0 Dołączył: 2010-06-29 Wpisów: 716
Wysłane:
9 lipca 2011 23:56:59
pop napisał(a):Kurczę,jak można unieważnić oddany głos...? Kliknąłem na partię Kongres Nowej Prawicy,myśląc,że otworzą się jakieś informacje o tym czymś, bo jest mi nieznane,a tu komunikat : "dziękujemy za oddany głos"... Nieznane? Hmm,,, Kongres Nowej Prawicy to ugrupowanie Korwina-Mikke, a więc powinno być Ci bliskie chociażby z uwagi na mocne poparcie dla wolnego rynku. pozdr
Edytowany: 9 lipca 2011 23:58
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
10 lipca 2011 00:12:11
Ok,dzięki,ale jednak naprawdę tego nie znałem,choć moje poglądy zawsze były mocno liberalne,pro-kapitalistyczne. Ale w Korwinie było tak dużo sprzeczności (nawet ostatnio z tym poparciem dla lewicowego Kaczora oraz odwieczną zajadłą krytyką Balcerowicza),że nigdy nie ufałem w ten jego rzekomy liberalizm,choć z tym niegdysiejszym hasłem odnoście "wszystkiego w rękach prywatnych i jak najmniejszych podatków"-to myślę identycznie,ale to mimo wszystko trochę za mało,by wzbudzać moją aprobatę...
|
|
0 Dołączył: 2010-06-29 Wpisów: 716
Wysłane:
10 lipca 2011 01:13:54
POP: Korwin Kaczyńskiego mocno krytykuje - to poparcie było przeciw PO, czyli w opinii Korwina wybor mniejszego zla. Jak sobie wejdziesz na blog Korwina na onecie to zobaczysz ze po Kaczynskim ostro "jedzie".
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-07-27 Wpisów: 2 112
Wysłane:
10 lipca 2011 02:11:58
Please,jak najmniej polytyki na Stockwatchu. p.s. Tak czy siak,w najbliższych wyborach,w ramach sprzeciwu,oddam nieważny głos. Zagłosuję na PZPO. "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 10 lipca 2011 02:23
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
10 lipca 2011 09:17:47
szooler napisał(a):Please,jak najmniej polytyki na Stockwatchu Polityka nie jest może najwdzięczniejszym tematem, ale ma bardzo duży wpływ na nasze inwestycje. Dyskusje na ten temat są ok, dopóki dyskutanci stosują wyższe standardy wymiany poglądów od samych polityków. Jak na razie nie jest źle.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-13 Wpisów: 70
Wysłane:
10 lipca 2011 10:42:31
Na PO nie zagłosuję ze względu na powiększenie zadłużenie Polski, brak reform, ograniczanie wolności słowa, wprowadzanie państwa policyjnego, wiele afer, zwiększanie biurokracji, niewyobrażalny populizm oraz brak chęci i woli do wyjaśnienia katastrofy w Smoleńsku.
Na PiS nie zagłosuję z podobnych powodów co na PO. Uważam tę partię za trochę uczciwszych od PO ale to nadal socjaliści i populiści.
Sojusz Lewicy Demokratycznej to całkowicie nie moja bajka. Tym bardziej, że do głosu znowu dochodzą "zasłużeni" z dawnych lat.
Podobnie z Polskim Stronnictwem Ludowym. Partia agrarystyczna to nie moja bajka. Główny zarzut to socjalizm i "brak kręgosłupa". Chciałem zapoznać się na szybko z programem ale na stronie partii nic nie widzę. W dokumentach do pobrania tylko jakieś plakaty i pocztówki z W. Pawlakiem.
Polska Jest Najważniejsza to dla mnie partia zagadka. Z jednej strony program gospodarczy napisany przez Krzysztofa Rybińskiego, a z drugiej tolerowanie do niedawna takiej osoby (i to na stanowisku przewodniczącej) jak Joanna Kluzik-Rostowska. Nie wróżę im wielkiego sukcesu i raczej nie przetrwają po wyborach.
Zostaje Kongres Nowej Prawicy, który jest najbliżej moim poglądom i to najprawdopodobniej na tę partię powędruje mój głos ale też bez większego przekonania. Jestem już trochę zmęczony Januszem Korwinem-Mikke ale nadal kibicuję reformom gospodarczym zawartym w programie. Uważam je za jedyną sensowną alternatywę dla Polski.
Swoją drogą zadziwia mnie tak wysokie poparcie dla obecnej partii rządzącej na tym forum. Szkoda, że niewiele osób chce uzasadnić swój wybór.
|
|
0 Dołączył: 2010-12-05 Wpisów: 610
Wysłane:
10 lipca 2011 11:40:27
Jak można mówić,że obecnie mamy Panstwo policyjne, aferzystów,nieudaczników ....itp.jak mozesz to spróbuj to uzasadnić!!
Edytowany: 10 lipca 2011 11:54
|
|
0 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 155
Wysłane:
10 lipca 2011 13:15:31
Chciałbym zwrócić szanownych kolegów i koleżanek inwestorów, że od 1989 roku żadna czy to partia/opcja nie sprawowała rządów przez więcej niż 1 kadencję. Zawsze było tak, że 4 lata ci jedni - po nich następowała zmiana z drugiej strony i tak już przeszło 20 lat. Mówię tu o pewnej kontynuacji której brak.
Ja oddam głos na PO. Zgadzam się z przedstawionymi przez was zarzutami. Nie jestem jednak osobą naiwną i nie wierzę w to, że wszyscy politycy to uczciwi ludzie bez względu na opcję którą reprezentują. Zawsze w stadzie znajdą się czarne owce, kanciarze oszuści i złodzieje. Nie twierdzę, że zrobili wszystko lub nawet większość co proponowali w programie. Jednak dostrzegam plusy i potrafię je docenić.
Mówiąc krótko dam im szansę na kolejne 4 lata. Jeśli jej nie wykorzystają rozliczę ich w przyszłości przy kolejnych wyborach.
|
|
1 Dołączył: 2008-10-25 Wpisów: 744
Wysłane:
10 lipca 2011 13:32:13
Zeby tak nie tylko wywalic Rostowskiego na zbity pysk ale jeszcze zeslac go na jakis ksiezyc... I jakiegos odwaznego niezaleznego eksperta....ehh rozmarzylem sie ;-) • Diehard modern value investor (with a Mungerish twist) ;) •
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
10 lipca 2011 13:32:16
Całe życie byłem liberałem, dla mnie istnieje wybór tylko pomiędzy pięknym idealizmem UPR (to że zmienia się nazwa to nic, dla mnie to po prostu UPR) a rzeczywistością i PO. SLD to nie mój klimat, jako młody człowiek udzielałem się w ruchach antykomunistycznych, PSL jest dla mnie bliski SDL, to samo. PiS byłby może alternatywą, ale ten wielonurtowy i bardziej liberalny PiS z 2005 roku,.. ten obecny to przesadna religijność, akcentowany nacjonalizm i co najgorsze socjalizm (obrzydzanie prywatyzacji). Również nie moja bajka. Na PO głosuje bo w biznesie liczy się spokój, tak - chcę miec spokoj, i chcę go zapewnić moim pracownikom. Jak najmniej problemów z prawem zmieniającym sie o 180stopni, jak najmniej kłopotów i jak najbardziej przewidywalną politykę która nie będzie mi przeszkadzać w prowadzeniu firmy. Sporo rzeczy PO nie zrobiło, ale można ich usprawiedliwić brakiem większości w Sejmie, wiele ciągle zrobić może. Zagłosowałem na nich pierwszy raz w ostatnich wyborach i zagłosuje znowu teraz. UPR miał tak dużo zmarnowanych naprawdę zdolnych ludzi..ech.. których JKM skutecznie zniechęcił (kto będzie miał możliwość - polecam rozmowe bezpośrednią z JKM... studzi każdy entuzjazm)... zarówno obecny przewodniczący PO, Pan Tomczykiewicz, jak i np ciekawy dziennikarz Rafał Ziemkiewicz (PIS), kiedyś byli aktywnymi członkami UPR... ech mnóstwo ludzi i energii poszło w gwizdek. (któryś z Was prosił wyżej o uzasadnienie dlaczego PO, stąd ten post) * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 lipca 2011 13:34
|
|
|
|
1 Dołączył: 2009-05-31 Wpisów: 127
Wysłane:
10 lipca 2011 13:41:39
@Bosman Od ponad 20 lat na scenie politycznej jak sam mówiłeś są ci sami politycy. Jedynie zmieniają partie jak rękawiczki i co 4 lata wymieniają się rządami. Nie wiem ile jeszcze można dawać im kolejnych szans. No chyba ze według Ciebie wszystko jest w kraju tak jak być powinno to można glosować. Osobiście nie oddam na nich głosu a zagłosuje na KNP. Chce zmiany a obecni posłowie ich nie wprowadza a jak pokazali wcześniej ich obietnice to zwykle kłamstwa. Chociażby deklaracje zniesienia podatku belki czy jednomandatowe okręgi wyborcze. Popieram wyplewienie socjalizmu z kraju a to nie daje mi większego wyboru. KNP
PS. Dajesz jeszcze jedna szanse PO. Na jakie reformy i obietnice będziesz czekać? Jeśli możesz wymień kilka.
Edytowany: 10 lipca 2011 13:44
|
|
0 Dołączył: 2009-04-13 Wpisów: 70
Wysłane:
10 lipca 2011 14:33:41
compaq100 napisał(a):Jak można mówić,że obecnie mamy Panstwo policyjne, aferzystów,nieudaczników ....itp.jak mozesz to spróbuj to uzasadnić!! Najwięcej podsłuchów w Europie, najście przez służby specjalne za prowadzenie niszowej strony krytykującej prezydenta, karanie kibiców za krytykowanie rządu, zbieranie wrażliwych danych o uczniach w SIO, zamykanie legalnie działających biznesów (dopalacze) to tak na szybko co mi przyszło na myśl. Afery są wyszczególnione np. na tej stronie http://www.blogpress.pl/node/3125Część oczywiście jest dyskusyjna, z częścią się nie zgadzam.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
10 lipca 2011 14:33:58
compaq100 napisał(a):Jak można mówić,że obecnie mamy Panstwo policyjne, aferzystów,nieudaczników ....itp.jak mozesz to spróbuj to uzasadnić!! Państwo policyjne - obecna sytuacja z kibicami jest tego najlepszym przykładem. aferzyści - kupowanie głosów, afera hazardowa nieudacznicy - wszyscy obecni ministrowie zaczynając od Rostowskiego i Grabarczyka. @Scarry PiS nie jest przeciwny samej prywatyzacji ale jest przeciwny prywatyzacji zakładów strategicznych i to uważam za słuszne. Jeśli rosjanie przejmą lotos a niemieckie firmy elektrownie to wybacz ale Polska w tym momencie przestanie istnieć jako niepodległe państwo. Do tego dochodzi chęć prywatyzacji lasów państwowych.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
10 lipca 2011 14:56:53
@maobab
właśnie to uważam za socjalizm, w moim postrzeganiu świata żadne zakłady produkcyjne nie muszą być prywatne, to złuda. W razie wojny czy stanu wyjątkowego rząd może znacjonalizować co trzeba w każdej chwili zapewniając sobie bezpieczeństwo, a w okresie pokoju własność państwowa=niska efektywność i wysokie ceny. Nigdy nie wierzyłem w teksty o konieczność posiadania państwowej zbrojeniówki, energetyki czy kolei. Stąd własnie PiS odpada dla mnie jako możliwa opcja. nie wiem czy chodzisz na mecze, ja chodziłem, wcześniej sam, potem z synem. Od paru lat już nie chodzę, nie da się spokojnie oglądać meczu nie myśląc o tym czy zaraz nie wybuchnie obok rozróba. Dziekuje, poczekam aż zrobią coś z tym jeszcze dużo ostrzej niż teraz. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 lipca 2011 15:03
|
|
PREMIUM
0 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
10 lipca 2011 15:38:16
maobab napisał(a):PiS nie jest przeciwny samej prywatyzacji ale jest przeciwny prywatyzacji zakładów strategicznych i to uważam za słuszne. Chyba żartujesz. PiS jak rządził praktycznie zatrzymał całkowicie prywatyzację. Wszystko by najchętniej zostawili w rękach państwa, nie tylko tzw. sektory strategiczne.
|
|
Wysłane:
10 lipca 2011 15:41:26
Prywatną energetykę byłbym w stanie zrozumieć ale tylko jeśli państwo ma naprawdę silne wojsko. My takiego nie posiadamy i posiadać nie będziemy, a obecnie chyba dąży się do całkowitego zlikwidowania naszego wojska. Bo czym jest wojsko liczące 80 tyś. ze sprzętem średnio 20 letnim.
Na mecze chodzę regularnie od 9 lat, do tego jeżdżę na wyjazdy i powiem ci, że chyba powinieneś najpierw wybrać się na jakiś mecz a potem oceniać czy jest bezpiecznie czy nie. Przez te kilka lat co nie chodziłeś uwierz, że naprawdę bardzo dużo się zmieniło. Nigdy nie miałem sytuacji aby ktoś chciał mnie pobić z kibiców czy wyganiał z trybun. Jedynie policja robi problemy bo się na nich spojrzysz lub zrobisz im zdjęcie. Wszystkie informacje w tv dotyczące kibiców są wyssane z palca, a najlepsze są różne debaty o kibicach bez kibiców. Siedzi kilku dziennikarzy co chodzą jedynie na reprezentację albo w ogóle nie chodzą na mecze i dyskutują o tym co trzeba zrobić z kibicami.
|
|
Wysłane:
10 lipca 2011 15:46:45
Marcin Osiecki napisał(a):Chyba żartujesz. PiS jak rządził praktycznie zatrzymał całkowicie prywatyzację. Wszystko by najchętniej zostawili w rękach państwa, nie tylko tzw. sektory strategiczne. I to uważam za błąd aczkolwiek jak tak przypatruję się tej obecnej prywatyzacji PO to stwierdzam, że lepiej jak by nic nie sprzedawali bo i tak z tego nie ma żadnej korzyści.
|
|
Wysłane:
10 lipca 2011 16:09:29
maobab napisał(a):Jedynie policja robi problemy bo się na nich spojrzysz lub zrobisz im zdjęcie.
Wybacz, ale czegoś takiego nie da się spokojnie czytać. Rozumiem że kibole na meczu, to w rzeczywistości kilkuset młodych chłopców siedzących sobie grzecznie i śpiewających piosenki. Wtedy wpada policja i zaczyna ich okładać pałami bez powodu. No to chłopcy zaczynają się bronić i mamy to co mamy? Wiem że policjanci często nie grzeszą inteligencją czy też kulturą, ale obwinianie ich o całe zło na stadionach to jakaś paranoja.
Edytowany: 10 lipca 2011 16:10
|
|
Wysłane:
10 lipca 2011 16:24:46
Czy ja ich obwiniam? Sytuacje o policji które napisałem dotyczą mojej osoby. Kolejna rzecz to jak policja interweniuje to nie patrzy kogo leje tylko na ślepo macha pałą. Zazwyczaj dostają niewinni ludzie bo ci co się awanturują już dawno wmieszali się w tłum. Jeszcze pragnę tylko przypomnieć, że stadiony nie są zamykane za awantury tylko za krytykę rządu, a obecny premier nie cierpi krytyki na swój temat.
|
|
Wysłane:
10 lipca 2011 16:30:53
Ok, trochę odbiegłem od tematu polityki. Ze sposobem wali z kibolstwem i dopalaczami się zgadzam. Z tymi zjawiskami trzeba twardo. Szkoda czasu i kasy na cackanie się. Moja opinia w tych tematach jest podobna jak przy reformie OFE. Rozwiązania rządu są słuszne, choć wywodzą się ze złych i szkodliwych pobudek: OFE - rząd nie chciał likwidować systemu bo jest zły, ale dlatego że potrzebował kasy. Dopalacze - nie chodziło o zdrowie ludzi, ale o pokazówkę i sukces medialny Kibice (zwłaszcza akcja w Białymstoku) - to pokaz siły władzy, próba zastraszenia krytyków rządu a nie dbałość o przestrzegania prawa
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.