PARTNER SERWISU
uwaymozg
11 12 13 14 15
diR
diR
1
Wpisów: 991
Wysłane: 20 kwietnia 2011 12:38:21 przy kursie: 10,90 zł
wyraźny sygnał kupna i teraz zbieranie... pod co? co się dzieje? będzie echo ?
Nie nauczysz się pływać - nie wchodząc do wody

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 20 kwietnia 2011 14:43:55 przy kursie: 10,90 zł
Ja obserwuję, ale chyba się nie skuszę. Za mała płynność. O ile pamiętam (parę stron temu było o tym na forum), mają niebawem ogłosić jakąś strategię na czas najbliższy, więc może pod to. Albo po prostu jakaś spekulacyjna próba wywindowania kursu, taka jaka niedawno na Sanwilu...
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 20 kwietnia 2011 14:58:05 przy kursie: 10,90 zł
można też spekulować, że ktoś zbiera akcje już pod wprowadzenie LZMO na giełdę. co do strategii to mieli ogłosić do końca lutego blackeye

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 18 maja 2011 16:46:22 przy kursie: 12,20 zł
No i wrócił obrót.Angel
Natomiast post juz nie wrócił.blackeye
Tu mi się przypomniała fraszka Kochanowskiego,doktor nie puścił...ale drzwi puściły.Angel
Nie mam pretensji,tylko prosiłbym tego Moderatora co robi ciach,o motywowanie,czemu znika,bo naganiania nie było.Przy jakim kursie,kiedy,nieistotne...
A tak poza tym to wszystko o.k.Promujcie aktywność,żeby nie pisali stale ci sami ludzie.wave
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 19 maja 2011 00:27:21 przy kursie: 12,20 zł
To co?Teraz pewnie parę sesji korekcyjnych,peak wolumenu,(tzw szczytowanie obrotuicon_biggrin )by na to wskazywało).Jak to kiedyś fajnie napisał Elborg,jaka szkoda,że nie można znać notowań z jednodniowym wyprzedzeniem.
Wszyscy byliby milionerami,zero emocji.Eee,to nie dla mnie.icon_biggrin
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 19 maja 2011 00:28

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 28 maja 2012 09:28:17 przy kursie: 5,60 zł
Nic się tutaj nie dzieje, ale spółka emituje obligacje: www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...

ezechiel2517
0
Wpisów: 112
Wysłane: 11 lipca 2012 10:53:09 przy kursie: 5,30 zł
Na wątku cicho, a tymczasem:

a) przez cały czerwiec Prezes Zarządu Dariusza Janusa zbierał akcje, wydajac na nie w sumie ~400K PLN (szczegóły transakcji mozna znaleźć w sekcji "StockWatch.pl » Komunikaty spółki LST Capital SA", nie bedę wiec cytował/wklejał ich tutaj)

Próba ratowania kursu, czy wie coś czego my nie wiemy? Think

b) Dodatkowo LST odpalił emisje obligacji korporacyjnych (link powyżej w poście Kamila).
Spólka chce docelowo zebrac 3x 4mln PLN.

Przy aktualnym kursie akcji, raczej nie dziwne, że nie robią kolejnej emisji akcji blackeye

Kamil Gemra
0
Wysłane: 23 października 2013 14:30:24 przy kursie: 13,30 zł
Spółka organizuje spotkanie z inwestorami indywidualnymi:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/l...

Dla pierwszych 20 osób przygotowaliśmy niespodziankę. Szczegóły w linku.

M_Mayo
0
Wpisów: 62
Wysłane: 23 października 2013 15:17:55 przy kursie: 13,30 zł
Następujący adresaci nie są osiągalni:

'lzmo@innervalue.pl.' w dniu 2013-10-23 15:13
Nieprawidłowy adresat

Kamil Gemra
0
Wysłane: 23 października 2013 15:25:31 przy kursie: 13,30 zł
Chyba bez kropki na końcu. Adres powinien działać.

M_Mayo
0
Wysłane: 23 października 2013 15:29:06 przy kursie: 13,30 zł
OK, dzięki

ratyn
0
Wpisów: 134
Wysłane: 23 października 2013 16:08:53 przy kursie: 13,30 zł
Kamil Gemra napisał(a):
Spółka organizuje spotkanie z inwestorami indywidualnymi:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/l...

Dla pierwszych 20 osób przygotowaliśmy niespodziankę. Szczegóły w linku.

wybieram się, fajna inicjatywathumbright

yoda
9
Wpisów: 100
Wysłane: 6 listopada 2013 15:24:37 przy kursie: 17,10 zł
Może się ktoś pochwali co ciekawego dowiedział się na spotkaniu?:)
ja w necie na ten temat znalazłem coś takiego:
"Witam!

Miałem przyjemność był na spotkanku i powiem tak, jest dobrze a będzie chyba już tylko lepiej. Smile Z tego miejsca chciałem też podziękować Panom z zarządu, bo poświęcili naprawdę sporo czasu aby przybliżyć nam historię, stan obecny i perspektywy. No ja niestety o około 2.5 h musiałem zmykać i nie mogłem za dużo porozmawiać w kuluarach. Sad

Na pytanie o ryzyka i zagrożenia dla projektów jedyną odpowiedź padała jedna - finansowanie. Można to w zasadzie uznać za zagrożenie teoretyczne, ponieważ na brak chętnych inwestorów nie mogą narzekać.

Odnośnie LZMO wiedzieliście, że cała fabryka jest obsługiwana przez 1 inżyniera Smile i jest w stanie zaspokoić 1/4 polskiego rynku. Prognozy przedstawione w prezentacji są mega, ale to mega minimalistyczne jak dowiedziałem się z rozmowy z Panem Majewskim, którego z tego miejsca pozdrawiam. Smile Rynek zdobywają powoli, ale są można powiedzieć bezkonkurencyjni jak chodzi o jakość i cenę, także podbój jest tylko kwestią czasu. Dowiedziałem się, że w branży wręcz zapanował popłoch jak wypłynęła informacja o LZMO i jej produktach. Dość powiedzieć, że porównywalny produkt Schiedla kosztuje 3000 PLN a LZMO 1800 PLN. Miałem w rękach rurę produkowaną przez LZMO i jak powiedziałem Panu Majewskiemu, żałuję, że jak ja stawiałem komin u siebie w domu 2 lata temu, to nie było jeszcze tego produktu bo jest bez porównania lepszy porównując precyzję, dokładność wykonania i wytrzymałość ogniową niż produkt Schiedla, który mam u siebie.
Firma borykała się przez chwilę z problemem jakim był kapitał obrotowy i musiała wręcz zdusić sprzedaż, bo by się nie wyrobiła ........, no ale ten etap ma już za sobą. Smile

BC tutaj też jest ciekawie. Smile
Czy wiecie, że podana max wydajność fabryki jest tak naprawdę najmniejszą z możliwych, a wszystko zależy od parametrów proppantów, które będą produkowane. Tak naprawdę w sprzyjającym układzie, może być podobno znacznie większa.
Gdyby LST miało dość kasy od razu wybudowali by fabrykę o mocy 100.000 ton , ale musieliby oddać kontrolę nad BC, a tego Panowie z zarządu nie chcą. Wielokrotnie podkreślali, że zachowanie kontroli nad projektami jest priorytetem, co implikuje można powiedzieć organiczny rozwój projektu. Na dzień dzisiejszy mają już sporo zapytań od inwestorów i funduszy. W zasadzie są oni Pionierami w Polsce w tej dziedzinie i można powiedzieć, że niosą kaganek oświaty. Smile Podobno jeszcze rok temu nawet inżynierowie w naszych czołowych spółkach nie bardzo wiedzieli, że coś takiego jak proppanty są wykorzystywane w szczelinowaniu hydraulicznym, nieźle co nie .......
Jedyną obawą przy BC jest podobno zbudowanie sieci sprzedaży, ale myślę, że tutaj Panowie się trochę krygowali, bo myślę, że mając bardzo dobry produkt to firmy same się wręcz po niego zgłoszą, podobnie jak na Eko.
Np. Norwegowie wprowadzili zakaz używania proppantów chińskich, a to oznacza, że rynek zbytu jest pod nosem, a amerykańscy producenci będą mieli nie lada orzech do zgryzienia z naszym BC. Wiecie, że Wielka Brytania sprowadza drewno kominkowe z Ameryki Południowej, bo swoje zasoby wyczerpała i dzięki temu jest tani transport do Ameryki Pd, która jest bardzo dużym odbiorcą proppantów. Nieźle, no nie. Smile
Wiecie, że na Ukrainie firmy poszukujące dostały koncesje na 60 lat na poszukiwanie i eksploatację,a koncesje w Polsce są tylko na poszukiwanie.....

Industry Technologies - tutaj w zasadzie nie ma ryzyka projektu, na dzień dzisiejszy mają już teoretycznie chętnych na 500.000 swoich wyrobów - połowa mocy produkcyjnych,. Wszystko dzięki nieprawdopodobnej wręcz jakości ich wyrobów i przetarciu szlaków przez LZMO.

Koszty LST - ograniczone do minimum, poprzednie dość wysokie miesięczne koszta działalności około 150.000na miesiąc wynikały z podróży, badań, uczestnictwa w konferencjach itp. Teraz mają zejść poniżej 50 tys. na miesiąc.
Zadłużenie LST - w przyszłym roku ma zniknąć.

Na moje pytanie czy aktualnie starają się o kolejne dofinansowanie czy też może czekają na kolejną perspektywę dotacji unijnych, na twarzach Panów z zarządu pojawiły się tajemnicze uśmiechy i wymiana spojrzeń Wink oraz stwierdzenie, że poinformują odpowiednim komunikatem. Także może faktycznie jest coś na rzeczy z tymi 30 mln. Smile
Kolejna perspektywa stawiać ma na innowacje także firma będzie oczywiście starała się również w przyszłości o kolejne zastrzyki darmowej kaski. Smile

LZMO było poligonem doświadczalnym dla pozostałych projektów i wszystkie błędy i wypaczenia mają już za sobą. Teraz są gotowe technologie, ochrony patentowe, wybrani dostawcy maszyn itp. także wszystko co najlepsze przed nimi. Smile

Powiem tak - wykonali naprawdę tytaniczną robotę, przy której mieli sporo szczęścia. Jak sami powiedzieli są pionierami w dziedzinie łupków i izostatyki na rynku polskim. Smile

Generalnie perspektywy wyglądają można powiedzieć aż za różowo, ale czy podobnie nie było na Eko??????

Reasumując, ciężko nie być optymistą po spotkaniu, a co za tym idzie w tych cenach chyba nie warto sprzedawać uwzględniając perspektywy.

Dobra moi mili, pokrótce to wszystko, pewnie o części zapomniałem, a teraz kończę i spadam bo już mnie palce bolą od pisania Wink.

P.S.
Mały pstryczek w nos dla agencji PR, wizytówka przed prezesem była podpisana DARIUSZ JANUSZ."

www.bankier.pl/forum/temat_re-...

Kamil Gemra
0
Wysłane: 26 listopada 2013 12:00:07 przy kursie: 20,10 zł
Ruszył czat z prezesem: www.stockwatch.pl/czat-inwesto...

M_Mayo
0
Wysłane: 26 listopada 2013 15:43:42 przy kursie: 20,10 zł
Prezes podczas czatu podal informacje

transakcje na rynku producentów propantów, gdzie zakład znajdujący się w budowie został przejęty za kwotę 150 mln dolarów za 100 tys. mocy rocznie na długo przed jego uruchomieniem.

Podczas spotkania dla inwestorów kilka tygodni temu w załączonych materiałach podawali przykład przejęcia w 04.2013 firmy Pyramax Ceramics LLC przez firme Imerys za kwote 235 mln $ (+ opcja dodatkowych 100 mln$), co implikowało wycene 100 tys tn mocy produkcyjnych proppantów w przedziale 104-149 mln $.
Zakladam, ze dzisiaj p. Janus przytaczał ten przykład i założył, że transakcja przebiegnie po maxymalnej cenie.

Jeśli 100 tys tn mocy produkcyjnych = 150 mln $
To:
30 tys tn mocy produkcyjnych (Baltic) = 45 mln $ (*3,1 PLN/$ = 139,5 mln PLN)

INPOINT ma (po emisji serii L po 3,00 PLN) 44,782,000 akcji.

139,500,000 : 44,782,000 akcji = 3,11 PLN/akcje.

A na czacie Prezes Janus jeszcze wspomina o kolejnej emisji dla branżowego ….

Wedlug dostarczonych na spotkaniu materiałów Pyramax Ceramics osiagnie do końca 2014 zdolnosc produkcyjna 225 tys tn.

Baltic Ceramics dopiero startuje i chce w 2016 osiągnąć zdolność produkcyjną 30 tys ton. (czyli ok. 7-8 razy mniej). I dopiero wtedy będzie decydowal o rozbudowie mocy do 135 tys tn.

Nie mam pewności, czy w tych okolicznościach można wyceniac Baltic (czyli INPOINT) na analogicznych parametrach jak Pyramax Ceramics.

suwak123
11
Wpisów: 172
Wysłane: 30 listopada 2013 22:22:43 przy kursie: 20,40 zł
To prawda że Pyramax Ceramics w końcu 2014 już będzie produkował 225 tys. ton a baltic będzie dopiero w połowie budowy, jednak baltica można wysoko wyceniać z następujących powodów:

- jest budowany w Europie ( tkz renta geograficzną)oraz ma zaawansowaną technologie
"Wartość Baltic Ceramics opiera się o rentę pierwszeństwa, rentę geograficzną, rentę technologiczną, energetyczną oraz surowcową. Nasze prace związane są z jednym z tych zagadnień. Proszę sobie wyobrazić, że 3 z 5 instalacji produkujących propanty u jednego ze światowych liderów rynkowych są oparte o technologię, które energetycznie są droższe o 100 dol na tonie od naszych technologii" (Słowa Prezesa z czatu)

- transakcja przejęcia firmy odbyła się w kwietniu a od tego czasu wartość rynku propantów mocno wzrosła,co szczególnie ładnie to widać na wykresie lidera branży Carbo Ceramics www.google.com/finance?q=NYSE%...

Więc wydaje mi się że to wszystko powoduje że wycena Baltica na analogicznych parametrach jak Pyramax Ceramics jest odpowiednia a nawet zachowawcza.

Edytowany: 30 listopada 2013 22:25

szooler
0
Wysłane: 20 stycznia 2014 00:16:15 przy kursie: 20,90 zł
heh,mialem napisac cos o spolce,bo ladnie im wychodzi strategia w nowym segmencie,a tu sie lapie,ze zostal po mnie jakis slad na watku,posty z dwoch poprzednich lat.
W zeszlorocznym wzroscie nie uczestniczylem(na tej spolce :)),ale musze przyznac,ze maja rzeczowa strategie.Prezes udowodnil,ze kupuje i nie sa to czcze przechwalki...Zaczyna to nabierac realnych ksztaltow.Wiedza czego chca.Wprowadzili kuchennymi drzwiami (bez kosztownej emisji) Baltic Ceramics na gielde,pozwalajac na jej przejecie przez spolke zalezna Inpoint,a rownoczesnie zwiekszyli udzialy w samym Inpoint,tak,ze teraz Inpoint to juz Baltic Ceramics.
co kupic?Lst jest bardziej plynne,bo to parkiet glowny,kupujac inpoint licz sie z mniejsza plynnoscia,bo to new connect,ale stopa zwrotu moze byc wyzsza...nie na longa,ani spekulacyjnie,sredni termin,rok,dwa...
"Fortuna favet fortibus"

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 20 stycznia 2014 09:42:27 przy kursie: 20,30 zł
szooler napisał(a):

Lst jest bardziej plynne,bo to parkiet glowny,kupujac inpoint licz sie z mniejsza plynnoscia,bo to new connect,ale stopa zwrotu moze byc wyzsza...nie na longa,ani spekulacyjnie,sredni termin,rok,dwa...

Podaj poziomy cenowe o jakich myślisz dla spółek ze stajni LST
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

szooler
0
Wysłane: 24 lutego 2014 01:31:01 przy kursie: 16,90 zł
Spolka urosla juz znacznie,z poziomu niespelna 40 groszy,teraz jest korekta,jak najbardziej sluszna dla zdrowego trendu.
Warto miec jedna z trzech(BCI,LZM,IDG)ale...jeszcze lepiej miec trzy zamiast jednej(tak jak maja ci z LST Cap.)icon_biggrin
Po korekcie bijemy nowe szczyty,a to dzieki cennemu aktywu.
"Fortuna favet fortibus"

yoda
9
Wpisów: 100
Wysłane: 24 lutego 2014 09:08:48 przy kursie: 15,40 zł
Zadam być może głupie pytanie, ale powiedzcie mi co się dzieje z akcjami nie objętymi w emisji BCI?
"Subskrypcja prywatna obejmowała nie więcej niż 2 922 700 akcji na okaziciela serii L o wartości nominalnej 0,10 zł każda akcja. W ramach subskrypcji objętych zostało 1 735 763 akcji, w tym 1 315 975 akcji zostało objętych przez inwestorów będących osobami prawnymi, pozostałe akcje zostały objęte przez inwestorów indywidualnych."
Ten ponad milion akcji został wyemitowany i wykupiony przez zarząd?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

11 12 13 14 15

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,149 sek.

rivihqhp
wjfqvyex
klvhqwta
Komunikaty ESPI/EBI IndygoTech Minerals SA w likwidacji

ZOBACZ TAKŻE:
Wiadomości | Akcjonariat | Wyniki finansowe
Analiza fundamentalna | Analiza techniczna | Wycena akcji

Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjbigyfg
idvnatit
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat