PARTNER SERWISU
rkkuqtmc
460 461 462 463 464
jasqlek
0
Wpisów: 66
Wysłane: 28 kwietnia 2013 18:46:02 przy kursie: 13,40 zł
anty_teresa napisał(a):
Ze strony relacji inwestorskich winstara:
www.winstar.ca/investor/share_...

Jest też tutaj
www.stockhouse.com/companies/o...

No, ale idąc tym tokiem rozumowania, w dniu transakcji wartość może skoczyć o dodatkowe 50%, takie liczenie dla porównania z cena akcji KOV jest bez sensu. Za tydzień może się okazać, że 1 akcja KOV faktycznie będzie warta ponad 2 PLN, więc używanie tego do potwierdzenia przeliczen 1,03 PLN/akcje jest w moim odczuciu niewłaściwe.
Raport RPS i mamy wartosc firmy. Inne przeliczenia, bez potwierdzenia niezależnego eksperta są tylko przeliczeniami.
Z raportu rocznego za 2012:
- Total Assets 203,260 kUSD
- Total Equity 105,819 kUSD
- Total Liabilities & Shareholder's Equity 203,260 kUSD

www.stockhouse.com/companies/f...

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 28 kwietnia 2013 18:59:59 przy kursie: 13,40 zł
Cytat:
Za tydzień może się okazać, że 1 akcja KOV faktycznie będzie warta ponad 2 PLN, więc używanie tego do potwierdzenia przeliczen 1,03 PLN/akcje jest w moim odczuciu niewłaściwe.

Naprawdę taki jest twój argument?

Znowu zaczynasz wymyslac absurdalne wyceny, z niczego nie wynikające? Równie dobrze może się okazać, że 1 akcja za tydzień kosztuje 50 groszy. To są spekulacje, a twardy fakt wynikający z parytetu wymiany jest, ze wyceniono akcję KOV na 1,03 PLN w tej transakcji.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 kwietnia 2013 19:08:38 przy kursie: 13,40 zł
janekduzy napisał(a):
Gdzie widzisz insider trading? Masz na to jakieś dowody?
Wolumen 24.04 (czyli przed podaniem komunikatu) wynosił 8683 i patrząc na pozostałe dni można powiedzieć, że był w normie.
Pełna lista: www.stockhouse.com/companies/h...

Dobra tabelka. Insider trading rozkręcał się od prawie dwóch tygodni. Dowody sam dostarczyłeś, lepszych nie trzeba niż niewytłumaczalny wzrost wolumenu i liczby transakcji na niektórych sesjach. Szczególnie 16 kwietnia poszło kilka większych zakupów, a do 19 kwietnia informacja zdążyła się już rozejść po znajomych.
Nieee, w Kanadzie takie rzeczy? Niemożliwe. Tam przecież nie grają w golfa Pray

EDIT: pomyliłem się co do tego konkretnego dnia, bo wcześniej źle spojrzałem. Do oceny sytuacji nie ma znaczenia, a kto się chce czepiać o pojedyncze słówka, tego zapraszam na priv.
Edytowany: 28 kwietnia 2013 19:53

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 kwietnia 2013 19:33:27 przy kursie: 13,40 zł
jasqlek napisał(a):
Raport RPS i mamy wartosc firmy. Inne przeliczenia, bez potwierdzenia niezależnego eksperta są tylko przeliczeniami.

Zadałem sobie trud pobrania raportu rocznego, bo chciałem zobaczyć te assety
www.winstar.ca/documents/2013/...
coś za kolorowy, Lynchowi by się nie spodobał blah5

24,4 mln dolarów to aktywa poszukiwawcze. Akcjonariuszom KOV ten termin powinien być już znany.
Do tego dochodzi 147 mln wykazane jako teren i wyposażenie. Szczegóły w nocie 9: pierwsza kwota to Evaluation & Exploration, druga Production & Exploration.
Nie do pominięcia 19,9 mln należności. Rosnąca kwota przy spadającej sprzedaży nie wygląda najlepiej. Sprawdziłem, ponad 6 mln jest zwrotu podatków.

W sumie wycena rynkowa na 80 mln dolarów jest całkiem spoko.
Mnie bardziej martwi spora kwota Decommissioning Liabilities, co tłumaczy się na nasze jako Zobowiązania Likwidacyjne. Dociekanie istoty rzeczy nie jest jednak inwestycją, którą w wypadku tej spółki bym rozważał.
Edytowany: 28 kwietnia 2013 19:49

jasqlek
0
Wysłane: 28 kwietnia 2013 20:18:39 przy kursie: 13,40 zł
Funkiego nie komentuje, bo standardowo sieje wiatr...
Co do Ciebie WD to OK, widze, że szukasz, analizujesz, wysuwasz wnioski i je publikujesz, tylko, że zaczynając tą polemikę chciałem zwrócić uwagę na to, żeby:
1. Nie mylić opcji wymiany akcji z opcją sprzedaży za gotówkę i ich NIE porównywać, bo jest to po prostu błędne.
2. Nie pisać o KOV i ich ruchu tylko w negatywach, bo wymaga to dalszej analizy, której nawet najbardziej doświadczeni analitycy tutaj jeszcze nie zrobili. KOV podejżewam siedział w temacie już na tyle długo, żeby podjąć taką decyzję a nie inną.

Siedzę na KOV już dość długo, żeby zauważyć potencjał tego ruchu, w końcu poza Ukrainą i Brunei będziemy mieć inne wiadomości, analizy, inwestycje i .... zyski. Uważam, że zrobiło się bardzo interesująco i tym samym jestem przekonany, że bardzo wiele grubszych rybek się już tematem interesuje i go obserwuje, a może i coś więcej, ale to już tylko moje przypuszczenia...

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 28 kwietnia 2013 21:08:35 przy kursie: 13,40 zł
jasqlek napisał(a):
zgoda, szczyty coraz niżej, dołki coraz wyżej, czyli średnio jednak do góry

czy Ty chociaż dostrzegasz niedorzeczność tych słów? nie można mówić o tym, że ceny rosną, jeżeli mamy do czynienia z sekwencją coraz niższych szczytów. użyj dowolnych długoterminowych średnich - żadna nie wspina się do góry, ani prosta, ani wykładnicza.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 29 kwietnia 2013 09:27:16 przy kursie: 13,30 zł
jasqlek napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
Ze strony relacji inwestorskich winstara:
www.winstar.ca/investor/share_...

Jest też tutaj
www.stockhouse.com/companies/o...

No, ale idąc tym tokiem rozumowania, w dniu transakcji wartość może skoczyć o dodatkowe 50%, takie liczenie dla porównania z cena akcji KOV jest bez sensu. Za tydzień może się okazać, że 1 akcja KOV faktycznie będzie warta ponad 2 PLN, więc używanie tego do potwierdzenia przeliczen 1,03 PLN/akcje jest w moim odczuciu niewłaściwe.

Rynek prawie zawsze wie lepiej. Zobacz sobie jaką wartość kapitału własnego miał Gant do momentu raportu rocznego za 2012. Tereny i mieszkania też były wyceniane przez niezależnego eksperta.

Ponadto od niemal samego początku Zarząd i pracownicy od PR spółi KOV mówią, że rynki rozwinięte potrafią należycie wycenić aktywa spółek wydobywczych i poszukiwawczych, skoro tak, to aktualne 80M zgodnie z sugestiami spółki KOV należy uznać za aktywa wycenione należycie. Chyba nie chesz powiedzieć, że ludzie z KOV mylą się od początku? Jeśli uznamy, że nas nie oszukują i się znają to mamy wycenę akcji KOV trochę powyżej złotówki.

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 30 kwietnia 2013 18:47:21 przy kursie: 13,20 zł
anty_teresa napisał(a):
wapkil napisał(a):

krewa napisał(a):
"Porównując KOV do firm o podobnym profilu [...] jej akcje powinny być dziś warte pięć razy tyle." D. Mioduski
1,29 zł * 5 = 6,45 zł 09.07.2012
2,50 CAD * 3,10 zł / 7,5555 = 1,03 zł 25.04.2013

Chyba ciężko wyciągać z tego dokładniejsze wnioski. KOV najwyraźniej chce, żeby akcjonariusze objęli akcje, nie gotówkę. Gdyby istniała na przykład tylko możliwość objęcia akcji, a alternatywą byłoby C$0,00, raczej nie można byłoby wnioskować, że akcja KOV została wyceniona na 0,00 zł.

Zerknij jednak z drugiej strony. Obecna kapitalizacja Winstara to 80M USD. KOV aby przejąć spółkę wyemituje do 272M akcji. Jeśli założymy "standardową" premię za kontrolę na poziomie 20% to dostaniemy niecałe 100M wartości Winstara. Oznacza to, że nowa emisja prowadzona jest przy cenie akcji KOV 0,36 dolara, czyli około 1,1PLN. Jeśli aktywa Winstara są wycenione rzetelnie to rzetelna wycena KOV wychodzi wtedy trochę powyżej ceny "gotówkowej".

Premia 20% na rozwiniętym rynku byłaby względnie niska, a oni zapłacili znacznie więcej, ale ja pisałem tylko o wnioskowaniu na podstawie tej jednej liczby (C$2,5).

Przy szerszym spojrzeniu, naturalnie masz rację. Yorktown zdecydował się na wymianę swojej około jednej czwartej akcji WIX za C$2,5, więc oferta nie jest chyba taka zła. Co więcej, WIX jest notowany w Toronto, więc teraz ,,profesjonalny parkiet oil&gas'' wycenia również KOV. W tej chwili, po kilkudniowym intensywnym handlu, TSE wycenia jedną akcję KOV na niecałe 95,5 grosza (C$2,3 / 7.555). Istnieje oczywiście dyskonto za ryzyko niedojścia tego przejęcia do skutku, ale ono raczej mieści się w 8,7% różnicy pomiędzy C$2,3 i C$2,5, reszta to już wycena KOV.

Akcje WIX są równie płynne jak kontrakty na KOV, więc arbitraż, choć cały czas jak najbardziej możliwy, jest tylko dla pasjonatów, ale jeśli przejęcie zostanie przeprowadzone, ceny się wyrównają. Gdyby obecna cena akcji KOV na GPW miała zostać zachowana, WIX musiałby jeszcze zdrożeć o jakieś 38%... Tak się też ciekawie składa, że, dla odmiany, 1,1 zł, za akcję KOV, o których pisałeś jest mniej więcej w połowie tej różnicy.
Edytowany: 30 kwietnia 2013 18:53

jasqlek
0
Wysłane: 30 kwietnia 2013 21:42:57 przy kursie: 13,20 zł
wapkil,
dlaczego uparcie brniecie cały czas w te błędne przeliczenia. Założenie obliczeń jest niepoprawne.
Nie można wyliczać ceny akcji KOV z kwoty oferowanej za inne akcje...
Oferta pieniężna poza tym jest ograniczona odgórnie kwotą sumaryczną i skierowana głównie do funduszy.
Zdanie: "TSE wycenia jedną akcję KOV na niecałe 95,5 grosza" to już jest kompletna bzdura i tego nawet nie komentuje...

wapkil
0
Wysłane: 30 kwietnia 2013 22:22:39 przy kursie: 13,20 zł
jasqlek napisał(a):
Nie można wyliczać ceny akcji KOV z kwoty oferowanej za inne akcje...

Ciekawe. Ktoś wydał taki zakaz?

jasqlek napisał(a):
Oferta pieniężna poza tym jest ograniczona odgórnie kwotą sumaryczną i skierowana głównie do funduszy.

Owszem i jak napisałem Yorktown uznał cenę C$2,5 za akcję WIX (czyli 7,555 akcji KOV) za korzystną. Inaczej by jej nie przyjęli.

jasqlek napisał(a):
Zdanie: "TSE wycenia jedną akcję KOV na niecałe 95,5 grosza" to już jest kompletna bzdura i tego nawet nie komentuje...

Ech, może napiszę prościej. Jedna akcja WIX po połączeniu zostanie zamieniona na 7,555 akcji KOV, prawda? Każdy, kto chciałby zostać akcjonariuszem tego połączonego podmiotu (i zakłada, że przejęcie nastąpi), może sobie teraz na TSE taką akcję WIX kupić za C$2,3, czyli równowartość około 7,2 zł. Innymi słowy, na TSE płacąc niecałe 95,5 grosza można teraz stać się właścicielem prawa do przyszłej jednej akcji Serinusa. Tak je wycenia tamten rynek. Na GPW takie prawo (czyli akcja KOV) kosztuje 1,32 zł.

Podejrzewam, że różnica cen między GPW i TSE utrzymuje się dlatego, że wszystkie te papiery mają nikłą płynność, więc niewiele osób chce je arbitrażować. Jeśli przejęcie nastąpi, różnica praktycznie zniknie, bo będzie to już ten sam papier.
Edytowany: 30 kwietnia 2013 22:36

jasqlek
0
Wysłane: 1 maja 2013 08:55:02 przy kursie: 13,20 zł
wapkil,
widzę, że muszę łopatologicznie.
1. Przeczytaj jeszcze raz informację o transakcji:
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
2. Tam jest takie zdanie i o to ograniczenie odgórne mi chodził (35 MCAD)
KOV oraz Konsorcjum (zgodnie z definicją poniżej) zaoferują akcjonariuszom Winstar, w zamian za każdą posiadaną akcję Winstar:
• 7,555 akcji KOV ("Świadczenie w Formie Akcji"); lub
• 2,50 CAD w formie pieniężnej ("Świadczenie Pieniężne").
Łączna wysokość Świadczenia Pieniężnego na rzecz akcjonariuszy Winstar, które zostanie sfinansowane przez konsorcjum inwestorów ("Konsorcjum") na czele z KI, nie może przekroczyć kwoty 35 mln CAD
3. Nikt nie wydał zakazu przeliczania tego tak jak Ty to robisz, ale z założenia jest to błędne wyliczenie i koniec kropka. Równie dobrze możesz przeliczyć kurs tych akcji patrząc na gwiazdy. Nie porównuj jabłek do gruszek, to wszystko.
4. "Ech, może napiszę prościej. Jedna akcja WIX po połączeniu zostanie zamieniona na 7,555 akcji KOV, prawda?" --> NIE PRAWDA, przeczytaj komunikat! Reszta Twoich wyliczeń jest równie błędna.

5. Przewiduje się wycofanie akcji Winstar z obrotu na TSX po zakończeniu transakcji Nabycia. KOV następnie złoży wniosek o dopuszczenie jej akcji zwykłych (w tym akcji wyemitowanych w związku z Nabyciem) do notowań na TSX. Akcje KOV będą nadal przedmiotem obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Przed proponowanym wprowadzeniem akcji do obrotu na TSX, KOV będzie dążyła do scalenia wszystkich wyemitowanych i pozostających w obrocie akcji spółki po Nabyciu w stosunku 10:1 ("Scalenie Akcji KOV") i do zmiany nazwy Spółki na "Serinus Energy Inc." ("Zmiana Nazwy KOV").

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 1 maja 2013 10:12:38 przy kursie: 13,20 zł
jasqlek napisał(a):
KOV ... zaoferują akcjonariuszom Winstar, w zamian za każdą posiadaną akcję Winstar 7,555 akcji KOV

wapkil napisał(a):
Jedna akcja WIX po połączeniu zostanie zamieniona na 7,555 akcji KOV, prawda?

jasqlek napisał(a):
NIE PRAWDA

widzisz Wapkil, na nic umiejętność poprawnego rozumowania. potkniesz się na przecinku czy literówce i zostaniesz żywcem zjedzony.

edit: przypomniał mi się stary dowcip o chorążym, sprawdzającym wiedzę żołnierzy z zakresu budowy AK-74.
- Z czego zrobiona jest kolba AK-74?
- Kolba AK-74 jest wykonana z tworzywa sztucznego lub drewna.
- Z czego zrobiona jest pokrywa komory gazowej AK-74?
- Pokrywa komory gazowej wykonana jest z tworzywa sztucznego lub drewna.
- Błąd! Pokrywa komory gazowej wykonana jest z tego samego materiału co i kolba AK-74.

Edytowany: 1 maja 2013 10:35

wisniewskiinwestycje
0
Wpisów: 8
Wysłane: 4 maja 2013 22:27:50 przy kursie: 13,30 zł
Ale jedno jest niezłe. Wy jakoś mnie nie zbanowaliście chociaż ewidentnie jesteśmy po dwóch stronach barykady a niejaki Rabbit vel Witt vel Qgen vel kodmen pod dwóch dniach zbanował mnie na darmówce KOV. I za co? Za to, że pozwoliłem sobie mieć odmienne zdanie, nie koniecznie takie jak on o Korczaku. jestem akcjonariuszem KOV ale nie wszystko musi mi się podobać w spółce. Gościu tego nie rozumie i wyrzucił mnie ze swojej pustelni.

A wracając do spółki. Zobaczymy jak kanadyjczycy zareagują na wyniki za I kwartał 2013

Kod:
mod: prośba o nie poruszanie tematów personalnych na wątkach spółek.
akcje nie mają duszy ani uczuć, nie wiedzą że istnieją takie osoby jak A, B czy C.
nie mają też uszu, więc się nie dowiedzą --> zajmowanie się sobą i innymi użytkownikami jest zbędne w inwestowaniu
Edytowany: 4 maja 2013 22:36

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 4 maja 2013 22:50:22 przy kursie: 13,30 zł
Zupełnie nie kumam tej wymiany ciosów na KOV Shame on you. Jeżeli będzie się cos istotnego działo będzie to widoczne na wykresie wave. Na dzień dzisiejszy poważniejszy asumpt do wzrostów dałoby pokonanie okolic 1,55 a do tego daaaleka droga salute.
Edytowany: 4 maja 2013 22:56

wisniewskiinwestycje
0
Wpisów: 8
Wysłane: 4 maja 2013 23:31:31 przy kursie: 13,30 zł
Dla mnie istotne są właśnie zbliżające się wyniki za I kwartał. Bo GPW reaguje jak reaguje. Ale jestem po prostu ciekaw jak Kanadyjczycy zareagują na raport kwartalny. Powinna być w nim ujęta 7-mio milionowa dywidenda z Kub Gas. Zobaczymy równiez jak będzie wyglądało Cash Flow

Kod:
mod: prośba o nie robienie zbędnego szumu.
zdania uniwersalnie prawdziwe naprawdę nikomu nie są potrzebne.
Wyniki kwartalne zawsze są istotne.
Cash Flow zawsze jest istotny.
Jak zobaczymy to zobaczymy. tyczy się zawsze każdej spółki - więc nie potrzeba tego pisać.
na giełdzie jest ponad 800 walorów, na których można zarobić lub stracić
Edytowany: 5 maja 2013 09:18

wapkil
0
Wysłane: 12 maja 2013 17:25:29 przy kursie: 13,00 zł
Taka ciekawostka z Parkietu dziś mi się w oczy rzuciła. Pomyślałem, że wkleję:

Cytat:
Czy KI planuje sprzedaż papierów? - Konwersja pożyczki udzielonej KOV na akcje to wyraz naszego zaufania i wiary w kolejne sukcesy spółki, w szczególności związane z przejęciem Winstara. Od lat aktywnie wspieramy KOV w budowaniu wartości, ale podobnie jak pozostali inwestorzy, liczymy przede wszystkim na korzyści biznesowe – mówi Dariusz Mioduski, prezes KI.

Nie jestem pewien, czy rozumiem, co ten pan chce przekazać, ale na pierwszy rzut oka odpowiedź chyba oznacza ,,tak''.

edit:
krewa napisał(a):
widzisz Wapkil, na nic umiejętność poprawnego rozumowania. potkniesz się na przecinku czy literówce i zostaniesz żywcem zjedzony.

Nie muszę się nawet potykać. Ciężko dyskutować, gdy już nawet mnożenie może okazać się ,,z założenia błędnym wyliczeniem i koniec kropka''.

krewa napisał(a):
przypomniał mi się stary dowcip o chorążym, sprawdzającym wiedzę żołnierzy z zakresu budowy AK-74.

Ładna analogia :)
Edytowany: 12 maja 2013 17:38

Bruce
0
Wpisów: 38
Wysłane: 13 maja 2013 09:47:55 przy kursie: 13,10 zł
wapkil napisał(a):

Cytat:
Czy KI planuje sprzedaż papierów? - Konwersja pożyczki udzielonej KOV na akcje to wyraz naszego zaufania i wiary w kolejne sukcesy spółki, w szczególności związane z przejęciem Winstara. Od lat aktywnie wspieramy KOV w budowaniu wartości, ale podobnie jak pozostali inwestorzy, liczymy przede wszystkim na korzyści biznesowe – mówi Dariusz Mioduski, prezes KI.

Nie jestem pewien, czy rozumiem, co ten pan chce przekazać, ale na pierwszy rzut oka odpowiedź chyba oznacza ,,tak''.

edit:

krewa napisał(a):

Nie muszę się nawet potykać. Ciężko dyskutować, gdy już nawet mnożenie może okazać się ,,z założenia błędnym wyliczeniem i koniec kropka''.

krewa napisał(a):
przypomniał mi się stary dowcip o chorążym, sprawdzającym wiedzę żołnierzy z zakresu budowy AK-74.

Ładna analogia :)

W linku który podales w wypowiedzi jest napisane, ze KI przejmuje 31,8 mln akcji KOV łącznie z pożyczką w jaką udzieliła KOV w wysokości 12 mln $. Nie rozumiem czym się kierowałeś, po co KI ma się wycofywać skoro zarabia na KOV. Wystarczy tez spojrzec kto kogo przejmuje czyli KOV Winstar ...

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 13 maja 2013 10:11:04 przy kursie: 13,10 zł
Bruce,
Mioduskiemu zadano proste pytanie: - Czy KI planuje sprzedaż papierów? zamiast udzielić prostej odpowiedzi tak/nie/nie wiem, to on wije się jak piskorz. można było zaprzeczyć, lecz z nieznanych powodów Mioduski nie skorzystał z tej możliwości.

D.Mioduski napisał(a):
...ale podobnie jak pozostali inwestorzy, liczymy przede wszystkim na korzyści biznesowe

M.Tymiński napisał(a):
...ja też mam prawo do zysku, między innymi poprzez sprzedaż niedużego pakietu akcji

poprzez niechęć do mówienia wprost Mioduski staje się ofiarą takiej właśnie interpretacji swoich słów.

wapkil
0
Wysłane: 13 maja 2013 14:07:51 przy kursie: 13,10 zł
Bruce napisał(a):
wapkil napisał(a):

Cytat:

W linku który podales w wypowiedzi jest napisane, ze KI przejmuje 31,8 mln akcji KOV łącznie z pożyczką w jaką udzieliła KOV w wysokości 12 mln $. Nie rozumiem czym się kierowałeś, po co KI ma się wycofywać skoro zarabia na KOV.

Gdyby KI nie planował sprzedaży, najbardziej naturalną odpowiedzią na pytanie, czy zamierzają sprzedawać akcje KOV byłoby ,,ufamy, wierzymy i nie zamierzamy sprzedawać''. Taki jest standard. Zamiast tego mamy ,,ufamy, wierzymy, ale podobnie jak pozostali inwestorzy...''. To tylko jedna wypowiedź i ciężko z niej, podobnie jak z większości podobnych wypowiedzi, wyciągać daleko idące wnioski. Wydaje się jednak trochę zastanawiająca, dlatego ją przytoczyłem.

Bruce
0
Wpisów: 38
Wysłane: 13 maja 2013 18:08:03 przy kursie: 13,10 zł
wapkil napisał(a):
Bruce napisał(a):

wapkil napisał(a):

Cytat:

W linku który podales w wypowiedzi jest napisane, ze KI przejmuje 31,8 mln akcji KOV łącznie z pożyczką w jaką udzieliła KOV w wysokości 12 mln $. Nie rozumiem czym się kierowałeś, po co KI ma się wycofywać skoro zarabia na KOV.
Gdyby KI nie planował sprzedaży, najbardziej naturalną odpowiedzią na pytanie, czy zamierzają sprzedawać akcje KOV byłoby ,,ufamy, wierzymy i nie zamierzamy sprzedawać''. Taki jest standard. Zamiast tego mamy ,,ufamy, wierzymy, ale podobnie jak pozostali inwestorzy...''. To tylko jedna wypowiedź i ciężko z niej, podobnie jak z większości podobnych wypowiedzi, wyciągać daleko idące wnioski. Wydaje się jednak trochę zastanawiająca, dlatego ją przytoczyłem.

Kurcze faktycznie zle to wygląda, pachnie jakims kombinatorstwem. :/
Może KI chce się pozbyć KOV bo siedza na OML 42...
Dr. Kulczyk ma znow udzialy w KUB GAZ, ma przepompownie gazu przy granicy z Kaliningradem.
Kupil zdaje się pare mniejszych firm gazowych w Polsce etc...
Zastanawia mnie sens pozbywania się KUB GAZ, ta maszynka generuje ladne zyski.
Nie rozumiem interesu Dr. Kulczyka w pozbywaniu się złotego jaja ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

460 461 462 463 464

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,479 sek.

uslqvvey
wilikzqd
rurvrzrk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ibjkudcb
uoknvpkx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat