2 Dołączył: 2009-04-01 Wpisów: 124
Wysłane:
11 maja 2011 12:19:21
przy kursie: 17,30 zł
zala82 napisał(a):575 milionów $, a więc niżej od wymienianych dotychczas 800 czy 600 mln.Gdzieś kolego w Afrykańskiej prasie to znalazłem! dzięki za korektę jednak pozostaje to w dalszym ciągu znacząca kwota (zamiast szacowanych przeze mnie 160 byłoby to 115 mln ), jednak emisja ma dać również środki na kontynuacje prac w pozostałych obszarach. W jakiej wysokości? - to możemy obecnie tylko bardzo zgrubnie szacować. Potrzeby inwestycyjne Kub Gazu o ile dobrze pamiętam były szacowane na wartość o kilkadziesiąt mln EUR wyższą od pozyskanego kredytu. Dodatkowo pozostaje otwarta sprawa ceny emisyjnej tak wiec twoja korekta na obecnym etapie nie wpływa na końcową konkluzję mojego wywodu iż emisja spowoduje wzrost prawie dwukrotny ilości akcji.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-20 Wpisów: 86
Wysłane:
11 maja 2011 13:05:10
Fierce napisał(a):Co do naszego kursu od razu pomyślałem o IPO w londynie jak wycenią fachowcy z Londynu.Jakieś przemyślenia ? Napewno przy dużej konkurencji oferta pierwotna musi być atrakcyjna. Informacja potencjalnie bardzo pozytywna - ale do Q3 jeszcze daleko, wiele może się w spółce wydarzyć co wpływałoby na zwiększenie lub zmniejszenie poziomu jej atrakcyjności (czyli ostatecznie na volumen i cenę emisji). Teraz najważniejsza jest informacja - jaki dokładnie kapitał spółka chce pozyskać z tego IPO. Inaczej bardzo ciężko będzie wyceniać KOV. Tak czy siak robi się tu coraz ciekawiej. Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2010-08-04 Wpisów: 169
Wysłane:
11 maja 2011 15:05:21
KOV zamierza podjąć starania o notowanie akcji Spółki na AIM, jednocześnie pozostając na GPW; Debiut na AIM i nowa emisja akcji planowane na IV kwartał 2011 r.; Pozyskane fundusze KOV przeznaczy na sfinansowanie udziału w konsorcjum Neconde i na realizację programu prac w Brunei i Syrii w 2012 r. media.kulczykoilventures.com/p...
|
|
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
11 maja 2011 15:25:19
EUFRAT napisał(a): ja nie oglądam, bo nie sądzę, żeby poczęstowali mnie czymś na czym mi zależy: szacunkowa prognoza wyników
Witam, To polecam slajd 6 i posłuchać komentarza Tima - tam, gdzie możemy, macie i prognozy. Pewnie i tak mało? Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
Edytowany: 11 maja 2011 15:25
|
|
0 Dołączył: 2010-04-02 Wpisów: 235
Wysłane:
11 maja 2011 15:33:41
Gdzies szybciej była mowa że społeczność lokalna skupiona w VP Globa ma 10% udziałów w spółce Neconde a tu na stronie 15 z pliku do pobrania przygotowanego na Walne w Struktura transakcji. W skład konsorcjum Neconde wchodzą jest 5%.
jednak co jest ważne, to udział w finansowaniu OML42 to świadczyć może że jednak to my będziemy operatorem bloku i chyba dobrze.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-15 Wpisów: 15
Wysłane:
11 maja 2011 16:15:51
Patząc po slajdach wszystko wygląda obiecująco. Tylko jak wielką będzie trzeba zrobić emisję aby zdobyć pieniądze na tą Nigerię Kov posiadając 20% udziałów będzie musiał zapłacić 32% całej sumy to zakładając nawet że to będzie "tylko" 575 mln musi wyłóżyć 200mln  nie mówiąć o odkupieniu kolejnych 20%... Jedno co można w tej chwili powiedzieć napewno będą jazdy na tej spółce
|
|
0 Dołączył: 2010-11-24 Wpisów: 45
Wysłane:
11 maja 2011 16:17:40
Nic nowego nie powiedzieli.
Ukraina - super. Brunei - narazie lipa, blok M zostawiają bez dalszych prac, chyba że po testach 3D i dowierceniu się do czegoś innego niż woda w bloku L, będą mieli kase i stwierdzą, że mogą zaryzykować znowu w M. Natomiast blok L zaczną znowu wiercić w 4 kwartale. Syria - zobaczymy, są pełni optymizmu, zwłaszcza że na pierwsze odwierty kto inny wykłada kase. Nigeria - wielki projekt, gdzie też są pełni optymizmu, ale w sumie to nie są na 100% pewni co kupil (w znaczeniu, że może być tam więcej, niż wszyscy sądzą) :) i jak już dostaną zgodę rządu Nigerii, to zlecą badania niezależnej firmie, żeby to potwierdzić. Kase na Nigerię chcą pozyskać w Londynie.
Czasowo, chyba bez kolejnych kredytów, to ew. w przyszłości, jeśli Nigeria okaże się takim sukcesem jak Ukraina.
Jeśli wszystko się uda, to przejmą Shella :D (żarcik taki :), mały)
Pozdro!!
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 431
Wysłane:
11 maja 2011 16:19:09
Czekamy na Wasze komentarze, Lukch i Kastalto. Wypatrzyliście tam rekinów z OZ Management?
|
|
0 Dołączył: 2011-04-13 Wpisów: 1 202
Wysłane:
11 maja 2011 16:22:44
Draxos napisał(a):Nic nowego nie powiedzieli.
Ukraina - super. Brunei - narazie lipa, blok M zostawiają bez dalszych prac, chyba że po testach 3D i dowierceniu się do czegoś innego niż woda w bloku L, będą mieli kase i stwierdzą, że mogą zaryzykować znowu w M. Natomiast blok L zaczną znowu wiercić w 4 kwartale. Syria - zobaczymy, są pełni optymizmu, zwłaszcza że na pierwsze odwierty kto inny wykłada kase. Nigeria - wielki projekt, gdzie też są pełni optymizmu, ale w sumie to nie są na 100% pewni co kupil (w znaczeniu, że może być tam więcej, niż wszyscy sądzą) :) i jak już dostaną zgodę rządu Nigerii, to zlecą badania niezależnej firmie, żeby to potwierdzić. Kase na Nigerię chcą pozyskać w Londynie.
Czasowo, chyba bez kolejnych kredytów, to ew. w przyszłości, jeśli Nigeria okaże się takim sukcesem jak Ukraina.
Pozdro!! Jutro po raporcie będzie można oszacować minimalne dochody za 2011 rok nie uwzględniając Nigerii i Syrii,biorąc pod uwagę prognozę ze slajdów wygląda optymistycznie. Z Ukrainy 2012 rok to min. 100 mln dolarów przychodu.To moje prywatne prognozy. "Żeby wygrać trzeba grać"
|
|
0 Dołączył: 2011-02-16 Wpisów: 122
Wysłane:
11 maja 2011 16:36:24
Draxos napisał(a): Brunei - narazie lipa, blok M zostawiają bez dalszych prac, chyba że po testach 3D i dowierceniu się do czegoś innego niż woda w bloku L, będą mieli kase i stwierdzą, że mogą zaryzykować znowu w M. Natomiast blok L zaczną znowu wiercić w 4 kwartale.
a czasem nie bylo mowy o tym ze struktura w bloku M ciagnie sie tez przez blok L i dlatego po testach stwierdza co dalej?
Edytowany: 11 maja 2011 16:38
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-06-19 Wpisów: 384
Wysłane:
11 maja 2011 16:44:39
rabbit napisał(a):Draxos napisał(a):Nic nowego nie powiedzieli.
Pozdro!! Jutro po raporcie będzie można oszacować minimalne dochody za 2011 rok nie uwzględniając Nigerii i Syrii,biorąc pod uwagę prognozę ze slajdów wygląda optymistycznie. Z Ukrainy 2012 rok to min. 100 mln dolarów przychodu.To moje prywatne prognozy. Nigeria - wielki projekt, gdzie też są pełni optymizmu, ale w sumie to nie są na 100% pewni co kupil (w znaczeniu, że może być tam więcej, niż wszyscy sądzą) :) i jak już dostaną zgodę rządu Nigerii, to zlecą badania niezależnej firmie, żeby to potwierdzić. Kase na Nigerię chcą pozyskać w Londynie. najbardziej mi się podoba ten fragment twojej wypowiedzi wielki projekt - za wielki jak na Kov i to że nie są pewni co kupili ale ten co sprzedawał na pewno wie co sprzedał to tak jakby Kov sprzedał złoże w Brunei gdzie jest woda ( wiedziałby co sprzedaje) pamiętam jak robili nadzieje na ten odwiert w Brunei cały czas przekładali wyniki jutro wyniki i pewnie znowu pokażą stratę bo Ukraina to za mało jak na razie a jak będzie strata to spekula na pewno to wykorzysta
|
|
0 Dołączył: 2010-08-16 Wpisów: 706
Wysłane:
11 maja 2011 16:52:30
Taka szybka uwaga co slajdu 6. Czy my dobrze widzimy potrojenie produkcji gazu na Ukrainie w tym roku?
@rabbit - twoje 100 mln w 2012 roku to w USD czy w PLN? Przy produkcji 18 mln cf/d, przy 8,03 USD/1000cf w ciągu roku przychody z Ukrainy sięgnął 52 mln USD.
Szczelinowanie ma zostać wprowadzone w II i III kwartale tego roku a efekty maja być widoczne pod koniec roku. Także nawet w USD rabbit te 100mln jest realne w 2012 ;)
Nigeria - udziały w Neconde 20% KI + 20% KOV - udziały w OML-42 9% KI + 9% KOV
Jeśli KOV przejmie po udanym debiucie na AIM udziały od KI będzie mia 18% udziałów w OML-42
Pozdrawiam
Edytowany: 11 maja 2011 16:59
|
|
0 Dołączył: 2010-06-19 Wpisów: 384
Wysłane:
11 maja 2011 16:57:18
mnie interesuje co będzie w tym roku bo ta spółka potrzebuje kasę już nie za rok za rok to nie wiadomo ile będzie na minusie bo tu kasy potrzeba mnóstwo na odwierty z których nie wiadomo co wyniknie przykład w Brunei
a wy się znowu nakręcacie i innych przy okazji
Edytowany: 11 maja 2011 16:58
|
|
Wysłane:
11 maja 2011 16:57:36
kfahoo napisał(a):Draxos napisał(a): Brunei - narazie lipa, blok M zostawiają bez dalszych prac, chyba że po testach 3D i dowierceniu się do czegoś innego niż woda w bloku L, będą mieli kase i stwierdzą, że mogą zaryzykować znowu w M. Natomiast blok L zaczną znowu wiercić w 4 kwartale.
a czasem nie bylo mowy o tym ze struktura w bloku M ciagnie sie tez przez blok L i dlatego po testach stwierdza co dalej? ja to zrozumiałem tak, że wolą nie grzebać się w mniejszym projekcie za średnie pieniądze, bo wolą zbadać potencjalnie dużo większy projekt i zaryzykować, że zarobią na tym krocie, a gdy :) tak się stanie, to rozważą wejście spowrotem do M, na zasadzie wisienki na torcie. Pozdro!
|
|
0 Dołączył: 2011-04-13 Wpisów: 1 202
Wysłane:
11 maja 2011 17:05:57
Krzysiek9 napisał(a):Taka szybka uwaga co slajdu 6. Czy my dobrze widzimy potrojenie produkcji gazu na Ukrainie w tym roku?
@rabbit - twoje 100 mln w 2012 roku to w USD czy w PLN? Przy produkcji 18 mln cf/d, przy 8,03 USD/1000cf w ciągu roku przychody z Ukrainy sięgnął 52 mln USD.
Szczelinowanie ma zostać wprowadzone w II i III kwartale tego roku a efekty maja być widoczne pod koniec roku. Także nawet w USD rabbit te 100mln jest realne w 2012 ;)
Pozdrawiam 100 milionów dolarów. Grudzień ponad 17.000 Mcfe/d x 365 dni i z tego 70% dla KOV Na pewno jeszcze w 2012 coś dojdzie to trzeba liczyć 20.000 z czego 14.000 Mcfe/d dla KOV. Tak to sobie wyliczyłem.Zobaczymy ile w 1Q będzie za 1.000 Mcef i się pomnoży.Dla Nas 4.200 Mcef dziennie w 1Q. Czy coś pomyliłem?? "Żeby wygrać trzeba grać"
Edytowany: 11 maja 2011 17:07
|
|
1 Dołączył: 2009-05-31 Wpisów: 127
|
|
Wysłane:
11 maja 2011 17:11:10
menager napisał(a):rabbit napisał(a):Draxos napisał(a):Nic nowego nie powiedzieli.
Pozdro!! Jutro po raporcie będzie można oszacować minimalne dochody za 2011 rok nie uwzględniając Nigerii i Syrii,biorąc pod uwagę prognozę ze slajdów wygląda optymistycznie. Z Ukrainy 2012 rok to min. 100 mln dolarów przychodu.To moje prywatne prognozy. Nigeria - wielki projekt, gdzie też są pełni optymizmu, ale w sumie to nie są na 100% pewni co kupil (w znaczeniu, że może być tam więcej, niż wszyscy sądzą) :) i jak już dostaną zgodę rządu Nigerii, to zlecą badania niezależnej firmie, żeby to potwierdzić. Kase na Nigerię chcą pozyskać w Londynie. Najbardziej mi się podoba ten fragment twojej wypowiedzi wielki projekt - za wielki jak na Kov i to że nie są pewni co kupili ale ten co sprzedawał na pewno wie co sprzedał to tak jakby Kov sprzedał złoże w Brunei gdzie jest woda ( wiedziałby co sprzedaje) pamiętam jak robili nadzieje na ten odwiert w Brunei cały czas przekładali wyniki jutro wyniki i pewnie znowu pokażą stratę bo Ukraina to za mało jak na razie a jak będzie strata to spekula na pewno to wykorzysta Hehehe, no można to i tak zinterpretować. Ale mówiąc bardziej dosłowenie, chodzi o to, że żeby powiedzieć, jaka będzie wielkość oferty w Londynie, muszą zrobić niezależne badania, bo na tą chwile mają tylko to, co im dał shell (i w związku z tą wypowiedzią, opisałem to żartobliwie). Natomiast nie robiłbym z tego tragedii, bo to co jest udokumentowane i gotowe do wydobycia beda mogli z dziury wyciągnąć i sprzedać (a jak tego nie będzie w dziurze, to pozwą shella, albo z kar umownych sobie zrekompensują, że chcieli ich wydy..ć i sprzedali im coś czego nie ma). A jeśli nowe badania pokaża coś wiecej, to znowu będziemy mieli jednodniowy skok o 10% i niecierpliwe OZety będą mogły wyskoczyć :D - żeby zabrać się z kaską z kraju trzeciego świata (w ich mniemaniu oczywiście; - buraki no nie?!!), na pierwszoligowy rynek - Londyński. Nawiasem mówiąc, to może z tego powodu powoli wychodzili ze Warszawy, a może mieli też wieści z własnych źródeł o "sukcesach" w Brunei. W końcu oni nie bawią się w zgadywanki, tylko wynajmują ludzi, żeby się wszystkiego dowiedzieli odpowiednio wcześniej. Pozdro!
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
11 maja 2011 17:22:06
Moje 3 grosze: Po pierwsze primo emisji na GPW nie będzie co jest dobrym sygnałem. Po drugie primo kasa na Ukrainę jest z kredytu, na Nigerię od KI, a docelowo będzie emisja na Londyński rynek co jest pozytywne. Po trzecie primo wracamy do Brunei testować Blok-L, co daje nadzieję. Po czwarte primo Ukraina to żyła złota. Po piąte primo Redface chyba za wolno wyciąga wnioski. Takie zdanie można źle zinterpretować: Cytat:Obecność pierwszej wody na głębokości całkowitej 705 m (5 maja 2011 r.) Zwłaszcza w kontekście Syrii  .
|
|
0 Dołączył: 2011-01-20 Wpisów: 53
Wysłane:
11 maja 2011 17:41:58
a kiedy rząd Nigerii ma wydac zgode jest jakaś konkretna data ?? pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2011-02-16 Wpisów: 122
Wysłane:
11 maja 2011 17:57:13
a szacowanie przez niezaleznych bedzie przed kupnem licencji czy po? jakos tego nei wylapalem
|
|