PARTNER SERWISU
tseljnov
30 31 32 33 34
pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 19 stycznia 2011 23:34:26 przy kursie: 2,72 zł

pozwolę sobie wyrazić opinię że nic z tego co napisałeś baxy nie ma sensu.

jeżeli chodzi o zainteresowanie funduszy - sądząc chociażby po spotkaniach inwestorow ze społką jest ono bardzo duże. poniżej piątki siedzi ich cała masa. Rekomendacja FRB na CIA też nie powstała 'do szuflady', tylko dla zagranicznych fundów zainteresowanych CIA .

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 20 stycznia 2011 09:38:50 przy kursie: 2,79 zł
Tak z ciekawości może byś nam wyjaśnił dlaczego to co napisał baxy nie ma żadnego sensu? Parę argumentów dla mniej rozgarniętych.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 20 stycznia 2011 10:44:29 przy kursie: 2,79 zł
Rozumiem, że tłumaczenie takie, że nie było chętnych do kupna to za mało. Jak się pojawili to urosło nie wystarcza?

kereig
0
Wysłane: 20 stycznia 2011 11:05:26 przy kursie: 2,79 zł
Jasne, to co piszesz to logiczne tylko dlaczego słowa baxy nie mają sensu?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 20 stycznia 2011 11:34:46 przy kursie: 2,79 zł
"fundusz trzymał kurs" co to znaczy, że były duże zlecenia sprzedaży tak? A ja twierdzę, że nie było popytu. Jakby był popyt to obserwowalibyśmy bez zmiany kursu wzrost wolumenu. A tego nie było... Wniosek nie rosło bo nie było popytu, a nie przez jakiś wyimaginowany fundusz.

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 20 stycznia 2011 17:22:58 przy kursie: 2,79 zł
Fantomas napisał(a):
A co miał powiedzieć: że jest potencjał do spadku ?

Zeszły rok to przeszłość i nie należy go brać pod uwagę - liczy się jak pójdzie sprzedaż gier w tym roku. Jeśli ktoś prawidłowo zgadnie to czekają pieniądze lub przynajmniej brak starty.

Fantomas w tym roku naprawdę musiałoby się stać coś bardzo złego żeby CIA nie wykonało planu większego od 2010 r. Już nie wydają jednej pozycji.... i mają bardziej rozpoznawalną markę.

Prosty wniosek tutaj nie ma co dedukować bo akcje dadzą zarobić do minimum 50 zł (+ 100%).

pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 20 stycznia 2011 23:10:16 przy kursie: 2,79 zł
moim zdaniem główną okazję inwestycyjną na CIA stworzyło bezmyślne wywalenie przez prezesa akcji w rynek na sesjach (mam nadzieję że czytają to chłopaki z CIA) - tego się tak po prostu NIE ROBI. Z tego co widzę CIA ma jakiegos 'doradcę' który robi mu relacje inwestorskie - nie wiem czy akurat w tej transakcji też mu doradzili - ale informuję że transakcję prezesa /moderator: treść usunięta - wulgaryzmy/ tak jak tylko można było to /moderator: jw/. Zapowiedzi prezesa pod koniec roku w tvn-ie że 'do końca roku' na pewno nie sprzeda - też można sobie wsadzić głęboko. A wystarczy żeby przyznał się do małego błędu technicznego i zapowiedział że W RYNEK nie będzie już po prostu wywalał w roku 2011 tylko jeżeli już to spotka się z TFI/OFE i ustali warunki pakietów.. a drobni zrozumieją intencje. Mi się to wydaje oczywiste.. bo codziennie czytam na bankierze i parkiecie komenty 'ciekawe czy prezio dziś walił'. Prezes nie rozumie że drobni nie rozumieją jego sytuacji. Drobni myślą 'sprzedawał po 25,50 a on wie najwięcej czyli MAX tyle warta jest spółka', i nie pojmą że gość przed 40stką który ma wycenę rachunku ćwierć miliarda chciałby się trochę scashować.

jestem megaoptymistą jeżeli chodzi o rok 2011. sniper 1 był pełen irytujących błędów, nie chodzi tu o poprawienie czegokolwiek jakościowo tylko o prostą eliminację bugów a sniper 2 przyniesie więcej kasy, zmniejszy się obecne dyskonto p/e względem branży, stuknie 45 zeta i się pożegnamy w szampańskich nastrojach hello1
Edytowany: 21 stycznia 2011 00:15

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 23 stycznia 2011 13:59:50 przy kursie: 2,83 zł
ale żeś psie łańcuchowy pojechał po wszystkim thumbright ....
aż cisza zapanowała na forum....

Moje zdanie jest takie, że każdy popełnia błędy, a prawdziwym głupcem byłby ten kto popełnia je dwa razy .... :)
Trzeba patrzeć w przyszłość. Trolle z bankiera byli tam wcześniej już przed dystrybucją i będą tam zawsze jacyś idioci póki bankier nie zmieni zasad.(swoją drogą to dziwne że tego nie moderują tak jak by było im to wszystko na rękę).
Szkoda tylko że są tacy ludzie, którzy to czytają i wierzą w to....

Z aktualnej prasy .... pojawi się piąta firma z branży?

www.pb.pl/2/a/2011/01/22/Polsk...

Edytowany: 23 stycznia 2011 14:05

Sinuhe
0
Wpisów: 121
Wysłane: 23 stycznia 2011 18:29:02 przy kursie: 2,83 zł
volky napisał(a):
...pojawi się piąta firma z branży?

Raczej szósta, na razie na głównym mamy Optimusa i City Interactive, a na NC Nicolas Games, 11bit i Forever Entertaiment (debiut z piątku), w IIQ na NC ma zadebiutować Bloober Team (gdyby wszystkie spółki były na głównym można byłoby pokusić się o stworzenie indeksu WIG-GRY).

baxy
0
Wpisów: 6
Wysłane: 24 stycznia 2011 03:20:39 przy kursie: 2,83 zł
Pies: przeceniasz to zdarzenie. Prezes też człowiek i się uczy. Wziął sobie do serca komentarze internautów. W ich efekcie obiecał, że w razie potrzeby będzie interweniował dla obrony kursu. Słowa, że nie sprzeda do końca 2010 r. myślę, że trzeba interpretować: nie sprzeda już nigdy więcej w takim stylu.
Będzie chciał kupić sobie np. samolot, to odsprzeda kilka procent od razu jakiemuś funduszowi poza giełdą. Zresztą, jest trochę sposobów na "kulturalne" zarobienie. Chociażby dywidenda (której - po "aferze" ze swoją sprzedażą - obiecał sobie nie wypłacać).
Pies: wyjaśnisz mi (i innym), gdzie się pomyliłem?
Przyznam się tylko, że przesadziłem z tym użalaniem się na KNF i nadzór. W końcu nie takie rzeczy się dzieją np. na new connect. Poniosło mnie trochę.
W piątek fundusz wiedział, że przekroczy 5% i nie byłoby dla nich opłacalne, gdyby kurs nadal był na tak niskim poziomie. Inne fundusze (nie sądzę jednak, by było ich dużo) starają się być poniżej 5%.

kereig
0
Wysłane: 26 stycznia 2011 23:03:24 przy kursie: 2,76 zł
No właśnie pies wypadało by odpowiedzieć po takim czasie i się jakoś do tego ustosunkować. Jeśli nie to nie pisz wcale.

baxy
0
Wpisów: 6
Wysłane: 28 stycznia 2011 18:23:06 przy kursie: 2,72 zł
Nie ma co się domagać odpowiedzi. Dostałem ją na priva: "...lepiej śledź patrowicze wiaderki moski, reaktywowaną wirrówkę i inne gównoloty." Przyznam szczerze, nie zrozumiałem.

Szkoda trochę CIA, bo ostatnio dołuje. Po przeglądnięciu różnych wskaźników wydaje mi się, że jeszcze jeden-dwa dni spadków tu będzie, a później sporo tak lubianego przez długookresowych inwestorów spokoju. Trzeba będzie się przygotować na niższe obroty. Aż do czasu zbliżania się wielkich dla spółki dat.

kereig
0
Wysłane: 31 stycznia 2011 18:08:43 przy kursie: 2,74 zł
Witam. Przeczytałem na innym forum, że był podobno wywiad z prezesem city. Ktoś wie coś na ten temat? Jeśli tak to prosiłbym o info.

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 31 stycznia 2011 19:06:30 przy kursie: 2,74 zł
www.dibre.pl/wid,13087041,wiad...

Ogólnie nic nowego może poza prognozami sprzedaży na ten rok.
Przełom 2/3.q to dość ciekawy wybór na datę premiery FPSa. Jak się nie wyrobią przed listopadem [edit: przed początkiem października] to będą przekładać premierę na przyszły rok.
Odnośnie szacowanej sprzedaży Combat Wings to skąd się wzięło te kilkaset tys. ? Jest sobie gra CI na Wii pod tytułem Combat Wings The Great Battles of WWII - sprzedała się w śladowej ilości. Chociaż to w końcu szoł-biznes - wszystko jest możliwe.

Mnie zainteresowało coś innego: "spodziewamy się, że około 300 tys. egzemplarzy trafi do sklepów w dniu premiery i to będzie ujęte w przychodach spółki za pierwszy kwartał"
Czy ja dobrze rozumiem ten fragment: te 300k zostanie ujęte w przychodach za 1.q niezależnie od tego ile egzemplarzy sprzedadzą sklepy ? Może ktoś lepiej zorientowany w rachunkowości to skomentuje.
Edytowany: 31 stycznia 2011 19:26

Maksik22
0
Wpisów: 15
Wysłane: 31 stycznia 2011 20:59:46 przy kursie: 2,74 zł
To nardzo dobre inormacje hello1

Jak widać spółka konsekwentnie realizuje swoje plany, trzyma się wcześniej wyznaczonej strategii, a komunikowane przez prezesa cele finansowe swą spójne z tym co zapowiadał jako jeszcze w ubiegłym roku mówiąc o ambicjach w perspektywie krótko, średnio i długoterminej.
Jak dla mnie widać w tym wszystkim dużo konsekwencji, realizmu i zdrowego podejścia. Tymińskiemu na pewno nie można zarzucić tego, że jak mało który z zarządzających w tej branży ma ogromną wiedzę o rynku, technologii (czego najlepszym przykładem jest wybór światowej klasy enginu do produkcji swoich najnowych gier), trendach rynkowych i co najistotniejsze bardzo dobrze orientuje się w trendach rynkowy i ma ogromną siłę przebicia w biznesie. Wieloletnia praca nad mocnianiem marki na rynku (głównie poprzez podniesienie poprzeczki jakościowej w produkcji nowych gier) w końcu przyniosła oczekiwane rezultaty - zaufanie najważniejszej (dla spółki) partnerów w biznesie, a mianowicie przedstawicieli największych światowych sieci handlowych. Te drzwi zostały już otwarte, a dowody w postaci satysfakcjonujących wyników sprzedaży stały się argumentem do przyjęcia i w tym roku na światowe półki kolejnych wersjsi Snipera i spokojnego oczekiwania na kolejne sukcesy.

City Interactve zaufały też fundusze. Ostatnie ujawnienie przez Quercus TFI udziału w spółce powyżej 5% jest tylko kolejnym dowodem na to, że kolejne sukcesy City nie są tylko mżonką samego zarządzającego.

Jak dla mnie to spółka z naprawdę ogromnym potencjałem, a ubiegłoroczne sukcesy to tylko rozgrzewka przed prawdziwym startem po złote runo.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 31 stycznia 2011 21:10:17 przy kursie: 2,74 zł
Fantomas napisał(a):
Mnie zainteresowało coś innego: "spodziewamy się, że około 300 tys. egzemplarzy trafi do sklepów w dniu premiery i to będzie ujęte w przychodach spółki za pierwszy kwartał"
Czy ja dobrze rozumiem ten fragment: te 300k zostanie ujęte w przychodach za 1.q niezależnie od tego ile egzemplarzy sprzedadzą sklepy ? Może ktoś lepiej zorientowany w rachunkowości to skomentuje.

Przecież developer nie ma płacone od sztuki.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

thecount
2
Wpisów: 115
Wysłane: 31 stycznia 2011 21:42:28 przy kursie: 2,74 zł
Ważne jest to, że w wielu miejscach CI jest samo dla siebie wydawcą bądź gry będą sprzedawane w dystrybucji cyfrowej. Ciekawe czy Sniper 2 pojawi się na Steamie?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 31 stycznia 2011 23:35:09 przy kursie: 2,74 zł
Fantomas napisał(a):

Spółka raportuje się podobno wedle MSR. O przychodach mówi IAS18:
Cytat:
Dla przychodów ze sprzedaży towarów szczególne warunki ich ujęcia sformułowane są następująco:

* jednostka gospodarcza przekazała nabywcy znaczące ryzyko i korzyści wynikające z praw własności do towarów,
* jednostka gospodarcza przestaje być trwale zaangażowana w zarządzanie sprzedanymi towarami w stopniu w jakim zazwyczaj funkcję taką realizuje się wobec towarów, do których ma się prawo własności, ani też nie sprawuje nad nimi efektywnej kontroli,
* koszty poniesione oraz te, które zostaną poniesione przez jednostkę gospodarczą w związku z transakcją, można wycenić w wiarygodny sposób.

W większości przypadków przekazanie nabywcy ryzyka i korzyści zbiega się z przekazaniem mu tytułu prawnego lub fizycznym przekazaniem dóbr (np. sprzedaż detaliczna)

Tylko tu nie może być mowy o zwrocie i uzależnieniu od sprzedaży przez odbiorcę. Jeśli prawidłowo stosują standard to w umowie z detalistami nie może być klauzul o zwrocie, albo jeśli jest jakiś procentowy to z tego nie można uznać przychodów. Pamiętać jednak należy, że to raport za IQ i nie będzie go badał biegły. Mogą więc tak naprawdę zaksięgować co chcą a wyrównać to w półrocznym. W końcu mogą oczekiwać, ze te 300k egzemplarzy jednak przez 3 miechy pójdzie :)

thecount
2
Wysłane: 3 lutego 2011 10:12:43 przy kursie: 2,83 zł
Taka mała wzmianka o CI, szukają różnych ludzi do pracy w UK : developerów oraz speców od marketingu i sprzedaży.

www.mcvuk.com/news/42836/City-...

Cytat:
Sniper Ghost Warrior publisher City Interactive is fast establishing its UK operation.

The firm is searching for developers, marketers and sales executives, as well as a new UK distributor, to expand its business in Europe. It has opened a London development studio in December led by Black and Bodycount designer Stuart Black.
Edytowany: 3 lutego 2011 10:30

thecount
2
Wysłane: 6 lutego 2011 13:35:21 przy kursie: 2,84 zł
Wyciągnięte z www.facebook.com/SniperGhostWa...

Na niemieckim amazonie można już złożyć preordera na Snipera@PS3: 37,5 EUR

www.amazon.de/City-Interactive...

Amazon Bestseller-Rang:
Nr. 317 in Games (Siehe Top 100 in Games)
Nr. 12 in Games > PlayStation 3 > Spiele > Shooter
Nr. 23 in Games > PlayStation 3 > Spiele > Actionspiele

A w Polsce na gram.pl za 119,90 PLN
www.gram.pl/sk5_8QffGe25_Snipe...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

30 31 32 33 34

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,659 sek.

cflycmpv
aumglrbj
cpjlngxm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qulqxogn
qcwtqzfd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat