Prawdziwymi zgoda nie sa, powiedzialbym w moim rozumowaniu ze niebezposrednimi. Zatema na ryneczku pozostaje z prawdziwego zdarzenia OTS.
|
|
Ze sa beneficjentem wynika jednoznacznie z raportu za 1 kw.
W I kwartale 2021 roku ATC Cargo S.A. wypracowała 96 659 010,83 złotych przychodów, natomiast w I kwartale 2020 roku przychody Spółki wyniosły 55 196 690,25 złotych. Przychody za I kwartał 2021 roku w porównaniu z przychodami za I kwartał 2020 roku wzrosły zatem o 75,12%, na co wpływ miał m.in. zaprezentowany wyżej wzrost wolumenu obsłużonego przez Spółkę oraz wzrost stawek frachtowych oferowanych przez armatorów.
|
|
Do raportu jeszcze miesiąc więc na pewno będzie bujać. Cieszy fakt, że płynność się zwiększa. I jak to mówią ATH to najbezpieczniejsze miejsce do posiadania akcji.
|
|
Różne artykuły mówią ze do końca roku nie ma się co martwić o ceny frachtu, wręcz będą one jeszcze rosły.
Dodać należy ze będzie jeszcze dywidenda, skromna ale zawsze. 3.5% liczac po dzisiejszym kursie.
|
|
pani_monika napisał(a):To w takim razie zwracam się z prośbą o poparcie mnie przez innych użytkowników w sprawie mojej inicjatywy ! Ja dzisiaj napisałem na maila z ich strony. Jest tam jakaś agentka od PR podana. Zobaczymy czy odpisze. Mail był po angielsku także kto wie.
|
|
Na ostatnich dolnych już tylko jakieś 17 zleceń PKC poszło. Amunicja się kończyła. Końcówka spokojna. Wskaźniki schłodzone troszkę.
|
|
Jak zawsze z chciwości. Ostatni gasi światło.
|
|
Temat:
BINARY
Autonomiczne dostawy z Decathlonem to sztos. Przyszlosc sie tutaj rozgrywa. Oby Prezes to wykorzystal dobrze.
|
|
Temat:
KRVITAMIN
Jakie mamy obecnie opcje ? Powyzej 90% moze nastapic przymusowy wykup. Chca zdjac spolke z gieldy wiec pytanie tylko kiedy i za ile.
Ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie ?
|
|
Temat:
BOOMBIT
anty_teresa napisał(a):charlesdrumma napisał(a):Myslisz ze pozazdrościli innym prezesom ? Na obecna chwile wszystko mi mówi żeby sprzedac papier przed raportem półrocznym. Nie. Po prostu rzuciłem hasłem bez uzasadnienia jak poprzednik :) Co do wyceny wypowiem się w omówieniu Czekam z niecierpliwością, najbardziej w sumie na informacje ile tam teraz osób pracuje.
|
|
Temat:
BOOMBIT
martin207 napisał(a):Dlaczego uważasz że lepiej sprzedać przed raportem półrocznym ? Już w sierpniu podali że przychody półroczne, są dwukrotnie większe niż w całym 2019. Czy to nie progonozuje dobrze ? Nie mówię, że lepiej, tylko ja pewnie sprzedam. Liczę, że przed wynikami kurs pójdzie w górę. Niestety częstym zjawiskiem obecnie a tym bardziej na spółkach gamingowych jest, że wyniki nie są satysfakcjonujące dla rynku i kurs spada, szczególnie że wyniki są już w jakimś ujęciu znane. Przychód to nie zysk, a oni maja strasznie wysokie koszty osiągania tego przychodu. Na moją decyzję nakłada mi się spadająca poki co liczba pobrań we wrześniu. A będąc ze spółka od początku i posiadając akcje już któryś raz po prostu im nie ufam. Obietnice, obietnice i mało z tego doszło do skutku. Gdzie są te wszystkie gry, które miały być już w zeszłym roku. Gdzie Chiny, gdzie Stefan Wang?
|
|
Temat:
BOOMBIT
Myslisz ze pozazdrościli innym prezesom ? Na obecna chwile wszystko mi mówi żeby sprzedac papier przed raportem półrocznym.
|
|
Temat:
TELGAM
Jak sie zapatrujecie na podjeta wspolprace z MLS Systems. Wydaje sie, ze z tej maki moze byc chleb. Maja baze klientow, stale ja poszerzaja. W tamtych rejonach gdzie glownie zabudowa jednorodzinna bylby to niezly hit - zaloz panele, internet gratis :)
Niemniej jednak pomysl rozwojowy dla spolki tak jak wejscie w telefonie mobilna oraz zapowiedz dzialalnosci w obszarze e-sportu.
Co myslicie ?
|
|