PARTNER SERWISU
qzouayun
7 8 9
piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 16 stycznia 2012 12:18:24 przy kursie: 0,06 zł
tomold:

Co do sprzedaży spółki - kuluary nie zostały ujawnione. Nie zmienia to faktu, że sam komunikat o sprzedaży był dośc zaskakujący i niespodziewany. To również daje do myślenia. Moją hipotezą jest jedynie, że nie było od strony spółki(jako biznesu) przesłanek do jej sprzedaży (a przynajmniej ja ich nie znam). Nie było aż tak źle, żeby zmieniac sternika ani tak dobrze, żeby stwierdzic, że spółka przeszła z fazy nie tylko start-up i growth do fazy w pełni rozwinietej. Stąd przyczyn sprzedaży upatruje gdzie indziej, niż w samej spółce. Chyba, że jest tam szafa pełna trupów o której dowiemy sie niedługo. Tak czy inaczej, dla mnie obie sytuacje sprawiają, by trzymac sie od tej spółki z daleka.

tomold
0
Wpisów: 12
Wysłane: 16 stycznia 2012 14:22:03 przy kursie: 0,06 zł
najszybciej wg mnie prezes wyskoczył z akcji, bo musiał, przyczyny mogą być różne.
raczej ich nie poznamy do końca.

adherent
0
Wpisów: 17
Wysłane: 17 stycznia 2012 13:34:05 przy kursie: 0,06 zł
Prezes zarządu sprzedał akcje to fakt.
Istotnym teraz jest, jaki będzie skład przyszłego zarządu.
Jeżeli w skład przyszłego zarządu wejdą ludzie z
doświadczeniem w geriatrii,prowadzeniem domów
spokojnej starości, pomocy społecznej itp - to można
myśleć o długofalowej inwestycji w tą spółkę.
Jeżeli jednak w zarządzie ton będą nadawać ludzie
związani z finansami, giełdą to znaczy że jesteśmy w
spółce wybitnie spekulacyjnej, wartości groszowe
potwierdzają takie przypuszczenie które może
zostać wzmocnione przez dodruk akcji.

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 14 lutego 2012 17:42:49 przy kursie: 0,06 zł
Kabaretu ciąg dalszy. Zwołali w końcu WZ ale .. No właśnie :D. W Wielką Sobotę o 10. Tak prawie z koszyczkiem i tylko gdy ktoś jest z Gdańska... Czy to wogule legalne? Nie można jakoś odwołać się od tego terminu??? (dla mnie ten termin to wręcz uniemożliwienie uczestnictwa). No i jeszcze jedno pytanie... Czy walne może przegłosować coś "we własnym gronie" bez wcześniejszego przekazania projektu uchwały do publicznej wiadomości? No bo jakby na to nie spojrzeć taki termin natychmiast nasuwa podejrzenie o "cuda na kiju"

Kod:
mod: proszę o link do źródła
Edytowany: 14 lutego 2012 20:23

GregGoldi
0
Wysłane: 14 lutego 2012 22:08:41 przy kursie: 0,06 zł

Philipos
0
Wpisów: 4
Wysłane: 3 kwietnia 2012 15:48:13 przy kursie: 0,05 zł
Nadmorskie Serenity znów na fali

Dzisiaj, wielokrotna rekordzistka obrotów na rynku NewConnect - Serenity SA – otrzymała podpisaną na wyłączność umowę z TU Allianz Życie Polska S.A. oraz TUiR Allianz Polska S.A. Potwierdzeniem świetnego funkcjonowania spółki oprócz najnowszej umowy, są również wyniki finansowe oraz perspektywa szybkiego rozwoju sieci placówek rehabilitacyjnych.
Warszawa, 02. kwietnia 2012 r.
- Wykorzystaliśmy dwie istotne sytuacje na rynku: po pierwsze ogromny popyt na rehabilitację w Polsce, a po drugie szybkość uruchamiania tego biznesu i jego marżowość – podkreśla Piotr Nalepa, prezes Serenity. – I jeszcze przez pewien czas będziemy inwestować w ten profil działalności.
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych spółek na NewConnect - Serenity S.A. (SRT) - pomimo zmian w wewnętrznej strukturze właścicielskiej spółki, powróciła do realizacji działalności strategicznej. Jedną z oznak radykalnego ‘przebudzenia”, jest podpisana umowa, gwarantująca spółce kolejny strumień hurtowych klientów – tym razem klientów TU Allianz Życie Polska S.A. i TUiR Allianz Polska S.A.
- To już trzeci ubezpieczyciel z grona największych w tym kraju, który outsource’uje realizację swoich zobowiązań medycznych do Serenity – mówi Piotr Nalepa. - A więc możemy już chyba mówić o tym, że Serenity słusznie postawiła na tego typu kontrakty, w tym na rehabilitację.
W ramach umowy Serenity będzie świadczyć usługi rehabilitacyjne oraz obsługiwać świadczenia z zakresu medycyny pracy na rzecz pracowników ubezpieczającego. Dzięki tej umowie Serenity SA ma wyłączność na wszelkie działania związane z opieką medyczną w ramach świadczeń tych ubezpieczycieli na całą Polskę. Podjęta inicjatywa jest bez wątpienia kamieniem milowym w działalności spółki, który radykalnie zwiększy tempo ekspansji Serenity SA na rynek usług medycznych.
Wykazane w ostatnim raporcie finansowym za IV kwartał 2011 przychody netto ze sprzedaży ukształtowały się na poziomie 1,33 mln złotych, a zysk netto na sprzedaży wyniósł 1,2 mln złotych. – Te wyniki finansowe, oraz aktualnie podpisany kontrakt, odzwierciedlają standing spółki, oraz definiują efektywność pozyskanych w 2011 roku ubezpieczycieli – PZU SA oraz Ergo Hestia – dodaje Piotr Nalepa. Nie ukrywa również, iż spółka planuje powiększać swoją ekspozycję na segment prywatnych świadczeń medycznych, zarówno geograficznie jak i różnorodnością oferty medycznej i paramedycznej.

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 3 kwietnia 2012 16:00:23 przy kursie: 0,05 zł
Sam to napisałeś?

dario71
0
Wpisów: 13
Wysłane: 7 kwietnia 2012 00:26:24 przy kursie: 0,05 zł
A to się porobiło :)
SERENITY SA - odzyskanie pakietu większościowego akcji przez prezesa

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Cytat:
Raportem EBI 1/2012 Zarząd Serenity poinformował o tym, iż zostały spełnione warunki uzależniające zbycie 210.000.000 akcji serii A4 Spółki i zobowiązał się do podania do publicznej wiadomości informacji o wpłynięciu zawiadomienia od nabywcy akcji. Od nabywcy akcji nie wpłynęły dokumenty, które powinny zgodnie z prawem być przedłożone, w celu wpisania nowego akcjonariusza Księgi Akcyjnej. Dodatkowo, w otrzymanych przez Spółkę "kserokopiach" znajdują się rozbieżne dane podmiotów, które miałyby być nowym właścicielem 210 mln akcji serii A4. Organy państwowe do tego powołane badają zdarzenia i okoliczności, w których mogło dojść do zmuszenia do niekorzystnego rozporządzenia akcjami, które były w posiadaniu Piotra Nalepy przed podpisaniem wzmiankowanej umowy. Ponadto, badane są także zdarzenia i okoliczności, które można by ocenić w świetle art. 58 §2 i §3 Kodeksu Cywilnego jako czynność sprzeczną z zasadami współżycia społecznego. Według opinii czterech niezależnych kancelarii prawnych, podpisana przez Piotra Nalepę w dniu 28października 2011 roku umowa sprzedaży akcji weszła w życie, ale nie nastąpiło przeniesienie prawa własności do 210.000.000 akcji imiennych serii A4 Spółki

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków, bo podany przez Ciebie tytuł jest tendencyjny, a z komunikatu wynika że jest spór i druga strona też może dalej walczyć o swoje
Edytowany: 7 kwietnia 2012 08:55

GregGoldi
0
Wysłane: 11 kwietnia 2012 10:08:41 przy kursie: 0,06 zł
Na forum parkietu ktoś wkleił profil tego Neupert'a.. Jeśli to nie jest przypadkowa zbieżność nazwisk to kto wie co z tego będzie.... Facet nie wygląda na byle słupa...

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 11 kwietnia 2012 13:38:24 przy kursie: 0,06 zł
Chodzi o Herr Neuperta z firmy Ratikon AG. Wycięliśmy post niezgodny z regulaminem, ale Użytkownik już się zrehabilitował. Chodziło o to info:

Cytat:
Szwajcarska spółka RATIKON AG odkupiła od Prezesa Zarządu Piotra Nalepy 210 mln sztuk akcji Serenity SA. Pakiet większościowy pierwszego polskiego operatora domów spokojnej starości trafił do zachodniej spółki związanej z branżą medyczną.

Z Newconnectora

tomold
0
Wysłane: 15 kwietnia 2012 10:26:55 przy kursie: 0,05 zł
Mam zapytanie czy ktoś znalazł namiar na tą firmę szwajcarską , nowego inwestora Serenity?.
W internecie nie ma na ten temat nic, napisałem do serenity i firmy carda i nie ma odzewu, zresztą sądziłem że tak będzie.
O tym gościu Neuparcie jest co nie co ale o tej firmie Ratikon nie ma kompletnie nic.
Mam nadzieję że on wie że jest inwestorem w tej spółce.

tomold
0
Wysłane: 15 kwietnia 2012 10:32:51 przy kursie: 0,05 zł
Jeszcze jedna uwaga , źródłem wiadomości ze strony newconnector dotyczących serenity jest sama spółka
jak zauważyłem po wpisie na końcu tekstu, czyli podaje ją prezes serenity lub np firma carda, nie wiem czy można do nich podchodzić poważnie skoro wywoływani wielokrotnie do odpowiedzi, także na firmowe maile nie odpowiedzieli ani razu, nie tylko mi ale i innym osobom z różnych forów internetowych.

mdd
mdd
0
Wpisów: 520
Wysłane: 16 kwietnia 2012 13:27:53 przy kursie: 0,05 zł
wygląda na to, że spółka 'Ratikon AG' nie istnieje w szwajcarskim rejestrze firm, więc czy istnieje wogóle?

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 17 maja 2012 01:50:37 przy kursie: 0,04 zł
Jest nawet trochę ciekawiej - istniało coś, co nazywało się bardzo podobnie i zajmowało się nieruchomościami. Ale już się najwyraźniej nie zajmuje:
Cytat:
Rätikon Immobilien AG in Liquidation in Zug, AG, gelöscht: Publ.Dat. 8.01.2010, +++, CH-350.3.004.841-4

Info z Zefix.

le rom
214
Wpisów: 2 209
Wysłane: 18 listopada 2012 01:07:17
angry3
PRZYKŁAD WIELCE POUCZAJĄCY !!!!!
KTO TU ZAWINIŁ A KOGO SIĘ UKARAŁO ?
STAWIAM PYTANIE O PRZYSZŁOŚĆ RYNKU AKCJI W POLSCE !!

Nigdy nie miałem akcji tej spółki, ale wczytałem się w historie jej notowań.
Emocje, nadzieje, rozczarowania i w końcu gorycz.
Jakie błędy popełnia rynek ?
Gdzie bywa KNF?
Do czego zdolni są kreatorzy notowań.
Tutaj sprawa od początku była jasna - zero zysków !!!
Ale ile jest takich wehikułów szalonego pozoraństwa świetnego biznesu i matactwa z upatrzonym przyczółkiem bezpiecznego lądowania.

A morał z bajki jest taki:
biznes.onet.pl/ncindex-tydzien...

"W minionym tygodniu zapadła też ostateczna decyzja w sprawie wykluczenia z obrotu akcji spółki Serenity S.A. GPW, zawieszając walory spółki, dała jej czas do ewentualnego odwołania się od decyzji o ich wykluczeniu. Serenity nie skorzystała jednak z takiej możliwości i ostatecznie jej akcje zostały wyłączone z obrotu. Powodem takiej decyzji Giełdy było niewywiązanie się z obowiązków informacyjnych przewidzianych dla spółek notowanych na NewConnect."

www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-w...
"Giełda Papierów Wartościowych postanowiła wykluczyć z obortu na NewConnect akcje spółki Serenity z dniem 31 października - podała giełda w komunikacie."

tomold
0
Wysłane: 24 stycznia 2013 08:40:11
wpis z bankiera, wygląda na to ze prezes zwija spółkę i ja czyści.

Załączam dokument jawny dostępny dla wszystkich zainteresowanych z KRS w Gdańsku potwierdzający to, że prezes Nalepa sprzedał spółkę o kapitale 5 ml za 20 tys zł ( jeden udział miała główna księgowa Serenity Pani Szymańska - też swój udział sprzedała ). W umowie są podpisy notarialnie poświadczone przez znanego nam z walnych zgromadzeń spółki notariusza Pana Kundo.Proszę to wyjaśnić akcjonariuszom Panie Prezesie.

media.stockwatch.pl/data/2013/...

kliknij, aby powiększyć

media.stockwatch.pl/data/2013/...

kliknij, aby powiększyć

ps.
po najechaniu na załączony obraz w prawym górnym rogu pojawia się opcja zoom w celu powiększenia obrazu

oraz

Panie Prezesie
Prawdą jest, że po wykluczeniu spółki z obrotu nie musi Pan informować rynku o swoich działaniach ale mam zapytanie czy potwierdza Pan sprzedaż spółki Serenity Rehabilitacja ?Takie info pojawiło właśnie się na rynku . Jest to o tyle dziwne, że pozbywa się Pan naszego (wszystkich akcjonariuszy) aktywa, o którym wyrażał się Pan w superlatywach, co do rentowności tej spółki i generowanych przez nią przychodów.
Proszę odpowiedzieć w związku z tym za ile została sprzedana spółka której kapitał zakładowy wynosi 5 ml zł?.Czy środki ze sprzedaży wpłynęły już do spółki Serenity ( jeżeli nie to dlaczego i kiedy wpłyną), a jeżeli wpłynęły to czy są jeszcze w spółce, a jeżeli nie to na co zostały wydatkowane?. Jeśli Serenity nie ma jeszcze pieniędzy za tą sprzedaż to umowa może być fikcyjna.
Czy pozbywał się Pan w międzyczasie innych aktywów spółki po wykluczeniu jej z obrotu ?.
Edytowany: 24 stycznia 2013 08:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,941 sek.

thmtswzo
bjumzune
tucfnvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
acofheok
yvhzkvfk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat