0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
15 grudnia 2010 11:12:16
przy kursie: 2,03 zł
Od kilku dni sprawdzam z ciekawości jak idzie sprzedaż na Narzedzia.pl odśnieżarek,a zwłaszcza odśnieżarki elektrycznej E56 1600W 40 cm,którą mają w promocji.I o ile w piątek mieli dostępne 50sztuk,to wczoraj wiecz. widziałem jako dostępne tylko 10sztuk,a dzisiaj informacja,że "produkt wkrótce w sprzedaży".Podobny komunikat widnieje przy wielu innych odśnieżarkach,więc chyba interes kręci się w miarę nieźle ,skoro klienci wymietli te odśnieżarki,a w końcu jest to jeden z wielu produktów w ofercie...Jednakowoż -ku mojemu zdziwieniu- na pierwszym miejscu wśród sprzedawanych produktów jest wiertarko-wkrętarka,odśnieżarki są drugim miejscu Reasumując,jeśli komuś podobały się przychody za październik,to -z uwagi na atak zimy w końcówce listopada-kolejne 2 miesiące powinny przynieść lepsze wpływy ze sprzedaży, okres świąteczny też pomaga w uzyskiwaniu przychodów.
Edytowany: 15 grudnia 2010 11:13
|
|
Wysłane:
16 grudnia 2010 19:58:56
W PB w "akcji inwestor" znalazłem coś takiego... Cytat:2010-12-14 Czy zarząd zamierza przedstawić prognozę dla Marketeo i spółki zależnej Narzedzia.pl na 2011 rok Link: notowania.pb.pl/pytania/PLMRKT...Czy to ktoś z Was zadał takie pytanie?
Edytowany: 16 grudnia 2010 20:02
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
16 grudnia 2010 20:41:06
pop napisał(a):Od kilku dni sprawdzam z ciekawości jak idzie sprzedaż na Narzedzia.pl odśnieżarek,a zwłaszcza odśnieżarki elektrycznej E56 1600W 40 cm,którą mają w promocji......... Pop - mam nadzieje że to co napiszę nie będzie miało wpływu na kurs. W tym kraju mieszka ponad 38 mln ludzi i pewnie sporo jeszcze tych odśnieżarek da się opylić, ale proponuje byś sobie takie cudo kupił i podzielił się wrażeniami kiedy Ci pierwszy raz wciągnie kabel w "trybka" tego wynalazku. Chińczyk wszystko potrafi, ponoć w przyszłym roku maja przerabiać krowie placki na ziemniaczane. edit: po za tym widze że znowu maja 50szt odśnieżarek z kablem - szybka odbudowa magazynu świadczy o sprawności zarządzających.
Edytowany: 16 grudnia 2010 20:46
|
|
|
|
Wysłane:
16 grudnia 2010 21:47:55
Cytat:Pop - mam nadzieje że to co napiszę nie będzie miało wpływu na kurs.
Buldi,nawet gdybyś pisał coś negatywnego o samej spółce,to zawsze robisz to w tak kulturalny i merytoryczny sposób,że absolutnie nic(żadnej złej woli) nie można Ci zarzucić... Próbowałem znaleźć pochodzenie produkcji tej odśnieżarki i nie wiem czy mi się udało,bo produkuje ją Romet,a jest to -z tego co widzę-polska firma... Ale,że Ty się znasz na narzędziach lepiej,to nie zamierzam się upierać,że nie jest to chińszczyzna... Wczoraj rano tych odśnieżarek już nie było w sprzedaży,potem w południe pojawiło się 50,a dziś jest informacja,że jest ich 10.Popyt musi być spory... Dla kursu Marketeo,pochodzenie odśnieżarki nie ma najmn.znaczenia,bo jak klienci przestaną ją kupować,to ze strony Narzedzia.pl po prostu mogą kupić inną,ale jak patrzyłem w opinie klientów na ich stronie,to te opinie są dosyć pozytywne,średnia dostępnych ocen: 4,4 w 5-cio stopniowej skali...
Edytowany: 16 grudnia 2010 21:48
|
|
0 Dołączył: 2010-01-08 Wpisów: 111
Wysłane:
16 grudnia 2010 21:50:27
buldinormalnie miałem tu już nie pisać, ale jak czytam Twoje wywody to krew mnie zalewa!! co masz do tego, że ludzie kupują odśnieżarki elektryczne? w dzieciństwie wsadziłeś śrubokręt do gniazdka? masz uraz współczuje, ale 95% odśnieżarek jak i kosiarek do trawy jest Elektryczna!!! i każdy kupujący ma świadomość o kablu... wybacz ale nie każdy jest takim burżujem jak Ty i nie kupi odśnieżarki spalinowej za 3kilo, aby poszaleć nią na 100 metrowym podjeździe przez dwa miesiące... stać Cie, brawo 98% społeczeństwa nie stać... i tak samo Twoje wywody na temat zakupu sprzętu budowlanego przez internet... czysty kretynizm bije z Twojego wywodu... oferta http://www.nrzedzia.pl skierowana jest do profesjonalistów, ale nie do takich co wydaja miesięcznie na narzędzia po 20kilo pln, tylko do motoru gospodarki, jakim są małe spółki, do 10 osób, gdzie nie rzadko właściciel siedzi z pracownikami na budowie i pracuje..., obudź się, to te firmy tworzą PKB, a nie molochy wygrywające zlecenia.... to te małe firemki liczą pieniądze, a przede wszystkim czas... dla nich lepiej zamówić z neta niż jeździec po śmiesznych "warszawkach" i tracić czas na niedouczanych handlowców... amen p.s. zdziwię się jak sprzątaczka tego nie skasuje:)
|
|
0 Dołączył: 2009-02-09 Wpisów: 792
Wysłane:
16 grudnia 2010 22:43:58
... Wy tu gadu, gadu a kurs ładnie osiadł na lini trendu(choć też zależy jak tę kreskę ciągnąc) i wypadało by mu sie wybić w góre co by budować kolejny ząbek na wykresie.... Albo my ich, albo oni Was.
|
|
Wysłane:
16 grudnia 2010 23:38:27
@lukka Odpowiedziałeś tak jak na to sobie zasłużyłem w swoim poprzednim - przyznaje złośliwym wpisie. Co do Twoich złośiwości zgadza sie jako dziecko wsadziłem śrubokręt w gniazdko. Niestety co do reszty cię rozczaruję. Zaliczam się do tych którzy wg ciebie są motorem gospodarki i tworzą większość naszego PKB. Nie wydaje na narzędzia 20k miesięcznie. Powiem więcej nie stać mnie również na wydawanie kasy na tanie podróby, bo już ten etap też przerabiałem. Profesjonalne narzędzie wykorzystywane w profesjonalny sposób wytrzymuje średnio 2 lata, amatorskie czasami 2 dni, 2 godziny a nie rzadko 2 minuty. Dodał bym więcej, ale na tym wole zakończyć, by Ci oszczedzić w dalszej części odwzajemnienia epitetów. @Pop Wybacz poprzedni emocjonany wpis, ale poniosło mnie z powodu odśnieżarki. To co mnie sprowokowało to ta niezamierzona promocja jednorazowego dziadostwa i propaganda odśnieżarek na miarę reklamy mądrości koreańskiego przywódcy. Nie lepiej po prostu pisać o spółce? Przyznaje się - mam uczulenie na pseudonarzędzia i uważam że tych krórzy zamiast łożysk stosują tuleje, używają plastikowych zębatek, montują 100W silniki do szlifierek stołowych - nabijał bym na pal. Romet - to oczywiście tradycyjna polska firma, która swego czasu słynęła z produkcji motorowerów. Któż tego nie pamięta? Istnieje do dziś. Marka pozostała, natomiast nie znajdziesz na stronie informacji o miejscu produkcji wyrobów i nie dziwota. Nie pierwsza to firma która się tym nie chwali. Na temat odśnieżarki detali nie znalazłem, ale swoje główne produkty wytwarzają w Chinach. pl.wikipedia.org/wiki/Romet_CR...@Wuju Przyznaje po wybiciu nie chce się skorekcić. Mocno się trzyma. Kurs opadł delikatnie tworząc poziomą rubież i zmierza konsolidując się w kierunku wsparcia trendu wzrostowego do którego mu jeszcze trochę brakuje. To może jeszcze potrwać. Na dzisiaj ja jestem ustawiony na lini wybicia by ewentualnie nie przeoczyć budowy kolejnego ząbka.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
17 grudnia 2010 00:43:41
Dobrze wiedzieć Buldi, że gram w jednej drużynie z zahartowanym w bojach spekulantem Nie wiem czy ktoś ostatnio zwracał uwagę na to, że być może technicznie mamy do czynienia z formowaniem się spodka (kolejny poziom). I nawet wolumen pasuje, bo EMA10 VOL łagodnie opada podobnie jak cena. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 598
Wysłane:
17 grudnia 2010 01:06:20
słucham tej dyskusji o odsniezarkach i zdaje sie nikt nie zauwaza jednej rzeczy....
sklep który sprzedaje badziew traci dobrą opinie.. i klient zaczyna go zle kojarzyć.. wiec czasami nie warto sprzedawać najtanszego szmelcu... niech na allegro sprzedaja taki szmelc firemki ktore powstaja co miesiac ( serio moj kolega sciaga z chin elektryczne lampki i srednio zakłada 4-5 firm w roku po to zeby to opychać marketom, bazarom i przez allegro... za kazdym razem po inna marka)...
tak to działa długofalowo.... wiec lepiej zeby sprzedawali mniej ale ciut lepszego sprzetu , i nie chodzi mi o tzw marki dla profesjonalistów . niz mnostwo szmelcu... O ile oczywiscie chca budowac markę sklepu.
po drugie z chinskim szmelcem jest jeszcze jeden problem: gwarancji szczególnie istotny przy sprzedazy przez net...
w marketach ktore tez sprzedaja chynski badziew to po prostu wymieniaja na nowy bez naprawy... a jak to bedzie w marketeo > i jak to bedzie działac przede wszystkim?
duze ryzyko jest sprzedawac chinski najtanszy szmelc jesli chce sie budować marke sklepu...
nie znam sie na odsniezarkach wiec mam nadzieje ze to nie jest najtanszy badziew bo to zle bedzie dla marketeo czyli firmy ktorej jestem akcjonariuszem.
moze ktos kupił i uzywa?
Edytowany: 17 grudnia 2010 01:07
|
|
Wysłane:
17 grudnia 2010 09:22:38
przy kursie: 2,04 zł
buldi napisał(a):na lini wybicia by ewentualnie nie przeoczyć budowy kolejnego ząbka. Buldi,wiem,że jesteś głównie technikiem(ja na pierwszym miejscu raczej fundamentalistą),ale jednej rzeczy jednak nie rozumiem...Wiem,że bardzo silnym sygnałem kupna będzie przebicie ostatniego szczytu,tylko,że po co na to czekać,skoro firma przez co najmniej kilka kwartałów będzie mieć b.dobre raporty kwartalne(w IV kwartale 2009 było ok.110tys.zysku,teraz może przekroczyć 300tys.),więc można dosyć spokojnie założyć,że jedynie kwestią czasu jest przebicie poprzedniego szczytu,tylko,że możesz teraz nabyć te papiery 20% taniej... Przecież raczej szkoda marnować tak godziwego potencjalnego zarobku,zwłąszcza,że -jak zauważył Wujek-kurs dotarł do linii trendu wzrostowego.Owszem,jest to oparcie dosyć nieśmiałe,ale ponoć trend wzrostowy zaczyna się od niepewności,braku wiary i strachu...
Edytowany: 17 grudnia 2010 09:24
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-01-08 Wpisów: 111
Wysłane:
17 grudnia 2010 09:26:06
magnat napisał(a): nie znam sie na odsniezarkach wiec mam nadzieje ze to nie jest najtanszy badziew bo to zle bedzie dla marketeo czyli firmy ktorej jestem akcjonariuszem.
moze ktos kupił i uzywa?
www.narzedzia.pl/Od%C5%9Bnie%C...klik opinie klientów... tyle w temacie chińszczyzny...
|
|
Wysłane:
17 grudnia 2010 09:36:31
Pop - ja sie nie ustawiam na poprzednim szczycie. Rysunku nie wklejałem, bo byłby wierna kopią tego co wyżej wkleił Teresa. Ustawiam sie na lini oporu i zlecenie uruchomię ręcznie dopiero po jej przebiciu (nie PKC) Obserwuje też wsparcie na wykresie, ale do tego miejsca na razie dalej.
Co do fundamentów - ja sie nie raz na innych spółkach zawiodłem na tym czego sie spodziewałem, a co wyłaziło potem z raportów (przeważnie rocznych), poza tym jak przez rynek miałby sie przetoczyć walec spadki nie bywają racjonalne.
|
|
0 Dołączył: 2010-06-09 Wpisów: 144
Wysłane:
17 grudnia 2010 09:42:30
magnat napisał(a):słucham tej dyskusji o odsniezarkach i zdaje sie nikt nie zauwaza jednej rzeczy....
sklep który sprzedaje badziew traci dobrą opinie.. i klient zaczyna go zle kojarzyć.. w marketach ktore tez sprzedaja chynski badziew to po prostu wymieniaja na nowy bez naprawy... a jak to bedzie w marketeo > i jak to bedzie działac przede wszystkim?
duze ryzyko jest sprzedawac chinski najtanszy szmelc jesli chce sie budować marke sklepu...
magnat,zamiast znowu marudzić,to może byś doczytał post Buldiego,że to polska firma Romet. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM... Poza tym,to klienci wybierają ten produkt,jako jeden z wielu dostępnych,a w razie popsucia się sprzętu,to gwarantem jest producent,sklep dostarcza kartę gwarancyjną wraz z dowodem zakupu i to wszystko. Większość produktów Narzedzia.pl jest markowych-b.dużo towarów Boscha,DeWalt,Makita itp.Sparwdź sobie sam,a nie narzekaj.
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
17 grudnia 2010 09:45:16
Nasdaq - jakbyś dobrze sie wczytał w post Buldiego, zrozumiałbyś meritum wypowiedzi ; Romet to polska firma- fakt, jednak produkcja części asortymentu odbywa się w Chinach CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM
Edytowany: 17 grudnia 2010 10:00
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
17 grudnia 2010 10:02:17
lukka napisał(a): ...oferta http://www.nrzedzia.pl skierowana jest do profesjonalistów, ale nie do takich co wydaja miesięcznie na narzędzia po 20kilo pln, tylko do motoru gospodarki, jakim są małe spółki, do 10 osób, gdzie nie rzadko właściciel siedzi z pracownikami na budowie i pracuje... lukka, kilka stron wcześniej obaliłem ten mit o ofercie dla profesjonalistów. owszem, wiele firm stwarza możliwość zakupu narzędzi przez sieć, szczególnie te renomowane. ale gdyby przypadkiem ktoś niepowołany przejrzał plany sprzedaży tych firm, to ze zdziwieniem odkryłby, że w nich nie ma nawet takiego kanału jakim jest sieć.
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
17 grudnia 2010 10:32:08
dyskusja rownie fascynujaco co jalowa - jeden profi kupi sprzet najdrozszy, zeby miec przez 2 lata spokoj, inny policzy i wyjdzie mu, ze lepiej wydac troche mniej i przy odrobinie szczescia produkt z polki sredniej wytrzyma mu niewiele krocej, a jeszcze inny co miesiac bedzie kupowal chinszczyzne, bo 'tanio'. a czasem i amator, ktory wierci 5 otworow w roku i tez kupi sprzet z wysokiej polki wazne, ze interes sie kreci Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 598
Wysłane:
17 grudnia 2010 11:32:44
Nasdaq napisał(a):magnat napisał(a):słucham tej dyskusji o odsniezarkach i zdaje sie nikt nie zauwaza jednej rzeczy....
sklep który sprzedaje badziew traci dobrą opinie.. i klient zaczyna go zle kojarzyć.. w marketach ktore tez sprzedaja chynski badziew to po prostu wymieniaja na nowy bez naprawy... a jak to bedzie w marketeo > i jak to bedzie działac przede wszystkim?
magnat,zamiast znowu marudzić,to może byś doczytał post Buldiego,że to polska firma Romet. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM... Poza tym,to klienci wybierają ten produkt,jako jeden z wielu dostępnych,a w razie popsucia się sprzętu,to gwarantem jest producent,sklep dostarcza kartę gwarancyjną wraz z dowodem zakupu i to wszystko. Większość produktów Narzedzia.pl jest markowych-b.dużo towarów Boscha,DeWalt,Makita itp.Sparwdź sobie sam,a nie narzekaj. polski brand a nie produkcja...
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
17 grudnia 2010 15:15:23
z całym szacunkiem dla Was wszystkich ale trochę nie rozumiem tej dyskusji...przecież MARKETEO COM to nie tylko odsnieżarki ale cały asortyment z zakresu narzędzi...ale to co sednem to fakt, że jeśli ktoś jest zainteresowany spółką która się dynamicznie rozwija, co rok prognozuje wyższe przychody, zyski , ma zwyczajnie prawo fundamentalnie wierzyć w spółkę i chyba mało istotne w tym skąd przyjechała odśnieżarka, a ważne to czy się ona sprzedaje...trochę to bez ładu i składu, ale zmierzam do tego że spółka jest zwyczajnie zdrowa i jest jedną z tych które wskażnikowo można posiadać w swoim portfelu nie dla spekulacji ale właśnie dla fundamentów...to oczywiście moje zdanie i nie zamierzam z nikim polemizować, każdy ma swje zdanie i swój portfel...pozdrawiam
|
|
Wysłane:
17 grudnia 2010 16:52:54
@Orzech,masz absolutnie rację,to jedynie magnat zaczął sugerować,że sprzedawanie chińszczyzny może mieć zły wpływ na Marketeo. Mnie to jest akurat obojętne,zwłaszcza,że ta odśnieżarka jest jednym z tysięcy produktów,które sprzedają,a w razie usterek-to z reklamacją do producenta(tutaj do Rometu). Oponeo też sprzedaje chińskie i indonezyjskie opony(m.in. oczywiście),a jakoś źle na tym nie wychodzi... Mnie interesuje raczej,jak dużo w ogóle Narzedzia.pl sprzedaje towaru i ile na tym zarabia,a tu jak widać interes się całkiem dobrze kręci,więc nie ma siły,kurs nie będzie stał wiecznie i przy tak dużych wzrostach wyników co każdy kwartał,w końcu się to musi z czasem przełożyć na kurs...
Edytowany: 17 grudnia 2010 16:53
|
|
Wysłane:
18 grudnia 2010 14:22:16
v3nom napisał(a):Nie wiem czy ktoś ostatnio zwracał uwagę na to, że być może technicznie mamy do czynienia z formowaniem się spodka (kolejny poziom). I nawet wolumen pasuje, bo EMA10 VOL łagodnie opada podobnie jak cena. Mógłbyś to rozrysować jak widzisz ten spodek...?
|
|