PARTNER SERWISU
egmsanrv
88 89 90 91 92
mobyone
0
Wpisów: 43
Wysłane: 10 grudnia 2010 23:53:27 przy kursie: 15,40 zł
Klincewicz napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Widzę, że bardzo aktywnie zrobiło się na tym wątku. Każdy czeka na jakiś znaczący ruch kursu.
Tak z innej beczki wrzucam wykres bardzo ciekawy:
Świeczki tygodniowe, zakres 1 rok

Z mojego punktu widzenia doczekamy się wybicia jedynki. Rynek testował dołek ze stycznia 2010r (fala nr.2).Następnie przy fali wybijającej falę nr 1 kurs na tym oporze wpadł w trend boczny co jest dość częstym przypadkiem, wolumen na świecy wybijającej zwiększony, później utrzymywał się na dość wysokim poziomie w porównaniu do ostatnich dni sesyjnych. Może to wskazywać odwracanie pozycji przez inwestorów. Poziom wsparcia 1,55 wybroniony, i teraz leci 3 podfala fali 3.

pozdrawiam

Analiza ciekawa , choć błędna . Teoretyczna pierwsza fala fali trzeciej jest dłuższa od jedynki . Wobec powyższego nie możemy mówić o dalszym wydłużaniu fali trzeciej . Możemy mówić wyłącznie o skończeniu fali trzeciej i rozpoczęciu fali piątej(chociaż akademicką dyskusję psuje nakładanie się teoretycznej czwórki na jedynkę )lub o kontynuacji korekty spadkowej w okolice 1.00-1.10 co uważam za najbardziej prawdopodobny scenariusz .Pozdrawiam

MicOch
0
Wpisów: 76
Wysłane: 11 grudnia 2010 10:34:56 przy kursie: 15,40 zł
Witam,
na watku dot. DUDY jestem nowy (tj. odnosnie wpisów bo pakiet akcji posiadam Angel )
Ciekawi mnie obecna sytuacja techniczna :

kliknij, aby powiększyć

Wykres tygodniowy.
na MACD pojawił się sygnał sprzedaży, lecz warto spojrzeć na historyczne powiązanie wskażnika ROC z wykresem DUDY. Zaznaczyłem wszystkie pozytywne sytuacje zielonymi strzałkami oraz negatywne czerwonymi.

Wydaje mi się że obecnie możemy mieć powtórkę wydarzenia oznaczonego prostokątem nr 1.

Kiedy dojdzie do przeciecia na ROC, być może pojawi sie tydz, dwa pod oznaką spadków, i możliwe wzrosty. Tyle o mojej technice.
wave

MicOch
0
Wysłane: 11 grudnia 2010 10:51:02 przy kursie: 15,40 zł
Cytat:
być może pojawi sie tydz, dwa pod oznaką spadków

Wydaje mi się że okolice 1.44-1.46

mobyone
0
Wysłane: 11 grudnia 2010 11:10:21 przy kursie: 15,40 zł
mobyone napisał(a):
[quote=Klincewicz]
kliknij, aby powiększyć

Widzę, że bardzo aktywnie zrobiło się na tym wątku. Każdy czeka na jakiś znaczący ruch kursu.
Tak z innej beczki wrzucam wykres bardzo ciekawy:
Świeczki tygodniowe, zakres 1 rok

Z mojego punktu widzenia doczekamy się wybicia jedynki. Rynek testował dołek ze stycznia 2010r (fala nr.2).Następnie przy fali wybijającej falę nr 1 kurs na tym oporze wpadł w trend boczny co jest dość częstym przypadkiem, wolumen na świecy wybijającej zwiększony, później utrzymywał się na dość wysokim poziomie w porównaniu do ostatnich dni sesyjnych. Może to wskazywać odwracanie pozycji przez inwestorów. Poziom wsparcia 1,55 wybroniony, i teraz leci 3 podfala fali 3.

pozdrawiam

Analiza ciekawa , choć błędna . Teoretyczna pierwsza fala fali trzeciej jest dłuższa od jedynki . Wobec powyższego nie możemy mówić o dalszym wydłużaniu fali trzeciej . Możemy mówić wyłącznie o skończeniu fali trzeciej i rozpoczęciu fali piątej(chociaż akademicką dyskusję psuje nakładanie się teoretycznej czwórki na jedynkę )lub o kontynuacji korekty spadkowej w okolice 1.00-1.10 co uważam za najbardziej prawdopodobny scenariusz .Pozdrawiam P.S. Możliwy jest jeszcze oczywiście trójkąt i zjazd w okolice 1.28 (Fala C=0.618 fali A )

MicOch
0
Wysłane: 11 grudnia 2010 12:51:10 przy kursie: 15,40 zł
Jakos nie do konca przekonuje mnie ten RGR, głównie co budzi moje watpliwosci, to głowa znajduje sie na poziomach niższych od ramion ?!
... nie spotkałem sie jeszcze z takim RGR

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 11 grudnia 2010 13:44:22 przy kursie: 15,40 zł
bo to nie jest rgr i kolega nie miał w zamiarze tego wcale mówić...
Jest miłośnikiem fal :)

MicOch
0
Wysłane: 11 grudnia 2010 14:05:21 przy kursie: 15,40 zł
Cytat:
bo to nie jest rgr i kolega nie miał w zamiarze tego wcale mówić...
Jest miłośnikiem fal :)

A to przepraszam :) binky

Klincewicz
0
Wpisów: 69
Wysłane: 11 grudnia 2010 21:06:47 przy kursie: 15,40 zł
mobyone napisał(a):

Analiza ciekawa , choć błędna . Teoretyczna pierwsza fala fali trzeciej jest dłuższa od jedynki . Wobec powyższego nie możemy mówić o dalszym wydłużaniu fali trzeciej . Możemy mówić wyłącznie o skończeniu fali trzeciej i rozpoczęciu fali piątej(chociaż akademicką dyskusję psuje nakładanie się teoretycznej czwórki na jedynkę )lub o kontynuacji korekty spadkowej w okolice 1.00-1.10 co uważam za najbardziej prawdopodobny scenariusz .Pozdrawiam P.S. Możliwy jest jeszcze oczywiście trójkąt i zjazd w okolice 1.28 (Fala C=0.618 fali A )

To czy jest błędna okaże się za jakiś czas. To co jest teorią nie zawsze przekłada się w praktyce. Nigdy nie masz idealnie wyrysowanych formacji w rzeczywistości. Rownie dobrze mozna mowic tu o podwojnym dnie, a nie o falach elliota i te teoretyczne dlugosci fal mozna sobie wsadzic w pięty. Wiem jedno, ze rynek boryka się z bardzo waznym poziomem 1,55 i oscyluje w tych granicach. Bedziemy bujac sie tak troche, ale przyjda informacje o fundamentach i rynek prawdopodobnie to kupi. Nie wydaje mi się, zebysmy doswiadczyli zjazdow we wspomniane przez Ciebie okolice chociazby z tego wzgledu, ze Duda wychodzi na prosta, czyni wszystko tak jak nalezy wedlug planu restrukturyzacyjnego. Dlaczego niby rynek mialby tego nie docenic? Az tak bardzo uwazasz, ze rynek jest nieefektywny?
Edytowany: 14 grudnia 2010 09:08

mateusz_2000
0
Wpisów: 50
Wysłane: 11 grudnia 2010 21:34:11 przy kursie: 15,40 zł
Tylko może być problem z tą spółka w przyszłym roku, czyli w całej branży mięsnej, ponieważ weterynarze będą strajkować a wprowadzenie mięsa do obrotu zależy ponoć od weterynarzy. Sam Prezes spółki o tym mówił w CNBC biznes że jeśli nie rozwiążą tego problemu to będzie problem, ale zobaczymy :P

mobyone
0
Wysłane: 11 grudnia 2010 23:25:31 przy kursie: 15,40 zł
Klincewicz napisał(a):

To czy jest błędna okaże się za jakiś czas. To co jest teorią nie zawsze przekłada się w praktyce. Nigdy nie masz idealnie wyrysowanych formacji w rzeczywistości. Rownie dobrze mozna mowic tu o podwojnym dnie, a nie o falach elliota i te teoretyczne dlugosci fal mozna sobie wsadzic w pięty. Wiem jedno, ze rynek boryka się z bardzo waznym poziomem 1,55 i oscyluje w tych granicach. Bedziemy bujac sie tak troche, ale przyjda informacje o fundamentach i rynek prawdopodobnie to kupi. Nie wydaje mi się, zebysmy doswiadczyli zjazdow we wspomniane przez Ciebie okolice chociazby z tego wzgledu, ze Duda wychodzi na prosta, czyni wszystko tak jak nalezy wedlug planu restrukturyzacyjnego. Dlaczego niby rynek mialby tego nie docenic? Az tak bardzo uwazasz, ze rynek jest nieefektywny?

Bez urazy . Wypowiadam się tylko na temat fal Elliota . W którą stronę pójdzie rynek , tego oczywiście nikt nie wie , również wyznawcy fal mogą się mylić .Dyskusja jest czysto teoretyczna ,a ta mówi , że jeśli trójka jest dłuższa od jedynki , następna fala w tym samym kierunku jest już piątką .Pozdrawiam
Edytowany: 14 grudnia 2010 09:09

TG
TG
0
Wpisów: 156
Wysłane: 14 grudnia 2010 02:21:00 przy kursie: 15,50 zł
www.tvncnbc.pl/duda-wyszedl-na...

king Maciej sie wypowiadal thumbright

Everlasting
0
Wpisów: 16
Wysłane: 15 grudnia 2010 23:37:48 przy kursie: 15,60 zł
I co umieszczasz filmik i następnego dnia formacja objęcia się pojawia :P ?

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 16 grudnia 2010 11:03:50 przy kursie: 15,50 zł
A może by tak spróbować w drugiej części sesji podciągnąć kurs i spróbować przetestować poziom 1,6? Po wczorajszej białej świeczce i porannym domknięciu luki byłoby wskazane pójść za ciosem. thumbright

broker_ns
0
Wysłane: 21 grudnia 2010 09:04:38 przy kursie: 16,20 zł
Otwarcie zapowiada, że chcą iść dzisiaj za ciosem po wczorajszych wzrostach (choć nie aż tak imponujących). Może ta wczorajsza rekomendacja będzie służyła jako pretekst dla dalszych wzrostów. Ale ja podtrzymuje swoja opinię, że spółka jest dobrą inwestycją ale na long term tzn. ok 1-3 lata - a pisząc to nawiązuje zwłaszcza do kolegi @spectrum, który ma jakieś . thumbright "duże" ciśnienie na wzrosty spółki w krótkim czasie a nie do końca może uargumentować swoje opinie (co zostało słusznie dostrzeżone przez moderatora).

Dla mnie teraz ważnym oporem jest 1,68. Być może w tej okolicy zatrzyma się teraz kurs.
Edytowany: 21 grudnia 2010 09:16

TG
TG
0
Wpisów: 156
Wysłane: 23 grudnia 2010 14:17:41 przy kursie: 16,30 zł

Znak „Poznaj Dobrą Żywność”, dla „Szynki jak za Gierka” Stołu Polskiego.
2010-12-22

16 grudnia 2010 roku Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki przyznał znak „Poznaj Dobrą Żywność” – „Szynce jak za Gierka” – sztandarowemu produktowi „Stołu Polskiego”, marki, której właścicielem jest Centrum Mięsne MAKTON, należące do Grupy Kapitałowej PKM DUDA SA.

„To kolejny już nasz produkt ze znakiem PDŻ, który potwierdza, że produkty sygnowane marką Stołu Polskiego są gwarancją najwyższej jakości” – mówi Piotr Mamrowicz Prezes Zarządu Centrum Mięsnego Makton.

Celem istniejącego już od ponad sześciu lat programu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi pod nazwą „Poznaj Dobrą Żywność” jest podniesienie jakości polskich produktów spożywczych i wyróżnienie tych spełniających najwyższe standardy produkcyjne oraz smakowe. Znak ten przyznawany jest wyłącznie wyrobom, które spełniają kryteria opracowane przez Kolegium Naukowe działające przy Ministrze Rolnictwa i Rozwoju Wsi do spraw jakości produktów żywnościowych.

„W kontekście najbliższych planów grupy kapitałowej, której celem jest rozwój segmentu przetwórczego, ta nagroda potwierdza tylko, że mamy kompetencje w tym obszarze, które je uwiarygodniają – mówi Maciej Duda Prezes Zarządu PKM DUDA SA

Nagrodę w imieniu Stołu Polskiego odebrała Halina Osińska Dyrektor Sprzedaży PKM DUDA SA

pkmduda.pl/?pid=relacje_news&a...
Edytowany: 24 grudnia 2010 08:21

broker_ns
0
Wysłane: 30 grudnia 2010 18:42:39 przy kursie: 16,10 zł
A ja mam pytanie do WD trochę z innej beczki.

Wczoraj NWZ spółki uchwaliło umorzenie prawie 31 mln akcji - co było oczywiście do przewidzenia. A oto link do uchwał podjętych przez NWZ :
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Piszą tam, że uchwalenie zmian wynikających ze zmniejszenia kapitału zakładowego musi być zatwierdzone jeszcze przez Sąd Rejestrowy co zapewne nie nastąpi już w tym roku.

I tu pojawia się moje pytanie: czy w rocznym raporcie za 2010r o wynikach spółki będziemy już mieli skorygowaną liczbę akcji (pomniejszoną) o te umorzoną ilość tj. ok 278 mln szt., czy też może wciąż starą liczbę akcji ok 309 mln szt. gdyż sąd nie zdążył ich zarejestrować jeszcze w tym kończącym się już 2010r?Think

P.S. Wg moich szybkich przeliczeń aktualny wskaźnik C/WK przy dzisiejszym kursie zamknięcia jest na poziomie 1,2 thumbright
Edytowany: 30 grudnia 2010 18:43

HertyK
0
Wpisów: 45
Wysłane: 30 grudnia 2010 18:45:47 przy kursie: 16,10 zł
Pojawił się komunikat wg którego

"...Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Spółka) informuje o nabyciu w dniu 29 grudnia 2010 r. akcji własnych Spółki w łącznej liczbie 30.889.143 (słownie: trzydziestu milionów osiemset osiemdziesięciu dziewięciu tysięcy stu czterdziestu trzech).

Nabyte papiery wartościowe są akcjami zwykłymi na okaziciela serii I o wartości nominalnej 1 zł (słownie: jeden złotych) każda, nabytymi od Banków - akcjonariuszy (Kredyt Bank S.A. z siedzibą w Warszawie, Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. z siedzibą w Warszawie, ING Bank Śląski S.A. z siedzibą w Katowicach, Bank Zachodni WBK S.A. z siedzibą we Wrocławiu, BRE Bank S.A. z siedzibą w Warszawie), za ich zgodą, w celu dobrowolnego umorzenia w wykonaniu umowy opcji buy-back zawartej z ww. bankami (o zawarciu ww. umowy Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 66/2009 z dnia 24 lipca 2009 r.).

Nabycie papierów wartościowych nastąpiło poza obrotem zorganizowanym, w drodze transakcji zawartych za pośrednictwem domu maklerskiego, na podstawie art. 362 § 1 pkt 5 Kodeksu spółek handlowych oraz Uchwały nr 25/31/08/2009 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z dnia 31 sierpnia 2009 roku w sprawie upoważnienia Zarządu Spółki do nabycia od akcjonariuszy akcji własnych Spółki w celu ich dobrowolnego umorzenia za wynagrodzeniem.

Średnia jednostkowa cena nabycia papierów wartościowych wyniosła 1,26 zł (słownie: jeden złoty dwadzieścia sześć groszy)."

Stanowi to 10% wszystkich akcji jak to może wpłynąć na sytuacje tej spółki.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
Edytowany: 30 grudnia 2010 22:25

lukasz211
0
Wpisów: 58
Wysłane: 1 stycznia 2011 18:42:21 przy kursie: 16,40 zł
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

Szkoda, że taka sytuacja się wydarzyła, zawsze to rzuca złe światło na spółke(sytuacje nalezy oczywiscie zaliczyc do zdarzen nadzwyczajnych), ale z drugiej strony zarząd w Duda-Skup zostanie mocno przeciśnięty przez sito. Jeśli w ogóle zostanie udowodnione bylemu prezesowi kradzież i działania na szkodę firmy to czy uda się go zmusić do pokrycia strat, bo wiadomo takie postepowania sadowe mogą sie toczyc latami. Może rzepak byl ubezpieczony od nieszczesliwych wypadków typu kradzież:)

lukasz211
0
Wpisów: 58
Wysłane: 3 stycznia 2011 11:49:34 przy kursie: 16,30 zł
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

Kulawa noga została odcięta.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 3 stycznia 2011 11:55:58 przy kursie: 16,30 zł
broker_ns napisał(a):
Piszą tam, że uchwalenie zmian wynikających ze zmniejszenia kapitału zakładowego musi być zatwierdzone jeszcze przez Sąd Rejestrowy co zapewne nie nastąpi już w tym roku.

I tu pojawia się moje pytanie: czy w rocznym raporcie za 2010r o wynikach spółki będziemy już mieli skorygowaną liczbę akcji (pomniejszoną) o te umorzoną ilość tj. ok 278 mln szt., czy też może wciąż starą liczbę akcji ok 309 mln szt. gdyż sąd nie zdążył ich zarejestrować jeszcze w tym kończącym się już 2010r?Think

wave
W kapitałach wciąż powinniśmy mieć starą. Mogą jednak dać od siebie informację o przeliczeniu najważniejszych wskaźników na nową liczbę.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

88 89 90 91 92

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,304 sek.

brpefngt
fpcqpccy
alunlcwk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xtddltwo
rvxcnzcl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat