Buziek napisał(a):@Cityinsider
... Poza tym widziałem przypadki crap'owych gier na świetnych silnikach - wszystko jest możliwe, nie do końca wiem czego się spodziewać :).
Wymień proszę
SEQUELE gier ostatnich kilku lat gdzie miała miejsce taka sytuacja.
Buziek napisał(a):Niestety rozmach gry często ocenia się po ...budżecie (bo póki co, nie ma po czym innym). Z tego co czytałem Sniper 2 jednak zahacza trochę o budżetówkę, stąd moje obawy.
Budżet Snipera 2 jest wtórny. Chcemy zrobić sequel, który będzie miał wszystko to, czego chcą gracze (wnioski wyciągamy na podstawie tysięcy komentarzy dotyczących o Sniper 1 oraz tego, co napisały o niej media na całym świecie). Grafikę na najwyższym poziomie również;-) Wyszło na około 6 mln zł ale jeśli byłoby potrzebne 10 mln, to byśmy śmiało je wydali.
Buziek napisał(a):No i z tym "najlepszym" zespołem w Polsce to chyba troszkę przesada :P. Ale na pewno jesteście największym producentem gier w Polsce (pod względem ilości

).
Zrobienie Sniper GW 1 za niespełna 3 mln zł jest tak gigantycznym osiągnięciem, że praktycznie nikt na świecie w branży nie potrafi w to uwierzyć. Wielu potrafi szastać pieniędzmi, zatrudniać najdroższych ludzi lub tworzyć przeludnione, niewydajne zespoły, przepłacać za każdy wykonany element - to nie takie trudne. Jest wiele zarządów, którzy nie znając się na grach po przez grube inwestycje mają mocne gry w portfolio. Tylko ilu z nich pokazuje zyski?!
Buziek napisał(a):BTW, w jakim stopniu Sniper 2 jest gotowy? Kiedy jakieś screeny pokażecie? :)
Pokażemy pierwsze materiały, po premierze Sniper GW 1 na PS3.