PARTNER SERWISU
tbhhvejs
368 369 370 371 372
Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 25 stycznia 2012 14:18:24 przy kursie: 14,10 zł
rabbit, odpowiem Ci tak: Widzisz tę reklamę u góry BMW na forum? Przecież BMW to bardzo dobra firma i produkuje niezłe samochody. Po co jej splendor i reklama za która jeszcze musi płacić Stock Watch. A jednak tę szansę skwapliwie wykorzystują.
Wielu mogących przedstawić prezentacje i walory swej firmy w uczciwej grze rynkowej, nie korzysta (może w minimalnym stopniu) nie wiedzieć czemu z tej szansy jaką daje Stock Watch na forum.
Chyba kumasz, co chciałem powiedzieć Redface?

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 25 stycznia 2012 14:27:39 przy kursie: 14,10 zł
Tytan kumam i wszystko rozumiem tylko że reklama BMW jest po to żeby sprzedać więcej samochodów,natomiast na dzisiaj KOV nie musi sprzedać więcej akcji bo ich nie produkuje,to nie Petrolinvest.Może chcą pokazać że KOV poradzi sobie bez pieniędzy nowych akcjonariuszy i chwała im za to tylko że My na efekty będziemy musieli długo czekać.
Reklamy potrzebują spółki i ich udziałowcy którzy korzyści czerpią ze sprzedaży akcji,tak nas nauczyli przez 20 lat.To jest biznes,czyli łańcuszek św.Antoniego.Ostatni gasi światło.Podobnie jest na innych giełdach tylko że na GPW gaszący tracą najwięcej.
"Żeby wygrać trzeba grać"

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 25 stycznia 2012 15:28:43 przy kursie: 14,10 zł
Cytat:
Eksperci z DM PKO BP w swoim cyklicznym barometrze technicznym wytypowali 5 spółek, którym rokują wzrosty pod kątem technicznym. W gronie wybrańców znalazła się spółka poszukiwawczo-wydobywcza Kulczyk Oil Ventures

www.stockwatch.pl/wiadomosci/5...
Edytowany: 25 stycznia 2012 15:42

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 25 stycznia 2012 15:53:31 przy kursie: 14,10 zł
Witajcie,
Tak sobie czytam te 'podpuchy' Tytana i zastanawiam się, o co chodzi?
Dla mnie SW jest forum wymiany zdań, wyjaśniania sobie różnych kwestii itd.
Podstawowym założeniem mojej obecności na SW była właśnie rola edukacyjna, zaoferowanie inwestorom indywidualnych takiego kontaktu i wyjaśnień, jakiego doświadczają instytucje na spotkaniach one-on-one. I, moim zdaniem, to zadziałało.
Uważam, że nachalnie naganiając Was na akcje, podkręcając zbyt mocno przekaz 'marketingowy' zdecydowanie popsułbym naszą relację i stracił wiarygodność.
Tytan - za bardzo jesteś zapatrzony na naszą 'siostrzyczkę', tylko czy wypowiedzi jej przedstawicieli jeszcze ktoś słucha? (poza day traderami) Podkreślałem niejednokrotnie, inwestycja w KOV jest inwestycją długoterminową, a swoją wartość zamierzamy udowadniać poprzez efekty naszej pracy, a nie głośne szczekanie.
Polecać spółki inwestorom powinni przede wszystkim brokerzy, co zresztą w naszym przypadku robią - chyba to zauważyliście, że już nie tylko BZWBK? To też wynik naszej pracy, tyle, że tego nie widać, to jest praca poza forum, wybaczcie ;-)
Za to o efektach naszej pracy mogę mówić, i będziemy to robić ze zwiększonym wysiłkiem w najbliższym czasie; potem o szczegółowych planach i zamierzeniach na 2012. Wszystko w swoim czasie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

jimmi
0
Wpisów: 169
Wysłane: 25 stycznia 2012 22:23:55 przy kursie: 14,10 zł
@RedFace
Super kontra do Tytana, gdzie mu wogole nie umniejszam, wrecz sie ciesze ze dzieki niemu mamy taka reakcje Pana Prezesa, a to o czyms swiadczy... :P
Wracajac do Pana wypowiedzi Panie Korczak w sensie obecnosci na SW-jest progres wielki i ciesze sie ze z obu stron z szacunkiem bez burzenia relacji..Fajnie ze Pan pamieta po co tu jest od mometu pojawienia sie na tym forum.
Pozdrawiam serdecznie i wsopieram!

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 25 stycznia 2012 22:29:31 przy kursie: 14,10 zł
Redface, dzięki za odpowiedź nie zależnie od moich oczekiwań to jest jakiś punkt odniesienia.
Żadnej "podpuchy tu nie było. Jaki mam stosunek do Petrolinvestu to zapraszam na wątek tegoż, moich wpisów tam ci dostatek, zerknij i myślę że "puścisz mi oko".
Nie chodzi również o reklamę w sensie dosłownym (Rabbit wyluzuj, jaka krowa każdy widzi), nie będę tu na forum znowu poruszał przewałkowanego na wiele sposobów tematu marketingowego KOV. Jest już opisany aż nadto i nic się nie zmieniło a szkoda. KOV jest w tym zakresie na forum niereformowalny. Stock Watch taką szansę jednak pośrednio stworzył.
Uczono mnie od lat, "że jeżeli nie masz entuzjazmu do firmy w której pracujesz i nie możesz (nie potrafisz) tego entuzjazmu przekazać innym, zmień pracę".
Używanie argumentów "za" nic nie ma wspólnego z nachalnym "naganianiem". To co do zasady, ale mam uwagi co do formy. Piszesz o formie edukacyjnej. Jakiej, dla kogo i w jakim celu? Chyba że piszesz o połajankach i sprostowaniach to ok?
Na forum wątku KOV wchodzą nie tylko specjaliści od finansów, inżynierowie czy daytraderzy. Jest cała fura ludzi ściskających swoje ciężko zarobione pieniądze szukających argumentów podanych wprost, prostym etycznym językiem, w jaką spółkę warto zainwestować. Redface nie interesuje Cię ta grupa? Nie wierzę. Nie ironizuj w tym miejscu ze "szczekaniem". Inni wykorzystują to z dobrym, sprawdzonym skutkiem bezwzględnie a inwestorzy KOV mogą się często oblizać.
Jeżeli chodzi o "udowadnianie" o którym wspominasz, no właśnie, co chcesz udowodnić że nie mam racji? Czy że spółka KOV nie jest godna polecenia by wziąć ją do swego portfela inwestycyjnego?
Co do polskich maklerów i brokerów udzielających rad drobnym i średnim inwestorom, nie rób mi do śmiechu. Pilnują głównie (delikatnie mówiąc) swoich interesów własnej "d" i swoich statystyk.
Byłbym nie sprawiedliwy Redface nie podkreślając wielu zalet że jesteś na na forum Stock Watch wątku KOV. Moje spostrzeżenia są tylko pewną małą uwagą w tej całej "robocie" na rzecz KOV.
Z uporem maniaka jednak twierdzę, że wielu ze swoich możliwości na forum dla dobra inwestorów i samej s-ki KOV nie wykorzystujesz. Masz przecież do pomocy panią Monikę, a jak wiadomo "kobieta łagodzi obyczaje". ZapraszamyAngel

ferit
0
Wysłane: 26 stycznia 2012 14:14:45 przy kursie: 14,10 zł
Redface napisał(a):
Witajcie,
Tak sobie czytam te 'podpuchy' Tytana i zastanawiam się, o co chodzi?
Dla mnie SW jest forum wymiany zdań, wyjaśniania sobie różnych kwestii itd.
Podstawowym założeniem mojej obecności na SW była właśnie rola edukacyjna, zaoferowanie inwestorom indywidualnych takiego kontaktu i wyjaśnień, jakiego doświadczają instytucje na spotkaniach one-on-one. I, moim zdaniem, to zadziałało.
Uważam, że nachalnie naganiając Was na akcje, podkręcając zbyt mocno przekaz 'marketingowy' zdecydowanie popsułbym naszą relację i stracił wiarygodność.
Tytan - za bardzo jesteś zapatrzony na naszą 'siostrzyczkę', tylko czy wypowiedzi jej przedstawicieli jeszcze ktoś słucha? (poza day traderami) Podkreślałem niejednokrotnie, inwestycja w KOV jest inwestycją długoterminową, a swoją wartość zamierzamy udowadniać poprzez efekty naszej pracy, a nie głośne szczekanie.
Polecać spółki inwestorom powinni przede wszystkim brokerzy, co zresztą w naszym przypadku robią - chyba to zauważyliście, że już nie tylko BZWBK? To też wynik naszej pracy, tyle, że tego nie widać, to jest praca poza forum, wybaczcie ;-)
Za to o efektach naszej pracy mogę mówić, i będziemy to robić ze zwiększonym wysiłkiem w najbliższym czasie; potem o szczegółowych planach i zamierzeniach na 2012. Wszystko w swoim czasie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

problem w tym, że efekty przekonania, "że zadziałało" właśnie widać choćby w comiesięcznych zestawieniach korzystających z kredytów giełdowych np. DM BOŚ (z którego usług korzystam) i tak "siostrzyczka" OIL ma wagę 0,8 podczas gdy fundamentalnie lepszy KOV 0,6;CDRED który również miał 0,6 awansował na 0,8 co od razu widać w obrotach - chyba nie dostrzegacie siły drobnych graczy, nastawionych na szybkie i gwałtowne ruchy, które są na rękę wszystkim uczestnikom gry rynkowej bankom, DM, drobnym graczom - DT
poza tym jak siostrzyczka jednak ogłosi, że ma tę ropę i jakimś cudem spłaci kredyty (lub je zroluje) i Total zacznie działać to jej przewaga zdecydowanie wzrośnie

rabbit
0
Wysłane: 26 stycznia 2012 14:30:46 przy kursie: 14,10 zł
@ferit

Cytat:
poza tym jak siostrzyczka jednak ogłosi, że ma tę ropę i jakimś cudem spłaci kredyty (lub je zroluje) i Total zacznie działać to jej przewaga zdecydowanie wzrośnie

To nie wątek Oila ale coś mogę napisać na ten temat;
1.ogłaszają regularnie co jakiś czas,takie ogłoszenie to tylko woda na młyn dla DT i tyle
2.ogłosić w komunikacie prasowym mozna co się chcę,natomiast ESPI mówi jedno,że na Shiraku ropy niet.
3.Sądzisz że Redface nie wie co pisze?Ma wokół siebie kilku prawdziwych fachowców którzy potrafią ocenić nie tylko komunikaty prasowe ale też możliwości geologiczne całej koncesji w Kazachstanie,śmie twierdzić że fachowcy z Petro wyczerpali już swoje możliwości odnalezienia i dowiercenia się do ropy.Zaznaczam ropy naftowej.

BOŚ to nie ten bank który oferuje kontrakty na Oila?
Bez komentarza.

ps.
Czy to ten ferit z podłogi?
Edytowany: 26 stycznia 2012 14:33

ferit
0
Wysłane: 26 stycznia 2012 14:49:56 przy kursie: 14,10 zł
@ rabbit

czy BOŚ oferuje kontrakty na OIL nie wiem, nie gram na kontraktach
wątek KOV i odniosłem się do KOV - OIL to inna para kaloszy i wszystkim wiadomo, że to spekulacyjny papier, cholera mnie bierze bo porównując te 2 spółki to kurs powinien odwrotnie wyglądać, ale... właśnie takie jedno "ale" wskazałem

ferit stąd (daty rejestracji) ale i tam

rabbit
0
Wysłane: 26 stycznia 2012 14:54:01 przy kursie: 14,10 zł
@ferit
To swoje kreski od czasu do czasu mógł byś tutaj wrzucić (KOV oczywiście)

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 stycznia 2012 15:21:03 przy kursie: 14,10 zł
rabbit napisał(a):
BOŚ to nie ten bank który oferuje kontrakty na Oila?

kontrakty na OILa oferuje GPW a nie BOŚ, DM tylko umożliwia handel derywatami.
a przy okazji kontraktów - Wasza perła twardo utrzymuje pozycję lidera w sondażu na nowy kontrakt terminowy z 32% głosów.

grego01
0
Wpisów: 78
Wysłane: 26 stycznia 2012 18:15:21 przy kursie: 14,10 zł
Jak dla mnie sposób komunikacji jest OK nie mam ściemy i nikt mi jej nie wciska obiektywnie patrze na to wszystko - brakuje mi tylko informacji odnośnie szczegółów, uważam że na dzień dzisiejszy jest znacznie lepiej jeśli chodzi o politykę informacyjną niż było to na początku teraz emocje opadły "gra" zaczyna nabierać rumieńców.

kolokwialny
0
Wpisów: 130
Wysłane: 27 stycznia 2012 00:54:21 przy kursie: 14,10 zł
Nie zapominajmy tylko...Shame on you że kurs na KOV wzrósł już blisko 100% w ciągu kilkunastu tygodni od chwili październikowych spadków-historycznych minimów na GPW
Czy to mało? Każdy niech sobie odpowie sam. Ja bym tylko zalecał realne spojrzenie na możliwości dalszego wzrostu. Bo nie zapominajmy że KOV nadal nie jest spółką przy całym pozytywizmie: ogólnie dochodową. I cały czas ponosi straty, nie tylko na działalności inwestycyjnej, lecz także operacyjnej.
Gaz na Ukrainie też nie jest studnią bez dna. I możliwości zwiększania wydobycia wpłyną wprost proporcjonalnie, do czasu wyczerpania się takiego pokładu-zasobów!

rabbit
0
Wysłane: 27 stycznia 2012 01:49:45 przy kursie: 14,10 zł
@kolokwialny

Nareszcie ktoś kto wspomniał o tym że KOV nie ma zysków poruszył temat najważniejszy tzn zasoby.
To że nie ma zysków to nie jest taką tragedią,to dopiero początki i KOV zaczynał naprawdę z niewielka gotówką.Co to jest w tej branży 150 mln USD?Kropla w morzu.A jednak uważam że się udało.
Z tymi stratami to poczekałbym na raport za 1Q ,gaz płynie i z gotówką w 3Q nie było problemu.Nowy rok nowe rozdanie.
Najważniejsze są właśnie zasoby i rynek nie potrafi tego wycenić.Cóż by Nam przyszło z wydobycia np 30.000 bbl/d gdyby zasoby się kończyły i nie było by możliwości dalszych poszukiwać bo nie ma gdzie?
Od tego są właśnie komunikaty o zasobach i według nich inwestorzy powinny podejmować decyzję o zakupie akcji.
Zasoby są wyczerpywalne i z czasem się kończą i dlatego mamy pana Kulczyka żeby dzięki swoim kontaktom w biznesie pomógł KOV zadbać o to żebyśmy nie martwili się o przyszłość.
(zaznaczam pomógł a nie załatwiał koncesję)
Dlaczego ludzie nie wierzą w zasoby KOV nie muszę chyba tłumaczyć,każdy wie jak te informacje wykorzystuje konkurencja.
Trzeba to zmienić ale damy/dadzą radęking

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 27 stycznia 2012 08:48:50 przy kursie: 14,10 zł
W ramach tak szeroko i glosno postulowanego 'marketingu', zapraszam Was dziś do oglądania TVN CNBC około 9:15 ;-)
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

jimmi
0
Wpisów: 169
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:23:21 przy kursie: 14,30 zł
Mowi:
1.cena sprzedazy gazu jest na poziomie 415 dol za 1000m.
2.Ukraina generuje zyski.
3.Bedzie generowac wiecej...
4.Londyn nadal aktualny-rownolegle notowania spolki-czekaja na odpowiedni moment na rynku.
Chodzi o pozyskanie rowniez akcjonariuszy zachodnich znajacych sektor.
Edytowany: 27 stycznia 2012 09:29

stripebass
0
Wpisów: 14
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:35:13 przy kursie: 14,30 zł
Nigeria - bardzo ciekawy projekt :) wrecz interesujacy
I kwartał - niestety na "-" cala kasa idzie na dalsze inwestycje, takze wynik bedzie ujemny.

pozdr.

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:43:44 przy kursie: 14,30 zł
Na obecną chwile istotne są jak największe inwestycji i jak największe potencjalne źródła dochodu.
To w długiej perspektywie ograniczy ryzyko i przyniesie możliwości dalszego zakrojonego na dużą skalę rozwoju.

rabbit
0
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:46:13 przy kursie: 14,30 zł
@stripebass

O tym że całą kasę KOV przeznaczy na inwestycję było wiadomo już rok wcześniej.Potrzebujemy nowych projektów i terenów poszukiwawczych.Wartość spółki to właśnie tereny na których można prowadzić poszukiwania i wydobycie.W zasadzie spółce poszukiwawczej i wydobywczej gotówka potrzebna jest na dywidendę a ta jeżeli będzie to nie wcześniej niż za 5-7 lat.
Co do Nigerii to w wypowiedzi nie zauważyłem zawahania pana prezesa czy będziemy ją mieć,a wszystko jest przygotowane pod AIM i to kwestia koniunktury na giełdach.
Nie oglądałem wywiadu o początku,może ktoś będzie miał linka i wrzuci?
Z góry dziękuję.

Bushido
0
Wpisów: 257
Wysłane: 27 stycznia 2012 09:51:19 przy kursie: 14,30 zł
Czy tam nie były pokazywane zdjecia z M-21?Nowa wiertnica?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

368 369 370 371 372

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,279 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat