PARTNER SERWISU
vpakzrpz
473 474 475 476 477
król stali
0
Wpisów: 18
Wysłane: 12 czerwca 2014 11:13:59 przy kursie: 8,40 zł
Nick zmieniłem raz bo musiałem jeśli chodzi o ścisłość.
Ponadto to że kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.
Nigdy nie poparłeś tego jakąkolwiek rozsądną analizą i nie poprzesz.

Teksty o mafii czy o głównym udziałowcu są na poziomie Pana Korwina Mikke :)
Edytowany: 12 czerwca 2014 11:15

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 12 czerwca 2014 11:46:36 przy kursie: 8,40 zł
król stali napisał(a):
Ponadto to że kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy

Genialne stwierdzenie. I Ty porównujesz czyjeś teksty do tekstów JKM? Litości. To, że kurs jest tam gdzie jest, świadczy o nastawieniu inwestorów do walorów Serinusa. I jak widać, nie mają oni przesadnie dobrego zdania o tej spółce.
król stali napisał(a):

SW regularnie analizowało SEN pod kątem AF i AT. Masz coś do zarzucenia tym analizom? Podejmiesz się próby podważenia? Wytkniesz błędy lub wskażesz, kiedy kurs zachował się niezgodnie z analizą?

król stali napisał(a):

Fakt, że nazwiska Iorich i Zvyagilskiy nic Tobie nie mówią nie oznacza, że ci dżentelmeni mają krystalicznie czystą reputację.
Edytowany: 12 czerwca 2014 12:03

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 12 czerwca 2014 12:02:42 przy kursie: 8,40 zł
król stali napisał(a):
Ponadto to że kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.

czasem zapominam co posiadanie akcji na dużej stracie robi z rozumem, dobrze jednak czytać forum bo to jest niezapomniane wrażenie

Cytat:
kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.

jestem na giełdzie tylko po to żeby zarabiać na kursie, jeśli twoją racją jest sponsorowanie biednego Kulczyka - ja to mam w nosie, owszem kurs świadczy bo kurs spółki to wycena godziwa z definicji, i ta wycena jest dramatyczna i udowadnia ostatecznie że 3 lata całkowicie nie masz racji.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 czerwca 2014 12:08

król stali
0
Wysłane: 12 czerwca 2014 12:33:32 przy kursie: 8,40 zł
Dokładnie nawijasz jak Pan Korwin Mikke.
Jego teorie są zawsze wyssane z palca jak ta że mam stratę na akcjach KOV.
Ponadto to zanim się napisze to warto przeczytać post który się krytykuje.
Jakbyś czytał z uwagą to byś wiedział że napisałem że to dobrze że w KOV udziałowcami są goście z ruskiej mafii bo to nas czyni nietykalnymi.

A co do twojej wiedzy to wynika ona tylko z rachunku prawdopodobieństwa.
Zakładając że KOV spadnie masz 50 %
I tyle samo że urośnie.

Bushido
0
Wpisów: 257
Wysłane: 12 czerwca 2014 13:50:57 przy kursie: 8,40 zł
Scarry napisał(a):
król stali napisał(a):

czasem zapominam co posiadanie akcji na dużej stracie robi z rozumem, dobrze jednak czytać forum bo to jest niezapomniane wrażenie

Cytat:
kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.

jestem na giełdzie tylko po to żeby zarabiać na kursie, jeśli twoją racją jest sponsorowanie biednego Kulczyka - ja to mam w nosie, owszem kurs świadczy bo kurs spółki to wycena godziwa z definicji, i ta wycena jest dramatyczna i udowadnia ostatecznie że 3 lata całkowicie nie masz racji.

To może ja coś dodam jako "nawrócony" Whistle
Sam kiedyś byłem zakochany w KOV- ale finał akcji "Nigeria" pozbawił mnie sporego zarobku (dobrze ze tak się skończyło)Pray i wyleczył z tej "toksycznej miłości". Od tamtego czasu dużo się zmieniło w moim ogólnym postrzeganiu giełdy a w szczególności spółek "ze stajni" panów K K K itp....Całkowicie popieram Scarrego,Krewe i innych którzy bezinteresownie naświetlają temat i możliwe konsekwencje "dłuższego romansu" z akcjami takich spółek.
Co do odbić jak napisał @baks - to oczywiście -tak można grać.Dam jeden przykład: znajomy mojego szwagra-doświadczony inwestor (wiem,wiem śmiesznie to brzmi...) zarobił swego czasu na Petrolu prawie "bańke-000 000..." śmiał się że wystawi pomnik Krauzemu.Da się ???Da się.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 12 czerwca 2014 14:01:45 przy kursie: 8,40 zł
król stali napisał(a):
Jakbyś czytał z uwagą to byś wiedział że napisałem że to dobrze że w KOV udziałowcami są goście z ruskiej mafii bo to nas czyni nietykalnymi.

Po raz kolejny jesteś w błędzie. Gdyby taki Iorich był nietykalny, to nie musiałby wyprzedawać swoje rosyjskie aktywa (dokładnie chodzi o notowany m.in w USA Mechel), zaiwaniać z Rosji do Niemiec a następnie bodaj do Szwajcarii.
Co do Zvyagilskiego - ten był kimś za Janukowycza. Jako człowiek z poprzedniego systemu w nowych warunkach może mieć pod górkę - o ile Poroszenko i Co. dotrzymają danego słowa.

Scarry
193
Wysłane: 12 czerwca 2014 14:05:38 przy kursie: 8,40 zł
Bushido napisał(a):
Sam kiedyś byłem zakochany w KOV- ale finał akcji "Nigeria" pozbawił mnie sporego zarobku (dobrze ze tak się skończyło)Pray i wyleczył z tej "toksycznej miłości". Od tamtego czasu dużo się zmieniło w moim ogólnym postrzeganiu giełdy a w szczególności spółek "ze stajni" panów K K K itp

i tak trzymaj thumbright , podstawa to z każdej wtopki, a przecież kazdy z nas na giełdzie je ma, wyciągać wnioski a nie ciągnąć błąd dalej.

Tylko zimne rachowanie zysków, strat i potencjału wzrostu z punktu widzenia akcjonariusza, który de facto ma częściowo przegrane na starcie. Spółki nie oddają miłości. Nie oddają wiary.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 12 czerwca 2014 14:12

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 12 czerwca 2014 15:16:57 przy kursie: 8,40 zł
Dyskusja na forum jest bardzo pomocna i widzę, że podzieliliście część moich ocen. Nie jestem i nie byłem fanem ani KOV ani Serinusa choć miałem kiedyś w KOV małą pulę i na szczęście nie straciłem na nich ale w tej sytuacji rozważam, że Ci którzy weszli w ostatnim tygodniu mogą coś zarobić. Spółka daje na razie pozytywne sygnały. Być może skoncentrowano się po porażkach na podleczeniu ran za pomocą Ukrainy. Oczywiście nie można zakładać, że nie będą w najbliższym czasie podejmować innych inwestycji stąd ograniczony na razie horyzont możliwych zwyżek. Spółki nie można skreślać, myślę, że mają szansę na rozwój jeśli inwestycje będą bardzie wyważone i lepiej rozpoznane. Działka wydobywcza to trudny kawałek biznesu nawet duże spółki często mają wtopy. Stąd raczej godne pochwały jest wchodzenie w zasoby już potwierdzone gdzie rozpoczęto eksploatację lub trwają przygotowania. To pewniejsze niż kupowanie koncesji w szczerym polu i wróżenie czy znajdą coś czy nie.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

pani_monika
4
Wpisów: 136
Wysłane: 16 czerwca 2014 09:19:28 przy kursie: 8,12 zł
"Rosja wprowadziła system przedpłat na dostawy gazu dla Ukrainy. Oznacza to, że ukraińscy odbiorcy dostaną tyle paliwa, za ile zapłacą. Gazprom tłumaczy swoją decyzję "chronicznymi długami” Kijowa. Na razie nie wiadomo czy Moskwa wstrzyma pompowanie gazu do ukraińskich rurociągów, czy jedynie ograniczy objętość."

Kod:
mod: uzupełnij datę i źródło, bez tych informacji post jest bezwartościowy
Edytowany: 16 czerwca 2014 09:20

Scarry
193
Wysłane: 16 czerwca 2014 09:39:20 przy kursie: 8,12 zł
baks napisał(a):
Ci którzy weszli w ostatnim tygodniu mogą coś zarobić. Spółka daje na razie pozytywne sygnały.

Być może, ale póki co Ci co weszli w połowie zeszłego tygodnia są już nieźle w plecy. Stop loss-y trzeszczą.

Kulczyk wystąpi jako bohater paru nagrań jakie ostatnio ekscytują gawiedź naszego kraju, obawiam się że może skończyć się to dla niego wieloma nieprzyjemnymi incydentami. Siłą rzeczy i dla jego firm również.

Jeśli kogoś inwestowanie w spółki wyrosłe na nomenklaturowych układach interesuje, to Serinus wygląda OK, inaczej uważam że to naprawdę czysta gra w ruletkę: nigdy nie wiadomo jak zmieni się polityka, jaka wybuchnie afera, a ten biznes jest na nie bardzo czuły.
Edytowany: 16 czerwca 2014 09:59

król stali
0
Wysłane: 16 czerwca 2014 15:01:45 przy kursie: 8,12 zł
Pewnie nie znajdziesz żadnej spółki na gpw w której nie ma wymieszanego świata biznesu i polityki.
Niestety ale wielkie pieniądze i interesy to zawsze mieszanka polityki, dużych pieniędzy i bogatych ludzi.

Obecnie jest to normalny światowy trend :)

Politycy to takie pluskwy które idą zawsze tam gdzie jest kasa.
A w dodatku są w stanie za odpowiednim wynagrodzeniem załatwić prawie wszystko.

A co do Kulczyka to chyba dobrze że jest ktoś taki.
Robi interesy na całym świecie i jakoś sobie radzi.

Powinniśmy chyba być z niego dumni w jakimś stopniu.
Jakby nie było osiągnął spory sukces.

I nie wierz w to że w Polsce załatwisz coś bez łapówek, przekrętów i pomocy ;)
Jest to nierealne.
Zawsze będziesz musiał nagiąć prawo czy przepisy.

A co do kursu to sypacz dziś sypał nieźle i szybko.
Moim zdaniem ktoś od kilku miesięcy sprzedaje pakiet kilku milionów akcji.
Może już z niego wyszedł do końca a może nie.
Bo jakoś coś przystopował teraz.

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 19 czerwca 2014 17:33:15 przy kursie: 8,36 zł
Rozstrzygnięcie na dniach:

kliknij, aby powiększyć

Obstawiam wyjście górą ponad linię długo/średnioterminowego trendu spadkowego wave.
Edytowany: 19 czerwca 2014 23:29

Scarry
193
Wysłane: 23 czerwca 2014 18:30:45 przy kursie: 8,03 zł
scratch wyjście górą powiadasz addi? :P:P

król stali
0
Wysłane: 7 lipca 2014 11:18:06 przy kursie: 7,50 zł
Na Ukrainie jest coraz lepiej
Jeszcze tylko wyzwolą Donieck i sytuacja za jakiś czas wróci do normalności

A wtedy stopa zwrotu z inwestycji może wynieść około 100%
Kurs 15 zł nie jest chyba zbyt wygórowany, zwłaszcza że taka cena była jakiś czas temu
Spółka rozwija się dość powoli ale idzie w dobrym kierunku i zwiększa wydobycie i rezerwy
Zapytacie dlaczego 15 a nie 10
To ja zapytam dlaczego 10 a nie 15

Trzeba pamiętać że to nie warzywniak tylko spółka poszukiwawczo-wydobywcza

Edytowany: 7 lipca 2014 11:18

antonw
0
Wpisów: 62
Wysłane: 7 lipca 2014 11:28:32 przy kursie: 7,50 zł
a nie bierzesz pod uwage pomocy separatystom ze strony Rosji? gdzie znajdzie sie kurs w takim przypadku.

król stali
0
Wysłane: 7 lipca 2014 11:53:08 przy kursie: 7,50 zł
Rosja wtedy zostanie wpisana jako kraj wspierający terroryzm i zostanie gospodarczo izolowana.
Ponadto Ukraina chce stawiać mur graniczny na długości przeszło 500 km z dodatkowymi zabezpieczeniami w postaci pół minowych i wieżyczek obserwacyjnych i monitoringu ze strefą buforową na 500 metrów.
Wtedy Roja będzie mogła im naskoczyć.

Pomyśl też że jest wiele organizacji terrorystycznych które nienawidzą rosji i putina.
Co będzie jak one zaczną dokonywać zamachów w centrum moskwy ?

putin się wtedy posra i zostanie obalony w krótkim czasie :)

Scarry
193
Wysłane: 7 lipca 2014 11:58:30 przy kursie: 7,50 zł
król stali napisał(a):
A wtedy stopa zwrotu z inwestycji może wynieść około 100%
Kurs 15 zł nie jest chyba zbyt wygórowany, zwłaszcza że taka cena była jakiś czas temu

co się ograniczasz, 1000% spokojnie, bierz kredyt, zastawiaj wszystko i lewaruj...lewaruj bo Kulczyk potrzebuje Waszej kasy jak nigdy.

Swoją droga niesamowite - po trzech latach spadków ceny akcji, ciągłego zbierania w tyłek za niekompetencje firmy, ciągłych porażek, zachowywać się wciąż zgodnie z przysłowiem "naplują w twarz, powiedz że deszcz pada".

zawsze fascynuje mnie co to posiadanie akcji robią z głową.... puke_l

Cytat:
putin się wtedy posra i zostanie obalony w krótkim czasie :)

Forum science-fiction (z naciskiem na fiction) to chyba inny adres ma...
Edytowany: 7 lipca 2014 12:01

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 7 lipca 2014 12:09:46 przy kursie: 7,50 zł
król stali napisał(a):
Rosja wtedy zostanie wpisana jako kraj wspierający terroryzm i zostanie gospodarczo izolowana.
Ponadto Ukraina chce stawiać mur graniczny na długości przeszło 500 km z dodatkowymi zabezpieczeniami w postaci pół minowych i wieżyczek obserwacyjnych i monitoringu ze strefą buforową na 500 metrów.
Wtedy Roja będzie mogła im naskoczyć.

Skąd Ty takie rewelacje bierzesz ?
A swoją drogą- całe szczęście, że Rosja nie ma lotnictwa...

romualdf
0
Wpisów: 28
Wysłane: 10 lipca 2014 11:03:37 przy kursie: 7,20 zł
Witam szanowne grono
Od pewnego czasu interesuje mnie ta spółka która ma wiele niewiadomych.
Z tego co wiem to spółka wchodziła na giełdę mając tylko aktywa w Brunei i te właśnie prowadzone tam prace pobudzały wyobraźnie inwestorów-Ciekawi mnie jak wygląda sytuacja w Brunei.
Drugi bardzo poważny temat to UKRAINA !
Wiadomo że jest tam sytuacja napięta i do czasu kiedy się nie ustabilizuje to będzie
SERINUS cierpiał spadając z ceną za akcje. Inwestorzy jak i nie inwestorzy przekomarzają się w temacie-czyja będzie wschodnia Ukraina. Ja chciałbym tylko wiedzieć co się stanie gdy sprawdzi się najgorszy scenariusz (wschodnia Ukraina w rekach Rosji) to czy SERINUS będzie dalej Kulczyka???

Bushido
0
Wpisów: 257
Wysłane: 10 lipca 2014 12:18:43 przy kursie: 7,20 zł
Co do Brunei to wystarczy dokładnie poczytać raporty i ten wątek ( tu jest ogrom informacji i opinii).
Co do Ukrainy to pytanie "trza" skierować do ....Rzecznika Kremla Boo hoo!

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

473 474 475 476 477

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,448 sek.

wnfigabf
vwjohmmj
yklotqis
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
reqeuqqm
dzsrlubf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat