Zerknąłem na to wideo. Dość ponure - generalnie same zniszczenia, ruchawka i pożoga, jakby powiedział Kazik, w każdym razie nie napawa optymizmem

Technologicznie na poziomie gier DOS'owych z pierwszej połowy lat 90

Ja jestem ciekawy ilu oni mają aktywnych abonentów regularnie zapisujących stan swojego umysłu w tym groteskowym uniwersum

Ale jest tez także coś co powinno zainteresować każdego inwestora.
Skaner przyszłości to dużo bardziej medialna nazwa niż np. taki
Skaner fundamentalny
Cytat:W tym miejscu realizowana jest koncepcja zachowania i przekazania życiowych doświadczeń potomnym, przez zbiór opisanych faktów i zdarzeń oraz za pomocą „mapy świadomości“. Comm21 - nowa platforma komunikowania się w świecie wirtualnym i realnym, ponad ograniczeniami czasu (listy do potomnych), miejsca a w dalszej perspektywie języka, barier kulturowych, społecznych i innych. Portal zaoferuje takie funkcjonalności jak „kuźnia idei” czy wyszukiwanie osób o podobnym profilu mentalnym.
I wreszcie Rebelia, gdzie członkowie społeczności Solaris Gate będą mogli zmieniać Świat, między innymi z pomocą takich funkcjonalności jak Skaner Przyszłości. Na życzenie użytkownika, będzie możliwe przechowanie jego DNA. To istota projektu Amber towarzyszącego Solaris Gate. DNA będące kodem opisującym fizyczną postać człowieka, wraz z Profilem Mentalnym, stworzonym w multisferze, stanowią komponenty, które zachowują na zawsze obraz użytkownika SolarisGate.
Klika się i sprzedaje ;-)