PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
30 listopada 2010 12:31:51
przy kursie: 16,00 zł
kos123 napisał(a):Dlatego dominuje język obrazkowy 
Dla mnie nieco sensacyjnie wygląda prognoza że poważne wydobycie szybciej ruszy w Syrii niż Brunei.
Najpierw dużo krzyczycie o lepszym PR, a potem narzekacie na to, że obrazkowe... Nikt nie chce oglądać 'gadanych' prezentacji.
Proponuję lepiej przyjrzeć się wykresowi. Produkcja w Brunei może ruszyć szybciej, niż w Syrii. Zwracam także uwagę na tytuł slajdu 'Potential production growth', z naciskiem na 'potential'. To chyba termin zrozumiały także po polsku.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 113
Wysłane:
1 grudnia 2010 13:05:18
przy kursie: 15,60 zł
WIG Paliwa rośnie dziś o 2,66% a my dokładnie o tyle lecimy w dół.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-14 Wpisów: 9
Wysłane:
1 grudnia 2010 13:09:10
Prezentacja może mieć negatywny wpływ na drobnych inwestorów ( chociażby tych nie władających biegle językiem angielskim ). Miało być tak pięknie , wyniki za 3 kwartał , wyniki odwiertów , wszyscy mieli być zarobieni, tymczasem opowiastek i teorii spisku końca nie widać, kurs spada ,kasa się kończy , przed nami nowa emisja bez prawa poboru (mam nadzieje że w sprawie PP coś się zmieni). Trzymam spory pakiet KOV , mimo iż sporo straciłem , nadal pozostaje wierny spółce , wierzę że nie zostanę nabity w butelkę , czy jestem naiwny  ... Pewnie bym już dawno zrezygnował gdyby nie to forum , jako osoba nie posiadająca aż tak dużej wiedzy jak część z Was , posiłkuję się Waszymi spostrzeżeniami , analizami i opiniami ( za co oczywiście wszystkim dziękuje , nie pomijając oczywiście Pana Korczaka , przed którym nie lada wyzwanie). Mam nadzieje że wystarczy siły i nerwów żeby dotrzymać do lepszych czasów. Pozdrawiam wytrwałych.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-10-19 Wpisów: 23
Wysłane:
1 grudnia 2010 13:23:19
Odnośnie teorii spiskowych, czyżby dzisiejsze spadki miały coś wspólnego z nowiną o tym że "Geo Alliance odwołuje ofertę" http://www.parkiet.com./artykul/7,991995.html
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
1 grudnia 2010 14:33:29
Mniejsza konkurencja o ten sam kapitał. Część zainteresowanych GEO może wrócić na KOV z czasem. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 1 grudnia 2010 14:34
|
|
0 Dołączył: 2010-07-20 Wpisów: 344
Wysłane:
1 grudnia 2010 14:52:11
Uh, nieuchronnie się zbliżamy do 0,50 usd za akcję (przy dzisiejszym kursie nastąpi to przy 1,55). Można by to uznać za sygnał kupna dla inwestorów zagranicznych. Historyczne minimum to jak pamiętam 0,47 usd - Na dzień dzisiejszy byłoby to 1,46. Cała nadzieja w rosnącym dolarze no i przydałyby się jeszcze rosnące ceny ropy.
Trochę lipa, że nadzieję na uratowanie kursu pokładam w makroekonomii.
|
|
2 Dołączył: 2009-04-01 Wpisów: 124
Wysłane:
1 grudnia 2010 15:09:54
Nie rozumiem skąd tyle negatywnych emocji, spółka komunikowała, ale też i na tym forum wielokrotnie był poruszany problem dywidendy, który jest tak naprawdę problemem wyimaginowanym biorąc pod uwagę stan spółki, omal "in statu nascendi". Sprawa zapotrzebowania na kapitał też była znana omal od początku. Spółka komunikowała o zabezpieczeniu kapitałowym do połowy przyszłego roku, tak wiec podejmowane obecnie działania wynikają nijako z wcześniej zarysowanego scenariusza - jak rozumiem sposób pozyskania tego kapitału jeszcze nie został zadekretowany. To, że spółka jako wydobywcza jest obciążona dużym ryzykiem jest truizmem z którego chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę jak i to, że ruchy na kursie do czasu potwierdzenia rzeczywistego potencjału wydobywczego będą miały charakter bardziej spekulacyjny niż fundamentalny. Z tego punktu widzenia te omal Rejtanowskie gesty (nabici w butelkę itp) są nie na miejscu.
|
|
0 Dołączył: 2010-06-04 Wpisów: 123
Wysłane:
1 grudnia 2010 15:30:27
generalnie dzisiejszy spadek ceny akcji spowodowany jest informacją że KOV potrzebuje pieniędzy :) przecież to było wiadomo już od dawna, nie rozumiem co niektórych, którzy dziś się wysypali
|
|
0 Dołączył: 2010-09-20 Wpisów: 86
Wysłane:
1 grudnia 2010 15:36:44
Poza przesunięciem testów bardzo negatywnie działa na kurs spółki ciągły brak konkretów co do finansowania - i nie ma co się dziwić, bo kto by chciałby mieć akcje jeśli miałaby mieć miejsce np. emisja z x% dyskontem do ceny w dodatku inwestorowi który nie miałby tu lockupu etc. lub gdyby KOV szukał finansowania i takich inwestorów jak Centrozap(tudzież Petrol). Ale dzisiejsze spadki - myśle że częściowo są pokłosiem między innymi artykułu o ew. finansowaniu z EBOR... powinno to być pozytywne info/spekulacja... ale po akcji Petrola z EBOR... każdemu sie zapala czerowna lampka na takie info - i nic dziwnego że pierwsze komentarze jakie widziałem to "Oooo, Petrol 2?"
Edytowany: 1 grudnia 2010 15:38
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2010 18:03:54
WAŻNE!! Czytać, dopiero to znalazłem www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Cytat:"Na podstawie §40 ust. 2, 4a i 6 oraz § 2 ust.1 i 4 Regulaminu Krajowego Depozytu Papierów wartościowych, po rozpatrzeniu wniosku spółki KULCZYK OIL VENTURES INC., Zarząd Krajowego Depozytu postanawia rejestrować w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych pod kodem CA5012401058 do 750.000 (siedemset pięćdziesiąt tysięcy) imiennych akcji zwykłych spółki KULCZYK OIL VENTURES INC. bez wartości nominalnej każda, pod warunkiem ich rejestrowania przez CLEARSTREAM BANKING S.A., LUXEMBOURG pod kodem CA5012401058 na koncie prowadzonym dla Krajowego Depozytu oraz podjęcia decyzji przez spółkę prowadzącą rynek regulowany o wprowadzeniu tych akcji do obrotu na tym samym rynku regulowanym, na który zostały wprowadzone inne akcje tej spółki oznaczone kodem CA5012401058, z zastrzeżeniem ust. 2.
Edytowany: 1 grudnia 2010 18:37
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
1 grudnia 2010 18:04:22
Miałem na myśli spekułę, która buja kursem  . Maximusminimus a co to właściwie dla nas oznacza w obecnej sytuacji?
Edytowany: 1 grudnia 2010 18:08
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
1 grudnia 2010 18:44:27
Jednocześnie z tego samego linku: www.stockwatch.pl/komunikaty-s... Ilość akcji spada więc z 401 503 330 do 400 753 330, wskaźniki fundamentalne się polepszają. Watchdog, zmienisz na stockwatch wartość akcji? Cytat:Jednocześnie Spółka informuje iż Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych podjął w dniu 30 listopada 2010 r. uchwałę nr 764/10 o następującej treści: "§1 Na podstawie § 2 ust 1 i 4 Regulaminu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych, po rozpatrzeniu wniosku spółki KULCZYK OIL VENTURES INC., w związku z dokonanym umorzeniem 1.219.061 (jeden milion dwieście dziewiętnaście tysięcy sześćdziesiąt jeden) akcji tej spółki, Zarząd Krajowego Depozytu stwierdza, że pod kodem CA5012401058 rejestrowanych jest 400.753.330 (czterysta milionów siedemset pięćdziesiąt trzy tysiące trzysta trzydzieści) akcji spółki KULCZYK OIL VENTURES INC. Dodatkowo: www.wnp.pl/wiadomosci/kov-przy...Szukają Panowie polskiego projektu dla KOV. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 1 grudnia 2010 18:54
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2010 18:59:36
Ubyło nam dzisiaj 0,3% akcji, co na pewno obniży minimalnie C/WK, czyli jest dla nas na plus. Natomiast nie za bardzo rozumiem o co chodzi z CLEARSTREAM BANKING S.A. Przydałoby się jakieś głębsze wyjaśnienie...
Panie Prezesie, co, jak, a przede wszystkim dlaczego?
|
|
0 Dołączył: 2010-11-04 Wpisów: 190
Wysłane:
1 grudnia 2010 19:01:23
1 mln przy 400 mln pozostających w obrocie ?? Raczej się mylisz. Ja doszukuję się prędzej taktyki jaką podjął zarząd KOV-u. Bo coś się dzieje a mieliśmy sobie spokojnie spadać do marca
|
|
0 Dołączył: 2010-04-02 Wpisów: 235
Wysłane:
1 grudnia 2010 21:50:17
MaximusMinimus napisał(a):Natomiast nie za bardzo rozumiem o co chodzi z CLEARSTREAM BANKING S.A. to nic innego jak spłata długu zamniast kasy dano akcje (gdzieś tam w prospekcie pisało otym. tak wnioskuje z komunikatu) pozatym umorzenie akcji od animatora to nie jest powód do dumy. owszem zmienią się wskażniki ale pozostanie niesmak że się nie powiodło. nurtuje mnie pytanie a raczej dwa ile takich wypłat jeszcze będzie przednami i co się stanie z tymi akcjami ( czy panowi będą trzymać czy sprzedawać)
|
|
PREMIUM
Wysłane:
2 grudnia 2010 00:07:16
MaximusMinimus napisał(a):Ubyło nam dzisiaj 0,3% akcji, co na pewno obniży minimalnie C/WK, czyli jest dla nas na plus. Natomiast nie za bardzo rozumiem o co chodzi z CLEARSTREAM BANKING S.A. Przydałoby się jakieś głębsze wyjaśnienie...
Panie Prezesie, co, jak, a przede wszystkim dlaczego? Witam, Akcje skupione przez spółkę w ramach opcji stabilizacji (miesiąc od początku notowań, było info o nabyciu akcji własnych) zostały, zgodnie z zapowiedzią umorzone. Dla mnie sprawa techniczna, no news. Pozdrawiam z zimnego i śnieżnego (!) Londynu, JKorczak /KOV/
|
|
PREMIUM
Wysłane:
2 grudnia 2010 00:12:49
wojteksn napisał(a):MaximusMinimus napisał(a):Natomiast nie za bardzo rozumiem o co chodzi z CLEARSTREAM BANKING S.A. to nic innego jak spłata długu zamniast kasy dano akcje (gdzieś tam w prospekcie pisało otym. tak wnioskuje z komunikatu) pozatym umorzenie akcji od animatora to nie jest powód do dumy. owszem zmienią się wskażniki ale pozostanie niesmak że się nie powiodło. nurtuje mnie pytanie a raczej dwa ile takich wypłat jeszcze będzie przednami i co się stanie z tymi akcjami ( czy panowi będą trzymać czy sprzedawać) Ależ bzdury dziś piszecie, szkoda gadać. I wszędzie spisek. Tak, chcemy was nabrać. Tak po chamsku, a co? Myślcie, proszę, nam też udzielają się emocje, jak widzimy, że po powiększeniu rezerw, gdzie nawet pada wycena analityka, cena akcji idzie w dół. Emocje emocjami, ale głowa powinna cały czas pracować... Clearstream - to jest izba rozliczeniowa! Akcje KOV są zarejestrowane w Kanadzie, oryginalnie trzymane w kanadyjskim depozycie. Żeby można było nimi obracać w Warszawie, muszą trafić do KDPW - właśnie poprzez Clearstream i jeszcze jego bank (Dexia w naszym przypadku). Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
PREMIUM
Wysłane:
2 grudnia 2010 00:17:51
[quote=MaximusMinimus]Ubyło nam dzisiaj 0,3% akcji, co na pewno obniży minimalnie C/WK, czyli jest dla nas na plus. Natomiast nie za bardzo rozumiem o co chodzi z CLEARSTREAM BANKING S.A. Przydałoby się jakieś głębsze wyjaśnienie...
Aha - dodam, że w komunikacie jest wyjaśnienie, komunikat po polsku, bez obrazków. Czytajcie info, proszę. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2010-11-22 Wpisów: 400
Wysłane:
2 grudnia 2010 00:36:20
Jestem zdumiony i zaskoczony odpowiedziami reprezentanta KOVu na tym forum - są one w mojej ocenie co najmniej aroganckie, niegrzeczne. Jak na spółkę skazaną na szukanie pieniędzy u inwestorów, składającą się głównie z obietnic, której kurs systematycznie spada, to na taki ton mogę tylko powiedzieć "WOW!".
Edytowany: 2 grudnia 2010 00:40
|
|
PREMIUM
Wysłane:
2 grudnia 2010 00:46:31
Do kolegi Funkytown. Widać, że kolega na forum nowy. Forum ma przyjętą pewną formułę rozmowy, w moim mniemaniu bezpośrednią. Dostało mi się tutaj nie raz, nie raz niezbyt grzecznie, ale się nie obrażam. Jeśli coś jest bzdurą, tutaj nazywam to bzdurą, co nie znaczy, że gdybyśmy spotkali się w realu nie odpowiedziałbym 'szanując Pańskie zdanie, pozwolę się z Panem nie zgodzić'. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
PS. Pozwolę sobie zwrócić uwagę na to, że nie chowam się za nickiem i jakimś obrazkiem tylko piszę wszystko pod nazwiskiem, a i moją twarz każdy może zobaczyć przy wpisie.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.