PARTNER SERWISU
wbxsghuu
139 140 141 142 143
Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 24 marca 2011 12:45:46 przy kursie: 17,40 zł
@kszysztoj
Poruszyłem ten sam temat, ,chyba wiesz ,parę postów wyżej,
ale w o wiele delikatniejszy sposób. Polecam.
Otrzymałem odpowiedź kompletnie mnie nie satysfakcjonującą.
Redface wie swoje, na pewno "leży mu coś na wątrobie",
Twój ostry do przesady post z pewnością nie umknie mu uwadze.
Fakt, że kurs z marketingu Prezesowi by nie zaszkodził.
(@Redface; żaden wstyd, dyr.Korczak marketing jest dla ludzi [bez urazy],
zwłaszcza na takich stanowiskach jakie Pan zajmuje.
I warto w ten zdrowy "balonik" trochę powietrza wpuścić, po to Pan i on jest.)
Jak widzimy Pan Korczak naprawdę merytorycznie, to pierwsza klasa.
Porównałbym go do lokomotywy, która z mozołem ciągnie ogrom
godny podziwu wagoników KOV. Cóż z tego, jak z zewnątrz
ta lokomotywa jest mało atrakcyjna bo właściciel dba tylko o "werk"
i mało kto ma chęć na nią patrzeć, a jeszcze mniej chętnych jest do wsiadania.

A teraz tak ogólnie z innej beczki do niektórych inwestorów.
Proszę nikomu nie doradzać kto ma gdzie inwestować "tu czy tam",
bo to tak samo jest bardzo nieeleganckie w stosunku do innych forumowiczówShame on you
I dużo gorsze, niż post który wysmażył "kszysztoj".
A co do kursu, niestety przy tylu pozytywnych info jest cały czas pod kreską,
więc jest coś na rzeczy. Kisi się karygodnie. Coś szwankuje. Właśnie co?
Koledzy tu na forum podają, wspierani w swych obliczeniach przez Redface,
jaki powinien wynosić obecnie kurs KOV (chwała im za to} i co? Pupcia blada.
Niestety nowa emisja przy tak rozległej perspektywie inwestowania musi być olbrzymia.
Będzie to miało wpływ, czy tego chcemy czy nie, na duży a zjazd kursu a obecnie i tak już mizerny.
Nasze forum jak widać ma bardzo mierny wpływ na to co się dzieje w KOV.
Dla jednych którzy wydali swoją kasę, jest ono,
zamiast konfesjonału psychicznym zaworem bezpieczeństwa,
dla drugich książką pobożnych życzeń, dla jeszcze innych nauką i nauczką.
A dla wielu KOV szkołą przetrwaniaAngel

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 24 marca 2011 13:12:08 przy kursie: 17,40 zł
Tytan napisał(a):

Nasze forum jak widać ma bardzo mierny wpływ na to co się dzieje w KOV.
Dla jednych którzy wydali swoją kasę, jest ono,
zamiast konfesjonału psychicznym zaworem bezpieczeństwa,
dla drugich książką pobożnych życzeń, dla jeszcze innych nauką i nauczką.
A dla wielu KOV szkołą przetrwaniaAngel

A dla mnie to forum jest rozczarowaniem, bo nie ma tak naprawdę dyskusji, każdy wie swoje obie strony(zwolennicy i przeciwnicy polityki PR KOV) uważają, że nie mają o czym ze sobą rozmawiać. Nadal jestem przekonany, że to forum jest dla przeciętnego, małego inwestora (jeśli tak nie jest to proszę wyprowadzić mnie z błędu, a już więcej tu nie zabawię) więc chyba na pytania, które takiego nurtują powinny być udzielane przez światłych odpowiedzi by już więcej się nie pojawiały. Tymczasem w odpowiedzi mamy jedynie inwektywy w najlepszym razie pomijane są one milczeniem, za to można znaleźć linka do zdjęć na których można zobaczyć profesjonalny sprzęt wiertniczy. Nie, no fajnie se popatrzeć...

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 24 marca 2011 13:35:44 przy kursie: 17,40 zł
A może to stop lossy na poziomie 1,73 puściły? spójrzcie, od tej transakcji sprzed półtorej godziny kurs już wrócił na zero, choć na żałosnych obrotach.
Dziwne rzeczy się dzieją. Albo pan Cohen dalej wywala udziały portfela OZ, albo ktoś rozgrywa papier po swojemu. Nie wierzę, żebyś komuś mogło się opłacać wywalenie 350k akcji po 1,73 na kilka dni przed wynikami z Brunei.

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 24 marca 2011 13:40:07 przy kursie: 17,40 zł
Irracjonalność jest bytem tej spółki. Logika nakazuje - będzie emisja - będzie zjazd. Wielokrotnie się jednak przekonywałem, że giełda działa nieraz z dużym opóżnieniem - właśnie irracjonalnie i pozornie wbrew logice. Dlatego wygrywa waskie grono inwestorów. Czy nie uważacie, że byłoby to za proste? Dobra wiadomość - up!!! Tu jest za dużo do ugrania aby spółka zachowywała się życzeniowo i logicznie. W zasadzie nie ma na niej złych wiadomości. I co???? Postać Pana Korczaka nic nie wpłynie na wysokość notowań, wpływa jednak moim zdaniem bardzo pozytywnie na całościowy wizerunek firmy. Wycieczki osobiste na temat Jego roli i umiejętności świadczą żle o autorach tych postów. Pokażcie mi inną spółkę na GPW z przedstawicielem na forum. To nowa jakość, której na szczeście nie wszyscy nie niedoceniają. Dla mnie jest wentylem bezpieczeństwa do inwestowania na tej spółce. Mnie to co mówi i robi - wystarcza do posiadania akcji KOV. Od dawania mu dobrych rad ma swojego pryncypała i domyślam się, że wielokrotnie już dyskutowali na temat: "dlaczego spółka nie rośnie". Moja i Wasza współwłasność tej firmy nie upoważnia mnie do pisania inwektyw pod jego adresem. Pozdrawiwm wytrwałych!!!

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 24 marca 2011 14:04:47 przy kursie: 17,40 zł
kereig napisał(a):
A dla mnie to forum jest rozczarowaniem, bo nie ma tak naprawdę dyskusji, każdy wie swoje obie strony(zwolennicy i przeciwnicy polityki PR KOV) uważają, że nie mają o czym ze sobą rozmawiać. Nadal jestem przekonany, że to forum jest dla przeciętnego, małego inwestora (jeśli tak nie jest to proszę wyprowadzić mnie z błędu, a już więcej tu nie zabawię) więc chyba na pytania, które takiego nurtują powinny być udzielane przez światłych odpowiedzi by już więcej się nie pojawiały. Tymczasem w odpowiedzi mamy jedynie inwektywy w najlepszym razie pomijane są one milczeniem, za to można znaleźć linka do zdjęć na których można zobaczyć profesjonalny sprzęt wiertniczy. Nie, no fajnie se popatrzeć...

Tu nie ma "obu stron" tylko ludzie na różnym stopniu "znajomości ze spółką" - nie można zaprzeczyć że KOV ma ogromny potencjał(w końcu to swojego rodzaju start up) więc często drobny akcjonariusz który ma trochę większą skłonność do ryzyka przyglądając się jej na początku ma często ogromny entuzjazm ("jaka przejrzysta, konkretna i tania") i zamienia go wręcz w fascynacje ("śledzenie każdej możliwej informacji, zachwyt nad spółką etc.), niestety po kilkunastu/kilkudziesięciu sesjach widząc kolejne pojawiające się informację i ich przełożenie na kurs (a raczej brak przełożenia) zaczyna się faza poirytowania/wściekłości ("jeśli jest tak dobrze to czemu jest tak źle"- najdelikatniejsze odczucie w tej fazie). I w tym momencie albo w złości rozstajesz się ze spółką/zmniejszasz zaangażowanie -> albo zaczynasz podchodzić do tego w sposób bardziej wyważony i mniej ekspresywny - w końcu to inwestycja a nie zabawa w forumowe show.

Dlatego, wydaje mi się że nie dyskusja jest problemem, tylko widzisz, tematy (np. PR - wybacz ale na forum tej spółki jest chyba tylko jeden praktykujący specjalista od PR który mogły z Tobą o tym rozprawiać) i co ważniejsze: Ogromne Emocje - a te zawsze zabijają rzeczową dyskusję i często pozostawiają tylko niesmak po dyskutancie.

Pozdrawiam,

Edytowany: 24 marca 2011 14:05

grego01
0
Wpisów: 78
Wysłane: 24 marca 2011 14:21:01 przy kursie: 17,40 zł
ale gryzmoły piszecie - nasze forum oczywiście że nie ma wiekszego wpływu na poczynania "wielkich" poziom uczestników bywa zróznicowany(kazdy ma swój wyższy interes),
- dyskusja jest potrzebna bo rozszeża horyzont, jakie forum tak dyskusja ja uwazam że to forum spełnia moje oczekiwania jest na dobrym poziomie merytorycznym (popatrz na konkurencję -bełkot, popatrzcie na zagraniczne fora )
a ze ktos nie wytrzymuje i ma inne oczekiwania -cóż nigdy nie bedzie ludzi happy w 100% gdzie 2 Polaków tam 3 zdania tyle w kwesti forum

kożystajac z okazji chciałbym poruszyć jeszcze jedna sprawę(wersja rozszeżona)
kwestia nowej emisji a zachowanie kursu,
-kilka możliwych wariantów ale jak dla mnie ten jest całkiem ralany i możliwy :
- kurs jest trzymany na takich poziomach gdyz być może KI chce objac nową emisję (powiedzmy 70%, lub 100 w zaleznosci od strategi ) - wiadomo czym niższa wartosc akcji teraz tym atrakcyjniejsza emisja dla nowych nabywców,(średnia wazona z bodajże 6 mcy)
-emisja bedzie na rynkach anglosaskich tak?
-zakładając niską cenę emisji zagraniczni inwestorzy z naszej GPW mogą próbowac przeskoczyc na stabilniejsze rynki LSE czy Toronto- i ustawic się w kolejce po akcje KOV,
-ale to KI rozdaje karty -więc by nie krzywdzić długoterminowego akcjonariatu po obęciu Pakietu KI dostajemy kolejne jasne info -rynek (LSE)lub Canada wycenia nasza spółkę znacznie wyżej do "godziwej wartośći"
kurs zostaje odblokowany i jedziemy w górę
-z biegiem czasu KI w zależności od rozwoju sytuacji zbywa cześc papierów fundusze łykają

-Wizerunek firmy który reprezentuje RedFace nie zmienia się, dalej jasno i rzeczowo przedstawia info w imieniu KOV rosnie nasza pozycja jako wartosciowego partnera na rynkach,rosną nasze zyski

NIe wiem czy to ma głebszy sens (skróty myślowe ) ale wg mnie jest prawdopodobne jak ktos ma inne zdanie lub znalazł jakies inne kontr-argumenty chętnie przeczytam

Pozdrawiam greg

black-jack
0
Wpisów: 13
Wysłane: 24 marca 2011 15:05:46 przy kursie: 17,40 zł
Greg,
wariant zbieżny z moim przedstawionym kilka stron wcześniej ku któremu się również skłaniam.
Taki wariant tłumaczyłby opóźnienia i żółwie tempo niektórych przedsięwzięć
jak również niezrozumiałą dla mnie pewną "nadgorliwość" w wypowiedziach w stylu
"jest gaz ale nie wiadomo czy nadaje się do wydobycia"
Niestety pokazuje również że działania są delikatnie mówiąc nie fair
no ale to jest biznes tu każdy patrzy na swoje.
Jack

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 24 marca 2011 15:13:27 przy kursie: 17,40 zł
lancet napisał(a):
Irracjonalność jest bytem tej spółki. Logika nakazuje - będzie emisja - będzie zjazd. Wielokrotnie się jednak przekonywałem, że giełda działa nieraz z dużym opóżnieniem - właśnie irracjonalnie i pozornie wbrew logice. Dlatego wygrywa waskie grono inwestorów. Czy nie uważacie, że byłoby to za proste? Dobra wiadomość - up!!! Tu jest za dużo do ugrania aby spółka zachowywała się życzeniowo i logicznie. W zasadzie nie ma na niej złych wiadomości. I co???? Postać Pana Korczaka nic nie wpłynie na wysokość notowań, wpływa jednak moim zdaniem bardzo pozytywnie na całościowy wizerunek firmy. Wycieczki osobiste na temat Jego roli i umiejętności świadczą żle o autorach tych postów. Pokażcie mi inną spółkę na GPW z przedstawicielem na forum. To nowa jakość, której na szczeście nie wszyscy nie niedoceniają. Dla mnie jest wentylem bezpieczeństwa do inwestowania na tej spółce. Mnie to co mówi i robi - wystarcza do posiadania akcji KOV. Od dawania mu dobrych rad ma swojego pryncypała i domyślam się, że wielokrotnie już dyskutowali na temat: "dlaczego spółka nie rośnie". Moja i Wasza współwłasność tej firmy nie upoważnia mnie do pisania inwektyw pod jego adresem. Pozdrawiwm wytrwałych!!!

Lancet nie wiem kogo masz na myśli, może mnie, więc odpowiem.
Po pierwsze prawdziwa cnota krytyk się nie boi,
Redface udowodnił swoją otwartością to nie raz nie dwa.
Myślę, że "adwokatów" nie potrzebuje i daje sobie świetnie radę.
W krytyce nie chodzi o dołożenie przesympatycznemu P.Korczakowi,
a jedynie o krytykę wizerunku zewnętrznego KOV,
który reprezentuje Prezes i Dyrektor w jednej osobie p.Korczaka.
Na którym to wizerunku bardziej przekonywującym przecież nam wszystkim zależy.
Po to to forum dotyczące KOV, prawda?
Piszesz o irracjonalności kursu, chyba to nie Pana Boga wina że marny?
Ustawiłeś się w roli arbitra i guru.
Ja tu pilnuję swojego interesu, może innych też.
Przykładnie otworzyłeś na tym forum, powyższym postem, swój zawór bezpieczeństwa.
Można i tak, ale czy zapachniało ładnie?angry3
Na pewno świeżego powietrza nie wpuściłeś
i na pewne rzeczy reagujesz jakby"irracjonalnie".
Rozumiem,frustracja ma różne oblicza.
Ale z szacunkiem to Twoja sprawa. Pozdrawiam i nie miej urazy.wave

mandat
0
Wpisów: 8
Wysłane: 24 marca 2011 15:22:06 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
lewsey napisał(a):
Ja mam pytania do Pana Jakuba, ponieważ jestem bardzo ciekaw.

1. Jaki jest Pana stosunek do scalenia akcji KOV?
2. Czy na którymś z WZA ten temat był poruszany?
3. Jaka jest najbardziej prawdopodobna forma finansowania spółki,na dzień dzisiejszy,
w drugim półroczu?
4. Czy WZA Zostanie zwołane dopiero po zakończeniu wszystkich testów w Brunei?

P.S. Jeśli, któraś z informacji jest ogólnodostępna a przeoczyłem ją, proszę o odesłanie mnie do źródła.

Witam,
Odpowiadam po kolei:
1. Nie mam uksztaltowanego zdania na ten temat. Ale chyba wszyscy liczymy na to, ze nie będzie za czas jakiś trzeba niczego scalac, prawda? ;-)
2. Nie, nie był, ale należy pamiętać, ze spółka była notowana na zuplenie innym rynku i miała zupełnie inna rozpoznawalnosc.
3. Odpowiedz jest oczywista: jeśli tylko rynek się nie zawali, to zawsze najbardziej preferowana forma będzie equity. To nie wyklucza innych form finansowania tam, gdzie jest to możliwe, bo mamy juz stwierdzone rezerwy (Ukraina). Czas jakiś temu prasa dość dobrze wychwycila ten wątek od Tima Elliotta ;-)
4. Na pewno nie wcześniej.

Pozdrawiam, otrzepuje się z niektórych komentarzy i jedziemy dalej.

JKorczak /KOV/

Panie Jakubie czy odpowiedź na 4 pytanie lewseya jest cały czas aktualna?
Edytowany: 24 marca 2011 15:26

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 24 marca 2011 15:36:58 przy kursie: 17,40 zł
Szanowni,
My tu gadu-gadu,
a na http://www.kulczykoil.com pojawił się drugi newsletter podsumowujący IV kwartał i cały 2010r.
Zapraszam do lektury i dzielenia się uwagami.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 24 marca 2011 16:19:46 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
Szanowni,
My tu gadu-gadu,
a na http://www.kulczykoil.com pojawił się drugi newsletter podsumowujący IV kwartał i cały 2010r.
Zapraszam do lektury i dzielenia się uwagami.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Ładny newsletter ale jedna z ważniejszych informacji tam zawartych BARDZO KIEPSKA:

"W Bloku M trwają dyskusje, co do testów; być może bardziej ekonomicznie byłoby włączyć je do szerszego programu prac wiertniczych i badań związanych z realizacją II etapu prac poszukiwawczych w tym bloku."

Czyli skoro etap 2 rozpoczyna się praktycznie we wrześniu 2011... to badania w bloku M odbyłyby się gdzieś w q2 2012? Pieknie.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 24 marca 2011 16:34:02 przy kursie: 17,40 zł
hazard napisał(a):

"W Bloku M trwają dyskusje, co do testów; być może bardziej ekonomicznie byłoby włączyć je do szerszego programu prac wiertniczych i badań związanych z realizacją II etapu prac poszukiwawczych w tym bloku."
Czyli skoro etap 2 rozpoczyna się praktycznie we wrześniu 2011... to badania w bloku M odbyłyby się gdzieś w q2 2012? Pieknie.

Hazard,
Sprawa nie jest zdecydowana, jako akcjonariusze dostaliście informację o tym, co obecnie rozważamy. Rozumiem, że wolałbyś nie wiedzieć o dyskusji?

A tak bardziej ogólnie: rozumiem, że KOV za wszelką cenę musi udowodnić polskiemu inwestorowi, że nie jest ciamajdą i potrafi znaleźć ropę? Nieważne, że akurat te płytkie złoża mogą okazać się marginalnie ekonomiczne w wydobyciu, nieważne, że spółka wyda kasę właściwie na pusto, ważny jest efekt marketingowy?
To może polecę Ci inny cytat z listu Tima do akcjonariuszy?
"W Bloku M, obydwa odwierty Mawar i Markisa potwierdziły stare odkrycia ropy w dwóch płytkich pułapkach w blokach antykliny Belait"
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 24 marca 2011 16:37:23 przy kursie: 17,40 zł
krzysztoj napisał(a):
bardzo inteligenty list pana prezesa KOV (...)

Witam,
W sumie może nie powinienem wdawać się w dyskusję, bo kolega zdaje się ma wyrobione zdanie, ale tak z przekory spróbuję...
Może tak jakieś konstruktywne propozycje? Bo rozumiem, że kolega posiada umiejętności i kwalifikacje, których tak bardzo mi brakuje?
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 24 marca 2011 16:39:35 przy kursie: 17,40 zł
Skoro odwierty potwierdziły jakieś stare odkrycia, to znaczy że wierciliście po to, żeby nie było co testować ? O co w tym chodzi? ;)
I jeszcze- wcześniej testy były w planach. To co? ropa wyparowała ? ;)
Edytowany: 24 marca 2011 16:51

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 24 marca 2011 16:44:10 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
hazard napisał(a):

Hazard,
Sprawa nie jest zdecydowana, jako akcjonariusze dostaliście informację o tym, co obecnie rozważamy. Rozumiem, że wolałbyś nie wiedzieć o dyskusji?

A tak bardziej ogólnie: rozumiem, że KOV za wszelką cenę musi udowodnić polskiemu inwestorowi, że nie jest ciamajdą i potrafi znaleźć ropę? Nieważne, że akurat te płytkie złoża mogą okazać się marginalnie ekonomiczne w wydobyciu, nieważne, że spółka wyda kasę właściwie na pusto, ważny jest efekt marketingowy?
"W Bloku M, obydwa odwierty Mawar i Markisa potwierdziły stare odkrycia ropy w dwóch płytkich pułapkach w blokach antykliny Belait"
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Słucham? To po co w ogóle sobie nimi zawracać głowę skoro mają być marginalne ekonomicznie.

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 24 marca 2011 16:50:33 przy kursie: 17,40 zł
Panie Prezesie z całym szacunkiem ale co mi z tego że informujecie mnie o możliwości przełożenia terminów testów w bloku M. Jak kupowalem te akcje i pózniej w grudniu słyszałem zapewnienia Pana ze testy się odbęda na początku roku a teraz powinienem sie cieszyć że firma raczy mnie poinformować o kolejnym przesunięciu testów. Miałem dzisiaj dokupić kolejny pakiet i takie podejście mnie zniechęciło, obaawiam sie że nie jestem sam.

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 24 marca 2011 17:00:03 przy kursie: 17,40 zł
Blok M do .....
Blok L rozczarowujący,ale AED się uparł .........
SZOK !!!!!!!
Dobra mina do złej gry.
Ukraina tego nie pokryje ! Ewakuacja ?
Jeszcze trochę będę żył złudzeniami (przez 10 miesięcy żyłem nadziejami).

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 24 marca 2011 17:12:44 przy kursie: 17,40 zł
fidelio77 napisał(a):

Słucham? To po co w ogóle sobie nimi zawracać głowę skoro mają być marginalne ekonomicznie.

Jeśli kolega czytał naszą ostatnią prezentację (jest na www) to wie, że te dwa płytsze złoża w Bloku M są w bezpośredniej okolicy znacznie większego, choć głębszego celu (slajd 20). Jeśli połączy się wydobycie z tego celu, z mniejszymi, ekonomika jest zapewniona.
Ale żeby można było ten głębszy cel zidentyfikować, trzeba było zrobić odwierty, a potem jeszcze zrobić badania sejsmiczne 3D. To jest proces, którego kolejne etapy przybliżają nas do celu. Celem nie jest potwierdzenie występowania ropy/gazu na tym terenie. Wiemy, że tam jest. W obu blokach w przeszłości było prowadzone wydobycie ropy. Celem jest odnalezienie takich struktur, które zawierają duże złoża, rokujące wieloletnią produkcję.

Może porozmawiajmy, czemu służy zrobienie odwiertu - szczególnie pierwszego na danym terenie/koncesji. Odkryciu złoża gotowego do eksploatacji? No tak, to jak mamy szczęście - światowe statystyki mówią o 14-15% średnim prawdopodobieństwie takiego 'strzału' w dobie obecnie dostępnych technologii. Ale zwykle udowodnieniu obecności węglowodorów w strukturach skalnych, przygotowaniu pod kolejne odwierty itd. To jest proces.
Ale jak rozumiem, akcjonariusze żądają od KOV 100% skuteczności. Tak się nie da. Tego zresztą nikt Wam nie obiecywał.

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

black-jack
0
Wpisów: 13
Wysłane: 24 marca 2011 17:16:30 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
hazard napisał(a):

Hazard,

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie prezesie to się nie trzyma kupy no chyba że ja jestem inteligenty inaczej?
Z jednej strony piszecie " ... i choć nie odnieśliśmy sukcesu poszukiwawczego ..."
z drugiej " Pażdziernik 2010 aktualizacja informacji o odwiercie Markisa-1 ....odwiert wskazał na występowanie ropy podczas..."
następnie
z jednej strony zdajecie sobie sprawę że trzeba udowodnić inwestorom, że nie jest ciamajdą i potrafi znaleźć ropę
z drugiej przesuwacie w czasie testy bloku M .
Uważam że faktycznie w pierwszym rzędzie trzeba pokazać że jest ropa bo to jest informacja zmieniająca wszystko i podejście mediów i szerszego grona inwestorów a dopiero później zastanawiać się czy jest jej dużo i czy się nadaje do wydobycia no chyba że wiecie coś więcej ( np jest ropa ale za mało aby się opłacało ciągnąć instalacje ale wtedy wystarczy informacja że po skumulowaniu zasobów w bloku zajmiemy się wydobyciem)
Moim zdaniem na tym polega sukces medialny szklanka jest w połowie pełna a nie pusta
albo macie ropę albo nie.
Naprawdę to jest kluczowa sprawa dla inwestorów gdy wiedzą na czym stoją i nie ważne czy to jest duże czy małe.
Zastanawiałem się jakie pytanie Panu zadać ale niech mi Pan wierzy już nie wiem
więc może tak
Panie prezesie o co tu chodzi?
Pozdrawiam Jack

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 24 marca 2011 17:19:52 przy kursie: 17,40 zł
No to testy z Brunei zobaczymy po niedzieli tylko której. Teraz rozumiem dlaczego Pan Prezes tak chwali Ukrainę ale ona to jest kropla w morzu potrzeb. Zastanawia mnie tylko kto obejmie kolejną emisję.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE serinus

139 140 141 142 143

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,462 sek.

hgngskos
yvhvahmg
dryoelnp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sgfaugpl
aafiggbe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat