dbwktpjn
Advertisement
PARTNER SERWISU
alexhqey
14 15 16 17 18
robertus
0
Wpisów: 389
Wysłane: 10 listopada 2010 11:22:27 przy kursie: 7,90 zł
Pojawił się raport za IIIQ Dancing
Czy można w najbliższych dniach spodziewać się omówienia raportu przez Stockwatch ?

2mek99
0
Wpisów: 398
Wysłane: 19 listopada 2010 16:16:05 przy kursie: 7,88 zł
Po co komu raport? Tu kupuje się przyszłość.
Cytat z prezesa.

"– Przy obecnym portfelu zamówień na rok 2011, rosnącej stale marży na nasze produkty, spodziewanych oszczędnościach wynikających z programu modernizacyjnego z optymizmem patrzymy w przyszłość. Praca włożona w ostatnich dwóch latach w pozyskiwania nowych znaczących odbiorców na całym świecie, pieniądze uzyskane z emisji akcji zainwestowane w zakup surowca i dalszą, stałą modernizację zakładu pozwala już w roku 2011 kilkukrotnie zwiększyć zyski firmy. Natomiast rok 2012 powinien już pokazać prawdziwą wartość naszej firmy – deklaruje prezes zarządu, Jacek Dziedzic".
Edytowany: 19 listopada 2010 16:18

bartekm
0
Wpisów: 213
Wysłane: 19 listopada 2010 16:53:30 przy kursie: 7,88 zł
Ze strony Zarządu EEX oczekujemy realizowania strategi i wypracowania zakładanych zysków.
Jak do tej pory chyba nikt nie powinien mieć zastrzeżeń co do jego pracy, choć jak się przyjrzeć niestety ale ogromnej liczbie spółek na rynku (a szczególnie NC) to z tym nie zawsze jest tak jak obiecują zarządzający.
Ja im wierzę ale zawsze jest doza ograniczonego zaufania.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 21 listopada 2010 19:54:26 przy kursie: 7,88 zł
Omówienie wyników finansowych EKOEXPORT S.A po III kwartale 2010r.

Spółka jest niewdzięczna do analizy fundamentalnej, szczególnie jeśli chodzi o rachunek wyników. Nie upraszcza tego dostępna liczba danych finansowych, bo spółka po prostu jest na giełdzie nadal bardzo krótko. Taka młodość cechuje się często dużą niestabilnością wyników, czego Ekoexport jest najlepszym przykładem. Wystarczy zerknąć jak kształtowały się przychody na przestrzeni ostatnich kwartałów:

kliknij, aby powiększyć

Uwaga najbliżej osi znajduje się ostatni kwartał, natomiast na końcu kwartał zakończony w połowie 2008 roku.

Z takiego obrazu danych nie da się niestety wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Zwiększa się poziom kontraktacji to zwiększa się poziom przychodów spółki. Za okres 9 miesięcy przychody wzrosły o 300%, ale tylko dzięki temu kwartałowi. Na ile trwała to tendencja ciężko wyrokować.

Wzrosła rentowność sprzedaży, co spółka tłumaczy zwiększeniem cen dla swoich odbiorców. Czy zadbano też o koszty niestety nie da określić. Pod względem rentowności jest jeszcze gorzej niż z przychodami. Rentowność zysku brutto ze sprzedaży skacze bez dużej korelacji z poziomem przychodów. Powodów tego może być bardzo wiele. Mogą to powodować waluty rozliczeń z dostawcami i odbiorcami, mogą skakać koszty sprzedaży itd.

Koszty finansowe nie są w spółce strasznie duże i stałe, co jest wynikiem braku kredytów.
Ciekawe, że w tym kwartale zaraportowano w pozycji innych przychodów finansowych stratę 115 tysięcy z dokładnością co do 1 grosza, czyli tyle ile było zysku w sprawozdaniu półrocznym. To mało realne w rzeczywistym świecie więc można sądzić, że spółka rozpoznała za szybko jakiś zysk, który został teraz zweryfikowany.

Bilans spółki na pierwszy rzut oka wygląda na zdrowy. Nie ma wartości firmy, znaków handlowych, innych pozycji niematerialnych i jakimś dużym znaczeniu. Aktywa obrotowe stanowią prawie 60% całkowitego majątku. Zapasy w stosunku do przychodów są małe, choć nie zawsze tak bywało.
Wcale nie mały psikus może za to czekać akcjonariuszy w należnościach. Jak można przeczytać w prospekcie emisyjnym do ostatniej emisji, biegły miał zastrzeżenia do kwoty 400 tyś Euro. Skoro to się pojawia w uwagach, to nie należy tego bagatelizować. Odpis na tę kwotę oznacza, że zysk za ostatnie 12 miesięcy może pójść do kosza.
Nie wyjaśniona jest także pozycja na 1,5 miliona dotycząca inwestycji krótkoterminowych.

Spółka jest narażona na ryzyko kursowe. Zaopatruje się na wschodzi i sprzedaje na zachodzie. Do pewnego momentu była narażona na ryzyko rubla i hrywny, ale próbuje przejść na jedną walutę rozliczeniową, czyli Euro. Zarówno na wschodzie jak też na rynku amerykańskim. To ruch w dobrą stronę. Na ryzyko będzie wystawiana obecnie tylko marża, a nie cały przychód i koszt własny. Kwoty niestety są ciupek małe, aby to wszystko zabezpieczyć, ale co cieszy zarząd już o tym myśli przy zwiększającym się wolumenie sprzedaży. Wygląda to na przemyślaną politykę zabezpieczeń zarządu.

W spółce czynione są działania optymalizacyjne, bo tak odbieram pracę nad wprowadzeniem softu do zarządzania stockiem i zamówieniami. Za negatywne zjawisko uznaję uzależnienie się od odbiorców. Pośrednicy biorą prawie połowę produkcji. Praca nad samodzielnym dotarciem do klienta powinna zaowocować zwyżką marż.

Ostatnie działania zarządu w spółce oceniam bardzo pozytywnie, choć pora już pomyśleć o finansowaniu się kredytem.
Trzeba jednak pamiętać, że w przeszłości pojawiały się problemy z płynnością, a obecna struktura sprzedaży nie uległa znaczącej poprawie. Na możliwość zerwania kontraktu trzeba wziąć dyskonto w kursie spółki. Trochę też martwią wspomniane należności. Windykacja na dotkniętym kryzysem rynku może być nieefektywna.

Nie bardzo da się wycenić spółkę z jakimś sensownym rozrzutem wartości, ze względu na niestabilność działalności i brak możliwości wyceniania ryzyk. Automat wycenia spółkę tak: www.stockwatch.pl/gpw/ekoexpor...
Jest drogo, a w cenach jest co najmniej 10-o krotna poprawa wyniku. Oznacza to, że jeśli świetny kwartał III przełożyć na kolejne trzy, to i tak będzie o połowę za mało. Oczekiwania co do zmiany wyniku netto są zatem bardzo duże.

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

bartekm
0
Wpisów: 213
Wysłane: 24 listopada 2010 09:28:28 przy kursie: 7,98 zł
potwierdzenie informacji o której wspominano we wcześniejszych raportach.
z trzech zainteresowanych pierwszy przekroczył próg 5%

Link

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 23 / 2010
Data sporządzenia: 2010-11-24
Skrócona nazwa emitenta
EKO-EXPORT S.A.
Temat
Nabycie znacznego pakietu akcji
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd Eko Export S.A. zawiadamia, że w dniu 23.11.2010 otrzymał wiadomość od PZU Asset Management S.A. z siedzibą w Warszawie, że w wyniku zawarcia w dniu 22 listopada 2010r, transakcji kupna na rynku zorganizowanym 5.000 akcji spółki EKO EXPORT S.A. do portfeli inwestycyjnych ich Klientów, udział w ogólnej liczbie głosów w Spółce przekroczył w górę 5%.
Szczegółowe informacje dotyczące transakcji przedstawione w załączniku.

pawlink
0
Wpisów: 4
Wysłane: 25 listopada 2010 17:19:18 przy kursie: 8,35 zł
Po okresie fali bocznej wykresu pomiędzy 7,5 a 7,99 mamy oczekiwane wybicie [moderator: Na tym forum wszelkie stwierdzenia dotyczące spółki wymagają argumentacji].
wave
Edytowany: 25 listopada 2010 19:50

moratar
0
Wpisów: 21
Wysłane: 4 grudnia 2010 20:37:01 przy kursie: 7,95 zł
Cytat:
Przychody w październiku wyniosły ok. 1.414 tys. PLN, tj. ok. 354 tys EUR (przy średnim kursie 1 EUR 3,9944 PLN). Dla porównania w październiku 2009 r przychody wynosiły ok. 172 tys. PLN, to jest ok. tys. 40 tys EUR, (przy średnim kursie 1 EUR 4,2430 PLN) co stanowi 822 % sprzedaży w analogicznym okresie.

Raport
Przychody w listopadzie wyniosły ok. 588 tys. PLN, tj. ok.144 tyś EUR (przy średnim kursie 1 EUR 4,0734PLN). Dla porównania w listopadzie 2009 r przychody wynosiły ok. 440 tys. PLN, to jest ok. 106 tys. EUR, (przy średnim kursie 1 EUR 4,1431 PLN).

Na pierwszy rzut oka wygląda jak cofnięcie się o rok. Ale warto przeczytać raport do końca.
Drastyczna różnica wynika z powodu zatrzymania produkcji w celu modernizacji linii produkcyjnej.
Przynajmniej takie jest wyjaśnienie.
Edytowany: 4 grudnia 2010 20:39

czajnik
PREMIUM
0
Wpisów: 134
Wysłane: 8 grudnia 2010 17:50:40 przy kursie: 8,05 zł
Warszawa, 08.12.2010 (ISB) - Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) upoważniła dyrektora zarządzającego pionem nadzoru rynku kapitałowego do zatwierdzenia prospektu emisyjnego sporządzonego przez spółkę Eko Export, notowaną na rynku nieregulowanym NewConnect, wynika z komunikatu KNF. Według wcześniejszych informacji, Eko Export chce przejść na główny parkiet GPW jeszcze w tym roku.
stooq.pl/n/?f=395406&c=1&a...

Czyli do debiutu na rynku podstawowym coraz bliżej.

tomi_81
0
Wpisów: 18
Wysłane: 15 grudnia 2010 12:23:42 przy kursie: 7,85 zł
Czy w raportach spółek na stronie http://www.newconnect.pl musi pojawić się prospekt emisyjny na GPW czy nie ma takiego obowiązku ?

2mek99
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 14:46:20 przy kursie: 8,50 zł
No to powoli żegnamy New Connect.

Witaj GPW !

Czy forum EEX jest "przerzucane" na GPW czy trzeba je tam ponownie założyć?

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 grudnia 2010 14:50:29 przy kursie: 8,50 zł
Przeniesiemy cały wątek w pierwszym dniu notowań na GPW.

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 27 grudnia 2010 16:15:04 przy kursie: 8,50 zł
No to żegnamy dziś NC.... i dumnie wkraczamy na parkiet główny.
W większości przypadków takich przejść nie było to z korzyścią dla kursu w krótkim terminie ale dla długodystansowców nie ma to znaczenia :)
Albo my ich, albo oni Was.

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 27 grudnia 2010 19:28:01 przy kursie: 8,50 zł
wujek_staszek napisał(a):
W większości przypadków takich przejść nie było to z korzyścią dla kursu w krótkim terminie

To fakt ale też nie było tak dobrych spółek jak EEX. blah5
Zarząd nie nawala jak na razie, dodatkowo kurs trzymany na odpowiednim poziomie. Duża część fundów nie pakuje się w spółki z NC więc może od jutra coś się ruszy. Nie oczekuję rzecz jasna, że jutro będzie wolumen 10 baniek ale może nie będzie źle. Może. Żeby nie zapeszać ostatnie zdanie: od jutra leci na pysk. blackeye
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

2mek99
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 19:55:13 przy kursie: 8,50 zł
anty_teresa napisała

"Nie bardzo da się wycenić spółkę z jakimś sensownym rozrzutem wartości, ze względu na niestabilność działalności i brak możliwości wyceniania ryzyk. Automat wycenia spółkę tak: www.stockwatch.pl/gpw/ekoexpor...
Jest drogo, a w cenach jest co najmniej 10-o krotna poprawa wyniku. Oznacza to, że jeśli świetny kwartał III przełożyć na kolejne trzy, to i tak będzie o połowę za mało. Oczekiwania co do zmiany wyniku netto są zatem bardzo duże."

Ja wiem, że spóła jest nieduża i być może szkoda Wam czasu na jej analizę ale przydałoby się zapoznać dokładniej z jej działalnością.

W roku 2008 przeszkadzał kryzys oraz nastąpiła zasadnicza zmiana jeżeli chodzi o produkt, którym spółka się zajmuje. Z produktu, którego sprzedaż spadała a rentowność malała (labosil) spółka przeszła do produktu, na który popyt rośnie (podobnie jak rentowność) - mikrosfery. Dlatego wygląda to jakby spółka zaczynała działalność od nowa. Ponieważ spółka ponosiła spore koszty na zdobycie pierwszych zamówień oraz w ramach mikrosfer oferowała standardowe i tańsze wyroby marża brutto była na poziomie 20%. W 2010 wrosła już do ponad 30% a w 2011 wyniesie (na podstawie już zawartych kontraktów) około 45%.

III kwartał 2010 to w zasadzie pierwszy kwartał normalnej działalności spółki. Prognoza zysku na 2010 to 1,5 mln. Na 2011 6 mln zysku. Moce produkcyjne (20 tys. ton) w III kwartale były wykorzystywane w połowie. Przy światowej produkcji na poziomie 90 tys. ton Ekoexport już należy do kluczowych graczy na rynku a wkrótce będzie miał jeszcze lepszą pozycję. Wysoki udział dystrybutorów w sprzedaży całkowitej nie jest chyba czymś niezwykłym w tej branży. Zwłaszcza, że żaden z nich nie ma pozycji dominującej.

Ponieważ spółka ma swoją unikalną technologię i zamienia odpad na drogi materiał używany w wielu branżach (samochodowa, paliwowa, kosmetyczna) przyszłość rysuje się w różowych kolorach.

Polecam lekturę prospektu www.ekoexport.eu/images/dokume...
Edytowany: 27 grudnia 2010 19:56

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 27 grudnia 2010 21:49:58 przy kursie: 8,50 zł
No troszkę 2mek zabrzmiało to jak zarzut...

Mnie się wydawało, że zapoznałem się z działalnością spółki. Oczywiście nie jestem ekspertem, ale coś tam wiem. W raporcie okresowym, którego dotyczy analiza nie ma słowa nt odpalenia nowego zakładu, nie ma też jakichś podpisanych ważnych umów, które są nie ujęte w wyniku za IIIQ. Mówi się raczej o odbudowaniu popytu wzroście cen i dzięki temu większym przychodom i rentowności...

O jakiej marży brutto piszesz? O marży brutto na sprzedaży, czy o marży brutto? Jak liczysz te 30% w 2010?
Jak Ty widzisz jaka będzie marża w 2011? Czy zakładasz jakieś ruchy na złotówce? Po ile będzie? Jak wpłynie na wynik? Oczywiście można sobie zrobić DCFa z założeniem wzrostu dynamiki przychodów jak pomiędzy II i III kwartałem tylko jaki jest tego sens. Oczekiwania w kursie spółki są spore, choć nie zupełnie bez podstaw. Jak zrealizują 6 milionów na czysto w 2011 to jaki będzie C/Z przy dzisiejszej kapitalizacji? 12,5 Czy to mało? Wycen dochodowych nie da się przedstawić w sposób obiektywny. Nie są nawet tego w stanie zrobić właściciele. A gdzie dyskonta na ewentualne wpadki? Były już problemy z dostawami? Po co spółce emisja? Jak się coś nie uda w czym jest poduszka dla kursu?

Wycena startupów jest niesłychanie trudna i w serwisie niepraktykowana ze względu na zbyt dużo założeń i czynników nie do wyceny.

Nie do końca rozumiem w czym byłem/jestem niedokładny. Z wyceną? Z opisem co spółka robiła kiedyś? W zasadzie o to można wnioskować z Twojego opisu i cytowanego fragmentu

2mek99
0
Wysłane: 28 grudnia 2010 08:35:56 przy kursie: 8,50 zł
Jak dla mnie to za dużo jest znaków zapytania w tym tekście.

Co do szczegółów to oczywiście jestem w lepszej sytuacji, bo od jakiegoś czasu obserwują firmę (i branżę) i na bieżąco staram się zrozumieć, co kryje się za liczbami. Mam również lepszą sytuację od Ciebie, bo gdy pisałeś ten tekst prawdopodobnie nie miałeś jeszcze dostępu do prospektu (wejście na GPW), w którym jest część informacji, które zacytowałem.

Nie wiem, na jakich zasadach piszecie te analizy, ale proponowałbym specjalizację i pisanie przez te same osoby tekstów na temat danej spółki przez kilka kwartałów. Nie wiem czy to jest pierwsza analiza na temat Ekoexport, ale jeżeli tak to wtedy poczytałbym więcej dokumentów niż tylko raport kwartalny. Przejrzałbym dokumenty wydane przy wejściu na NC, raporty miesięczne (EEX ma jak dla mnie rewelacyjną politykę informacyjną).

Pewnie trochę jest to zarzut, ale tak jak zastrzegłem spółka jest nowa, mała więc pewnie nie macie na nią zbyt dużo czasu. Nie jestem też pewien czy tymi analizami zajmujecie się na "pełny etat" czy jest to raczej działalność "uboczna".

A co do zastrzeżeń, że mogą być jakieś problemy z kontraktami, produkcją,. itd. to oczywiście się zgadzam. Zakładam, że zarząd wziął to pod uwagę przygotowując prognozę i nie podał wyniku "po bandzie". Na razie prognozy były wiarygodne.
Edytowany: 28 grudnia 2010 08:39

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 grudnia 2010 10:23:18 przy kursie: 8,25 zł
Co do szczegółów to oczywiście jestem w lepszej sytuacji, bo od jakiegoś czasu obserwują firmę (i branżę) i na bieżąco staram się zrozumieć, co kryje się za liczbami. Mam również lepszą sytuację od Ciebie, bo gdy pisałeś ten tekst prawdopodobnie nie miałeś jeszcze dostępu do prospektu (wejście na GPW), w którym jest część informacji, które zacytowałem.

Tak prospekt, był tylko ten z debiutu na NC. W prospekcie na GPW jest wymagana większa ilość informacji i o spółce więcej wiadomo. Na NC w miarę dobrym źródłem informacji jest raport roczny.

Nie wiem, na jakich zasadach piszecie te analizy, ale proponowałbym specjalizację i pisanie przez te same osoby tekstów na temat danej spółki przez kilka kwartałów. Nie wiem czy to jest pierwsza analiza na temat Ekoexport, ale jeżeli tak to wtedy poczytałbym więcej dokumentów niż tylko raport kwartalny. Przejrzałbym dokumenty wydane przy wejściu na NC, raporty miesięczne (EEX ma jak dla mnie rewelacyjną politykę informacyjną).

Pisanie przez różne osoby ma tę zaletę, że prezentuje różne spojrzenie na tę samą spółkę. W naszej grupie analitycznej są finansiści, biegli rewidenci i praktycy rynku kapitałowego. Dzięki temu masz wielowymiarowy obraz spółki. Nadal zarzucasz mi pewną niestaranność do której się nie poczuwam. Dokument informacyjny czytałem, ale nie jest moim zadaniem przeklepywanie ochów i achów, a obiektywne niezależne spojrzenie na spółkę... Tak samo z resztą jak całą stronę domową spółki i grzebnięcie w necie na temat produktów spółki.
Wzbraniam się też przed wycenami z prognoz w szczególności dla spółek małych bez doświadczenia, gdzie prognoza nie jest do końca budowana na niepodważalnych danych. Większe spółki rozstrzeliwały się z prognozami. Zerknij ile miał zarobić GNT w 2008 i 2009 roku...

Pewnie trochę jest to zarzut, ale tak jak zastrzegłem spółka jest nowa, mała więc pewnie nie macie na nią zbyt dużo czasu. Nie jestem też pewien czy tymi analizami zajmujecie się na "pełny etat" czy jest to raczej działalność "uboczna".

Tu nie chodzi o czas, ani wymiar i formę zatrudnienia czy współpracy. Osobiście świadczę usługi dla trzech podmiotów. Jeśli przychodzi sezon wyników to koncentruje swój czas i uwagę na działalności dla SW. Cóż za znaczenie ma rodzaj wynagrodzenia i jego forma?

A co do zastrzeżeń, że mogą być jakieś problemy z kontraktami, produkcją,. itd. to oczywiście się zgadzam. Zakładam, że zarząd wziął to pod uwagę przygotowując prognozę i nie podał wyniku "po bandzie". Na razie prognozy były wiarygodne.

No jak miał to zarząd wziąć pod uwagę? Jest umowa jedna druga, to się bierze jakiś planowany wzrost kosztów, przychodów z mniejszych kontraktów i daje prognozę. To nie tak, że zrobili sobie dyskonto 10% na wynik, bo im może zabraknąć surowca. To inwestor przy wycenie spółki musi sobie sam wycenić takie ryzyko i zwiększyć o nie np stopę dyskontową przy wycenie.

Napisałeś, że za dużo znaków zapytania znalazło się w mojej odpowiedzi, ale na nie trzeba odpowiedzieć! Bez tego żadna prognoza nie jest warta funta kłaków. Niestety omówienia raportów i spółek są takie na jakie pozwalają dane prezentowane przez spółkę. W przypadku wszystkich spółek NC raporty poza rocznymi mają minimalną wartość informacyjną. Oczywiście jak komuś wystarczy zysk netto i prognoza to w porządku. Jeśli zaś ktoś chce zerknąć do flaków spółki, pogrzebać w trzewiach i zobaczyć stan pacjenta to nadają się do tego tak naprawdę tylko raporty roczne. Po wejściu na GPW sytuacja się zmienia. Powinno być więcej konkretów i obiecuję, że spółkę przemielę po raporcie rocznym. To nie tak, że ktoś nie ma czasu. Ja nad jedną spółką spędzam od paru godzin do paru dni.

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 28 grudnia 2010 11:11:32 przy kursie: 8,25 zł
Już po wszystkim. Chyba, że jeszcze sypną jakimś info dzisiaj. Generalnie nic nowego żeśmy się nie dowiedzieli. Prezes jak zawsze tajemniczy i trzyma wszystko na ostatnią chwilę. Ale to dobrze.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 28 grudnia 2010 11:55:20 przy kursie: 8,25 zł
z kronikarskiego obowiazku - jestesmy w poblizu gornej bandy. wczorajsza swieczka tez jakby sugerujaca wyczerpanie potencjalu wzrostowego, ale kto wie.
chcacy sprzedac powinni ustawiac SL, chcacym kupic sugerowalbym poczekac na wyrazniejszy sygnal gdzie tez kurs ma ochote podazac.
salute
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

tomi_81
0
Wpisów: 18
Wysłane: 28 grudnia 2010 12:02:16 przy kursie: 8,25 zł
EKO EXPORT SA podpisanie umowy znaczącej
28.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 2/2010
Zarząd Eko Export S.A. informuje, że w dniu 28.12.2010 zostało potwierdzone zamówienie na dostawy mikrosfery 500 mikronów z międzynarodowym koncernem z branży odlewniczej. Zamawiający jest stałym odbiorcą Spółki (patrz raport nr 25/2009 New Connect ).
Zamówienie obecne jest 2,5 krotnie większe tonażowo od zamówienia z 2009r.
Wartość zamówienia określona jest na kwotę 670.000 EUR a powyższa kwota to przewidywane zapotrzebowanie na 2011 rok z możliwymi niewielkimi odchyleniami od podanej wartości. Warunki niniejszego zamówienia nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
Dostawy mają być zrealizowane od 01.01.2011 do 31.12.2011.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest fakt, iż wartość tego zamówienia przekroczyła 10% wartości kapitałów własnych Emitenta.
kom espi mra

link
Edytowany: 28 grudnia 2010 12:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,508 sek.

kadvntzr
gqczskxj
vunuhmum
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zpbkgsdq
gpjpleaq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat