻ NIE BYŁO JESZCZE ANI DYWIDENDY ANI SPRZEDAŻY. Teraz to juz nie 20% a gdzieś w ok. 35%.... Gdyby jakimś trafem odbiły akcje do 26zł. to sprzedałabym wszystko nie licząc na dywidendę czy tam cokolwiek innego.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-30 Wpisów: 241
Wysłane:
15 stycznia 2010 08:09:43
przy kursie: 23,25 zł
kiciu, przerzuć się na triona - odbijesz z nawiązką. nie zawsze się wygrywa. też kupowałem prawie po 26, ale wywaliłem po 24,5 i zdrowszy jestem, nie stresuję się niepotrzebnie. PGE to obrzydliwy socjalistyczny moloch marnotrawiący pieniądze akcjonariuszy. a jak zabiorą się za budowę elektrowni ( - chcą budować, nie wiedzą jak, gdzie i za ile - ) to pewnie wpadną w tarapaty finansowe, a skoro ENRON upadł, to takie PGE bez gwarancji rządowych wyłoży się tym bardziej
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.