Coraz fajniej wygląda nam ta sytuacja z kursem :). Wreszcie ruchy w górę poparte solidnym wolumenem handlu, dziś przebiliśmy w końcu milion złotych obrotu! Determinacja kupujących bardzo duża, z kolei sprzedaż dziś idzie bardzo niechętnie - o to mi chodziło :).
19zł właśnie pękło. Na ilu skończymy? Wierzycie, że będą nowe szczyty? Ostatnio zatrzymaliśmy się na 20,50 jeśli dobrze pamiętam.
Co do WZA - poważnie zastanawiam się, czy się na nie nie wybrać. Pieniędzy może w spółce bardzo dużo nie mam (generalnie mam mały portfel, którego 100% to MWT), ale autentycznie mnie to coraz bardziej kręci i chciałbym poznać smaczki inwestowania nie tylko wirtualnie :). Bardzo bym prosił bardziej doświadczonych graczy najlepiej o link do jakiegoś tekstu, w którym jasno i klarownie wytłumaczone są wszystkie formalności związane z udziałem w Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy. Czytałem już trochę i wiem, że trzeba wystąpić o potwierdzenie posiadania w KDPW akcji spółki, ale nie za bardzo ogarniam jak to uczynić i co dalej. Za wszelką pomoc z góry pięknie dziękuję! :)
---
EDIT:
Jedna dość istotna uchwała:
„Uwzględniając sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy 2010, Walne Zgromadzenie postanawia, by wypracowany w roku obrotowym 2010
zysk netto w kwocie 7 035 565,78 zł (słownie: siedem milionów trzydzieści pięć tysięcy pięćset sześćdziesiąt pięć złotych i 78 groszy)
został w całości przeznaczony na kapitał zapasowy. ”
Czyli dywidendy nie będzie, ale to akurat nie jest niespodzianka, bo sam o to pytałem w Akcji Inwestor.
A co do programu motywacyjnego to wytłumaczenie jest proste:
Uchwała nr 28, 29, 30, 31 – zmiana w obowiązującym w Spółce systemem motywacyjnym (opcji menedżerskich); celem proponowanych uchwał jest korekta założeń Programu Motywacyjnego obowiązującego w Spółce w związku z istotną zmianą sytuacji Spółki, która nastąpiła w połowie roku obrotowego 2010 (w trakcie obowiązywania Programu Motywacyjnego w jego pierwotnym kształcie), w rezultacie nabycia ponad 50% akcji w kapitale zakładowym Spółki przez Getin Holding S.A. (wezwanie do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki zostało ogłoszone przez Getin Holding S.A. dnia 17.06.2010 r.)., co w konsekwencji spowodowało, iż Spółka stała się częścią Grupy Kapitałowej Getin Holding, uzyskując tym samym dostęp do zewnętrznych źródeł finansowania na poziomie pozwalającym ubiegać się o zajęcie pozycji lidera na rynku finansowania służby zdrowia. Tym samym, by dostosować założenia Programu do aktualnej sytuacji Spółki oraz do reguł obowiązujących w Grupie Kapitałowej Getin Holding, konieczne jest wprowadzenie stosownych modyfikacji w ramach Programu.
Dimidium facti, qui bene coepit, habet, sapere aude, incipe.