PARTNER SERWISU
uxfmusqj
78 79 80 81 82
MicOch
0
Wpisów: 76
Wysłane: 15 czerwca 2011 09:02:24 przy kursie: 1,99 zł
czas-sprzedac-polkomtel

Wywiad z partnerem zarzadzajacym firmy doradczej AUDYTEL w tvn_cnbc

krzem78
0
Wpisów: 197
Wysłane: 15 czerwca 2011 09:03:08 przy kursie: 1,99 zł
broker_ns napisał(a):
@krzem78

Powiedz mi szczerze kolego - a zadałeś chociaż sobie trud przeczytania tych komunikatów. Bo ja przynajmniej ten pierwszy odbieram pozytywnie, o czym już wcześniej pisałem obszernie.

Błagam Was, czytajcie najpierw dokładnie komunikaty a potem je opiniujcie!!

@broker_ns

Unieważnienie przetargu przyjąłem jako złą wiadomość, być może zbyt pochopnie. Drugie info dobre nie jest, choć to prawda że wielkość pakietu nie jest porażająca.
Rzecz w tym, że istnieje jakaś granica w jakim stopniu interesować się daną spółką w zależności od %portfela i konkretnych kwot wniesionego kapitału. Sprawa z midasem jest na tyle zawiła i rozległa, że imho trzeba miec minimum 100k kapitału włożone (nawet przy obecnych cenach), żeby na bieżąco śledzić dokładnie co się dzieje. A nawet wtedy pewności nie ma żadnej więc jeśli to 100k stanowi więcej niż 20% portfela to ryzyko jest zbyt duże. Więc ja podejmuję ryzyko i nie ślęczę godzinami każdego dnia nad informacjami dotyczącymi midasa. Liczę na wzrosty a jeśli się nie uda to trudno.
Może i racja, że to moja sprawa i nie powinienem się wypowiadać na forum jeśli czegośc nie jestem pewien. Przepraszam, poniosło mnie przez chwilę i tyle. Pozostanę przy czytaniu forum.
życzę wzrostów na mds!king
Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 15 czerwca 2011 09:24:28 przy kursie: 1,99 zł
Na starych wygląda że grubsze portfele kupują, a na PDA odwrotnie że sprzedajĄ. Ciekaw jstem na jak długo drobnym starczy kasy na taką grę.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

artizz
0
Wpisów: 2
Wysłane: 15 czerwca 2011 11:21:03 przy kursie: 1,99 zł
Interesujący artykuł odnośnie testowania LTE z Cyfrowego Polsatu
www.dobreprogramy.pl/Cyfrowy-P...

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 15 czerwca 2011 12:10:58 przy kursie: 1,99 zł
sbyszek napisał(a):
Na starych wygląda że grubsze portfele kupują, a na PDA odwrotnie że sprzedajĄ. Ciekaw jstem na jak długo drobnym starczy kasy na taką grę.

Na PDA grubszym portfelem są drobni (4 PDA za jedno PP dostali) a chudszym duzi (WUJ, koszyki i inne maskowania). Pytanie na jak długą drobnym starczy PDA na taką grę. Faktem jest, że przy obecnym udziale Solorza to on robić może z kursem co chce. Nawet fundusze nie wchodzą na jego podwórko kopać się z koniem. Mamy Solorza i większych lub mniejszych indywidualnych.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 15 czerwca 2011 12:17

del-201504191
0
Wysłane: 15 czerwca 2011 12:45:48 przy kursie: 1,99 zł
artizz napisał(a):
Interesujący artykuł odnośnie testowania LTE z Cyfrowego Polsatu
www.dobreprogramy.pl/Cyfrowy-P...

Cytat:
Jednocześnie w trakcie korzystania z Internetu nie dało się odczuć typowych dla mobilnych rozwiązań, krótkotrwałych przerw (nie licząc wspomnianego już przeze mnie wcześniej problemu z możliwym rozłączaniem się modemu po kilku godzinach). Ciekawostką jest też fakt, że po połączeniu z Internetem przez modem Cyfrowego Polsatu otrzymujemy publiczny adres IP (oczywiście zmienny, ale to nie problem). Praca z Internetem mobilnym była więc jak dla mnie bardzo komfortowa, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że bardziej niż z moim istniejącym łączem.

Jeden cytat z kilkunastu, które chwalą ponad miarę. Prawie łącze symetryczne.

Cytat:
Pierwsze zapowiedzi co prawda mówiły o zakończeniu testów z końcem czerwca, ale Cyfrowy Polsat zdecydował się przedłużyć je do końca sierpnia. Oczywiście pozostaje jeszcze czwarty problem, czyli liczba nadajników, nadal bardzo niska nie tylko mając na myśli całą Polskę, ale nawet największe miasta jak chociażby Wrocław. Tutaj jednak nie ma wątpliwości, że będzie coraz lepiej. Świat musi iść naprzód, a LTE to milowy krok na drodze cyfrowej ewolucji.

We wrześniu będą prawdziwe newsy. Debiut sztandarowej usługi w komercyjnym wydaniu da odpowiedź jak szybko P4, Polkomtel, PTC czy Orange będą szukać pasma od Midasa.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 15 czerwca 2011 12:48

bukos
0
Wpisów: 5
Wysłane: 15 czerwca 2011 13:57:30 przy kursie: 1,99 zł
Cytat:
Zygmunt Solorz-Żak oferuje najwięcej za Polkomtel – podaje Bloomberg.

www.pb.pl/a/2011/06/15/Solorz_...

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 15 czerwca 2011 14:08:29 przy kursie: 1,99 zł
Ja sie zastanawiam dlaczego nikt nie drazy tematu z kim pan Solorz chce przejac plusa :) mysle ze odpowiedz na to pytanie dalaby duze pole do popisu w kombinacjach dalszego rozwoju Angel ale na to musimy jeszcze poczekac :) a nawet mozliwym jest ze sie nie dowimy bo znow beda przejmowali przez jakas spolke z cypru czy nikozji Dancing

del-20111116
0
Wpisów: 155
Wysłane: 15 czerwca 2011 14:16:45 przy kursie: 1,99 zł
Ale "Taurus80:", czy i jakie to może mieć praktyczne i wymierne znaczenie dla nas, inwestorów, z kim p. Solorz kupi Polkomtela?
Bo to, ze kupi to chyba dla nas dobry prognostyk?!

Edytowany: 15 czerwca 2011 14:18

Taurus80
0
Wysłane: 15 czerwca 2011 14:24:03 przy kursie: 1,99 zł
Jak to jakie????
Mozna myslec w jaki sposob bedzie chcial sie pozbyc udzilowcow czy na GPW jezeli tak to w jaki sposob :) itd itd mozliwosci kombinowania miliony.
Bardzo tez mnie ciekawi ile to kasy daje pan Solorz a ile inny/ni z ostatnich doniesien prasowych wiadomo ze pan Solorz mogl zebrac okolo 8 mld wlasnej kasy :) ale to tylko prasowa spekulacja a chcialbym baaardzo wiedziec ile naprawde wylozyl bo jezeli 8mld to wiekszosc daje inny/ni

Jest bardzo duzo niewiadomych ktore chcialbym baaaaardzo znac bo od tego zalezy czego mozemy sie spodziewac Think

Ja zawsze kombinuje pare krokow na przod :) dlatego tez wczorajsze info o czestotliwosci mnie nie zaskoczylo, i nie mialem pytan co to oznacza bo odpowiedz znalem juz po wyroku NSA.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 15 czerwca 2011 15:07:03 przy kursie: 1,99 zł
Taurus80 napisał(a):
Ja sie zastanawiam dlaczego nikt nie drazy tematu z kim pan Solorz chce przejac plusa :) mysle ze odpowiedz na to pytanie dalaby duze pole do popisu w kombinacjach dalszego rozwoju Angel ale na to musimy jeszcze poczekac :) a nawet mozliwym jest ze sie nie dowimy bo znow beda przejmowali przez jakas spolke z cypru czy nikozji Dancing

chyba najbardziej prawdopodobne jest ze sie nie dowiemy Think

gdybym mial dzis obstawic jakies rozwiazanie to jakos bardzo mocno moje mysli podazaja ku RK king
tylko ze to wciaz malo kasy, tu jednak chodzi o grubsza inwestycje Think
moze jakis fundusz PE ...

del-20111116
0
Wysłane: 15 czerwca 2011 15:40:26 przy kursie: 1,99 zł
Przed momentem zapowiedziano wywiad z prezesem Midasa na TVN CNBC około 17.00.
Warto posłuchać, bo ma być mowa o częstotliwościach.

mainecoon
0
Wpisów: 49
Wysłane: 15 czerwca 2011 17:04:33 przy kursie: 1,99 zł
Jak widać kilka osób posłuchało i posypały się zlecenia kupna Angel
Edytowany: 15 czerwca 2011 17:09

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 15 czerwca 2011 21:45:18 przy kursie: 1,99 zł
Tutaj link już do archiwalnego odtworzenia wywiady z W.Pytlem
www.tvncnbc.pl/9579208,0,0,1,1...

Mówiąc szczerze coraz bardziej go lubię thumbright - konkretnie i bez zbędnego gwiazdorstwa.
Sam wywiad też mi się podobał. Oczywiście rozwiał wszelkie wątpliwości z częstotliwościami i ostatnią decyzją UKE- o czym już tutaj obszernie pisaliśmy i co jedynie potwierdził ładnie to ujmując, że "estymują że cały proces zakończy się dla Midasa pozytywnie". Dla mnie natomiast ciekawsza była druga część wywiadu bo odsłania on troszkę ruchy operacyjne spółek Midasa w przyszłości. Ciekawe że mówił np w liczbie mnogiej np o tym, że "Mobyland będzie kontynuować negocjacje umów hurtowych". Więc już nie tylko CP ale najprawdopodobniej również inni operatorzy komórkowi. Także oferta Centernet skierowana bezpośrednio do b2b. Wszystko bardzo ładnie się nam układa. Pierwsze przychody powinny się już pojawić w IIIQ b.r

krzem78 napisał(a):
broker_ns napisał(a):
@krzem78

Powiedz mi szczerze kolego - a zadałeś chociaż sobie trud przeczytania tych komunikatów. Bo ja przynajmniej ten pierwszy odbieram pozytywnie, o czym już wcześniej pisałem obszernie.Błagam Was, czytajcie najpierw dokładnie komunikaty a potem je opiniujcie!!

@broker_ns

Unieważnienie przetargu przyjąłem jako złą wiadomość, być może zbyt pochopnie. Drugie info dobre nie jest, choć to prawda że wielkość pakietu nie jest porażająca.
Rzecz w tym, że istnieje jakaś granica w jakim stopniu interesować się daną spółką w zależności od %portfela i konkretnych kwot wniesionego kapitału. Sprawa z midasem jest na tyle zawiła i rozległa, że imho trzeba miec minimum 100k kapitału włożone (nawet przy obecnych cenach), żeby na bieżąco śledzić dokładnie co się dzieje. A nawet wtedy pewności nie ma żadnej więc jeśli to 100k stanowi więcej niż 20% portfela to ryzyko jest zbyt duże. Więc ja podejmuję ryzyko i nie ślęczę godzinami każdego dnia nad informacjami dotyczącymi midasa. Liczę na wzrosty a jeśli się nie uda to trudno.
Może i racja, że to moja sprawa i nie powinienem się wypowiadać na forum jeśli czegoś nie jestem pewien. Przepraszam, poniosło mnie przez chwilę i tyle. Pozostanę przy czytaniu forum.życzę wzrostów na mds!king

Krzem nie o to chodzi abyś nie pisał nic na wątku bo inne opinie i punkty widzenia są na wątku rzeczą bardzo pożądaną i mogą twórczo wpływać na innych forumowicvzów. Chodzi jednak o to aby jednak wykazać minimum wysiłku intelektualnego i przeczytać dokładnie coś co się wkleja jeśli się wstawia poniżej lakoniczny komentarz, że : 1,8 to będzie ciężko wybronić teraz
I nie zgodzę się również z tym że aby interesować się Midasem trzeba mieć min 100k?! W każda spółkę, którą się inwestuje powinno się bacznie śledzić i czytać komunikaty jakie podają (niekoniecznie fromu Shame on you ) i nie ważne czy inwestujesz 1, 10, 100k czy może 1 mln. I powiem Ci szczerze, że wczoraj dokupując jeszcze trochę PDA zwiększyłem swoje zaangażowanie w Midasa już do 75% portfela więc Twoja teoria o max 20% i nadmiernym ryzyku tez nie do końca się sprawdza - przynajmniej w moim przypadku. Tam gdzie jest ryzyko są i potencjalnie duuuuże zyski. Powtarzam z uporem maniaka, trzeba tylko umieć odsiać emocje od racjonalnego inwestowania i chłodno kalkulować a wówczas jest łatwiej. A takie spadki jak ostatnio o 20-30 %, jak mówi Lukch, przyjmuje się bez jakiegokolwiek szybszego kołatania po lewej stronie. Ale tego faktycznie uczy doświadczeni na GPW, którego niektórym jeszcze trochę brakuje.

P.S. Lukch nie krytykowałbym aż tak bardzo akcjonariatu obywatelskiego Shame on you . Można znaleźć wiele jego jednak zalet.

Edytowany: 15 czerwca 2011 21:50

Taurus80
0
Wysłane: 15 czerwca 2011 23:43:28 przy kursie: 1,99 zł
Powiem wam ze wlasnie przejzalem tworczosc kolegow z forum B.. i mysle ze czas aby gielda pir...la tak skromnie z 50% :) widac ze ludzie maja za duzo kasy a za malo rozumu i inteligencji puke_l
Pytania jakie tam sa zadawane to ... moje 1.5 roczne dziecko ma wieksza wiedze od wiekszosci z nich.
To jest przykre ze ktos jest w stanie ryzykowac utrate wlasnego majatku a nie przylozyc ani troche wlasnego czasu i checi do nauki.

Wracajac do Midasa mysle ze pan Pytel wyjasnil juz chyba wszystkim niemyslacym o co biega z wczorajsza szopka z UKE :) dodam tylko ze to bylo wiadome juz pare miesiecy temu i to zrozumienia tego nie trzeba bylo byc szczegolnie bystrym.

Teraz czekamy na rozstrzygniecie z Plusem pozniej na ostateczne zakonczenie powtorzonego przetargu :) a na koncu na ostateczny wyrok w NSA ciekawe czy bedzie w tym roku :)
Swoja droga ciekawe czy nasz piekny rzad nadal pracuje nad ustawa ktora uniemozliwia zabranie koncesji na czestotliwosici od 2012 roku :) jezlei by to zdazyli zatwierdzic przed wyborami a prawo mialoby obowiazywac od nowego roku to mysle ze rzad sam oszczedzi nam i sobie klopotow :)

del-201504191
0
Wysłane: 16 czerwca 2011 01:10:54 przy kursie: 1,99 zł
zasaniak napisał(a):
Ale "Taurus80:", czy i jakie to może mieć praktyczne i wymierne znaczenie dla nas, inwestorów, z kim p. Solorz kupi Polkomtela?
Bo to, ze kupi to chyba dla nas dobry prognostyk?!

A jak Ci wyskoczy nazwisko Karkosika to nie będzie miało znaczenia? Nadal ma facet sentyment. Jest grupa, która nie kupuje spółek bez tego nazwiska.

del-20111116
0
Wysłane: 16 czerwca 2011 06:55:12 przy kursie: 1,99 zł
Wyjąłeś mi to spod serca. Pan Roman zawsze mówi (i to mu się sprawdza), że nie kupuje niczego co nie da 100% zysku. Mam sporo Borków, to tym bardziej trzymam kciuki za RK.
Wtedy sukces gwarantowany, ale skąd pieniążki?

broker_ns
0
Wysłane: 16 czerwca 2011 08:41:14 przy kursie: 1,99 zł
zasaniak napisał(a):
Wyjąłeś mi to spod serca. Pan Roman zawsze mówi (i to mu się sprawdza), że nie kupuje niczego co nie da 100% zysku. Mam sporo Borków, to tym bardziej trzymam kciuki za RK.
Wtedy sukces gwarantowany, ale skąd pieniążki?

Proponuję zejść na ziemię. Romek nie ma na wykup swojej ostatniej emisji (a chodzi o "marne" 60 kilka milionów!) i musi nawet sprzedawać swoje akcje aby uzbierać a Wy na siłę chcecie go wepchnąć w transakcję wartą "grube" miliardy. To nie ta liga.

Wg mnie Solorz musi podpierać się jakimś lub jakimiś funduszami PE. Ale zasadne jest pytanie na które zwrócił uwagę Taurus tj. czy Solorz własnych środków uzbiera na tyle aby mieć większość i kontrolę? Tego nie wiem??? Ja przewiduję, że jak przejmą Polkomtel to i tak trafi on na GPW. Może to też mógł być jakiś dodatkowy argument dla Grada aby właśnie sprzedać Plusa Solorzowi, bo jak dobrze wiemy w promowaniu warszawskiego parkietu jest on bardzo dobry.
Taurus80 napisał(a):
Powiem wam ze wlasnie przejzalem tworczosc kolegow z forum B.. i mysle ze czas aby gielda pir...la tak skromnie z 50% :) widac ze ludzie maja za duzo kasy a za malo rozumu i inteligencji puke_l

Ja już tam nie zaglądam. Szkoda czasu - trzeba przedrzeć się przez szambo postów aby znaleźć 1 na 100 wartościowy. Często zdarza się że ludzie pomstują na Stockwatch na WD, że nagminnie usuwa posty. Ale fatyczne dla ludzi mających skłonności do wywalania frustracji można znaleźć bardziej "przychylne" fora niż nasze :-)

MicOch
0
Wpisów: 76
Wysłane: 16 czerwca 2011 08:47:35 przy kursie: 1,99 zł
Cytat:
Z nieoficjalnych informacji PAP wynika, że ofertę złożył również Zygmunt Solorz-Żak. Jak dowiedział się PAP biznesmen złożył ofertę sam, ale finansowanie ma zapewnione.

Wcześniej w tym roku Solorz-Żak informował, że do potencjalnej transakcji zakupu Polkomtela potrzebowałby partnerów, a media informowały, że Solorz-Żak pozyskał bardzo mocnego, zagranicznego partnera finansowego.

trzech-chetnych-na-kupno-polkomtela

broker_ns
0
Wysłane: 16 czerwca 2011 10:29:31 przy kursie: 1,94 zł
Jednej rzeczy nie mogę nadal zrozumieć d'oh! . Czemu ktoś kupuje stare akcje a nie PDA?? Cały czas mamy zastanawiająco bardzo duży dyskont powyżej 20gr. Przecież za niedługo będzie asymilacja (może już w przyszłym tygodniu??). Może coś mi umyka??? Oświećcie!
Edytowany: 16 czerwca 2011 10:29

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

78 79 80 81 82

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,949 sek.

ivqgmxmf
ikjuthop
hpwrgvqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnphsuql
sfrkumpj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat