0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
9 lipca 2011 16:43:58
buldi napisał(a):Sorki Pop - ale pewnie z uwagi na ograniczenie wynikające z ilości miejsc w ankiecie - Frog odrzucił kandydatury oczywistych debili. Tu bym się nie zgodził. Palikot rozkręcił naprawdę duży biznes nie odkupiwszy od Państwa żadnej fabryki za grosze i nie otrzymawszy od znajomych polityków żadnych przepisów skrojonych pod siebie. Łebski gość, choć przyznać trzeba, że w polityce mu trochę nie poszło. Ogłoszenie współpracy z Tymochowiczem było dla niego nie tyle strzałem w kolano co politycznym pogrzebem.
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
9 lipca 2011 16:53:16
Anty_teresa,
problem polega na tym, że Ty rozliczysz szyld, nie ludzi. te same gęby wystartują pod innymi szyldami, wystartują z wysokich miejsc w listach partyjnych i, mimo niechęci wyborców, prześlizgną się do koryta. liczyłem, że PO dotrzyma słowa i zlikwiduje listy partyjne, zlikwiduje finansowanie partii politycznych z budżetu państwa oraz wprowadzi okręgi jednomandatowe. a PO pokazała mi formację Froga.
ps. rozgrzesz PO z embarga na eksport, jest w pełni zasłużone. polskie służby fitosanitarne faktycznie nie sprawują żadnej kontroli nad eksportowanych towarem i nawet mistrzowie dyplomacji nie wskóraliby nic.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
9 lipca 2011 17:02:05
anty_teresa napisał(a):compaq100 napisał(a):[quote=anty_teresa]A co być skreślił compaq? Jak znajdę więcej czasu to opublikuję dłuższą :) 1. Beta Sawicka - Sprawa za przyjęcie korzyści majątkowej w zamian za ustawienie przetargu wraz z burmistrzem Helu. nie mam pojęcia o co Ci tutaj chodzi, sąd przyjął 300 000 zł poręczenia majątkowego + zwrotu nielegalnie przyjętych 50 000 zł i w tej chwili toczy się normalna sprawa karna za przyjmowanie korzyści majątkowych Kupowanie głosów w Wałbrzychu - tutaj to samo. Rozumiem że chciałbyś żeby publicznie premier wyszedł i przed wyrokiem sądu stwierdził z góry kto jest winny, jaką wymierza mu karę i kogo należy publicznie oskalpować? * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 lipca 2011 17:14
|
|
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
9 lipca 2011 17:13:04
krewa napisał(a):Anty_teresa,
problem polega na tym, że Ty rozliczysz szyld, nie ludzi. te same gęby wystartują pod innymi szyldami, wystartują z wysokich miejsc w listach partyjnych i, mimo niechęci wyborców, prześlizgną się do koryta. liczyłem, że PO dotrzyma słowa i zlikwiduje listy partyjne, zlikwiduje finansowanie partii politycznych z budżetu państwa oraz wprowadzi okręgi jednomandatowe. a PO pokazała mi formację Froga.
ps. rozgrzesz PO z embarga na eksport, jest w pełni zasłużone. polskie służby fitosanitarne faktycznie nie sprawują żadnej kontroli nad eksportowanych towarem i nawet mistrzowie dyplomacji nie wskóraliby nic. Tak, rozliczam szyld, bo w obecnym systemie tylko tak mogę. Z resztą Premier też się nie popisał jak przyszedł do niego Kamiński.
|
|
PREMIUM
0 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
9 lipca 2011 17:20:16
A ja powiem, że mnie nie dziwią na razie wyniki. Jakby nie było to nadal PO i KNP są najrozsądniejszymi wyborami. Dlatego są na dwóch pierwszych miejscach. Nie wiem, można by jeszcze rozważać zagłosowanie właśnie na Palikota. W PO denerwuje mnie najbardziej fakt rozczarowywania swoich wyborców i nie przeprowadzania reform gospodarczych. W KNP jest wiele słusznych postulatów dotyczących np. zrównoważenia budżetu, zmniejszenia redystrybucji dochodów i biurokracji. Ale męczy mnie ten konserwatyzm światopoglądowy. Jak już z pewnością wszyscy zobaczyli na wątku o monarchii, konserwatystą to ja nie jestem.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
9 lipca 2011 17:21:27
Scarry napisał(a):anty_teresa napisał(a):compaq100 napisał(a):[quote=anty_teresa]A co być skreślił compaq? Jak znajdę więcej czasu to opublikuję dłuższą :) 1. Beta Sawicka - Sprawa za przyjęcie korzyści majątkowej w zamian za ustawienie przetargu wraz z burmistrzem Helu. nie mam pojęcia o co Ci tutaj chodzi, sąd przyjął 250 000 poręczenia majątkowego i w tej chwili toczy się normalna sprawa karna za przyjmowanie korzyści majątkowych Kupowanie głosów w Wałbrzychu - tutaj to samo. Rozumiem że chciałbyś żeby publicznie premier wyszedł i przed wyrokiem sądu stwierdził z góry kto jest winny, jaką wymierza mu karę i kogo należy publicznie oskalpować? Ja nie jestem sędzią, ale mam prawo do opinii nt materiałów jakie widziałem i czytałem. W ten sposób wyrabiam sobie zdanie o ludziach. Na szczęście jest tak, że ja mogę mieć opinię, a nie muszę mieć dowodów. Mogę też w przeciwieństwie do sądu wyrobić sobie opinię nt kopii nagrania telefonicznego, czy telewizyjnego. Ja nie popełniam błędów formalnych i proceduralnych, mnie przed moim sumieniem nikt nie zaszantażuje, nie będę miał dylematów, nikt nie będzie naciskał. Ja po prostu, najzwyczajniej w świecie chciałbym by rządy sprawowane były przez ludzi uczciwych... A nie są.
|
|
Wysłane:
9 lipca 2011 17:32:39
@antyteresawięc pytam jak inaczej chciałbys rozliczać takie osoby jak Sawicka? - została wyrzucona z PO - została aresztowana, wpłaciła poręczenie 6 razy takie jak łapówka - oddała łapówkę - trwa sprawa karna nie mam pojęcia co jeszcze miałoby zrobić PO żebyś nie napisał tej pani jako zarzut dla nich? Mam wrazenie że trochę jak za IV RP oczekujesz spektaklu telewizyjnego w którym premier szybko oskarży, osądzi i wykona kare. Co do partii... ponad 15 (hmm chyba juz prawie 20) lat głosowałem na UPR, od czasów powstania, udzielałem się, pomagałem finansowo i głosowałem... aż doszedłem do wniosku że to kompletnie bez sensu. Ten ruch, przez obecność Janusza Korwina Mikke (którego osobiście uważam za ukrytego agenta mającego zdeprecjonować wartości liberalne w Polsce, bo nie ma nikogo chyba kto zrobiłby tyle złego dla ośmieszenia tak ważnych ideii) nie ma żadnych szans w żadnych wyborach. Nie z tym panem. To taki Janusz Palikot konserwatywnych liberałów. Dużo szumu, mało efektu. A z poparciem UPR jest podobnie jak z dyskusją monarchia-demokracja tu na naszym forum - sporo zdeterminowanych osób udziela się w internecie, idealistów głęboko przekonanych o swoich racjach... i trafia na mur totalnego braku zainteresowania społeczeństwa. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 lipca 2011 17:39
|
|
PREMIUM
Wysłane:
9 lipca 2011 17:48:49
Cytat:więc pytam jak inaczej chciałbys rozliczać takie osoby jak Sawicka? Od rozliczenia karnego jest prokuratura i sąd. Ja rozliczam przy urnie. Poza tym wygląda na to, że w partii było pewnego rodzaju przyzwolenie na takie działania. Skąd Chlebowski i towarzystwo dowiedziało się o CBA? To rzuca pewne światło na Premiera i całą partię.
|
|
PREMIUM
0 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
9 lipca 2011 17:51:49
Scarry napisał(a):Co do partii... ponad 15 (hmm chyba juz prawie 20) lat głosowałem na UPR, od czasów powstania, udzielałem się, pomagałem finansowo i głosowałem... aż doszedłem do wniosku że to kompletnie bez sensu. Ten ruch, przez obecność Janusza Korwina Mikke (którego osobiście uważam za ukrytego agenta mającego zdeprecjonować wartości liberalne w Polsce, bo nie ma nikogo chyba kto zrobiłby tyle złego dla ośmieszenia tak ważnych ideii) nie ma żadnych szans w żadnych wyborach. Nie z tym panem. To taki Janusz Palikot konserwatywnych liberałów. Dużo szumu, mało efektu.
A z poparciem UPR jest podobnie jak z dyskusją monarchia-demokracja tu na naszym forum - sporo zdeterminowanych osób udziela się w internecie, idealistów głęboko przekonanych o swoich racjach... i trafia na mur totalnego braku zainteresowania społeczeństwa. Nie wiem, czy aż agentem. Ale z resztą wniosków o panie JKM trafiasz wg mnie w sedno sprawy.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 228
Wysłane:
9 lipca 2011 20:40:13
compaq100 napisał(a):anty_teresa napisał(a):A co być skreślił compaq? Jak znajdę więcej czasu to opublikuję dłuższą :) na pewno kilka pozycji,nie będe wymieniał gdyz wymaga to komentarza? Natomiast dłuższa lista uwag w.g.mnie dotyczy innych partii? Bardzo bym prosił o komentarz. Lista jest skrócona. Należy dodać do tego zadłużanie w tempie ekspresowym, brak logiki w działaniu. W zasadzie działanie na szkodę państwa.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
9 lipca 2011 20:40:58
Scarry napisał(a):@antyteresa więc pytam jak inaczej chciałbys rozliczać takie osoby jak Sawicka? - została wyrzucona z PO - została aresztowana, wpłaciła poręczenie 6 razy takie jak łapówka - oddała łapówkę - trwa sprawa karna
nie mam pojęcia co jeszcze miałoby zrobić PO żebyś nie napisał tej pani jako zarzut dla nich? Mam wrazenie że trochę jak za IV RP oczekujesz spektaklu telewizyjnego w którym premier szybko oskarży, osądzi i wykona kare.
Co do partii... ponad 15 (hmm chyba juz prawie 20) lat głosowałem na UPR, od czasów powstania, udzielałem się, pomagałem finansowo i głosowałem... aż doszedłem do wniosku że to kompletnie bez sensu. Ten ruch, przez obecność Janusza Korwina Mikke (którego osobiście uważam za ukrytego agenta mającego zdeprecjonować wartości liberalne w Polsce, bo nie ma nikogo chyba kto zrobiłby tyle złego dla ośmieszenia tak ważnych ideii) nie ma żadnych szans w żadnych wyborach. Nie z tym panem. To taki Janusz Palikot konserwatywnych liberałów. Dużo szumu, mało efektu.
A z poparciem UPR jest podobnie jak z dyskusją monarchia-demokracja tu na naszym forum - sporo zdeterminowanych osób udziela się w internecie, idealistów głęboko przekonanych o swoich racjach... i trafia na mur totalnego braku zainteresowania społeczeństwa. Tu problemem nie jest JKM tylko głupota ludzka, a może naiwność. JKM po prostu mówi to co uważa, a nie owija w bawełnę jak wszyscy inni politycy. Dlaczego ostatnio nie jest zapraszany do tv bo Janusz jest w stanie każdego ośmieszyć na antenie siłą argumentów. Scarry i żebyś się nie zdziwił ale obecnie KNP ma chyba największą szansę w swojej historii alby dostać się do sejmu.
|
|
Wysłane:
9 lipca 2011 20:54:57
rozmowę wyborczą zaczynasz od tego że ludzie są za głupi czy za naiwni i nie zrozumieją ciętych ripost JKM. Z jednej strony są za głupi z drugiej mieliby głosować na KNP. Nie czujesz dysonansu ? Moim zdaniem to szacunek dla ludzi i ich własności jest podstawą dla konserwatystów i liberałów, a nie pisanie że Ci sami ludzie nie dorośli do zrozumienia co chce im przekazać ktoś inny. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 lipca 2011 21:01
|
|
Wysłane:
9 lipca 2011 20:59:23
Ci głupi nie zagłosują na KNP, dlatego maksymalnie mogą zdobyć do 8% i to był by wielki sukces.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-07 Wpisów: 211
Wysłane:
9 lipca 2011 21:31:27
Patrzac na pierwsze miejsce uswiadomilem sobie, jak bardzo się mylilem myśląć, że ludzie zmądrzeli po tym co PO wyprawia. przykre... Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham
|
|
Wysłane:
9 lipca 2011 21:39:30
Oj przykre. Tak zastanawiam się jak Polska za 2 lata będzie bankrutować czy po będzie dalej całą winę zrzucać na PiS.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-18 Wpisów: 171
Wysłane:
9 lipca 2011 22:06:18
Oczywiście na PO. Jak tylko zlikwidują podatek belki, obniżą VAT, CIT i PIT do 15%, przestaną zadłużać państwo i wprowadzą jednomandatowe okręgi wyborcze.
|
|
1 Dołączył: 2008-10-25 Wpisów: 744
Wysłane:
9 lipca 2011 22:13:45
Tylko już tak nie przeceniajcie tych swoich zdolności poznawczych, krytycznego myślenia i co-by-tam-jeszcze ;-)• Diehard modern value investor (with a Mungerish twist) ;) •
|
|
0 Dołączył: 2010-12-05 Wpisów: 610
Wysłane:
9 lipca 2011 23:15:18
anty_teresa napisał(a):Scarry napisał(a):anty_teresa napisał(a):compaq100 napisał(a):[quote=anty_teresa]A co być skreślił compaq? Jak znajdę więcej czasu to opublikuję dłuższą :) 1. Beta Sawicka - Sprawa za przyjęcie korzyści majątkowej w zamian za ustawienie przetargu wraz z burmistrzem Helu. nie mam pojęcia o co Ci tutaj chodzi, sąd przyjął 250 000 poręczenia majątkowego i w tej chwili toczy się normalna sprawa karna za przyjmowanie korzyści majątkowych Kupowanie głosów w Wałbrzychu - tutaj to samo. Rozumiem że chciałbyś żeby publicznie premier wyszedł i przed wyrokiem sądu stwierdził z góry kto jest winny, jaką wymierza mu karę i kogo należy publicznie oskalpować? Ja nie jestem sędzią, ale mam prawo do opinii nt materiałów jakie widziałem i czytałem. W ten sposób wyrabiam sobie zdanie o ludziach. Na szczęście jest tak, że ja mogę mieć opinię, a nie muszę mieć dowodów. Mogę też w przeciwieństwie do sądu wyrobić sobie opinię nt kopii nagrania telefonicznego, czy telewizyjnego. Ja nie popełniam błędów formalnych i proceduralnych, mnie przed moim sumieniem nikt nie zaszantażuje, nie będę miał dylematów, nikt nie będzie naciskał. Ja po prostu, najzwyczajniej w świecie chciałbym by rządy sprawowane były przez ludzi uczciwych... A nie są. proszee Panstwa to co niektórzy pisza na temat parti rządzacej jest nieprawdą/pomówieniem/- o tym świadczą równiez wyniki sondażowe.
Edytowany: 9 lipca 2011 23:28
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
9 lipca 2011 23:36:55
anty_teresa napisał(a): Ja po prostu, najzwyczajniej w świecie chciałbym by rządy sprawowane były przez ludzi uczciwych... A nie są.
No to skoro wszyscy są nieuczciwi,to jedyne co można doradzić,to spośród nich wybrać chociaż najmądrzejszych,to może i my coś zarobimy. Na głupcach tracą wszyscy... P.S. Staram się tu uniknąć wplątania w dyskusję,ale posty jednego z użytkowników mnie zadziwiają (to nie do Ciebie anty-tersa  ).Najpierw broni korwina (który uważa się za liberała),a potem broni pis-u,który jest gospodarczo najbardziej na lewo-gołym okiem widać,że najchętniej zostawili by wszystko państwowe (czytaj: partyjne i korupcjogenne)... Trochę to rozbieżne i dziwne... Ciekawi mnie też na kogo ma zamiar głosować Leszek Balcerowicz,bo po sprawie z OFE nie jest to takie oczywiste...Pewnie do wyboru ma albo PO,albo Ruch Palikota...
|
|
0 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 228
Wysłane:
9 lipca 2011 23:47:41
To w takim razie gdzie jest 3x15? Dlaczego podatek belki jeszcze istnieje? Dlaczego podniesiono podatek VAT nie redukując liczby urzędników? Żeby mieć pieniądze na urzędników oczywiście i to tych przyjętych ostatnio do roboty. Dlaczego demolują OFE i jednocześnie partia rządząca mi mówi że moja emerytura to będzie 30 % ostatniej pensji albo nic a dalej muszę płacić ZUS? Dlaczego państwo poprzez rządzącą partię walczy z inflacją jednocześnie ją wywołując drukując pieniądze w NBP (z 10% rocznie powiększając ilość pieniądza)?
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.