Mocno zredukowałem swój pakiet, niestety jeśli plotki o nieobjęciu emisji przez Barczyka się potwierdzą, to czekają nas dalsze spadki:
- Vasto ma ponad 75% portfela w Atonie i na pewno długo tego nie utrzyma, a jeśli brali PP za grosze, to będą zarobieni niezależnie na jakim poziomie sprzedadzą te akcje
- Barczyk i Parosa winni byli podać do publicznej informacji komunikaty o zejściu poniżej progów 20% i 5%, a nie zrobili tego - jeśli KNF dobierze się spółce do ****, to będzie panika
- technicznie jest bardzo źle, na razie wsparcie 5.30 wytrzymało, ale praktycznie cały wolumen robiony jest na spadkach i każdy większy pakiet na kupnie jest zaraz zasypywany. Poprzednie odwiedziny tych poziomów były na mikroskopijnym wolumenie i na odbiciu obroty znacząco rosły, a teraz...
Niestety spółka może odnieść sukces, ale drobni akcjonariusze już niekoniecznie
Chyba przeczekam najbliższe miesiące z dala od giełdy, bo należy mi się odpoczynek. Ostatni rok jest dla mnie dużym sukcesem pod względem zysków, ale ostatnio kosztuje mnie to zbyt dużo nerwów.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.