Redface, dzięki za odpowiedź nie zależnie od moich oczekiwań to jest jakiś punkt odniesienia.
Żadnej "podpuchy tu nie było. Jaki mam stosunek do Petrolinvestu to zapraszam na wątek tegoż, moich wpisów tam ci dostatek, zerknij i myślę że "puścisz mi oko".
Nie chodzi również o reklamę w sensie dosłownym (Rabbit wyluzuj, jaka krowa każdy widzi), nie będę tu na forum znowu poruszał przewałkowanego na wiele sposobów tematu marketingowego KOV. Jest już opisany aż nadto i nic się nie zmieniło a szkoda. KOV jest w tym zakresie na forum niereformowalny. Stock Watch taką szansę jednak pośrednio stworzył.
Uczono mnie od lat, "że jeżeli nie masz entuzjazmu do firmy w której pracujesz i nie możesz (nie potrafisz) tego entuzjazmu przekazać innym, zmień pracę".
Używanie argumentów "za" nic nie ma wspólnego z nachalnym "naganianiem". To co do zasady, ale mam uwagi co do formy. Piszesz o formie edukacyjnej. Jakiej, dla kogo i w jakim celu? Chyba że piszesz o połajankach i sprostowaniach to ok?
Na forum wątku KOV wchodzą nie tylko specjaliści od finansów, inżynierowie czy daytraderzy. Jest cała fura ludzi ściskających swoje ciężko zarobione pieniądze szukających argumentów podanych wprost, prostym etycznym językiem, w jaką spółkę warto zainwestować. Redface nie interesuje Cię ta grupa? Nie wierzę. Nie ironizuj w tym miejscu ze "szczekaniem". Inni wykorzystują to z dobrym, sprawdzonym skutkiem bezwzględnie a inwestorzy KOV mogą się często oblizać.
Jeżeli chodzi o "udowadnianie" o którym wspominasz, no właśnie, co chcesz udowodnić że nie mam racji? Czy że spółka KOV nie jest godna polecenia by wziąć ją do swego portfela inwestycyjnego?
Co do polskich maklerów i brokerów udzielających rad drobnym i średnim inwestorom, nie rób mi do śmiechu. Pilnują głównie (delikatnie mówiąc) swoich interesów własnej "d" i swoich statystyk.
Byłbym nie sprawiedliwy Redface nie podkreślając wielu zalet że jesteś na na forum Stock Watch wątku KOV. Moje spostrzeżenia są tylko pewną małą uwagą w tej całej "robocie" na rzecz KOV.
Z uporem maniaka jednak twierdzę, że wielu ze swoich możliwości na forum dla dobra inwestorów i samej s-ki KOV nie wykorzystujesz. Masz przecież do pomocy panią Monikę, a jak wiadomo "kobieta łagodzi obyczaje". Zapraszamy