PARTNER SERWISU
ggviejkq
432 433 434 435 436
rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 13 maja 2012 10:42:32 przy kursie: 14,40 zł
@Funkytown

Cytat:
Na 1 akcję KOV przypada 0 (słownie: zero) zasobów ropy naftowej. Jako zasoby rozumiem ropę potwierdzoną do opłacalnego wydobycia.

Tego jest zero

Dlaczego bierzesz udział w dyskusji o których nie masz zielonego pojęcia,nie znasz podstawowych pojęć w tej branży a lenistwo nie pozwala tobie na uzupełnienie wiedzy i wypisujesz na forum bzdury myląc zasoby z rezerwami.
Zabierając głos w dyskusji trzeba posiadać chociaż podstawową wiedzę na dany temat albo uprzedzić czytających że się jej nie posiada.

Jeżeli nie zauważyłeś to śpieszę z pomocą;
Ważny fragment tej dyskusji masz wklejony.
Język rosyjski nie jest mi obcy choć daleki od perfekcji.

Cytat:
Co do p. 2 to nie rozumiem: pisałeś bajki o kovowskim poligonie, a gdy zwrócono ci uwagę, że ta spółka nie prowadzi żadnych badań ani nie ma żadnego know-how przez siebie wytworzonego, nagle z czapy piszesz o PGNiG.

Dziwię się moderatorowi że pozwala na publikację wymysłów twojej fantazji bez poparcia linkami czy dowodami na to że KOV nie posiada umiejętności oraz możliwości produkowania czegoś co produkuje.
Piszesz głupoty rzucając na szale swoją inteligencję której jak myślałem tobie nie brakowało.

"Żeby wygrać trzeba grać"

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 10:55:17 przy kursie: 14,40 zł
Funkytown napisał(a):

Na 1 akcję KOV przypada 0 (słownie: zero) zasobów ropy naftowej. Jako zasoby rozumiem ropę potwierdzoną do opłacalnego wydobycia.

Tego jest zero.

Poproszę linka do tej informacji ponieważ jest to informacja cenotwórcza i wiele osób czytając twój wpis może stwierdzić że raport RSP jest sfałszowany i KOV wprowadza w błąd swoich akcjonariuszy publikując fałszywe dane.

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 13 maja 2012 11:27:51 przy kursie: 14,40 zł
Dobrze wiemy, że nie mówisz w żadnym języku obcym i wklejasz tutaj tłumaczenia z google translator. Dalej nie pokazałeś, które fragmenty przywołanego przez ciebie artykułu potwierdzają twe tezy o profesjonaliźmie kovowskich geologów.

Co to twojego kuriozalnego żądania wskazania linku do informacji, że czegos nie ma, to informuję cię, że w przyjętej przez człowieka logice należy wskazywać, że cos jest. Pokaż w takim razie informację KOVu, że podsiada on zasoby ropy mozliwe do opłacalnej ekonomicznie eksploatacji.
Edytowany: 13 maja 2012 11:45

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 11:57:11 przy kursie: 14,40 zł
Cytat:
Dobrze wiemy, że nie mówisz w żadnym języku obcym i wklejasz tutaj tłumaczenia z google translator

Możesz mi napisać skąd masz taką wiedzę że nie mówię w żadnym języku obcym?
Z tego co pamiętam to nie słyszałem żebyś ty potrafił a nie wypisuję takich głupot.

Cytat:
Co to twojego kuriozalnego żądania wskazania linku do informacji, że czegos nie ma, to informuję cię, że w przyjętej przez człowieka logice należy wskazywać, że cos jest. Pokaż w takim razie informację KOVu, że podsiada on zasoby ropy mozliwe do opłacalnej ekonomicznie eksploatacji.

KOV nie posiada na dzisiaj żadnych zasobów ropy możliwej do opłacalnej ekonomicznie eksploatacji,czyli rezerw.
Posiada natomiast zasoby potwierdzone(komunikatem na stronie http://www.kulczykoil.com)przez niezależnych ekspertów.
I możemy sobie w ten sposób pisać do momentu aż KOV wydobędzie pierwszą baryłkę ropy.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 maja 2012 12:03:13 przy kursie: 14,40 zł
w/w artykuł rzeczywiście nie potwierdza, że wiedza ukraińskich geologów głęboka jest przynajmniej tak samo, jak odwierty pewnej firmy w Kazachstanie.

natomiast dwa ciekawe fragmenty da się znaleźć. jeden dotyczy wielkości spółek, parających się wydobywaniem gazu na Ukrainie
prezes Gosgeonedr napisał(a):
1% przychodów ExxonMobil wystarczy, by wykupić wszystkie prywatne przedsiębiorstwa, zajmujące się wydobywaniem gazu na Ukrainie

drugi natomiast jest o tym, że Dr. nie tylko wie, gdzie leżą konfitury, ale wie też, że istotnym jest nie to, co kupujesz, ale od kogo lub z kim kupujesz.
Anonimowy napisał(a):
...z projektem (Kub-gaz) kojarzona jest rodzina byłego p.o. premiera Zwiagilskiego

a trwałość koneksji politycznych na Ukrainie słabnie wraz z upływem kolejnych kadencji

Black horse
0
Wpisów: 130
Wysłane: 13 maja 2012 12:33:01 przy kursie: 14,40 zł
1% przychodów ExxonMobil wystarczy, by wykupić PGNIG,Lotos i Orlen.

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 12:59:03 przy kursie: 14,40 zł
@krewa

Między KOV a ExxonMobil jest setki spółek i trzeba by porównać kova właśnie do nich.Obawiam się że całe zasoby KOV mogli by kupić za przychody z tygodnia dnia działalności.4.7 mld akcji 83 USD za szt. zysk 9.5 mld USD przepływy pieniężne 21.6 mld USD i zysk na jedną akcję 2 USD.
Czy jest sens porównywać te dwie spółki?(to co napisałeś uważam za porównanie)
Tylko czy zysk jest tak ogromny?2 USD na jedną akcję a dywidenda 0.47 USD/akcje?
Każdy sam sobie może to ocenić,ale porównywać te dwie spółki albo KOV do Gazpromu to chyba jakiś obłęd.
Celowo wspominam o PGNG bo można ją porównać do KulczykOil.W tym roku mają wydzielić osobną spółkę poszukiwawczo/wydobywczą i przenieść do nie wszystkie aktywa które są związane z węglowodorami a następnie wejść na GPW.Zobaczymy wtedy jak u nich wygląda ta działalność.Zasoby mają bardzo podobne.

Polityka i biznes na Ukrainie idą w parze i nikt tego nie zmieni.Polityka też się zmienia i o tym też pisałem.Shelli Chevron weszły w łupki ale nie samy tylko z firmami ukraińskimi.Nie wiem na jakich zasadach bo nie było oficjalnego komunikatu.Jak widać to nie taki diabeł straszny.

W tym artykule nie ma nic napisane o geologach a odnosił się do tego cytatu;\
"Właściciele postanowili sprzedać firmę, a Kulczyk zaangażowany wybór aktywów w różnych krajach w celu przetestowania technologii kanadyjskiej wiercenia"
i do tego co zaznaczyłem.

Natomiast jeżeli chodzi o zespół geologów KOV i KUBGAS i ich profesjonalizm wystarczy przeczytać cały raporty za 1Q 2011 i raport za 1Q 2012 i je porównać.Można samemu ocenić działania i postępy spółki a przecież z piekarzami nie da się szukać i wydobywać węglowodorów.
To nie moja wina że Fanky zerknął w raporcie tylko na cyfry w rubryce zysk/strata i jak zobaczył plus 9 mln USD na Ukrainie wyłączył komputer.

Z tymi przychodami to Exxona trochę ostrożniej.

Funkytown
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:05:00 przy kursie: 14,40 zł
Rabbit napisał:

"Właściciele postanowili sprzedać firmę, a Kulczyk zaangażowany wybór aktywów w różnych krajach w celu przetestowania technologii kanadyjskiej wiercenia"

To jest nie po polsku, to nawet nie jest zdanie. Co to w ogóle znaczy? Google translator naprawdę nie jest najlepszym sposobem tłumaczenia czegokolwiek trudniejszego niż "Która godzina?". Co właściwie chcesz powiedzieć? Dalej upierasz się, że przeczytałeś ten linkowany przez siebie tekst, czy tylko parodię tekstu po przejściu przez google translator?

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:16:00 przy kursie: 14,40 zł
@Funkytown
Nie masz lepszych argumentów?
Jeżeli nie potrafisz tego przeczytać to nie czytaj.

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:25:25 przy kursie: 14,40 zł
Funkytown napisał(a):
Rabbit napisał:

To jest nie po polsku, to nawet nie jest zdanie. Co to w ogóle znaczy? Google translator naprawdę nie jest najlepszym sposobem tłumaczenia czegokolwiek trudniejszego niż "Która godzina?". Co właściwie chcesz powiedzieć? Dalej upierasz się, że przeczytałeś ten linkowany przez siebie tekst, czy tylko parodię tekstu po przejściu przez google translator?

To jest chyba forum gdzie powinieneś częściej zaglądać skoro jesteś tak zafascynowany językami obcymi.

Funkytown
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:37:28 przy kursie: 14,40 zł
To nie chodzi o fascynację językami (która jest ci najwyraźniej obca), lecz o to, że obniżasz poziom forum, dezinformujesz i wprowadzasz w błąd innych użytkowników przytaczając informacje, które rzekomo występują w jakimś artykule obcojęzycznym.

Potem okazuje się, że

1. Tych informacji wcale tam nie ma.
2. Nie znasz wcale języka w jakim napisany jest linkowany przez ciebie artykuł.
3. Wklejasz jakiejś koszałki z google translator nie niosące żadnej wartości informacyjnej.
4. Początkową informację tak naprawdę wyssałeś z palca.

Robisz to tutaj regularnie, przypomnę poprzednią twoją "rewelację" dot. rzekomych zwolnień dla KOV na Ukrainie albo powoływanie się na rzekomy raport, który okazał się zwykłym odpłatnym zestawieniem danych jakich dziesiątki na sieci (naturalnie go nie kupiłeś, krzyczałeś jedynie o nim dodając przetłumaczone przez google pokracznie brzmiące tytuły rozdziałów.)

To co robisz, to wprowadzanie innych w błąd, bo nie wszyscy są tutaj na tyle długo żeby poznać ciebie i twoje metody.
Edytowany: 13 maja 2012 13:38

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:51:05 przy kursie: 14,40 zł
@Funkytown

Przyznać musisz że na dziesiątki linków i informacji które tutaj podałem,prostych ale mimo wszystko trafionych analiz i wyliczeń jedna mniej istotna informacja nie ma znaczenia.Jak wiesz wszystkie moje informacje są podlinkowane a interpretacja zależy zawsze do czytającego.

Nie przypominam sobie żadnej analizy wykonanej przez ciebie która by się sprawdziła,więc daruj sobie to pisanie i na tym zakończę dyskusję bo uciekliśmy od tematu ropy i gazu.
Ostania twoja analiza to milionowe straty na Ukrainie w 1Q 2012 roku na tydzień przed publikacją raportu za kwartał i wykazaniam ogromnych zysków na Ukrainie.
Przepraszam ale za takie podpowiedzi to ja podziękuję.

Funkytown
0
Wysłane: 13 maja 2012 13:57:03 przy kursie: 14,40 zł
Kłamiesz ordynarnie - wskaż mi tę moją rzekomą analizę o milionowych stratach za 1Q 2012 na Ukrainie. Gdzie ją zamieściłem i kiedy? Jak możesz łgać tak bezczelnie?

Pamiętam za to twoje analizy wskazujące ile to pieniędzy z Nigerii już się odłożyło na rachunku powierniczym KOV. Informację o rachunku powierniczym także wyssałeś sobie z palca.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 maja 2012 14:44:44 przy kursie: 14,40 zł
rabbit napisał(a):

Czy jest sens porównywać te dwie spółki?(to co napisałeś uważam za porównanie)

Polityka i biznes na Ukrainie idą w parze i nikt tego nie zmieni...Shelli Chevron weszły w łupki ale nie samy tylko z firmami ukraińskimi.Nie wiem na jakich zasadach bo nie było oficjalnego komunikatu.Jak widać to nie taki diabeł straszny.

Rabbit, zanim zaczniesz mi przypisywać porównywanie tych dwóch spółek, przeczytaj ponownie artykuł, ale uważnie. wtedy (być może, za co nie ręczę) zrozumiesz czemu posłużyłem się tym cytatem.

a o mocy sprawczej polityki świadczą najlepiej perypetie BP w Rosji albo przygoda Achmetowa i Pińczuka z Kryvorizhstalem - "nietykalni" skulili ogon pod siebie.

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 13 maja 2012 15:02:54 przy kursie: 14,40 zł
rabbit napisał(a):
@Funkytown

Cytat:

Tego jest zero

Dlaczego bierzesz udział w dyskusji o których nie masz zielonego pojęcia,nie znasz podstawowych pojęć w tej branży a lenistwo nie pozwala tobie na uzupełnienie wiedzy i wypisujesz na forum bzdury myląc zasoby z rezerwami.

rabbit napisał(a):
KOV nie posiada na dzisiaj żadnych zasobów ropy możliwej do opłacalnej ekonomicznie eksploatacji,czyli rezerw.

Czyli nie ma zielonego pojęcia, nie zna podstawowych pojęć i wypisuje bzdury. Ale tak poza tym ma rację d'oh!

Czy można prosić o zakończenie kłótni opartych wyłącznie na dychotomii rezerwy/zasoby?

Sam jestem zwolennikiem właściwego używania pojęć, z ciekawości sprawdziłem więc jak te słowa powinny być wykorzystywane.

The Society of Petroleum Engineers wyprodukowało w PRMS bardzo ładne definicje. Jeśli kogoś ta tematyka interesuje, warto przeczytać Guidelines for Application of the Petroleum Resources Management System, gdzie znaleźć można na przykład taką ilustrację:

kliknij, aby powiększyć

Wszystko byłoby proste, gdyby to samo SPE, w innych swoich materiałach (np. w Quick Overview) nie pisało "Reserves represent that part of resources which are commercially recoverable" (pogrubienie moje). Innymi słowy w ich definicjach rezerwy stanowią część ogólnie pojętych zasobów.

Również KOV, jak Anty_teresa już wcześniej zauważył, jest bardzo daleki od jednolitego stosowania tej terminologii, zarówno w swoich raportach, jak i na własnej stronie:

kliknij, aby powiększyć

(zakreślenie moje)

W praktyce pojęcie ,,zasoby'' jest po prostu szerokie, ale z jego zrozumieniem nie ma żadnych problemów jeśli ktoś, jak Funkytown, wykorzystując je wyjaśnia, co ma na myśli.
Edytowany: 13 maja 2012 15:20

wapkil
0
Wysłane: 13 maja 2012 15:27:31 przy kursie: 14,40 zł
Funkytown napisał(a):
Pamiętam za to twoje analizy wskazujące ile to pieniędzy z Nigerii już się odłożyło na rachunku powierniczym KOV. Informację o rachunku powierniczym także wyssałeś sobie z palca.

Rabbit sam tego nie wymyślił - miał pełne prawo zrozumieć tak wypowiedź p. Korczaka. Pomijając oczywiście fakt, że istnienie takiego rachunku chyba zawsze było sprzeczne z logiką, miło więc byłoby, gdyby zamiast bezkrytycznie powtarzać, weryfikował swoje wnioski.
Edytowany: 13 maja 2012 15:41

rabbit
0
Wysłane: 13 maja 2012 15:28:34 przy kursie: 14,40 zł
@wapkil

Zasoby-to prawie miliard bbl dla KOV
Zasoby potwierdzone P1-to zero dla KOV

To jak można publikować informację o nie posiadaniu czegoś czego jest miliard??
Czy wystarczy napisać że się coś uważa i to wystarczy?
Wytykanie komuś że nie zna biegle j.rosyjskiego czy angielskiego usprawiedliwia go że nie zna bielgle j.polskiego,a czytanie ze zrozumieniem to coś o czym nigdy nie słyszał?
Stwierdzenia że zasoby geologiczne mogą być zasobami potwierdzonymi bo ja sobie tak wolę napisać bo tego pojąć nie mogę jest wytłumaczeniem wprowadzania ludzi w błąd?

Chyba coś nie halo!

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 13 maja 2012 15:51:32 przy kursie: 14,40 zł
@rabbit

Czy przypadkiem nie jest tak, że zasobów 1p jednak trochę jest choćby na Ukrainie? W końcu jak tam coś z rury lecie i to sprzedają to jakieś zasoby 1p muszą być :)

bonzosan
0
Wpisów: 92
Wysłane: 13 maja 2012 15:56:25 przy kursie: 14,40 zł
nocnygracz napisał(a):

tu mała retrospekcja

włączając się do dyskusji proponuję aby funky town po prostu zarzucił kłamstwo zarządowi na walnym i wszystko ujawnił w trosce o dobro oszukanych akcjonariuszy skoro jak uważa ropy nie ma i nie będzie.

Nie ma co będzie afera, może nawet sam dr Kulczyk wyjdzie ze spółki? Swoją drogą FT swoją całą energię przeznaczasz na negowanie jakichkolwiek pozytywnych faktów dotyczących na nie - spójrz na ostatnie swoje 10 wpisów... co do zasobów odsyłam do ostatniej prezentacji str 13 link był jakieś 10-20 str temu przy tej ilości mielonki można się pogubić
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

wapkil
0
Wysłane: 13 maja 2012 16:43:15 przy kursie: 14,40 zł
rabbit napisał(a):
@wapkil

Zasoby-to prawie miliard bbl dla KOV
Zasoby potwierdzone P1-to zero dla KOV

To jak można publikować informację o nie posiadaniu czegoś czego jest miliard??

Przecież Funkytown napisał ,,Jako zasoby rozumiem ropę potwierdzoną do opłacalnego wydobycia.'' O ile wiem, miał rację - nie mają takiej ropy. Może ściślej by było, gdyby napisał ,,zasobów eksploatacyjnych'' albo ,,rezerw'', ale to niczego nie zmienia. Przekazał to, co chciał, w sposób zrozumiały dla każdego z czytelników.

Jeżeli chcesz zaznaczyć, że owszem nie mają 1P (ani 2P, ani 3P, ani, o ile pamiętam praktycznie w ogóle 1C, 2C, ani 3C). To napisz, czego i ile mają. ,,Miliard bbl zasobów'' ładnie brzmi, ale sam doskonale wiesz, że nic nie mówi. Czego miliard? Prospective? Best estimate? Skąd ta informacja? Nie interesowałem się tymi liczbami, ale kojarzą mi się wartości około dwa razy mniejsze. Pojawiły się jakieś nowe szacunki? Dyskusja na zasadzie ,,mają zero'', ,,a nie, bo miliard'' naprawdę niczego nie wnosi.

Mnie zasoby perspektywiczne niezbyt interesują, bo nie mam pojęcia, ile mogą być warte. Mocno subiektywna ocena prawdopodobieństwa gra dla nich tak kolosalną rolę, że można próbować uzasadniać każdą wycenę od bezwartościowych, do niezmiernie cennych. Żeby zrobić sensowną wycenę, trzeba nie tylko się na tym dobrze znać, ale prawdopodobnie również znać informacje publicznie niedostępne. Tym niemniej, możliwe, że kogoś takie informacje zainteresują, w przeciwieństwie do pyskówki, kto się nie zna, a kto ma rację.

rabbit napisał(a):
Wytykanie komuś że nie zna biegle j.rosyjskiego czy angielskiego usprawiedliwia go że nie zna bielgle j.polskiego,a czytanie ze zrozumieniem to coś o czym nigdy nie słyszał?

Wytykanie interlokutorowi braku znajomości języków faktycznie nie jest eleganckie, ale przecież sam się o to prosisz, wrzucając jakieś losowe, automatycznie tłumaczone teksty. Zamiast tego pisz, jakie tam są informacje i dlaczego są ważne, to nie będzie Ci można niczego zarzucić.

anty_teresa napisał(a):
Czy przypadkiem nie jest tak, że zasobów 1p jednak trochę jest choćby na Ukrainie? W końcu jak tam coś z rury lecie i to sprzedają to jakieś zasoby 1p muszą być :)

Dyskusja była o zasobach ropy, na Ukrainie mają gaz (i kondensat). Choć faktycznie w tych przepychankach czasem ciężko się połapać, o czym kto mówi :)
Edytowany: 13 maja 2012 16:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

432 433 434 435 436

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,331 sek.

iuuuurwq
gymhxoxr
xzafvdjs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vmwwhzqi
vquqvowd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat