I od razu większy ruch na wątku.
Stawiam, że skoro Callysto Holdings LLC przejmuje CAUSE, i 10 czerwca emisja akcji serii I będzie dla nich będzie wszystko jasne w jakim celu i pod kogo będą to robić.
To, że obejmują akcje po 1 gr. jest oczywiste bo po co płacić więcej (spólka ma też zobowiązania) i nikt by za więcej nie kupił. Wyczyszczenie spółki z problemów nie stanowić będzie problemu. CAUSA tym sposobem a głównie zarząd obecny i były pozbył się problemów i może spokojnie zająć się swoimi biznesami prawniczymi.
To że wiele prawdopodobne jest ze chodzić będzie o IT bo CAUSA za czasów swojej świetności (jeśli takie były ;) ) znała się z Indygo (dawny LST Capital, LZMO, Baltic ( dawny inpoint) itd. itp. osoby związane z tymi biznesami). Nawet nie wiem czy CAUSA nie publikowała jakiegoś komunikatu związanego z tymi spólkami (emisja akcji/obligacji ??).
Gadanie, że skoro kupują akcje po 1 grosz to być może opłaca się kupować po 2 jest trochę dziwne. Wystarczy zobaczyć wykres Balticinv gdzie z 16 groszy kurs poszedł na ponad 6 zł.
Ja absolutnie nie mówię, że tak będzie bo wróżką nie jestem, gdybym był rozmawiał bym z Providentem a następnie kupował PKC do 5 groszy :). Ale 3 grosze pęknie jeszcze do walnego :D.
Później komunikaty potwierdzające obecne przypuszczenia i …się zobaczy jak się to skończy i gdzie będę realizował zyski