PARTNER SERWISU
yuqizfaw
25 26 27 28 29
hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 8 listopada 2010 12:29:14 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):

[...]
pytanie 5: każda emisja akcji KOV jest emisją bez prawa poboru. Bo tak stanowi kanadyjskie prawo spółek.
[...]
p

Rynek dyskontuje przyszlosc-> teraz wiadomo czemu zainteresowanie spolka jest nijakie a kurs caly czas w dole...

I w tym momencie posiadanie akcji tej firmy zaczeło mi byc zdecydowanie nie na reke...

Pozdrawiam i życze powodzenia

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 8 listopada 2010 12:32:18 przy kursie: 16,50 zł
hazard napisał(a):

Porzadna firma ktora chce przekonac do siebie akcjonariuszy... poza suchymi danymi dodaje jeszcze "list do akcjonariuszy" lub "company overview" a nawet całe prezentacje w ktorych czesto ze szczegolami opisuje swoje osiagniecia plany itd.-> i powiedzmy sobie szczerze Nawet w raportach kwartalnych (musze przegladac dziesiatki takich dokumentow dziennie wiec cos o tym wiem). Oczywisice... to jest częstsze na zachodzie - ale kto powiedział ze w Polsce jest wiele porządnych firm ?
Z tego co pamietam na forum zadanych było kilka konkretnych pytań -> na wiekszość z nich Redface nie mógł udzielic odpowiedzi na forum, liczyłem że odpowiedz na nie otrzymam razem z raportem q3 (doskonała okazja by na nie odpowiedziec... sugerujesz ze zdrowo sie przeliczyłem? i może się czegoś dowiem w lutym?)
To nie akcjonariusze powinni udowadniac firmie ze jej ufaja tylko firma akcjonriatowi że jest godna zaufania- taka jest recepta na sukces, przynajmniej w krajach rozwiniętych...

A czy wiecie, jak sztywne są ramy 'raportu kwartalnego', narzucone przez przepisy?
Tu nie ma miejsca na dowolność. Dlatego pracujemy nad newsletterem, czyli materiałem dodatkowym.
Do tego pracujemy nad prezentacją, którą pokażemy w trakcie roadshow, planowanego na przełom listopada i grudnia. Będzie na www. Planuję też, w porozumieniu z SII, prezentację spółki dla inwestorów indywidualnych. Przyjdziecie/ posłuchacie, czy znowu powiecie, że nie warto, bo przecież nic ponad to, co publicznie dostępne Wam nie powiem?
Póki co jest prezentacja z WZA. Ktoś oglądał? Komentarzy nie widziałem...
Dziwi mnie oczekiwanie na prezentację strategii/ planów przy okazji raportu kwartalnego... Czytaliście dokładnie prospekt? Przecież tam była strategia. Strategii nie aktualizuje się co kwartał. Czekamy na wyniki prac. Mamy wróżyć z fusów? Proszę o poważne podejście.
Co do recepty na sukces: napisaliśmy w prospekcie, co chcemy zrobić w 2010 roku. Zrobiliśmy to. Wstępne wyniki wskazują na 100% skuteczność działań. Gospodarujemy bardzo rozsądnie pozyskanymi środkami, nie szastamy kasą, oglądamy każdą złotówkę/dolara. Rozumiem, że nie jest to właściwa droga do budowy zaufania?
Wy chcielibyście wiedzieć wszystko już, i to ze 100% pewnością. Do banku, moi drodzy, najlepiej takiego z państwowymi gwarancjami...
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 8 listopada 2010 12:45:09 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
4sa napisał(a):
powiem tak,mamy tydzień do raportu.
wariant I - optymistyczny:
jeżeli do czwartku kurs będzie spadał raport będzie dobry, zagranie na psycho, łamanie słabeuszy testowanie stoploss-ów od czwartku wystrzał, piątek góra, potem dalej w górę,
wariant II - pesymistyczny:
jeżeli do środy kurs wywali powyżej 10% to raport będzie do bani, obroty skoczą, ubiorą akcjami tych co zobaczą jak wspaniale i gwałtownie rośnie.
to taka zależność, którą się odczuwa 4 razy w roku.

Witam,
Szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem to liczenie na raport...
Z informacjami znaczącymi nie możemy czekać, bo tutaj jest reguła 'niezwłocznego' informowania rynku.
Spodziewacie się zysków? Sorry, Ukraina, sama także na początku cyklu inwestycyjnego, nie pokryje kosztów związanych z pracami w Brunei i Syrii. I myśmy o tym bardzo wyraźnie mówili.
Czego zatem dotyczą oczekiwania co do raportu kwartalnego?
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie Prezesie

Nikt tu już chyba nie oczekuje, że w raporcie za III kwartał będzie jakieś mega-info i życie akcjonariuszy stanie się różowe. Jeżeli spółka chce być jednak fair wobec nas to uważam, że raport powinien jasno zarysować strategię na przyszłość, uwzględniając takie sprawy jak:
UKR:
- zmiany taryf gazowych na Ukrainiei wpływ tych zmian na przychody KOV
- stanowisko rządu ukraińskiego do zmian w opodatkowaniu wydobycia oraz co do zniesienia zakazu eksportu węglowodorów
- dokładne wyliczenie odwiertów na Ukrainie, ich zdolności produkcyjne oraz perspektywy ich zwiększenie (słowo o legendarnych "pompach" może)
- może jakiś wykresik, pokazujący zwiększenie produkcji - tak by wszyscy zrozumieli...
- wyraźne wskazanie daty, kiedy raport RPS się pojawi
BRN:
- o znaleziskach ropy i gazu, ale tym razem na wesoło, może jakieś małe oszacowanko
- jakiś plan prac wiertniczych
SYR:
- no tutaj cokolwiek nawet wpół konkretnego będzie ok. Może nawet być słowo o partnerze, może pokazanie jaką szychą jest pan Abby Badwi
Ogólne:
- wskazanie jaką rolę ma mieć KOV w grupie energetycznej
- pare słów o zdolności kredytowej, może o poszukiwaniu inwestorów strategicznych...

Słowem, śnię o prezentacji, która utwierdzi mnie w przekonaniu, że każda akcja jest na pewno warta 1,65 (czyli moją średnią), a przyszłość to już tylko wzrosty...

MaximusMinimus
0
Wysłane: 8 listopada 2010 13:00:54 przy kursie: 16,50 zł
Wygląda na to, że ścigałem się z Panem pisząc mojego posta confused5

Ma ktoś może link do sprawozdania z WZA, albo wie coś więcej??

panikarz
0
Wpisów: 54
Wysłane: 8 listopada 2010 13:15:20 przy kursie: 16,50 zł
tak dla przypomnienia o co toczy się gra cytat szefa Lotosu z dzisiejszej Rzeczpospolitej :
"Aby kupić złoże produkujące rocznie milion ton ropy, należy wydać minimum miliard euro".

proponuję więcej spokoju i cierpliwości, a będzie dobrzeWhistle

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 8 listopada 2010 13:18:57 przy kursie: 16,50 zł
Czyli, jeśli Kulczyk przymierza się do Lotosu (a warunkiem jest posiadanie złóż ropy) ...... wnioski wyciągnijcie sami !
Edytowany: 8 listopada 2010 13:20

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 8 listopada 2010 13:33:23 przy kursie: 16,50 zł
discopoloo napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Życzę dobrze, ale pozostaję sceptykiem.

Widzę że nie zrobimy z Ciebie nafciarza Angel Może i dobrze (dla Ciebie) Angel

A jednak posiadam kawałeczek pewnej firmy, która "górnictwo naftowe" ma nawet w nazwie.
Udział symboliczny, ale na kogoś z szerzej pojętej branży swoją złotówkę postawiłem.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 8 listopada 2010 13:43:13 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
hazard napisał(a):

Porzadna firma ktora chce przekonac do siebie akcjonariuszy... poza suchymi danymi dodaje jeszcze "list do akcjonariuszy" lub "company overview" a nawet całe prezentacje w ktorych czesto ze szczegolami opisuje swoje osiagniecia plany itd.-> i powiedzmy sobie szczerze Nawet w raportach kwartalnych (musze przegladac dziesiatki takich dokumentow dziennie wiec cos o tym wiem). Oczywisice... to jest częstsze na zachodzie - ale kto powiedział ze w Polsce jest wiele porządnych firm ?
Z tego co pamietam na forum zadanych było kilka konkretnych pytań -> na wiekszość z nich Redface nie mógł udzielic odpowiedzi na forum, liczyłem że odpowiedz na nie otrzymam razem z raportem q3 (doskonała okazja by na nie odpowiedziec... sugerujesz ze zdrowo sie przeliczyłem? i może się czegoś dowiem w lutym?)
To nie akcjonariusze powinni udowadniac firmie ze jej ufaja tylko firma akcjonriatowi że jest godna zaufania- taka jest recepta na sukces, przynajmniej w krajach rozwiniętych...

A czy wiecie, jak sztywne są ramy 'raportu kwartalnego', narzucone przez przepisy?
Tu nie ma miejsca na dowolność. Dlatego pracujemy nad newsletterem, czyli materiałem dodatkowym.
Do tego pracujemy nad prezentacją, którą pokażemy w trakcie roadshow, planowanego na przełom listopada i grudnia. Będzie na www. Planuję też, w porozumieniu z SII, prezentację spółki dla inwestorów indywidualnych. Przyjdziecie/ posłuchacie, czy znowu powiecie, że nie warto, bo przecież nic ponad to, co publicznie dostępne Wam nie powiem?
Póki co jest prezentacja z WZA. Ktoś oglądał? Komentarzy nie widziałem...
Dziwi mnie oczekiwanie na prezentację strategii/ planów przy okazji raportu kwartalnego... Czytaliście dokładnie prospekt? Przecież tam była strategia. Strategii nie aktualizuje się co kwartał. Czekamy na wyniki prac. Mamy wróżyć z fusów? Proszę o poważne podejście.
Co do recepty na sukces: napisaliśmy w prospekcie, co chcemy zrobić w 2010 roku. Zrobiliśmy to. Wstępne wyniki wskazują na 100% skuteczność działań. Gospodarujemy bardzo rozsądnie pozyskanymi środkami, nie szastamy kasą, oglądamy każdą złotówkę/dolara. Rozumiem, że nie jest to właściwa droga do budowy zaufania?
Wy chcielibyście wiedzieć wszystko już, i to ze 100% pewnością. Do banku, moi drodzy, najlepiej takiego z państwowymi gwarancjami...
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Nie oczekujemy gruszek na wierzbie ani obietnic o górach złota. Pan na pewno rozumie naszą sytuację: wielu z nas kupiło akcje KOV na debiucie i od tego dnia jest właściwie caly czas na minusie. W tym czasie niemal każdy inny walor dał zarobić, a KOV przyniósł nam tylko straty. WYjaśnienie tego jest dla nas proste: KOV to spółka skazana na sukces, o czym wiemy i w co wierzymy, bo przecież jesteśmy jej współinwestorami, ale najwyraźniej nie wiedzą o tym inni akcjonariusze (np. ci, którzy nie potrafią przeczytać samodzielnie raportu AED czy TAP w języku angielskim) i dlatego chcielibyśmy informacji, które dotrą do nich i skłonią do inwestycji w akcje KOV, co w końcu ruszy kursem. Stąd nasze nadzieje odnośnie raportu.
Pozdrawiam.

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 8 listopada 2010 13:44:30 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
[quote=discopoloo][quote=discopolo]@ Redface

6.Co kurs robi poniżej ceny emisyjnej skoro na Ukrainie idzie świetnie, w Brunei nadspodziewanie dobrze, a na giełdzie hossa?

pytanie 6: bo niestety rynek nie ma pojęcia o tym biznesie, a inna spółka nadal skutecznie psuje branży opinię...

Panie Jakubie,

Uważam, że Pana ocena akcjonariatu jest krzywdząca. Na pewno wielu drobnych inwestorów na tym forum uczy się branży od Pana natomiast kurs poniżej ceny emisyjnej nie został zdołowany przez drobnych ale zakładam, że właśnie przez rekinów branży znających sektor bardzo dobrze. Wystarczy poczytać to forum aby przekonać się ile wiary jest w drobnych akcjonariuszach. A tacy nie obniżają kursu. Więc ponowię pytanie discopolo, co kurs robi poniżej ceny emisyjnej i powtórzę swoje pytanie (ś.p. trenera Górskiego) na które też nie otrzymałem odpowiedzi " Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle."

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 8 listopada 2010 13:58:59 przy kursie: 16,50 zł
kz110 napisał(a):
Czyli, jeśli Kulczyk przymierza się do Lotosu (a warunkiem jest posiadanie złóż ropy) ...... wnioski wyciągnijcie sami !

Zapytam trochę spiskowo ale spada mi entuzjazm ostatnio. Po co jest KOV właściwie? Czy celem jest:
1. generowaniu cashu na wydobyciu ropy.
2. posiadanie złóż pod kupno lotos ( btwv transport przez pół świata do rafinierii w Gdańsku nie jest chyba opłacalny?)

ad1. wyższy kurs przydał się w negocjacjach kredyty i generalnie wiarygodność na rynku, obecnie jakoś spółce nie zależny na wzroście wartości. Brunei to nie ostatnie złoże w historii KOV mam nadzieję?
ad.2 po finalizacji kupna Enei i Lotos KI może odsprzedać akcje KOV za dobry cash jakiemuś PB albo Exxonowi (albo emisja KOV dla nich specjalnie - brak PP), a potem wezwanie w cenie ochłapu by zebrać drobnicę. Surowiec dla Gdańska można kupić od Libijczyków albo od Gazpromu, dla ropy w przeciwieństwie do polityków kaczej partii wszystko jedno czy jest od Araba czy od Ruska. Może to właśnie 'rynek' wie i słabo się kov interesuje.

MaximusMinimus
0
Wysłane: 8 listopada 2010 14:17:35 przy kursie: 16,50 zł
ad.2
Popatrz na to z drugiej strony. Gdy Kov kupował swoje aktywa, to nie było wiadomo, że jest tam ropa. A co najważniejsze, pomyśl jakby Ministerstwo uznało złoża Brunejskie bądź Syryjskie za wystrczające, by przystąpić do negocjacji - czyli potwierdzono, że złoża ropy są wystarczająco duże to paliwowy gigant musiał by wyłożyć niezłą kasę za te aktywa. Śmiem twierdzić, że z punktu widzenia akcjonariusza jest to mało istotne, czy jutro KOV odsprzeda swoje aktywa i zajmie się prztwórstwem mięsa( DUDA na sterydach), póki majątek spółki rośnie.

discopoloo
0
Wpisów: 90
Wysłane: 8 listopada 2010 14:33:51 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):

pytanie 5: każda emisja akcji KOV jest emisją bez prawa poboru. Bo tak stanowi kanadyjskie prawo spółek.
pytanie 6: bo niestety rynek nie ma pojęcia o tym biznesie, a inna spółka nadal skutecznie psuje branży opinię...
Pozdrawiam i cieszę się, że Cię jeszcze nie zbanowali ;-)

Dzięki. 1-4 i 7 alles klar.
ad.5.Brzmi kiepsko. Prawdopodobnie każda emisja będzie zbijała kurs.
ad.6.Rynek "pojęcia nie ma", ale nie lubi emisji bez pp. A ta "inna spółka" narobiła dymu na GPW już przed waszym IPO. Po co pchaliście się do Wawy? Na każdym innym rynku mielibyście lepszą wycenę.
Nawet nie licz na tych audytorów Angel "Innej spółce" McDaniells podpisał 1900 mln baryłek i jakoś nikt nie uwierzył Angel GPW słynie z nafciarskich sceptyków. Nie będziecie tu mieli lekko Angel

Zbanowali, ale mam trzy życia.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 8 listopada 2010 15:08:55 przy kursie: 16,50 zł
quark62 napisał(a):

Panie Jakubie,
Uważam, że Pana ocena akcjonariatu jest krzywdząca. Na pewno wielu drobnych inwestorów na tym forum uczy się branży od Pana natomiast kurs poniżej ceny emisyjnej nie został zdołowany przez drobnych ale zakładam, że właśnie przez rekinów branży znających sektor bardzo dobrze. Wystarczy poczytać to forum aby przekonać się ile wiary jest w drobnych akcjonariuszach. A tacy nie obniżają kursu. Więc ponowię pytanie discopolo, co kurs robi poniżej ceny emisyjnej i powtórzę swoje pytanie (ś.p. trenera Górskiego) na które też nie otrzymałem odpowiedzi " Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle."

Witam,
Pisząc o małym doświadczeniu inwestorów nie pisałem wyłącznie o inwestorach indywidualnych. Osobiście przyznam, że wiele się od Was, poprzez to forum, nauczyłem. Jeśli odebraliście to jako ocenę skierowaną do Was - sorry.
Co do ceny emisyjnej poniżej IPO - czy uważacie, że nam, insiderom jest z tym dobrze?
Moje opcje mają strike price 1.89zł. O średniej cenie wejścia KI do KOV także już pisałem - jest mniej więcej na poziomie obecnej wyceny rynkowej. Dlatego cały podtrzymuję, że kurs jest tu, gdzie jest ze względu na małą wiedzę całego rynku o tym biznesie. Tym bardziej, biorąc pod uwagę zakończoną ze 100% skutecznością kampanią wierceń w tym roku.
No, ale to rynek decyduje o tym, kto ma rację, czy mi się to podoba, czy nie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

cierpliwy_wawa
0
Wpisów: 9
Wysłane: 8 listopada 2010 15:10:58 przy kursie: 16,50 zł
A ja jestem w tym przypadku optymistą, może niepoprawnym ale...
Kurs poniżej 1,70 jest mi w zasadzie na rękę, kupiłem trochę po 1,58-1,62 i nadal sobie po trochu dokupuje, przy okazji każdego przypływu gotówki.
Oczekuję poziomu grubo powyżej 2 zł już niedługo, aczkolwiek traktuje to jako inwestycję długoterminową, więc poziom 2 zł traktuję jako poziom do dalszego, stabilnego wzrostu.
A sceptyków rzeczywiscie sporo, trudno im się dziwić, szczególnie po doświadczeniach z Petrolinvest. Tu sytuacja jest diametralnie różna, więc poza branżą nie doszukuję się na siłę podobieństw.

MaximusMinimus
0
Wysłane: 8 listopada 2010 16:00:43 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
quark62 napisał(a):

Panie Jakubie,

Witam,
Pisząc o małym doświadczeniu inwestorów nie pisałem wyłącznie o inwestorach indywidualnych. Osobiście przyznam, że wiele się od Was, poprzez to forum, nauczyłem. Jeśli odebraliście to jako ocenę skierowaną do Was - sorry.
Co do ceny emisyjnej poniżej IPO - czy uważacie, że nam, insiderom jest z tym dobrze?
Moje opcje mają strike price 1.89zł. O średniej cenie wejścia KI do KOV także już pisałem - jest mniej więcej na poziomie obecnej wyceny rynkowej. Dlatego cały podtrzymuję, że kurs jest tu, gdzie jest ze względu na małą wiedzę całego rynku o tym biznesie. Tym bardziej, biorąc pod uwagę zakończoną ze 100% skutecznością kampanią wierceń w tym roku.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Możliwe, że ma Pan rację na temat wiedzy naszego rynku o biznesie wydobywczym. Co jednak blokuje większych doświadczonych zagranicznych inwestorów, przed wejściem w tą jakże niedowartościowaną spółkę?

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 8 listopada 2010 16:29:26 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
quark62 napisał(a):

Panie Jakubie,

Witam,
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie Jakubie,

Co jest miarą sukcesu dla KOV? Czy 100% planu to wywiercenie dziur w ziemi czy też dowiercenie się do złóż surowców, których oczekiwaliście? Zakładam, że samo wywiercenie dziur nie jest realizacją planu więc bardzo proszę o podanie rzeczywistych procentów wykonania.

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 8 listopada 2010 16:33:04 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):

Moje opcje mają strike price 1.89zł.
JKorczak /KOV/

Jak rozumiem chodzi o opcje, które nie zostały jeszcze zrealizowane?

edit: bo tak dla porównania ja już moją kasę umoczyłem potencjalnie :)

Edytowany: 8 listopada 2010 16:34

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 8 listopada 2010 17:04:56 przy kursie: 16,50 zł
Spółka na dzień dzisiejszy jeszcze nic konkretnego co do odwiertów nam nie powiedziała.
Jedno co na dzień dzisiejszy jest pewne to tyle że zarząd nie przewiduje wypłacania dywidendy z zysków i że planuje jeszcze w przyszłości emisję. Takie podejście nie jest zadowalające dla takich małych ciułaczy grosza jak my. Możemy tylko czekać aż tryśnie ropa i ludzie rzucą się na kupno akcji. Problem w tym że gdy dowiedzą się jaką politykę prowadzi spółka KOV to tak jak ja poczują się zawiedzeni.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 8 listopada 2010 21:07:12 przy kursie: 16,50 zł
Emisja jest planowana jako jedna z opcji finansowania przedsięwzięcia ale nikt nie powiedział, że już będzie na 100%. Jest wiele źródeł finansowania i wchodząc w tę spółkę każdy rozsądny inwestor nie kupujący ślepo wiedział, że emisje są wliczone w ten biznes.

Ponadto AED w raporcie stwierdził, że mając 3 odwierty w bloku L na obszarze złoża Lempuyang i Lukut będą w stanie jeśli dobrze to zinterpretowałem finansować dalsze poszukiwania w bloku L z cash-flow. A jest co szukać bo całe Southern Development Area jest całkiem sporym obszarem i obecny obszar pokryty badaniami sejsmicznym i3D, które jak do tej pory sprawdzają się bardzo dobrze jest stosunkowo niewielki co daje obraz potencjału całego bloku L.

Żeby kurs poszedł w górę potrzeba zapalnika bo paliwo już jest tylko niestety albo kurs jest specjalnie blokowany albo na naszej giełdzie jest paniczny strach przed tą branżą. Ktoś wspomniał w jakimś poprzednim poście, że przecież zagranica z dużą ilością kapitału na pewno nie jest uprzedzona tak jak polski akcjonariat (np fundusze - moje domniemanie i oczywiście drobni inwestorzy) do Pertolinvestu. Podobnie zachowują sie kursy AED i TAP mimo bardziej wylewnych raportów i tryskających optymizmem informacji kursy jednak nie wystrzeliły w górę. Czemu? Ktoś trzyma kurs w ryzach do czasu uzbierania odpowiedniej ilości i wyciągnięcia kursu w odpowiednim czasie przy odpowiedniej sytuacji czy po prostu obecny poziom informacji jest na tyle mało kompletny, że nie jest w stanie ruszyć kursem. Tylko dlaczego zatem kurs przykładowego Loon Energy Corp. w ciągu 2 dni wystrzelił o ok 400% a dziś się utrzymuje na poziomie ostatniego zamknięcia? Przecież sam pan Korczak stwierdził, że podobny poziom znaleziska i podobny poziom przekazanej do informacji do publicznej wiadomości? Jest to zastanawiające... Stąd pytanie czy jest tak źle, że nikt nie wierzy, że kurs może pójść w górę, czy jest tak dobrze, że ktoś woli poczekać niż robić za wcześnie krótkotrwała podbitkę kursu?

Ciekawy jestem, czy informacje dodatkowo przekazane do raportu w sprawozdaniu o które właśnie nam chodzi spowodują, że kurs ruszy z miejsca? Może to będzie ten zapalnik, który wywoła wzrost wartości akcji...

BTW... zwróćcie uwagę na AT spółki. Kurs generalnie porusza się w kanale ograniczonym wstęgami Bollingera i z tego co widzę dziś odbił się od dolnej wstęgi. Ponadto wzorst powyżej 1,63 spowoduje przebicie średniej 45 sesyjnej co powinno dać sygnal do wzrostów przynajmniej nieco powyżej 1,70. Specjalistą nie jestem wiec się nie będę mądrzył ale obserwując wykres widać, ze pewna tendencja jest zachowana i myślę, że na tę chwilę poziom 1,60 jest niezagrożony.

discopoloo
0
Wpisów: 90
Wysłane: 8 listopada 2010 21:37:49 przy kursie: 16,50 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Tylko dlaczego zatem kurs przykładowego Loon Energy Corp. w ciągu 2 dni wystrzelił o ok 400% a dziś się utrzymuje na poziomie ostatniego zamknięcia? Przecież sam pan Korczak stwierdził, że podobny poziom znaleziska i podobny poziom przekazanej do informacji do publicznej wiadomości? Jest to zastanawiające...

Zastanawianie się jest dobre, ale dokupowanie znacznie lepsze. Dzisiaj nieco się wzmocniłem na papierze. Jakub mnie przekonał Angel

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,163 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat