Tutaj link już do archiwalnego odtworzenia wywiady z W.Pytlem
www.tvncnbc.pl/9579208,0,0,1,1...Mówiąc szczerze coraz bardziej go lubię

- konkretnie i bez zbędnego gwiazdorstwa.
Sam wywiad też mi się podobał. Oczywiście rozwiał wszelkie wątpliwości z częstotliwościami i ostatnią decyzją UKE- o czym już tutaj obszernie pisaliśmy i co jedynie potwierdził ładnie to ujmując, że "estymują że cały proces zakończy się dla Midasa pozytywnie". Dla mnie natomiast ciekawsza była druga część wywiadu bo odsłania on troszkę ruchy operacyjne spółek Midasa w przyszłości. Ciekawe że mówił np w liczbie mnogiej np o tym, że "Mobyland będzie kontynuować negocjacje umów hurtowych". Więc już nie tylko CP ale najprawdopodobniej również inni operatorzy komórkowi. Także oferta Centernet skierowana bezpośrednio do b2b. Wszystko bardzo ładnie się nam układa. Pierwsze przychody powinny się już pojawić w IIIQ b.r
krzem78 napisał(a):broker_ns napisał(a):@krzem78
Powiedz mi szczerze kolego - a zadałeś chociaż sobie trud przeczytania tych komunikatów. Bo ja przynajmniej ten pierwszy odbieram pozytywnie, o czym już wcześniej pisałem obszernie.Błagam Was, czytajcie najpierw dokładnie komunikaty a potem je opiniujcie!!
@broker_ns
Unieważnienie przetargu przyjąłem jako złą wiadomość, być może zbyt pochopnie. Drugie info dobre nie jest, choć to prawda że wielkość pakietu nie jest porażająca.
Rzecz w tym, że istnieje jakaś granica w jakim stopniu interesować się daną spółką w zależności od %portfela i konkretnych kwot wniesionego kapitału. Sprawa z midasem jest na tyle zawiła i rozległa, że imho trzeba miec
minimum 100k kapitału włożone (nawet przy obecnych cenach), żeby na bieżąco śledzić dokładnie co się dzieje. A nawet wtedy pewności nie ma żadnej więc jeśli to 100k stanowi więcej niż 20% portfela to ryzyko jest zbyt duże. Więc ja podejmuję ryzyko i nie ślęczę godzinami każdego dnia nad informacjami dotyczącymi midasa. Liczę na wzrosty a jeśli się nie uda to trudno.
Może i racja, że to moja sprawa i nie powinienem się wypowiadać na forum jeśli czegoś nie jestem pewien. Przepraszam, poniosło mnie przez chwilę i tyle. Pozostanę przy czytaniu forum.życzę wzrostów na mds!
Krzem nie o to chodzi abyś nie pisał nic na wątku bo inne opinie i punkty widzenia są na wątku rzeczą bardzo pożądaną i mogą twórczo wpływać na innych forumowicvzów. Chodzi jednak o to aby jednak wykazać minimum wysiłku intelektualnego i przeczytać dokładnie coś co się wkleja jeśli się wstawia poniżej lakoniczny komentarz, że :
1,8 to będzie ciężko wybronić teraz I nie zgodzę się również z tym że aby interesować się Midasem trzeba mieć min 100k?! W każda spółkę, którą się inwestuje powinno się bacznie śledzić i czytać komunikaty jakie podają (niekoniecznie fromu

) i nie ważne czy inwestujesz 1, 10, 100k czy może 1 mln. I powiem Ci szczerze, że wczoraj dokupując jeszcze trochę PDA zwiększyłem swoje zaangażowanie w Midasa już do 75% portfela więc Twoja teoria o max 20% i nadmiernym ryzyku tez nie do końca się sprawdza - przynajmniej w moim przypadku. Tam gdzie jest ryzyko są i potencjalnie duuuuże zyski. Powtarzam z uporem maniaka, trzeba tylko umieć odsiać emocje od racjonalnego inwestowania i chłodno kalkulować a wówczas jest łatwiej. A takie spadki jak ostatnio o 20-30 %, jak mówi Lukch, przyjmuje się bez jakiegokolwiek szybszego kołatania po lewej stronie. Ale tego faktycznie uczy doświadczeni na GPW, którego niektórym jeszcze trochę brakuje.
P.S. Lukch nie krytykowałbym aż tak bardzo akcjonariatu obywatelskiego

. Można znaleźć wiele jego jednak zalet.