PARTNER SERWISU
eeqxjpkt
529 530 531 532 533

Kiedy szczyt hossy?

daniel93
0
Wpisów: 469
Wysłane: 4 września 2012 00:57:28
Myślicie, że w czwartek Dragi ogłosi skup tych obligacji? Think Tak się zastanawiam jaka była by reakcja rynku, bo jak wszyscy już tego oczekują to na pewno już kupili plotki i pytanie czy sprzedadzą fakty? Think

empel
0
Wpisów: 242
Wysłane: 4 września 2012 09:47:12
Ogłoszenie skupu obligacji to dodruk pieniędzy = impuls inflacyjny. Każdy impuls inflacyjny generuje wzrosty na giełdzie, ciężko tylko określić jego długość, jest zależny od kwoty przeznaczonej pod skup. Impulsy będą coraz słabsze, ale nie można ich nie brać pod uwagę.
Niemcy już pogodziły się ze skupem, już tylko warczą i szczerzą zęby, bo nie mogą zmienić nagle swojej linii polityki.
PKO i PKN wyszły z konsolidacji, już dyskontują ten fakt.
Jak nie będzie skupu obligacji to spadki będą gwałtowne - w czwartek będzie dobra sesja dla traderów, ale także dla inwestorów o dłuższym horyzoncie czasowym.

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 4 września 2012 12:12:07
Z zupełnie innej beczki.
Moje źródło w USA ostatnio bombarduje mnie informacjami, kopiowanymi z różnych, nieraz podejrzanych źródeł, o potencjalnym, zbliżającym się bankructwie banku inwestycyjnego Morgan Stanley.
Mam z tym źródłem spory problem – to klasyczny Gold Bug poruszający się po obrzeżach świata finansów w USA, troszkę insider z racji pracy w instytucji finansowej, choć nie związany bezpośrednio z MS.
Rzekłbym nawet, ze to Gold Bug w wersji extralarge, wierzący, że wszystko wokół za chwilę się zawali, a jego złoto wystrzeli cenowo w kosmos, zamieniający wszystkie oszczędności w złote monety i sztabki.

Środowisko Gold Bugs uwielbia tego typu plotki o zbliżającym się upadku świata i na tym mógłbym w zasadzie sprawę zakończyć, gdyby nie jeden fakt z przeszłości – w II połowie 2007 r. gdy już przestawałem kompletnie wierzyć w informacje źródła, że nadchodzi upadek jakiegoś banku inwestycyjnego w USA, źródło nagle zaczęło konkretyzować, mówiąc, że chodzi o Bear Sterns. Dalej nie wierzyłem, aż w połowie marca 2008 ku memu kompletnemu zaskoczeniu, okazało się to prawdą.

Jest pewna różnica: w przypadku Bear’a wtedy wykres pokazywał, teoretycznie bankructwo może mieć miejsce – miał miejsce silny trend spadkowy na akcjach. Dzisiejszy wykres MS, choć nieładny, jak na razie daleki jest od zapowiadania bankructwa Morgan’a.

Podobno przyczyną miałoby być przelewarowanie MS na IRS’ach (swapach na stopy procentowe, których MS rzeczywiście pozawierał sporo).

Szczerze mówiąc, traktuję te informacje bardzo podejrzliwie i sądzę, że raczej są błędne, ale…no właśnie, ten 2008 powoduje, że z dużymi wątpliwościami, mimo wszystko to tu podrzucam, raczej jako niesprawdzoną plotkę niż solidną informację, ale z możliwym ziarnkiem prawdy w sobie.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 4 września 2012 12:12

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 4 września 2012 17:10:40
Zdaniem inwestora, Fed z interwencją wcale jednak nie czeka.

- Nie wiem czy to zostanie ogłoszone. Wiem, że zamierzają drukować więcej pieniędzy. Już to robią. Jeśli spojrzymy na ich bilanse, to zobaczymy, że coś się dzieje. Rosną pozycje po stronie aktywów i nie są one prezentem od zębowej wróżki – powiedział Rogers.

www.pb.pl/2662035,48182,fed-ju...

to by mogło wyjaśniać zachowanie części rynków, no i pomoc urzędującemu prezydentowi Usa w ponownym wyborzeDancing ( niestety)

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

poddujew
0
Wpisów: 15
Wysłane: 4 września 2012 17:30:13
@szutnik
Parę miesięcy temu też czytałem na amerykańskim GoldBugu że zaraz ten bank upadnie - widocznie oni go bardzo lubią :)

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 4 września 2012 18:20:49
@Szutnik

apropo newsów o złocie - akurat na SW jest świeże info zloto.stockwatch.pl/rynek/?art...

wg mnie typowe zagranie pod publiczkę, żeby przekonać do siebie wyborców z Partii Herbacianej i zwolenników surowych standardów w gospodarce w stylu Ron-a Paul-a.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 4 września 2012 18:22

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 6 września 2012 16:51:06
Szutnik napisał(a):

Cierpliwości... rynek czasem lubi sprawdzać, ile tej cechy maszAngel

Gdybym gral to jeszcze bym potrzebowal sporo gotowki bo za cierpliwosc depo by nie utrzymali ;)

Szutnik napisał(a):

Pamiętaj o jeszcze jednym - w USA kończący się tydzień jest tradycyjnie tygodniem o jednej z najniższych aktywności inwestorów w roku. Jedni mają (kończące się) urlopy, inni czekają, aż ci urlopowicze wrócą z urlopów. Mówi się tam, że dopiero po Labor day i powrocie dzieci do szkoły zaczyna się normalny handel i wielu woli zaczekać do wtorku po Labor'ze z poważniejszymi ruchami.

nie widze paniki czy tez prognozowanych przez Ciebie zjazdow do minimow czerwcowych

W jeden dzień? Czy Ty jesteś powazny, Kanoniers???wave

I znow wyszedl Super Mario i zaczarowal rynek wave
Chyba zaczne tworzyc swoja metode oparta na punktach zwrotnych w dniach wystapienia Bena/ Draghi dowolnie :)

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 6 września 2012 17:49:32
no i mamy upragnioną i długo wyczekiwaną hossę....Whistle

a szczególnie tu: mWIG40 2235.60 +0.34% 17:31

sWIG80 9422.72 +0.37% 17:31

z większego konia spadniemy z większym hukiem.....jedyne co potrafili wymyślić na recesje w Europie, to dodruk pieniądza....przykre to. pomysły się skończyły i zdaje się ONI też wiedzą o tym, że ratunku już nie ma....bo nie wiem jak skup obligacji ma wpłynąć na ożywienie gospodarcze...

wzrosty na giełdach i surowcach zawdzięczamy ICH działaniu. i jeśli ze wzrostów na giełdach możemy się jeszcze cieszyć, tak już z drożejącej benzyny na stacjach, chlebie w sklepie, już niekoniecznie. pożeramy swój własny ogon....

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 września 2012 22:02:26
Witamy w hossie Panowie. Stało się tak jak się spodziewałem, zajmując od paru miesięcy long pozycje na akcjach, choć fakt że myślałem o starcie wzrostów 2-3 tygodnie wcześniej jeszcze w wakacje (mimo wszystko Super Mario zaskoczył rynek).

Ile potrwa? 3 miesiące? Pół roku? Rok?... Już chyba nie. Think

ECB zadeklarował nieograniczony skup papierów krajów, które bedą spełniać wymagania ECB i wdrażać programy reform oszczędnościowych. Samo określenie "nieograniczony" jest tu takie że aż skóra cierpnie co z tego będzie (gaszenie pożaru sikawką z benzyną).

w ciekawych czasach przyszło nam inwestować blackeye
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 września 2012 22:13

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 6 września 2012 22:50:00
Najpierw spełniac warunki udzielenia pomocy z ESM - łącznie z prośbą kraju - potem interwencja na wtórnym rynku długu tylko w ocenie i pełnomocnictwach ECB.
ECB nie ma żadnych narzędzi ani kompetencji aby oceniac czy ktos wdraża reformy czy nie.
Draghi stworzył szalenie trudną i długą droge do podjęcia interwencji przez ECB na rynku długu stąd początkowy spadek wartosci € i indeksów. Prędziej rynek będzie sie sam pilnował niż Hiszpania czy włochy poleca do ESM po pomoc na warunkach ESM. Wszyscy widza co się dzieje z Grecją pod tą pomocą.
Dziś sytuacja została wybroniona tylko dzięki USA moim zdaniem

Reasumując musisz dostać kasę z ESM aby dostać kase z ECB, która bedzie pochodzić z niemieckich Bundów. Tak naprawde to Draghi załatwił dzisiaj Hiszpanie na cacy dowalając jeszcze teksty o udziale MFW. Toż to trzeba Troike przejśc 2 razy żeby kase dostać.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 7 września 2012 21:04

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 7 września 2012 10:53:14
@Dapi, wszyscy wiemy, że nic to nie zmienia w tej sytuacji, co nie przeszkadza, by rynki rosły. zażegnania recesji nie widać, a i nowego pieniądza też, bo to co powiedział Draghi to póki co puste słowa....ale mam nieodparte wrażenie, że i tak rośnie....a ktoś tu mówił, że rynki nie są oderwane od rzeczywistości....

empel
0
Wpisów: 242
Wysłane: 7 września 2012 11:07:00
Popatrzmy na indeks całego rynku - on mówi o wszystkich inwestorach na GPW - dziś luka hossy, która ma dużą szansę utrzymać się.

indeks_C
Edytowany: 7 września 2012 11:07

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 7 września 2012 11:40:27
serpico napisał(a):
@Dapi, wszyscy wiemy, że nic to nie zmienia w tej sytuacji, co nie przeszkadza, by rynki rosły. zażegnania recesji nie widać, a i nowego pieniądza też, bo to co powiedział Draghi to póki co puste słowa....ale mam nieodparte wrażenie, że i tak rośnie....a ktoś tu mówił, że rynki nie są oderwane od rzeczywistości....

Osobiście popieram to co zrobił Draghi.

- to nie bank centralny jest od naprawiania finansów krajów członków
- politycy go naciskali żeby cos zrobił - lub też chcieli żeby postraszył rynki - więc zrobił tak że piłka jest ponownie po stronie polityków.
Powiedział że jak spełnicie warunki to gwarantuje że coś zrobię a rynki - pełne spekulantów - i tak nie wiedzą jak na tym zarobić ponieważ nie ma żadnych liczb dot. rentowności, spreadu itd.

Mistrzowski ruch polityczny EBC.

Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

Kanoniers
1
Wysłane: 7 września 2012 16:23:38
mrk napisał(a):
droższy dolar to przecież droższa ropa na złotówki, więc certy na spadek tracą.

ale przy certach tak to nie dziala ... wtedy nie moglem znalezc dobrego przykladu ale teraz mamy taka sytuacje ...

kliknij, aby powiększyć

Nie rozumiem jak oni to rozliczaja Think

dzis mamy w przyblizeniu cene Brent taka jak 02.09 a dolara duzo slabszego wiec zgodnie z teoria
"tanszy dolar to tansza ropa wiec certy na spadek powinny zyskiwac a zobaczcie jak spadly w porownaniu do 02.09 Think

jak to dziala ...

Szutnik
153
Wysłane: 9 września 2012 15:28:04
@ Dapi, Serpico & Kanoniers

Tu nie chodzi o to, co sobie Draghi powiedział, tylko o to że wszyscy kupujący 8.09 zakładali, że Fed zrobi to samo w środę, 12.09, dlatego, że wierzą, że „banki centralne działają stadnie”, co czasem w historii rzeczywiście miewało miejsce.

Utwierdzeni są w tym m.in. przez szwedzki Riksbank, który na kilka godzin przed Draghi’m zrobił obniżkę stóp o 25bp. To jest proste myślenie magiczne... Na takiej wysokości i przy takim wykupieniu rynku takie myślenie bardzo szybko się zemści. Dlaczego?

Bo rynek już dziś „mówi”, że się rozczarują tym, co FED powie. Takie srebro po piątkowej sesji ma RSI(14) na poziomie 84,8 pkt, co jest skrajnym wykupieniem. Nie tak skrajne, ale jednak widoczne, wykupienie na rynkach akcyjnych pokrywa się z tym, co sugerują rynki metali szlachetnych. Poważna korekta jest na wyciągnięcie ręki.

AT działa, Serpico, wbrew Twoim twierdzeniom i ta AT podpowiada, że wzrosty w tej fali wzrostowej teraz właśnie się kończą, a Ci, którzy kupowali w czwartek, 8.09 dość szybko będą musieli podjąć decyzję: sprzedać czy trzymać i iść (przejściowo??) w minus....

@ Serpico
....a ktoś tu mówił, że rynki nie są oderwane od rzeczywistości....

Bo nie są. Rynki wyprzedzają rzeczywistość ekonomiczną, a nie odwrotnie. Amerykanie już dawno wyciągnęli z tego praktyczny wniosek i dodali indeks SP500 do ekonomicznych wskaźników wyprzedzających (LEI)

Spadki, które mieliśmy w tym roku, dyskontowały to spowolnienie/recesję, która teraz staje się faktem. Teraz dyskontują już to, że banki centralne muszą coś z tym zrobić (i zrobią). A to (po jakimś czasie) wyrwie nas ze spowolnienia/recesji i w to właśnie teraz gramy.

Proponuję Ci eksperyment – weź zobacz indeksy w USA w latach 1990-92 i wybierz sobie dowolny z nich. Na jego obraz „rzuć” sobie czasokres trwania recesji z tamtego momentu, a jeśli masz, to jeszcze dołóż do tego jakieś dane o produkcji przemysłowej itd. Zobaczysz taki obraz: produkcja przemysłowa aż furczy, a indeksy zaczynają spadki; potem przemysł zwalnia - spadki trwają nadal i uwaga: w momencie rozpoczęcia się recesji indeksy dokładnie robią dno i ruszają w górę, przy czym posiedzenia FED itd. jeszcze nie było. Rynki już wiedziały że FED tego tak nie zostawi i coś z tym zrobi, więc już kilkanaście tygodni przed obniżką stóp zrobiły dołek.

To m.in. z powodu tego wyprzedzenia fundamentów przez rynek osobiście uważam, że bycie dobrym analitykiem fundamentalnym jest jeszcze trudniejsze, niż technicznym. Gdy większość takich analityków zauważa poprawę fundamentów, rynek jest już zazwyczaj około połowy swoich wzrostów...

Mam wrażenie, że Twój problem polega na tym, że Ty sobie po prostu ułożyłeś w głowie „plan działania dla rynków w związku z recesją” i jesteś zdziwiony tym, ze rynki nie raczyły przejąć się tym Twoim planem i rozgrywają sprawę „po swojemu”.
A przecież był taki dobry!! Angel Angel

Stąd ta zauważalna frustracja w Twoich wypowiedziach i oskarżanie AT, ze „nie działa” i rynków, że „oderwały się od rzeczywistości”.
Jeśli mogę coś doradzić – stań przed lustrem i popatrz uważnie na tego kogoś, kogo w nim widzisz. W tym obrazie znajdziesz odpowiedź na rzeczywiste przyczyny „niedziałania AT” i „oderwania rynków od rzeczywistości”.

@ Kanoniers

Nic na to nie poradzę, że punkty zwrotne, sugerowane przez metodę Greenblatt’a, pokrywają się ostatnio plus minus z datami wystąpień banków centralnych(BC). Ta metoda daje prognozy miejsc zmiany psychologii rynku, mniej lub bardziej trwałych. Te miejsca są jak opory czasowe – jedne rynek przełamuje, inne go zawracają na krócej lub dłużej – tak to działa. Jeśli akurat w danym momencie BC zmieniają tę psychologię, to pozostaje mi to tylko zaakceptować.

To nie moja wina, że 377 sesja (liczba Fibonacci'ego) od dna z lutego 2010 (w USA) wypada akurat 11.09 i biorąc pod uwagę wykupienie rynków akcyjnych ale np. i srebra będę bardzo mocno zdziwiony, jeśli w tym miejscu nie zobaczę istotnego szczytu. Oszczędzę tu wyliczanek innych układów, wskazujących na tę datę, bo przecież nie o to teraz chodzi.

Podobnie nie jest moją winą, że 987 sesja (znowu liczba Fibo) od bardzo ważnego dna z 21.08.2008 (na Nasdaq100 to wręcz minimum spadków z 2008) wypadnie 23.10.2012, w dniu październikowego posiedzenia FED.
Mogę się na to zrzymać lub to zaakceptować. Ja wybieram to drugie, a Ty?

Chyba zaczne tworzyc swoja metode oparta na punktach zwrotnych w dniach wystapienia Bena/ Draghi dowolnie :)

Życzę szczęścia. W grupie "grających w infa" ilość tracących jest procentowo największa...
A poza tym kiedyś rynek przestanie zwracać wzmożoną uwagę na BC i co wtedy?

Nie oczekuj, że nie będę się mylić w swoich interpretacjach sytuacji rynkowej. Z około 60% „trafień” mogę się uważać za całkiem niezłego "proroka" Angel. Wielu ma znacznie gorsze "osiągi"...

Jeśli szukasz „nieomylnego guru” to musisz jechać do Rishikesh w Indiach – tam znajdziesz sporo takich „nieomylnych”. Siedzą na każdej ulicy i czekają na "klientów"...
Ja się nie raz mylę i nadal będę się mylić w ocenie sytuacji rynkowej.
Powtarzam się, ale sprawa z rynkami polega nie na tym, by być nieomylnym, tylko by szybko rozpoznać swoją pomyłkę i równie szybko przejść na właściwą stronę, z możliwie najniższymi stratami własnymi.

Wracając zaś do moich "proroctw":
2.058, o którym tu pisałem:

naturabramy.wordpress.com/2012...

było wystarczająco mocnym poziomem dla zatrzymania wzrostów, gdybyśmy nadal mieli trend boczny. Jego złamanie 8.09 jest dowodem, ze pomimo względnie "słabego" układu dna z 4.06, rynek juz nie wróci do tego poziomu, bo to mimo wszystko nie jest trend boczny.
Możemy liczyć na poważną korektę w USA (i tego właśnie zaraz po wrześniowym FEDzie oczekuję), ktora potrwa tak plus minus do połowy października, ale korekta ta zniesie może 50%, może 62% a może nawet 79% wzrostów od czerwca 2012. Jednakże to, że owo 2.058 nie zatrzymało wzrostów sugeruje, że na ok. 100% zniesienie liczyć już nie można.

Analogicznie dla WIG20: dno na poziomie 2005 pkt nie powinno już zostać przełamane w dół.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 9 września 2012 15:28

Kanoniers
1
Wysłane: 10 września 2012 08:40:51
@Szutnik

Kolejny raz dorabiasz teorie do swoich PZ a 60% skutecznosci to chyba jednak troche malo Think
Ciekaw jestem czy ktos kiedys wymyslil metode ze jutro bedzie tak jak dzis, jesli dzis mielismy wzrost to jutro tez tak obstawiam a jesli spadek to gram S - mysle ze taka metoda ma w tej chwili najwieksza skutecznosc ...
Jesli ktos ma takie dane to chetnie poslucham , jesli nie to bede musial poczekac az bede mial wiecej czasu zeby sie temu przyjrzec...

Ale ja nie o tym chcialem...

Wszystko ladnie pieknie ale powiedz mi w takim razie dlaczego jedyny czlowiek oprocz Ciebie ktory siedzi dosc mocno w tych "czarach" i ktorego doskonale znasz - Pawel (wiesz o kogo chodzi) widzi najblizsza przyszlosc zupelnie inaczej ??????????????

Wniosek: jeden z Was na 100% bedzie mogl obwiescic sukces tej metody i jej niesamowita sprawdzalnosc king

Szutnik
153
Wysłane: 10 września 2012 12:23:18
@ Kanoniers

Nie dorabiam. Tak jak i Ty nie wiem co wypadnie w konkretnym punkcie czasowym (dołek lub szczyt). To jest przyszłość. Moje prognozy tejże przyszłości opierają się na tym, co sądzę o tym, ze tam wypadnie na podstawie swojego doświadczenia z rynkami i metodą. Przyznasz, ze to mimo wszystko pewna różnica.
Jeśli dajmy na to w wyraźnym trendzie wzrostowym na czasówce wypada dołek, to mam przynajmniej jasność, że trend ten jeszcze się nie skończył. Uważasz, że taka informacja jest niepotrzebna/bez sensu? Dla mnie, jako tradera jest to bardzo wartościowa informacja. I nieważne, czy liczyłem wtedy na szczyt czy dołek.

Czym innym są prognozy, a czym innym twardy trading na bazie tego, co rynek w danej chwili robi. Prognozy to tylko prognozy - trzeba je umieć bez żalu pożegnać i wyrzucić do kosza, jeśli rynek robi co innego.
Ja mogę sobie zakładać, że teraz, np. 11 czy 12.09 będzie szczyt (tak mi to wychodzi na bazie wskaźników czasowych). Ale jeśli zobaczę wtedy dołek to nie będę się upierać przy swojej prognozie, tylko odpowiednio do tego zadziałam na rynku.

60% skutecznosci to chyba jednak troche malo

Tak sądzisz? To popytaj innych prognostów o ich skutecznośćAngel To naprawdę jest nieźle.

Ciekaw jestem czy ktos kiedys wymyslil metode ze jutro bedzie tak jak dzis, jesli dzis mielismy wzrost to jutro tez tak obstawiam a jesli spadek to gram S - mysle ze taka metoda ma w tej chwili najwieksza skutecznosc ...
Możesz spróbować skuteczności tej "metody", jeśli sądzisz, że taka dobra Angel

Wszystko ladnie pieknie ale powiedz mi w takim razie dlaczego jedyny czlowiek oprocz Ciebie ktory siedzi dosc mocno w tych "czarach" i ktorego doskonale znasz - Pawel (wiesz o kogo chodzi) widzi najblizsza przyszlosc zupelnie inaczej

Paweł N.? Jeśli to o niego chodzi, to pewnie znowu widzi duże spadki (powiedzmy WIG20 - 1500 pkt) w najbliższym czasie, prawda?
Paweł ma problem ze swoim "bearish bias", który mu się "projektuje" na jego analizy. Czasem wręcz wychodzi mu Byk, a On w niego nie wierzy, bo "ma być niedźwiedź" - tak było np. listopadzie, grudniu 2011.
To m.in. dlatego tak mało jest dobrych prognoz rynkowych - większość analityków często podświadomie projektuje jeszcze przed analizą swoje wewnętrzne przekonanie (będzie rosło/spadało)na treść analizy i potem już tylko odpowiednio dobiera fakty, mające to potwierdzić.
Sam też do końca nie jestem od tego wolny (to jedna z przyczyn owych 60% skuteczości prognoz), tyle, że coraz częściej świadomie to u siebie zauważam i koryguję. Niestety nadal zbyt rzadkoangry3
Poza tym Paweł stosuje własną metodę, ktora tylko po części jest zbieżna z tym, co ja robię. Pewne rzeczy mu podrzuciłem i zaczął ich używać w uzupełnieniu, ale trzon metody to jego autorstwo

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 10 września 2012 22:10:48
Ten link wyjaśnia naszą pomoc dla Grecji (6,27 mld EUR) blackeye

www.pb.pl/2664719,94740,tusk-n...
Edytowany: 10 września 2012 22:11

Kanoniers
1
Wysłane: 11 września 2012 17:39:00
Szutnik napisał(a):

Możesz spróbować skuteczności tej "metody", jeśli sądzisz, że taka dobra Angel

[

Sądzą ze moze byc o wiele lepsza od Twojej ;)
Tak naprawde to co piszę jest wyrazem dyskusji a nie bron Boze przytykow bo zalezy mi bardzo zeby komus sie udawalo z duza doza prawdopodobienstwa czytac rynek z korzyscia dla nas wszystkich thumbright
Niestety tak jak pisalem mam odczucia ze te PZ ostatnio w ogole sie nie sprawdzaja :(
Kazdy moze sobie wejsc na twojego bloga i poczytac ale pamietam ze juz od bardzo dawna widzisz te spadki ktore nie chca przyjsc a ze przyjda to ja tez wiem bez zadnych modeli - po prostu Whistle

Tak czy inaczej zycze powodzenia bo tylko wtedy wejde do gry, dopoki bardzo porzadnie nie skorekci nie kupie nawet pol akcji - jak popatrzylem dzis na WIG5 to wszystko niemalze przy oporach wiec narazie podziekuje a maluchy poki co sa bardzo slabe poza wyjatkami ktore wyskakuja co kilka sesji jak np. Hawe dzis.

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 12 września 2012 00:10:59
Vox napisał(a):
Ten link wyjaśnia naszą pomoc dla Grecji (6,27 mld EUR) blackeye

www.pb.pl/2664719,94740,tusk-n...

za stołek dla pacana zapłacimy my wszyscy

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

529 530 531 532 533

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,501 sek.

zivhlwhw
nljntkoy
kswnfmem
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eieapuzw
ldwxiinn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat