PARTNER SERWISU
ccyakjwd
Seneca

Seneca

Ostatnie 10 wpisów
Frog napisał(a):
Po wielu próbach otrzymałem zdawkową odpowiedź:

Cytat:
"spółka jest w trakcie pozyskania dużego, globalnego wydawcy dla gry Wardogz, która jest ukończona w 50%.
Debiut giełdowy będziemy chcieli połączyć z finalizacją tego procesu."

Zero konkretów. Niestety.

A mi nic nie odpisali. To niestety o czymś świadczy. Czy ktoś jeszcze ze SW miał z nimi kontakt?

Aktualizacje wardogz wg steamdb. Najwiecej jakoś w momencie kampanii kickstarter a potem coś slabo. Nie wiem, moze wszystko ok, ale warto zeby spółka dala jakis beep. Klimat na giełdzie pod gry znowu wydaje sie byc spoko.

steamdb.info/app/2088240/histo...

Frog napisał(a):
Czy ktoś wie, kiedy spółka ma zamiar debiutować na NC?

przyznam, że ta cisza i brak jakichkolwiek informacji o progresie zaczyna mnie niepokoić.

ostatnie info o WZA z ich strony

www.illusionray.com/_Pdf/Zawia...

min.punkt 11) Wyrażenie zgody na udzielenie Spółce pożyczki przez
członka Rady Nadzorczej.

o Wardogz zero nowych wzmianek w sieci
steamcommunity.com/app/2088240...

piase napisał(a):
Dziś rekordowa wygrana klienta Votum. 3.8 mln zł do zwrotu przez bank. Wyrok jest prawomocny.

i dziś info o kolejnej "grubej" wygranej 2,75 mln zł z mbank.

Tymczasem ktoś chyba źle zrozumiał artykuł SN i widzę większe pakiety na S.

twitter.com/PaweWjc03235449/st...

Dzisiejsza premiera Contraband Police ze znacznie mniejszą wish list dobitnie wskazuje mozliwy kierunek. Moze znacznie śmielszy niż sie wielu wydaje.

Czekam (nie) cierpliwie na early access.Whistle

twitter.com/kriswawa/status/16...

1ketjoW napisał(a):
[quote]

Votum zapowiedziało, że w tym roku przyspieszy z pozyskiwaniem spraw. Wartość spółki wzrośnie więc tylko w tym roku o kilkadziesiąt %, bo o tyle wzrośnie liczba umów jakie ma Votum. Ja na ich miejscu celowałbym w pozyskanie około 16 tys. umów w 2023 r. Oni już mają ustalone procedury, sposoby postępowania gotowe wzory dokumentów itd. To powinno być organizacyjnie w ich zasięgu.

plus aktywizacja rzeszy kredytobiorców, którzy już spłacili kredyt (niecał 400 tys z kredytów o ile dobrze kojarzę).
Ale o tym rynek dopiero sobe przypomni za jakiś czas, teraz panuje STACH przez zero jedynkowe postrzeganie sprawy i narracje jaką się udaje forsować na łamach różnych pudelków biznesu Liar

ustawowo "ukarać" frankowicza? No chyba sie nie da

twitter.com/Woj_Bochenek/statu...

Polecam śledzić wpisy Pana Bochenka

Może wprowadza ustawę nakazującą lepsze ugody? blackeye

Kacper Jankowski skromnie dobiera:

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Sąd czy ugoda? Sprawdzamy, co lepiej wybrać.
Wnioski dla frankowiczów oczywiste

pieniadze.rp.pl/budzet-rodzinn...

suwak123 napisał(a):
Wydaje mi się że najbardziej kompetentni w odpowiedzi na to pytanie to będą ludzie z Votum. wave
Proponuję jak najszybciej się z nimi skontaktować i zadać im to pytanie .

np. jutro o 11 w rozmowie z Prezesem Votum:
www.youtube.com/watch?v=Rxo5cc...

Ja jestem niemal przekonany, że 16.02 rzecznik TSUE w swojej opinii wypowie sie prokonsumencko.

Ale spadek o 20% przy neutralnym orzeczeniu TSUe a potem wzrost o 10-15% przy niekorzystnym orzeczeniu SN zniechęca do papieru.

możesz prosze rozwinąc, co dokładnie masz na myśli pisząc o niekorzystnym orzeczeniu SN? Z tego co czytam, nie ma tam nic co uderzałoby we frankowiczów. Odeszło w niepamięc jedynie absurdalne wyobrażenie skrajnych frankistów :) o darmowych kredytach. Dla VOTUM (i klientów VOT) nic nie zmienia się na niekorzyść.

Proszę po raz kolejny o przeniesienie tematu PURE do grupy GPW. Thank you from the mountain!
salute

purebiologics.com/news/projekt...

spółka wystartowała z przedklinika pierwszego projektu.

Trwają prace w ramach pierwszego panelu badań przedklinicznych w projekcie PB001. Badania prowadzi doświadczone w immunoonkologii i modelach nowotworów jelit CRO z Lund w Szwecji – Timeline Bioresearch.
Zgodnie z zapowiedziami Zarządu, pod koniec grudnia 2020 r. podano bispecyficzne przeciwciało pierwszej kohorcie myszy w badaniu maksymalnej tolerowanej dawki, w schemacie rosnącej dawki. Ustalona maksymalna tolerowana dawka będzie wykorzystana w kolejnym etapie eksperymentu do badania skuteczności tego przeciwciała.
Dzięki wykorzystaniu modeli spółka planuje zbadać hipotezę badawczą mechanizmu działania docelowej cząsteczki PB001.

moderatorzy - spółka opuściła już NC ;-)

podobno jest to szeroko praktykowana strategia, a nie "łapanie się brzytwy". Ciekawy komentarz z forum bankiera (uzytkownik Tom123),

Dzięki za rzeczową analizę. Postawiłeś znaki zapytania w wielu miejscach gdzie pojawiły się u mnie.
jednak co do rozwijania dystrybucji produktu/technologii na sprzedaż, to jest to normalna praktyka podnosząca referencje produktu i wycenę całego projektu. Z zasady technologia w uruchomioną produkcją i funkcjonującą dystrybucją jest sprzedawana drożej. Przed samą sprzedaża technologii umowy dystrybucyjne są roziązywane a le potencjał sprzedazowy na rynku pozostaje. Więc przy sprzedaży PRCone nie muszą wyłączać Polski, zresztą nie mogą bu już praw do patentu i produkcji nie będą posiadać.
Tak było np w pierwszym sprzedawanym patentem Airway Medix, 5 lata temu, którzy właśnie rozpoczęli dystrybucję Cuffix w kilku krajach i szukają dystrybutora na USA po decyzji FDA, mino że ich model to sprzedaż całych projektów. I robią to równolegle do testów użytkowych po to żeby podnieść wycenę technologii

Kolega Yodyod, tyle niewiadomych a Ty od razu taką laurkę im wystawiasz.

Nie podoba sie mojem ego przesuiecie w czasie. Nie podoba mi się, że taka mozliwość raczej była omijana w komunikacji z rynkiem - raczej mowa była o przsuieciu w badaniach klinicznych na gronkowca. Ale nie myslmy zero-jedynkowo.
Wydaje mi sie, że zarzad Scope mógł sprzedać projekt nie dysponując panelem Covid. Ale poszli ta drogą widząc zwielokrotnienie? ceny sprzedaży.
To wygląda na zmianę strategii podyktowaną warunkami potencjalnego nabywcy.
Co Ty byś po 10 latach pracy nad urządzeniem zrobił na ich miejscu?

Bloomberg raczej nie podaje takich informacji przed espi,nawet jesli maja dojscia.

infostrefa.com/infostrefa/pl/w...

[...]

Zarząd Scope Fluidics SA (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 13 marca 2020r. podjął decyzję o rozszerzeniu prac nad panelem rozpoznającym wirusowe zakażenia dróg oddechowych o opracowanie ultra-szybkiego testu wykrywającego wirusa SARS-CoV-2, powodującego chorobę Covid-19.

[...]

Dodatkowo, zarząd Spółki przeprowadził, w dniach 2-9 marca w USA, rozmowy z firmami diagnostycznymi o światowym zasięgu sprzedaży, z firmą nowoczesnych technologii o globalnej skali działalności, otwierającą system opieki medycznej oraz z ekspertami rynku diagnostyki medycznej. Konsultacje te potwierdzają, że parametry użytkowe systemu PCR|ONE optymalnie adresują potrzebę szybkich, czułych i wiarygodnych testów wykrywających wirus SARS-CoV-2 na możliwie najwcześniejszym etapie zakażenia. Funkcjonalność systemu PCR|ONE adresuje też trend na dynamicznie rosnącym rynku diagnostyki molekularnej w formacie Point-of-Care poprzez połączenie szybkości działania, szerokości panelu wykrywanych markerów genetycznych oraz niskiego kosztu produkcji paneli.

hello1

moim zdaniem, nawet marketingowo powinni właśnie przyśpieszyć te panele kosztem innych. Ale ufam, że wiedzą co robią i są spójni z sugestiami partnera od komercjalizacji.

właśnie, pokusi się ktoś o oszacowanie c/z po sprzedaży PCRa?

Tomasz 321, wydaję się, że najlepiej ogarniasz tu technologię PCR. Czy Scope wg. Ciebie mógłby zaprojektować kartdridże pod własnie np. coronavirusa? Ciekawy jestm jak to czaso- i koszochłonnie wygląda, ale pewnie każdy przypadek należy traktować osobno...

p.s. jak wygląda komunikacja z IR Scope, pisał ktoś z Was, odpowiadają?

kogo / jakie źródła polecasz jeśli mogę zapytać?
ze swojej strony uważam, że dużo mądrego można znaleźć w "analizach prezesa" i gazecie giełdowej OBSa.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 16 lipca 2023 01:09:31
Liczba wpisów: 47
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,377 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat