0 Dołączył: 2015-03-01 Wpisów: 118
Wysłane:
27 marca 2015 12:54:22
zi napisał(a):Ta Nigeria to tak na poważnie? Chociaż z drugiej strony występują u nas obywatele tego kraju i możliwe, że lokują swoje oszczędności w różnych obligacjach, ale żeby dokumenty musiały z Nigerii iść to tak jakoś mało wiarygodnie dla mnie brzmi. Co oczywiście nie znaczy, że to nie prawda. Witam, Oczywiście że na poważnie. Polak pracujący w spółce francuskiej z siedzibą w Nigerii jaki zgłosił się jako jeden z pierwszych, poinformował o możliwym dłuższym czasie przesyłania dokumentów. Te wpłynęły wczoraj (szły około tygodnia) więc problemu nie ma żadnego. Pan ten dysponuje obligacjami na kwotę kilkuset tysięcy złotych. Dałem to jako przykładowy rozrzut inwestorów polskich inwestujących na Cataliscie, nie jako wskazanie problemu. Wiele otrzymanych scanem dokumentów do dziś nie doszło, a idą z polskich miast stąd cierpliwie wypada na nie czekać. Nie zmienia to faktu, że oczekiwanie na dokumenty sprawia, że jesteśmy bezczynni. Zresztą wypada popytać na wątku Uboat Line S.A. o zakresie i intensywności działań NOMAD. Nie tracimy czasu bo go dużo nie ma. Pozdrawiam Rafał Koźlak
|
|
0 Dołączył: 2015-03-12 Wpisów: 191
Wysłane:
27 marca 2015 13:00:59
Panie Rafale, czy zamierza Pan pojawić się na wtorkowym posiedzeniu w sprawie eka, nawet jeżeli do tej pory (a jestem o tym przekonany) nie dojdą wszystkie dokumenty w formie papierowej?
|
|
Wysłane:
27 marca 2015 13:02:36
zi napisał(a):Otóż NOMAD zebrał ludzi, którzy mają w sumie obligacji za około 3 do 4 mln (szacuję, bo nie wiem dokładnie. Ci, którzy posiadają po kilka sztuk obligacji, to nich ich nawet będzie ze 200 ludzi, to i tak sumarycznie koło 1mln zł wychodzi. Zakładam, że Pawłowski z kolesiami może mieć tego za jakieś 2mln (tu również nie wiem). @zi 1. w poprzednim wpisie omyłkowo siedziba, powinno być oddział zi napisał(a):Otóż NOMAD zebrał ludzi, którzy mają w sumie obligacji za około 3 do 4 mln (szacuję, bo nie wiem dokładnie. 2. Znacznie więcej niż 3-4 mln, o szczegółach pisać nie zamierzam. Podam jedynie, że 5 osób z całej ponad 40 osobowej listy dysponuje kwotą 3 mln łącznie. zi napisał(a):Ci, którzy posiadają po kilka sztuk obligacji, to nich ich nawet będzie ze 200 ludzi, to i tak sumarycznie koło 1mln zł wychodzi. Statystycznie zgłosiło się około dziesięciu osób jakie wyraziły gotowość poparcia z obligacjami w ilości mniej jak 5 sztuk. zi napisał(a):Zakładam, że Pawłowski z kolesiami może mieć tego za jakieś 2mln (tu również nie wiem). Skąd taki szacunek ? Może być PW. Każdy sygnał cenny. Pozdrawiam Rafał Koźlak
|
|
|
|
Wysłane:
27 marca 2015 13:13:16
Na forum w pewnym momencie pojawiła się informacja, że Pawłowski celem zachęcenia inwestorów objął za 800k obligacji z którejś serii zapadającej chyba w 2016r. Postaram się odnaleźć tę informację i jej źródło, tj wypowiedź Pawłowskiego. Te 2mln to tylko moje oszacowanie, ponieważ zakładam, że ludzie związani z Pawłowskim (ze spółek Leonidas itp) również mogą posiadać pewne ilości tych obligów, tylko się tym nie chwalili. Ze swojej strony dorzuciłbym do sprawdzenia taki "trop". "Zarząd spółki e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej "Spółka" lub "Emitent") informuje, iż w dniu 23.04.2014 r. do Spółki wpłynęła umowa zawarta w dniu 18.04.2014 r. pomiędzy Emitentem a obligatariuszem Spółki, na podstawie której Emitent dokonał przedterminowego wykupu 255 sztuk obligacji serii R Spółki (ISIN: PLEKGPF00193, oznaczenie nadane przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.: EKA1215) (dalej "Obligacje") w celu ich umorzenia.
Obligacje zostały wykupione po ich cenie nominalnej, tj. 1.000,00 zł za 1 sztukę. Cena transakcji została powiększona o należne obligatariuszowi odsetki naliczone zgodnie z warunkami emisji Obligacji. Cena nabycia, zawierająca wartość nominalną Obligacji oraz odsetki wraz z ryczałtowym podatkiem dochodowym wyniosła 1.011,11 zł za 1 Obligację."
Obligacje te wtedy chodziły po jakieś 98%, ponieważ rozpoczął się wtedy "smród" wokół spółki i być może te 200k to było zaangażowanie któregoś z kolesi Pawłowskiego, ponieważ ów posiadacz otrzymał wyjątkowo korzystne warunki odkupu obligów jak na ten czas.
|
|
Wysłane:
27 marca 2015 13:14:04
zi napisał(a):Panie Rafale, czy zamierza Pan pojawić się na wtorkowym posiedzeniu w sprawie eka, nawet jeżeli do tej pory (a jestem o tym przekonany) nie dojdą wszystkie dokumenty w formie papierowej? @zi Dla uściślenia, brakujące dokumenty to kłopot nie wpływający na naszą pracę w temacie e-Kancelarii, to problem administracyjny Pań jakie muszą to w biurze ogarną i musi zostać rozwiązany. Proszę nie przykładać do tego najmniejszej wagi bo wpływu to żadnego nie ma na faktycznie podejmowane działania. Nie mniej ogranicza porządek i logikę komunikacji z Państwem. Co do pytania, pozwolę sobie publicznie odpowiedzieć tak: nie zamierzam pozostawić posiedzenia wtorkowego bez reakcji. Jaka ta reakcja będzie, na pewno każdy zgłaszający się do nas w sprawie, w tej nazwijmy to grupie 40+, wiadomość poweźmie nie później jak 1.04 - i nie będzie to wiadomość Prima Aprilisowa. Pozdrawiam Rafał Koźlak
|
|
Wysłane:
27 marca 2015 13:17:27
markosw napisał(a): Mnie ciekawi, czy pan Pawłowski zdążył przed złożeniem wniosku o upadłość spółki, którą kierował, ewakuować się z posiadanych przez siebie 800 szt. obligacji, gdyż jedną z "zachęt" jaką przesłała mi pani A.M. rok temu w emailu zachęcającym do wejścia w tę jak się okazało trefną inwestycję było właśnie to, iż pan prezes za 800 tys. zł przystępował do emisji serii R3.
|
|
0 Dołączył: 2014-06-10 Wpisów: 140
Wysłane:
27 marca 2015 20:22:39
|
|
0 Dołączył: 2012-05-23 Wpisów: 93
|
|
0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
28 marca 2015 00:44:37
widać że biznes kwitnie :)
|
|
Wysłane:
28 marca 2015 09:53:42
Rozumiem, że zarząd udaje, że coś robi aby pokazać, że to ci niedobrzy obligatariusze złośliwie niszczą dobrze prosperującą spółkę, domagając się jakichś, ich zdaniem należnych im, pieniędzy.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2015-03-17 Wpisów: 7
Wysłane:
30 marca 2015 17:13:44
witam
chce dołączyć do grupowego pozwu z kim jak się kontaktować?
|
|
0 Dołączył: 2013-03-18 Wpisów: 6
Wysłane:
30 marca 2015 19:47:25
"marik" napisał(a):witam
chce dołączyć do grupowego pozwu z kim jak się kontaktować? Z uwagi, że dopiero teraz wróciłem do kraju i dowiedziałem się o całym zmieszaniu związanym ze spółką e-kancelaria również chciałbym dołączyć do osób z grupy "40+"Czy istnieje jeszcze taka możliwość ?
|
|
0 Dołączył: 2013-04-10 Wpisów: 14
Wysłane:
30 marca 2015 21:22:34
@flat17c @marik
Kontaktujcie się z kancelarią Nomad Partners. Namiary do nich są na ich stronie internetowej.
|
|
0 Dołączył: 2012-12-31 Wpisów: 9
Wysłane:
30 marca 2015 22:00:51
zi napisał(a):markosw napisał(a): Mnie ciekawi, czy pan Pawłowski zdążył przed złożeniem wniosku o upadłość spółki, którą kierował, ewakuować się z posiadanych przez siebie 800 szt. obligacji, gdyż jedną z "zachęt" jaką przesłała mi pani A.M. rok temu w emailu zachęcającym do wejścia w tę jak się okazało trefną inwestycję było właśnie to, iż pan prezes za 800 tys. zł przystępował do emisji serii R3.
mail z 28 marca 2014 Szanowni Państwo, jest mi niezmiernie miło poinformować o emisji obligacji dla e-Kancelarii GPF S.A, która rozpocznie się 31 marca i zakończy 18 kwietnia.Emisja jest dedykowana na zakup portfela z branży telekomunikacyjnej.Emitent posiada część kapitału i chce zebrać tylko brakującą, czyli 1mln 800tyś, z czego Prezes e-Kancelarii weźmie udział w emisji i zakupi obligacje Spółki na łączną wartość 800 tyś zł.Oprocentowanie zmienne według wibor plus marża - 9% z blokadą dolnego i górnego progu (9% - 12%). Kapitał minimalny 20 tyś.Okres odsetkowy 3 miesięczny.Jeżeli posiadacie Państwo wolne środki, które chcielibyście zainwestować, nie pozostaje nic innego, tylko odesłać odp zwrotną o treści : "tak". Wówczas z przyjemnością skontaktuję się i przedstawię szczegóły oferty. Z poważaniem, Anna Marcinkowska Manager Biura Zarządu W dniu 7 kwietnia 2014 xx:yy użytkownik Anna Marcinkowska <a.marcinkowska@e-kancelaria.com> napisał: Szanowni Państwo, w związku z tym, że emisja jest "małą emisją", bo de facto Emitent planuje pozyskać z rynku kapitał w wysokości 1miln zł, to bardzo proszę o przesyłanie wstępnych deklaracji wpłat, celem rezerwacji kolejki.Zainteresowanie Emitentem zawsze cieszyło się dużą popularnością.Przypominam, że z kwotą 800 tys przystępuje do emisji Prezes e- Kancelarii p.Mariusz Pawłowski. Z poważaniem, Anna Marcinkowska Manager Biura Zarządu
Zapewne część z inwestorów posiada w swoich skrzynkach takie maile. To będzie też warto sprawdzić czy faktycznie Prezes nabył obligacje za owe 800 tys. bo to miało na celu uwiarygodnić ofertę spółki w czasie gdy pojawił sie smród z brakiem opublikowania raportów za r.2013, zawieszeniem notowań etc. Jeśli nie nabył to mamy do czynienia z kłamstwem osoby, która to wysyłała. Jeśli nabył to wg moich pobieżnych obliczeń nadal powinien je mieć - od pierwszego notowania obligacji R3 ( EKK1016) w dn. 07.07.2014 do 25.02.2015 dokonano transakcji kupna / sprzedaży tylko 116 szt. Jeśli je sprzedał poza Catalyst - brak takich informacji....
|
|
0 Dołączył: 2015-02-26 Wpisów: 193
Wysłane:
30 marca 2015 22:14:02
^^ Może zrolował gdzieś po drodze
|
|
0 Dołączył: 2012-12-31 Wpisów: 9
Wysłane:
30 marca 2015 22:21:04
zi napisał(a):Na forum w pewnym momencie pojawiła się informacja, że Pawłowski celem zachęcenia inwestorów objął za 800k obligacji z którejś serii zapadającej chyba w 2016r. Postaram się odnaleźć tę informację i jej źródło, tj wypowiedź Pawłowskiego. Te 2mln to tylko moje oszacowanie, ponieważ zakładam, że ludzie związani z Pawłowskim (ze spółek Leonidas itp) również mogą posiadać pewne ilości tych obligów, tylko się tym nie chwalili. Ze swojej strony dorzuciłbym do sprawdzenia taki "trop". "Zarząd spółki e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej "Spółka" lub "Emitent") informuje, iż w dniu 23.04.2014 r. do Spółki wpłynęła umowa zawarta w dniu 18.04.2014 r. pomiędzy Emitentem a obligatariuszem Spółki, na podstawie której Emitent dokonał przedterminowego wykupu 255 sztuk obligacji serii R Spółki (ISIN: PLEKGPF00193, oznaczenie nadane przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.: EKA1215) (dalej "Obligacje") w celu ich umorzenia.
Obligacje zostały wykupione po ich cenie nominalnej, tj. 1.000,00 zł za 1 sztukę. Cena transakcji została powiększona o należne obligatariuszowi odsetki naliczone zgodnie z warunkami emisji Obligacji. Cena nabycia, zawierająca wartość nominalną Obligacji oraz odsetki wraz z ryczałtowym podatkiem dochodowym wyniosła 1.011,11 zł za 1 Obligację."
Obligacje te wtedy chodziły po jakieś 98%, ponieważ rozpoczął się wtedy "smród" wokół spółki i być może te 200k to było zaangażowanie któregoś z kolesi Pawłowskiego, ponieważ ów posiadacz otrzymał wyjątkowo korzystne warunki odkupu obligów jak na ten czas.
Bez większego sprawdzenia, ale tylko na nosa i poprzez zbieżność faktów i dat - odpowiedź jest prosta - Spółka wykupiła po korzystnym kursie obligacje od samego Pawłowskiego - 18 kwietnia właśnie kończyły się zapisy na R3 czyli EKK1016, których Prezes miał objąć za 800 tys zł.... widać z tego, że ok. 32-33% tej inwestycji Prezesa pochodziło z rolowania obligacji R (EKA1215) - kurs w kwietniu 2014 był na poziomie 97,4-98,0%......
|
|
2 Dołączył: 2013-02-11 Wpisów: 495
Wysłane:
31 marca 2015 08:33:28
lecą w kulki i tyle....łatwo się bierze...ale trudniej oddaje:)
|
|
0 Dołączył: 2012-10-22 Wpisów: 537
Wysłane:
31 marca 2015 09:19:28
obecna napisał(a):może to Państwa zainteresuje: Data:31-03-2015 Godzina:9:30 - 9:45 Wydział: X Gospodarczy 47Sala: Sygnatura akt:X Ga 610/14
Posiedzenie w sprawie E-Kancelaria
Jeżeli ktoś będzie na tym spotkaniu, niech zda chociaż krótką relację. Jeżeli nie nadaje się to publicznie to na priv zaangażowanym w wątku użytkownikom (zgłaszam się). Czy jest możliwość uzyskania informacji o wynikach takiego spotkania bezpośrednio od sądu?
Edytowany: 31 marca 2015 09:21
|
|
0 Dołączył: 2012-11-26 Wpisów: 494
Wysłane:
31 marca 2015 15:14:30
Szanowni Państwo, najskuteczniejszym sposobem ograniczania ryzyka swojego portfela inwestycyjnego jest dywersyfikacja. Dlatego chcielibyśmy przedstawić i zaprosić Państwa do współpracy przy dwóch projektach inwestycyjnych dotyczących branży nowych technologii oraz branży farmaceutycznej. Bezpieczeństwa dodaje fakt, że gwarantem inwestycji będzie poręczenie wg kodeksu cywilnego przez Leonidas Capital S.A. Roczny okres zwrotu, minimalna kwota wejścia 10 000 zł oraz oprocentowanie w wysokości 7% dają Państwu bardzo atrakcyjne możliwości inwestycji. Jeżeli powyższa propozycja spotkała się z zainteresowaniem z Państwa strony, proszę przesłać odpowiedź o treści;" TAK". Doradca skontaktuje się i przedstawi szczegóły. Pozdrawiam, Anna Marcinkowska Dyrektor ds Kluczowych Klientów.
tel: 71 32 72 817 GSM: 500 209 813 e-mail:anna.marcinkowska@leonidascapital.pl http://www.leonidascapital.pl
|
|
2 Dołączył: 2013-02-11 Wpisów: 495
Wysłane:
31 marca 2015 15:21:46
zbierają hajs na EKA:))
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.