PARTNER SERWISU
etcbwenh
charlesdrumma

charlesdrumma

Ostatnie 10 wpisów
Prawdziwymi zgoda nie sa, powiedzialbym w moim rozumowaniu ze niebezposrednimi.
Zatema na ryneczku pozostaje z prawdziwego zdarzenia OTS.

Ze sa beneficjentem wynika jednoznacznie z raportu za 1 kw.

W I kwartale 2021 roku ATC Cargo S.A. wypracowała 96 659 010,83 złotych przychodów, natomiast w I
kwartale 2020 roku przychody Spółki wyniosły 55 196 690,25 złotych. Przychody za I kwartał 2021 roku w
porównaniu z przychodami za I kwartał 2020 roku wzrosły zatem o 75,12%, na co wpływ miał m.in.
zaprezentowany wyżej wzrost wolumenu obsłużonego przez Spółkę oraz wzrost stawek frachtowych
oferowanych przez armatorów.

Do raportu jeszcze miesiąc więc na pewno będzie bujać. Cieszy fakt, że płynność się zwiększa.
I jak to mówią ATH to najbezpieczniejsze miejsce do posiadania akcji.

Różne artykuły mówią ze do końca roku nie ma się co martwić o ceny frachtu, wręcz będą one jeszcze rosły.

Dodać należy ze będzie jeszcze dywidenda, skromna ale zawsze. 3.5% liczac po dzisiejszym kursie.

pani_monika napisał(a):
To w takim razie zwracam się z prośbą o poparcie mnie przez innych użytkowników w sprawie mojej inicjatywy !

Ja dzisiaj napisałem na maila z ich strony. Jest tam jakaś agentka od PR podana. Zobaczymy czy odpisze. Mail był po angielsku także kto wie.

Na ostatnich dolnych już tylko jakieś 17 zleceń PKC poszło. Amunicja się kończyła. Końcówka spokojna. Wskaźniki schłodzone troszkę.

Jak zawsze z chciwości. Ostatni gasi światło.

Autonomiczne dostawy z Decathlonem to sztos. Przyszlosc sie tutaj rozgrywa. Oby Prezes to wykorzystal dobrze.

Jakie mamy obecnie opcje ? Powyzej 90% moze nastapic przymusowy wykup.
Chca zdjac spolke z gieldy wiec pytanie tylko kiedy i za ile.

Ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie ?

anty_teresa napisał(a):
charlesdrumma napisał(a):
Myslisz ze pozazdrościli innym prezesom ? Na obecna chwile wszystko mi mówi żeby sprzedac papier przed raportem półrocznym.

Nie. Po prostu rzuciłem hasłem bez uzasadnienia jak poprzednik :)

Co do wyceny wypowiem się w omówieniu

Czekam z niecierpliwością, najbardziej w sumie na informacje ile tam teraz osób pracuje.

martin207 napisał(a):
Dlaczego uważasz że lepiej sprzedać przed raportem półrocznym ?
Już w sierpniu podali że przychody półroczne, są dwukrotnie większe niż w całym 2019.
Czy to nie progonozuje dobrze ?

Nie mówię, że lepiej, tylko ja pewnie sprzedam. Liczę, że przed wynikami kurs pójdzie w górę. Niestety częstym zjawiskiem obecnie a tym bardziej na spółkach gamingowych jest, że wyniki nie są satysfakcjonujące dla rynku i kurs spada, szczególnie że wyniki są już w jakimś ujęciu znane. Przychód to nie zysk, a oni maja strasznie wysokie koszty osiągania tego przychodu. Na moją decyzję nakłada mi się spadająca poki co liczba pobrań we wrześniu.

A będąc ze spółka od początku i posiadając akcje już któryś raz po prostu im nie ufam. Obietnice, obietnice i mało z tego doszło do skutku. Gdzie są te wszystkie gry, które miały być już w zeszłym roku. Gdzie Chiny, gdzie Stefan Wang?

Myslisz ze pozazdrościli innym prezesom ? Na obecna chwile wszystko mi mówi żeby sprzedac papier przed raportem półrocznym.

Jak sie zapatrujecie na podjeta wspolprace z MLS Systems. Wydaje sie, ze z tej maki moze byc chleb.
Maja baze klientow, stale ja poszerzaja. W tamtych rejonach gdzie glownie zabudowa jednorodzinna bylby to niezly hit - zaloz panele, internet gratis :)

Niemniej jednak pomysl rozwojowy dla spolki tak jak wejscie w telefonie mobilna oraz zapowiedz dzialalnosci w obszarze e-sportu.

Co myslicie ?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 12 stycznia 2023 21:57:17
Liczba wpisów: 37
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,288 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat