PARTNER SERWISU
ocwpnbca
50 51 52 53 54
Zacny
0
Wpisów: 23
Wysłane: 25 maja 2011 17:29:35 przy kursie: 16,00 zł
Coś się ostatnio cicho zrobiło, nikt z 11bit się już nie wypowiada. Ciekawe co jest tego przyczyną.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 25 maja 2011 17:36:01 przy kursie: 16,00 zł
Jesli chodzi o WZA nie ma tam nic ciekawego.

Moze to cisza przed burza, czyli ogloszeniem debiutu na iOS!

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 25 maja 2011 17:37:30 przy kursie: 16,00 zł
A jesli ktos sie wybiera na WZA to moze spyta glownych akcjonariuszy czy zamierzaja przedluzyc lock-up'y czy nie?:)

cheyou
0
Wpisów: 16
Wysłane: 26 maja 2011 00:56:00 przy kursie: 16,00 zł
myslicie ze przed wza moze pojawic sie jakies ciekawe info?
czy raczej malo prawdopodobne by premiera odbyla sie wczesniej?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 26 maja 2011 08:20:50 przy kursie: 16,00 zł
topfacet napisał(a):
A jesli ktos sie wybiera na WZA to moze spyta glownych akcjonariuszy czy zamierzaja przedluzyc lock-up'y czy nie?:)

Widzę jakąś lock'upową fobię na forach Anxious
Czy naprawdę sądzicie, że oni będą sprzedawać akcje? Przecież to nie są idioci. Ich osoby to największy kapitał spółki. Co innego gdyby to była fabryka mająca swoją markę, maszyny i patenty. Wtedy wymiana akcjonariatu nie powoduje ucieczki wartości ze spółki.
Tutaj oczywistym jest, że jeżeli zaczną wychodzić z akcji to kurs zaliczy sporego nura zanim sprzedadzą 1/100 tego co mają. Czy Wy byście tak zrobili?
Jeżeli chciałbym pozbyć się akcji, zrobiłbym 3 super gry i dopiero sprzedał się większemu koncernowi, w cenie 50 zł za akcję w jednym pakiecie. I do końca życia byłbym ustawiony.
Podsypywanie akcji drobnym to przecinanie gałęzi na której siedzą. Takie moje zdanie.

Ale... giełda nie przestaje mnie zadziwiać, więc może nie mam racji d'oh!
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 26 maja 2011 10:11:06 przy kursie: 15,56 zł
Wolumen tygodniowy spada regularnie o ~1/3, ruch na spółce zamiera.
Może tu będzie jeszcze łamanie SL do końca tego i w następnym tyg.

Goście z 11bit są jednak trochę niepoważni z brakiem info o premierze
ALBO - pospekuluję
może mają jednak jakiś tajny hit w zanadrzu, typu np fabryczny bundle z iphone 5 po premierze. Wtedy nie otworzyłoby się przez tydzień :)

SteV
0
Wpisów: 302
Wysłane: 26 maja 2011 10:40:04 przy kursie: 15,56 zł
Zgadzam się z Tobą Exar. Przy tak świeżych spółkach należy robić coś więcej niż milczeć i nie dawać oznak życia. Nawet drobne wzmianki, wypowiedzi kogoś ze środowiska spółki nie pozwoliłyby kursowi i obrotowi przymierać. Ludzie lubią wiedzieć, że coś się dzieje i są traktowani jako część firmy (w końcu tym są akcjonariusze).

Kiedyś ktoś się tutaj od nich wypowiadał. Patrząc na profil tej osoby (11bit) widać, że jej ostatnia wizyta na forum była 15 marca. Kiepsko świadczy, niestety.

del-24032025
0
Wpisów: 183
Wysłane: 26 maja 2011 10:42:48 przy kursie: 15,56 zł
Zacny napisał(a):
Coś się ostatnio cicho zrobiło, nikt z 11bit się już nie wypowiada. Ciekawe co jest tego przyczyną.

No naprawdę ciekawe dlaczego :)
Aha, ponawiam pytanie przy okazji. Kto z Was zakupił grę?

Frog
13
Wysłane: 26 maja 2011 10:43:54 przy kursie: 15,56 zł
Przy ostatniej wizycie 11bit team member został trochę "zjechany" przez niektórych użytkowników. Może się obraził Anxious
Infa są. Premiera gry na pudełka w Polsce. Potem na świecie. WZA. Zmiany w RN. Coś się dzieje.
Problemem jest milczenie w najważniejszych kwestiach i w konsekwencji osuwający się kurs.
Mam nadzieję, że warto czekać. Zobaczymy co nam pokarzą w najbliższym czasie.

regisek napisał(a):
... Aha, ponawiam pytanie przy okazji. Kto z Was zakupił grę?

Jak kurs wróci powyżej 20 zł, to kupię sobie wersję pudełkową na pamiątkę Dancing
Follow me on Twitter
Edytowany: 26 maja 2011 10:45

Exar
11
Wysłane: 26 maja 2011 11:10:07 przy kursie: 15,56 zł
regisek napisał(a):

No naprawdę ciekawe dlaczego :)

Sam go przecież zjechałem, że nie pisze nic ciekawego poza linkami do kolejnych recenzji - i je przestał wklejać :) Notabene gra weszła już w fazę po-recenzencką, więc i tak by nie miał wiele do pisania.

Ale przyznaje, jestem skrzywiony, bo na wątku kov merytorycznie wypowiada się przedstawiciel firmy i tam zainteresowani mogą uzyskać naprawdę wiele. Tutaj jest jakieś moratorium na komunikację czy co?
Pokrycie straty w projekcie uchwał to '.....'. Suuuper clear.
Jakbym miał akcje po 10 groszy to tez bym siedział spokojnie zadowolony, no ale niestety mam wyzej.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 26 maja 2011 12:08:31 przy kursie: 15,56 zł
Chciałbym raz na zawsze wyjaśnić, że 11BIT nie powstała w celu gry na akcjach, w niczyim wykonaniu, ani założycieli, ani inwestorów niezależnie od kalibru. Spółka informuje tylko o rzeczach zasadniczych i istotnych zdarzeniach, wtedy kiedy wystąpią. Spekulacje, sugestie czy plotki nikomu nie służą, może oprócz day traderów. Ci muszą jednak radzić sobie sami, nikt im pomagał nie będzie.

Nie jest łatwo czytać sugestie, że spółka niepoważnie traktuje inwestorów. Odbieram je raczej jak delikatną prowokację. Chciałbym tylko zauważyć, że ostatni raz spółka brała udział w transakcji sprzedając akcje po 1,92 zł. Od tej pory nie uczestniczy w handlu, tak jak i jej znaczący akcjonariusze. Robimy to, do czego się zobowiązaliśmy: produkcja i dystrybucja gier na skalę światową, budowanie pozycji rynkowej i relacji z kontrahentami, promowanie produktów, zdobywanie kontaktów handlowych, wymyślanie nowych gier. Twierdzenie, że świat da się podbić w kwartał, byłoby piękną, lecz nieprawdziwą bajką.

Więc zamiast narzekań i prób wydobycia informacji poufnych, Zespół czeka na merytoryczne pytania.

PS Na zaczepki w temacie 10 groszy nie odpowiadam. Obejmowałem akcje znacząco drożej, a mimo to nadal jestem zadowolony z alokacji kapitału.
Edytowany: 26 maja 2011 12:15

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 26 maja 2011 12:28:56 przy kursie: 15,56 zł
Cytat:
PS Na zaczepki w temacie 10 groszy nie odpowiadam. Obejmowałem akcje znacząco drożej, a mimo to nadal jestem zadowolony z alokacji kapitału.

Racja,nie ma co odpowiadać.
Ale przecież nie może być podobna cena w pocz. etapie działalności,jak i po rozwinięciu działalności.Przecież wtedy spółka była na innym etapie rozwoju,a na innym jest teraz.-Dla mnie to oczywista oczywistość,ale - kurczę - nie wiem czemu dla niektórych nie...d'oh!
Edytowany: 26 maja 2011 12:29

del-24032025
0
Wysłane: 26 maja 2011 12:38:54 przy kursie: 15,56 zł
Amen :)

Dzięki za wypowiedź, powinna skutecznie uciąć biadolenia.

Ja wrócę do wątku zakupu gry. Ludzie, oczekujecie nie wiadomo czego od tej spółki, traktowania Was jak święte krowy tylko dlatego, że piszecie na forum albo macie akcje a bardzo niewielu z Was wydało te paręnaście złotych i kupiło produkt 11bit. Come on! To jest trochę smutne by nie użyć mocniejszych słów.

OK, merytoryczne pytania, aczkolwiek jeśli nie odpowiecie ze względu na poufność informacji, spoiler czy cokolwiek zrozumiem. Postaram się i tak hamować :)

1) Bardzo fajna jest oprawa muzyczna pana Musiała, planujecie z nim dalszą współpracę?

2) Tutaj ciągnięcie za język, jak nie odpowiecie zrozumiem - fajnie mi się grało w Anomaly aczkolwiek chciałbym dalej pograć. Czy myślicie nad DLC albo narzędziami moderskimi dla graczy?

3) Czy wybieracie się na E3 albo GDC w Kolonii?

4) Co możecie (i czy możecie) powiedzieć o współpracy z Chillingo? Daje dużo wolnej ręki czy bardzo ingeruje w produkt?

5) Z innej beczki - jakie są Wasze najbardziej wyczekiwane tytuły w 2011 (lub te które się już ukazały, co ląduje w Waszym Top 10)? U mnie z dużych produkcji numer 1 to Portal 2 - zawiesza poprzeczkę bardzo wysoko.

rafalania
0
Wpisów: 60
Wysłane: 26 maja 2011 12:54:47 przy kursie: 15,56 zł
"Zarząd 11 bit studios S.A. informuje o podpisaniu ze spółką Just a Game GmbH umowy wydawniczej. Umowa określa warunki dystrybucji gry Anomaly Warzone Earth na platformy sprzętowe PC i Mac w wersji pudełkowej, czyli na fizycznym nośniku CD-ROM lub DVD-ROM i obejmuje wszystkie kraje świata z wyłączeniem terytorium Polski."

Ja mam pytanie kiedy i w jakich krajach "wersja pudełkowa" gry pokaże się w sklepach?

Qrczak
0
Wpisów: 75
Wysłane: 26 maja 2011 13:08:32 przy kursie: 15,56 zł
Na pytania pewnie nie uzyskam odpowiedzi ale zawsze warto spróbować :D

1. Jakie są dalsze plany na przyszłość? Czy spółka zamierza trzymać się Anomaly i robić konwersje na różne platformy, a potem sequel. Czy też zamierza stworzyć zupełnie inny tytuł i ewentualnie wrócić do Anomaly w przyszłości.

2. Czy spółka zamierza podjąć jakieś kroki aby zwiększyć płynność akcji? Obecnie jest z nią bardzo kiepsko co prowadzi do niedorzecznych wahań kursu przy minimalnych obrotach.

Wydanie kreatora plansz może być bardzo fajnym pomysłem, na pewno znajdą się jacyś zapaleńcy którzy zaczną tworzyć bardzo ciekawe plansze. Na pewno wpłynęło by to pozytywnie na żywotność produktu. Potem można by zebrać najlepsze plansze i wydać np. jako darmowe DLC do wersji iOS.

@rafalania

Na razie chyba Niemcy i Austria, 31 maja.

Exar
11
Wysłane: 26 maja 2011 13:08:35 przy kursie: 15,56 zł
@Watchdog, dzięki za wypowiedź. Możesz odbierać to, jako nadmierne malkontenctwo, ale piszę wprost, nie chcę się za bardzo głaskać, gdy chodzi o pieniądze.

Jak dla mnie to firma powstała, żeby zarabiać cash na fajnym produkcie(?). Jeśli są jakieś inne cele jak np. tylko i wyłącznie realizacja pasji założycieli, też fajnie, tylko prosiłbym wcześniej o jasny przekaz. Wchodząc na giełdę, ci oto właściciele zdecydowali się podzielić częścią akcji (ryzyka kapitałowego) z inwestorami. W tym kontekście dziwi mnie generalny brak zrozumienia dla chęci dowiedzenia się więcej o inwestycji przez akcjonariusza? Bo inaczej to po co ta cała giełda?

Aktualnie mnie osobiście zależy tylko na informacji, kiedy nastąpi w przybliżeniu premiera. Po potwierdzeniu wersji alpha, mogę zakładać przynajmniej, że jednak premiera faktycznie nastąpi – to miło. Nie możecie podać konkretu, bo macie jakieś klauzule tajności w umowach, nie ma problemu - można to napisać oficjalnie.

Po prezentacji działającego builda na iPhone w grudniu na screenach, w maju akcjonariat dowiedział się, że alphę na wszystkie platformy skończyliście w kwietniu. Jak dla mnie to relatywnie długo przy zbliżonym hardware na wszystkich platformach Appla. Może mieliście jakieś problemy z transferem na iPad/iPod touch tego nikt nie wie, albo za mały manpower do dwóch platform (PC/iOS). Ewentualne krótkoterminowo złe/neutralne info jest katastrofą tylko dla DT, o których sam piszesz, że nie są targetem dla akcji firmy.

11bit ma interesujący produkt, to dla mnie inwestycja a nie mrzonki jak superauta albo ropa za 100m. W moim odczuciu w tym kontekście mimo wszystko sami budujecie pole do nadmiernych spekulacji niedoinformowaniem.

Akceptuję rozbieżność opinii Twojej/11bit w stosunku do moich oczekiwań i nie chcę się wdawać w jakieś puste przepychanki. Dlatego wstrzymam się z komentowaniem przynajmniej chwilowo. Jako inwestor mam nadzieje, że premiera gry wkrótce nastąpi i będzie huczna.
Pozdrawiam

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 26 maja 2011 15:20:43 przy kursie: 15,56 zł
Nie działam w spółce operacyjnie i jej nie reprezentuję, dlatego mogę wypowiadać się tylko na temat pytań typu korpo.

Qrczak napisał(a):
2. Czy spółka zamierza podjąć jakieś kroki aby zwiększyć płynność akcji? Obecnie jest z nią bardzo kiepsko co prowadzi do niedorzecznych wahań kursu przy minimalnych obrotach.

Obrót akcjami bądź jego brak nie ma wpływu na sytuację spółki. 11BIT nie jest powołana do wspierania maklerów w generowaniu prowizji z transakcji na rynku giełdowym.

Exar napisał(a):
Jak dla mnie to firma powstała, żeby zarabiać cash na fajnym produkcie(?). Jeśli są jakieś inne cele jak np. tylko i wyłącznie realizacja pasji założycieli, też fajnie, tylko prosiłbym wcześniej o jasny przekaz. Wchodząc na giełdę, ci oto właściciele zdecydowali się podzielić częścią akcji (ryzyka kapitałowego) z inwestorami. W tym kontekście dziwi mnie generalny brak zrozumienia dla chęci dowiedzenia się więcej o inwestycji przez akcjonariusza? Bo inaczej to po co ta cała giełda?

Giełda - po kapitał. Nie chcieliśmy brać takich kwot z banku, zważywszy na ryzyko projektu, które z założenia miało być zamknięte w jednym dedykowanym podmiocie.
Cel projektu jest wyłącznie biznesowy i taki pozostaje. Zapraszaliśmy do inwestycji na etapie przed wejściem na NC, kto chciał ten wziął udział. To co się dzieje później na parkiecie, rozgrywa się "z boku". Ludzie z zewnątrz handlują między sobą akcjami - co my mamy do tego? Inwestorzy z preIPO nie mają powodu zarzucać przeszacowania oferty, w której wzięli udział. Na późniejszą wycenę rynkową wpływu nie mamy i bardzo starannie unikamy puszczania informacji błahych, czy też nie potwierdzonych. W komunikatach jest 100% tego, co się materialnie wydarzyło lub udało osiągnąć.
Na pytania merytoryczne odpowiedzą ludzie z wewnątrz spółki.
Edytowany: 26 maja 2011 15:22

gregoryan
0
Wpisów: 3
Wysłane: 26 maja 2011 18:18:54 przy kursie: 15,56 zł
Nam nie zalezy aby zarabiali maklerzy, jedynie na łatwiejszym obrocie walorem. Dancing

del-24032025
0
Wysłane: 26 maja 2011 20:31:52 przy kursie: 15,56 zł
Info z bloga anomaly, btw polecam śledzenie ich twittera.
Cytat:
Good news, people --> Anomaly Warzone Earth will soon be compatible with touch screens for the PC! Drag and poke your squad to navigate the dangerous maze of alien turrets! The touch screen compatibility will go live on June 23, 2011.
anomaly na touch PC

Frog
13
Wysłane: 26 maja 2011 22:34:55 przy kursie: 15,56 zł
Czy to oznacza, że każdy kto kupił Anomaly na steam lub w pudełku, będzie mógł ściągnąć jakiś patch, dzięki któremu będzie można grać na PC metodą "na IPAD'a"?

Ciekawe czy i w jaki sposób zwiększy to sprzedaż. Jedno muszę przyznać. Pomysły mają freak'owate. I ciągle mnie zaskakują.
Follow me on Twitter

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

50 51 52 53 54

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,336 sek.

uzrrgsry
inwixnyp
dfbuemuo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vllvoazi
zhaxjkoi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat