Jeszcze raz mam pytanie.
Czy wy mając kilka serii obligacji płaciliście dwa, trzy razy za świadectwo i za zabkowowanie. Bo alior po dwóch rozmowach z dwiema różnymi osobami chce ode mnie dwa razy pobrać pieniądze.
Czy u was też tak było?
|
|
Witam,
ode mnie alior bank chce pobrać 30 zł za świadectwo i jeszcze 100 zł blokadę,ale co dziwne, mam dwie serie obligacji, więc chcą pobrać to ... 2 razy za każdą serię. Czy ktoś miał dwie serie i jak wtedy jest to rozwiązywane?
|
|
Zmienieli wartość, bo nie ma już wyceny giełdowej i uznali, że są warte równo 1000 zł. Co oczywiście jest wartością zawyżoną i to że teraz wartość rachunku pokazuje Tobie takie wartości nie ma żadnego niestety znaczenia:(
|
|
Witam, czyli jeśli chce zgłosić wierzytelność do EKA, a chcę, to muszę wykupić świadectwo za 30 zł oraz blokadę za 250 zł (akurat u mnie w Alior banku) czy wystarczy tylko świadectwo za 30 zł. Nie chcę dalej wtapiać kasy w to gó.... :(
|
|
Marco, a możesz napisać czego dotyczyła sprawa, bo podstrona już znikneła ;/
|
|
Witam, czy złożył ktoś wniosek o zapłatę zaległych odsetek i niewypłaconego kapitału?
|
|
Kolejny prezes z Catalyst przepięknie wydreonwał spółkę i bezradnie rozkłada ręce.
|
|
Co dla nas daje ustonowienie dozorcy sądowego? Wydaje mi się, że jest to standardowa procedura "i tak jest zawsze". Poza tym niezwykle ciekawe jest to, iż na stornie eka http://e-kancelaria.com/raporty/ są raporty 19 i 21. A nie ma raportu numer 20...
|
|
Jutro...
|
|
|
|
Bo tak działają emocje.
Jeśli giełda spada, giełda jest "fee", jeśli ktoś zrobi przekręt z obligacjami, to obligacje są "fee". Jak idzie dolar do góry, wszyscy niech kupują dolara, "a nie mówiłem, że na dolarze można zarobić, mniejsza o to, że mówiłem to 10 lat temu, w końcu wyszło na moje"
|
|
|
|
Witam,
wypłacili kwotę za serię B??
|
|
Zwrócicie uwagę na kurs serii EKK1215 który wynosi 99,00, a najniższa cena sprzedaży w tej chwili to 99,30 3 sztuki, z kolei eka1215 czyli tak sam termin zapadalności to już 72,15 a najniższa cena sprzedaży to 77,98. Jaka może być przyczyna takich rozbieżności? Ktoś ma pomysł?
|
|
jeśli cena mocno spada, rośnie (są wtedy tzw. widełki które wynoszą około 5% w górę i 5% w dół - mogę się mylić ile procent) i obrót zostanie zawieszony aby doszło do wyważenia rynku, czyli alby kupujący i sprzedający mieli czas "przemyśleć" swoje zlecenia. Zapobiega to drastycznym spadkom/wzrostom w ciągu krótkiego czasu.
|
|
Anty_teresa, weź pod uwagę, że jeśli kruk odzyskuje np. 10 % powyżej wartości zapłaty w przeciągu 3 lat, to i tak trzeba rolować, bo koszt emisji, koszt odsetek około 10% w skali roku powoduje, że aby wyjść na zero trzeba by było odzyskać jakieś trzydzieści parę % ponad wartość zakupów. A weźmy pod uwagę, że często kapitał nie pracuje od "pierwszego dnia" i wtedy odsetki trzeba płacić, a zysku nie ma.
|
|
To, że spółka będzie rolowała obligacje to było od samego początku wiadomo, więc to nie powinno nikogo dziwić.
Taki jest to biznes, że raczej nie uda się zarobić w 2 czy 3 lata tyle aby spłacić cały dług. Zresztą w warunkach emisji jest nawet, że mogą spłacić dług rolując na obligacje nowych serii po uzgodnieniu z każdym obligatoriuszem.
|
|
Akurat to, że już teraz zaczęli się ogarniać i próbują kombinawać kasę to jest w 100% na plus. Zobaczymy tylko jak będzie z wynikiem...
|
|
obligacje.pl/news/3100/mo-bruk...Ważna informacja dla posiadaczy oraz dla całego rynku. Pocieszające są informacje z mo-bruku, z dawnej gpw causa oraz ostatnio także z prefabetu (spłacili 75 % niespłaconej serii) Może to pozwoli trochę odzyskać zaufanie na Caltayst nadszarpinięte przez m.in. Ganta.
|
|
Odsetki na kontach za dwie serie więc teraz jazda w górę... Żartowałem..., nie jest to takie proste :)
|
|
A przecież wyżej jest informacja z 4 sierpinia, że już przekazali, czyli nawet wczoraj powinna być już kasa na kontach. O co chodzi ??
|
|
Dziś powinny być za EKA1115 i za EKA0515.
|
|
na ubt0915 pojawiło się zlecenie zakupu po 90% na 20 sztuk.
|
|
Green pytałeś jak to wyglądało w zeszłym półroczu (takiego info nie znalazłem, ale udało mi się znaleść cały zeszły rok w raporcie okresowym rocznym:
W 2013 roku Emitent pozyskała portfele wierzytelności o łącznej wartości 607 mln zł, z czego ok. 82 mln zł to wierzytelności kupione, a 525 mln zł – wierzytelności zlecone do obsługi windykacyjnej.
|
|
Jasne, jak będzie wynik (i ściągalność gotówki to od razu skoczą notowania do góry) a i z rolowaniem nie będzie wtedy problemu. Popatrz sobie na wykresy obligacji Marka, OSHEE, Murapol, Marvipol itd.
To że obligacje są notowane poniżej nominału to nie koniec świata i to nie oznacza, że będzie problem z ich wykupem. Po prostu inwestorzy stracili zaufanie do spółki, trochę emocji i mam co mamy. Ktoś traci, ktoś zarabia. Na rynku zawsze się najlepiej zarabiało gdy "lała się krew"
|
|
Osobiście uważam, że nie muszą być na bogato tylko po prostu ... musi być lepiej, jak lepiej nie będzie to i nie będzie lepiej (na notowaniach obligacji).
|
|
Handel zamiera, forum zamiera...
|
|
zlecenie kupna pojawiło się po 88%, czyli małymi kroczkami, regularnie podnosimy cenę :))
Pewnie i tak duże obroty i ruchy nastąpią dopiero po wynikach.
|
|
Na razie na ich stronie nie ma info. Ale dość duże obroty. Może jutro się wyjaśni jeśli wrzucą na swoją stronę, że skupili. Ostatnie info, to że pozyskali coraz więcej wierzytelności do windykacji. Ale czy to aż tak by podziałało, i to tylko na jedną serię... ?!
|
|
Likwidacja funduszu tak, może zacząć się później. Nic natomiast nie stoi na przeszkodzie aby wcześniej zacząć sprzedawać papiery. Zwróć uwagę, iż fundusze mogą non stop sprzedawać i kupować różne papiery. Na koniec roku każdy fundusz publikuje stan posiadanych papierów i różni się on za każdym razem, tak więc papery są sprzedawane i kupowane. Kolejna sprawa to umorzenia jednostek i zakup nowych. W tej sytuacji wiadomo, że wszystko pójdzie pod młodek, dlatego mogli zacząć sprzedawać już wcześniej co myśle, że nastąpiło, bo spójrz na ceny i obroty na serii Ubt0915. I spójrz teraz, że już nie ma dużych zleceń sprzedaży a były nawet po 50 - 70 tyś zł.
|
|
Zlecenia sprzedaży
94,5 6 sztuk 94,6 5 sztuk 94,7 10 sztuk.
Wracamy do góry po wyprzedaży NWAI?? :))
|
|
obligacje.pl/news/3062/gpf-cau...Czy ktoś ma te obligacje i czy spółka się z nim kontaktuje. Jak to możlwie, że planują nową emisję akcji, zmieniają nazwę, akcje w obrocie, piszą o dotacjach a obligacje nadal niespłacone. I to kurde jeszcze 420 tys, a inwestycję planują w dużych milionach...
|
|
Pan, pani, instytucja, co tak sypali chyba już przestali, bo ostatnie zlecenie stoi po 3 sztuki, kolejne po 10 i to już znacznie wyżej. Przejdziesz z rynku akcji na Catalyst, aby było spokojnie, a tu jeszcze większe emocje :)))
|
|
|
|
|
|
OK, rozumiem kurs akcji. Ale kurs obligacji w 3 dni o 10%. NWAI na pewno nie pomogło i część inwestorów rzuciło się za nimi.
|
|
|
|
I jeszcze raz prośba. Ma może ktoś info jaki fundusz posiada jeszcze obligacje Ubaota. Wiem, że obligacje.pl miały taki artykuł po wykupieniu abonamentu. Gdzieś znalazłem informację, że za jakieś 1,67 mln zł mają fundusze. Wiadomo już że na koniec roku 50 tyś miał NWAI, który na pewno trochę sypie. Ale to już dawno powinno pójść. Dziwi i ciekawi mnie różnica między seria B i C wynosząca aż 9,7%.
|
|
ktoś zbiera eka0616. Właśnie w ciągu 2 minut poszły obligacje o wartości nominalnej 15000 zł.
|
|
Poza tym jeśli kupujesz obligacje za 900 zł nominalnie warte 1000 zł, to kwotę prowizji wysokości 3 czy 5 zł, można pominąć. jest to tylko 0,3 lub 0,5 % wartości.
|
|
I same nwai . Wysylali maile z informacja o fuduszu.
|
|
Bedą mieli, będą, tylko czekam aż kurs się trochę uspokoi, a może wypłata choć trochę pomoże. Chociaż z drugiej strony jak nawet wykup obligacji serii K2 nie pomógł to ja już nie wiem ;p
|
|
Wypłata odsetek od serii ekk1016 ma nastąpić 25 lipca, proszę o obserwowanie i info czy wypłacili.
|
|
Skoro mieli tylko 50 sztuk, to niedługo powinny się skończyć. Co prawda wczoraj zeszło 65 sztuk, ale zapewne ktoś jeszcze dorzucił swoje.
|
|
Fundusz niedawno powstal wiec obejmowal podejrzewam ostatnia serie uboata, tak samo jak eka maja 0616 czyli zapisy byly gdzoes kolo pazdzirrnika 2013. Ubt0415 puscil emisje blizej poczatku 2013 wiec na to raczej by sie nie zalapali.
Pytanie tylko czy ktos wie ile oni tego maja, podobno eka maja 670 tys nominalnie.
|
|
Być może tak, być może nie. Często ktoś potrzebuje kapitału w różnych celach i trzeba się pozbyć inwestycji.
Niepokoi mnie tylko ogólna sytuacja na Catalyst, obligacje np. Leasing Expert chodziły przecież przez chwilę nawet po 87,1 %, info o wykupie przedterminowym i w ciągu kilku dni lot ponad 102%. I pytanie po co kupować obligacje za 102% jak za miesiąc będzie wykup? Niska płynność daje się ogromnie we znaki.
|
|
Ktoś wychodzi po 93,6 % z UBT0915. Ostatnie 10 sztuk wisi w arkuszu zleceń, 20 sztuk właśnie poszło po 93,60%.
|
|
Jakiś fundusz podobno ma obligacje za około 600 tys. Czy ktoś wie jaki to jest fundusz i czy dalej je ma. Kilka dni temu Obligacje.pl wysyłały możliwość kupienia raportu o tfi (z zawartością obligacji). Czy ktoś kupił i może podrzucić info na temat eka?
|
|
odsetki od serii C (jeszcze nie notowanej) wpłyneły na rachunek terminowo.
Pozdrawiam
|
|
A czy ktoś wie dlaczego szybciej kredyt spłacili?
|
|
Wstawiłem link, abyś sobie sprawdził, do tej pory EKA wyemitowała wszystkich serii 24 (również wykupionych, tutaj może być tak różnica)
|
|
Tak jak sam piszesz te papiery to 15,17 i aż 35 mln złotych, a nie kilka mln tak jak pisałem wczesniej pl.cbonds.pl/emissions/simple/...pl.cbonds.pl/emissions/simple/...Na 24 wszystkie serie (również wykupione) Eka aż 15 jest/było poniżej 1 mln. Największa seria to eka1014 czyli seria M. wyemitowana na 6,5 mln ale do wykupu zostało niespełna 5 mln. Tak więc jest to zupełnie inna skala emisji niż w przypadku kruka. Poza tym sam Kruk jest firmą naście albo dziesiąt razy większą. Pozostali emitenci Presco i kredyt to także sporo większe podmioty. Tak więc chybione porównanie.
|
|
Anty_teresa - weź pod uwagę, ze za obligacje dłuższe zazwyczaj wymaga się wyższej premii za ryzyko czasu oraz są to obligacje dużo mniej popularne. Czy znasz emisje których wartość wynosi kilka milionów i są to obligacje np 4, 5 czy 7 letnie. Oczywiście są obligacje 7 letnie, ale na to mogą sobie pozwolić bardzo duże podmioty typu Getinbank czy Orlen albo PCC.
Więc nie jest to takie proste jak piszesz przy mniejszych emisjach.
|
|
Wykup w terminie, odsetki w terminie, a kurs ani drgie do góry :(
|
|
|
|
|
|
obligacje.pl/news/2992/e-kance...a więc spółka dalej kontynuuje skup obligacji, Co ciekawe obligacje zakupione przez podmiot z grupy może je umorzyć lub odsprzedać przed terminem zakupu. Czyli ciekawy myk, skupimy, podrożeje to sprzedamy na rynku, odsetki wpłyną z powrotem do grupy, na dyskoncie można zarobić i nie wydawać pieniędzy na skup. Ciekawa idea :) Czy się uda i obligacje podskoczą? :))
|
|
Witam,
mają możliwość trzymania 10 dni, ale do tej pory miałem podajże 3 redukcje to wracały środki max po 2 dniach. Więc jeśli spółka postąpi tak samo, a myślę, że powinni szybciej oddać to sobie się zapiszesz na drugą transzę.
Termin 10 dni jest ustawiony aby w przypadku spóźnienia nie płacić odsetek ustawowych.
Jeśli mogę coś poradzić to zadzwoń na dział inwestorski i poinformuj, że chcesz się zapisać na serię B i chciałbyś jak najszybciej dostać zwrot (pozwoli to może na przeskoczenie "kolejki" i trafienie na górę stosu zwrotów środków, a więc środki pójdą szybciej (wiadomo sesja ELIXIR i czasami godzina później wysłane środki to dopiero następnego dnia wyjdzie z banku).
Warto spróbować.
|
|
|
|
Dokładnie, dopiero zwróciłeś moją uwagę.
Mi wyszło 2,057 netto ,a powinno być 2,098 netto. Kilkanaście złotych się uzbierało.
|
|
Odsetki UBT0915 zaksięgowane na koncie.
Pozdrawiam
|
|
Trochę kasy ma, bo dziś chociażby wypłacili odsetki 6 miesięczne za serię eka0616.
|
|
Wg mnie powinni wpisać że np. skupują z 10 % dyskontem. 25 % to lekka przesada, ale najważniejsze że wogóle coś się dzieje. Część serii nawet rosła :)
|
|
Temat ucichł.
Jednak spróbuję go wskrzesić.
czy ma może ktoś dostęp do strony lub jakiś artykuł, statystyki co dzieję się z niewykupionymi obligacjami. Temat często umiera, a czasami kończy się dobrze, czasami częsciowo dobrze, a czasami wcale źle :((
|
|
Idzie powoli do góry, a co najważniejsze nie pojawiają sie zlecenia sprzedaży.
Zobaczymy, jutro jeden kupon muszą wypłacić pod koniec tygodnia drugi i powtórze jeszcze raz, powinno się uspokoić.
|
|
Dla przykładu w tej chwili:
Seria Eka0215 suma zleceń sprzedaży 32 tysiace i już mamy następne zlecenie 93 %.
Seria Eka0616 tylko 4 tysice złotych i skok do 89,99 procent z 85%.
Seria eka1016 58 tysicy i następne zlecenie 92,80% zamist obecnych 84,90%.
Oczywiście w międzyczasie ktoś może dorzuć jakieś zlecenie sprzedaży, ale oczywiste jest że w trakcie szybkiej wędrówki kuru w górę mniej inwestór wystawia zlecenia sprzedaży po niskiej cenie.
Oczywście pozostaje jeszcze część inwestór którzy zapewne by zaryzykowali i również zbierali z rynku papiery poniżej 90 % aby za kilka dni sprzedać np za 95%. Tak jak dzieję się na każdym rynku przy szybkiej wędrówce w górę.
|
|
A mi się właśnie wydaję, że skup niewielkiej ilości obligacji z rynku Catalyst zostanie bardzo dobrze przyjęte, przynajmniej przeze mnie. Swoduje zwiększenie popytu, a to jest w tej chwili największy problem na rynku. Skoczą notowania obligacji do góry, wtedy sporo inwestów się uspokoi i nie będzie w panice oddawać swoich obligacji po 85%. A można sprawdzić w zleceniach sprzedaży, że wystawione są czesto zlecenia co kilka procent po kilka sztuk, w takim przypadku zlecenie zakupu nawet za np 50 tys na serię spowoduje wyczyszczenie zleceń sprzedaży np do 95 %. I może spowodować efekt odwrotny jak dzieję sie teraz, mianowicie sporo osób zainwestuje w obligację Eka jak zaczą szybko iść do góry i cena wtedy powinna zbliżyć się w okolicę 100%. Spowoduje to zmniejszenie podaży (teraz cześć inwesorów sprzedaje, bo boi się do jakiej ceny spadnie notowanie, a nie ze względu np. na potrzeby kapitałowe).
Sam jestem przykładem inwestora, który kupuję zawsze więcej niż chce na pierwotnym, aby poźniej spokojnie upłynnić część inwestycji na Catalyst i zostawić sobie pakiet zdywersyfikowany (często sprzedaję nawet po roku od emisji). W tej chwili mam wystawione zlecenie sprzedaży o kilka procent poniżej ceny emisyjnej z racji zbyt dużego udziału spółki w portfelu. Jeśli natomiast notowania skoczą do góry, usunę zlecenie i powoli będę upłynniał nadwyżkę za cenę w okolicach nominału, lub czekał na rolkę, (teraz jestem trochę zaniepokojony spadającą ceną) co często tra na tak małym rynku. Raptowny spadek w okolicę 85% spowodował również moje obawy i wystawienie zlecenia poniżej nominału. Rozmowa z prezesem jednak bardzo mnie uspokoiła (przynajmniej na razie). Jest to pierwszy taki przypadek na Catalsyt, gdzie spółka bezpośrednio odnosi się komuniaktem do sytuacji na Catalyst a dodatkowo jeszcze dzwoni do każdego inwestora aby porozmawiać z nim osobicie. Widzę ogromne zaangażowanie w polepszenie sytuacji (już dziś spółka myśli o ustabilizowaniu notowań, aby mogła za rok zrobić rolkę, a nie np jak Organika w ostatnie chwili)
Podsumowając, wydaję mi się, że zebranie nawet niewielkiej częsci kapitału z Catalyst spowoduje ustabilizowanie notowań i wg mnie jest to najlepsza propozycja. Ewentualnie jako bonus dla inwestów którzy brali udział w pierwtnym objęciu myślę, że też dobry byłby skup i umorzenie tylko od inwestorów pierwotnych cześci kapitału np 5 czy 10 %. Spowodowałoby to w moim przyadku zredukowanie portfela o jakoś wartość, a więc także uspokojenie sytuacji i pokazanie stabilności spółki na rynku.
Zapewne pochłonie to większą ilość kapitału (skupujemu od wszystkich) niż przez Catalyst. Skup bezpośrednio przez Catalyst spowoduję, że wyskoczą osoby które się panicznie boją, a reszta w miarę poprawy sytuacji będzie wycodywać zlecenia przedaży poniżej nominału. W mojej opinii pozwoli to znacznie uspokoić kurs za pomocą angażowania stosunkowo niskiego kapitału.
A jakie są wasze opienie? :))
|
|
Jasne, tylko weź pod uwagę że tych osób zgodnie z moimi informacjami jest aż 500. Ze mną prezes rozmawiał np. 18 minut więc trochę to zajmuje. Weżmy pod uwagę że obecnie jest 13 serii obligacji a każdą serię obejmowało po kilkudziesięcu iwestorów.
Spokojnie, dajmy jemu trochę czasu.
Dzwoni prawdopodobnie zgodnie z jakoś listą (podobno byłem około 250.)
Inwestycję z eka prowadzę już od początku 2013 roku, więc jeśli Ty np. objąłeś serie dopiero pod koniec roku to możesz być dużo dalej na liście.
|
|
Zgadzam się z przedmówcą. prezes zadzwonił z komórki (widoczny numer), co wzbudziło przynajmniej moje zaufanie.
Podobno rozważają skup obligacji, wywiązał się z danego słowa. Odpowiadał skrupulatnie na wszystkie moje pytania a trochę to trwało.
Pożyjemy, zobaczymy,
Mi generalnie wzrosło zaufanie po tym wydarzeniu.
|
|
Wspominał ktoś, że prezes Pawłowski ma do niego dzwonić?
Czy dzwonił, bo mi nie udało się z nim skontaktować.
Pozdrawiam
|
|
Czekamy teraz na reakcję rynku :))
|
|
Seria UBT0415 po wyroście o 2,34 % powyżej nominału :))
|
|
Odsetki za ubt0415 zaksięgowane w terminie.
Pozdrawiam
|
|
ubt 0415 juz najniższa oferta sprzedazy to 99,47, na ubt0915 jest 97,96. czekamy, czekamy, wydaję mi się, ze do konca miesiaca wrocimy w okolice nominału :|))
Trzymam kciuki :)
|
|
Wcześniej, później, najważniejsze, że spółka nie stwarza nigdy problemów z wypłatą kuponu :))
|
|
U mnie już jest wycena na rachunku, na razie oczywiście tylko po nominale.
|
|
był okres świąteczny, noworoczno-świąteczny.
Nic się strasznego na razie nie dzieje, mnóstwo firm załatwia te formalności nawet w 5-6 miesięcy do debiutu, więc na prawdę nie jest to dużo czasu.
|
|
Nie posiadam tych papierów, natomiast jestem aktywnym graczem na rynku Catalyst, dlatego interesuje mnie co się na rynku dzieje.
A te papiery były bardzo szczególe i wg mnie dość ryzykowne, miałem bardzo duże wątpliwości czy spóła ma tyle kapitału aby je spłacić.
|
|
Witam, Na koniec grudnia został zamieszczony na stockwatch raport tygodnia z Catalyst: www.stockwatch.pl/wiadomosci/t...Jak widzimy spółka Poznańska 37 z.o.o powinna dokonać wykupu obligacji 29 grudnia (oznaczenie PZN1213). Z kolej nowy raport : www.stockwatch.pl/wiadomosci/t...Nie zawiera informacji czy wykup został dokonany czy nie? Prosiłbym o informację jeśli ktoś takowe posiada. Pozdrawiam
|
|
kupon za ubt0915 został właśnie wypłacony.
Pozdrawiam
|
|
Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany. Chodzi mi o przypadki kiedy emitent nie wykupił lub nie wypłacił kupony, co się teraz z nim dzieje.
Bo z tego co wiem, to spora część obligacji została wykupiona później lub w części a wg mnie jest to bardzo istotna informacja.
Pozdrawiam
|
|
Witam,
czy ma ktoś może usystematyzowane informacje co dzieje się z niewykupionymi obligacjami.
Pozdrawiam
|
|
Witam, czy ma ktoś może dostęp do informacji co dalej dzieję się z niespłaconymi obligacjami?
Wiem, że część obligacji Anti została spłacona, chyba Polsat sport nawet wszystkie. Wydaje mi się, że fajnie byłoby mieć to poszeregowane w jednym miejscu.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
GRUPAREC
Co sądzicie o tej spółce? Ma ktoś może osobistą styczność jak prosperują, czy się rozwijają?
pozdrawiam
|
|
eka0215 eka0616 kr10517 ubt0415 ubt seria c(jeszcze nie notowana) E-kancelaria seria p jeszcze nie notowana Grupa Emmerson ( seria jeszcze nie notowana)
Niedawno sprzedałem gnb0418 (bo były już dość nisko oprocentowane i postanowiłem je zamienić)
|
|
Witam,
czy ktoś słyszał o innowacyjnym wykupie obligacji Komputronika?
Komputronik zamienił obligacje o wartości jednego złotego na akcję o wartości 15 groszy. Czy to nie jest rozbój??
|
|
Czy ktoś wie co się dzieje że ceny na Catalyst skaczą tak mocno? Chodzi mi o serię EKA 0215 była już po 105 a teraz poniżej nominału. Winna jest tylko mała płynność rynku czy coś się dzieje??
|
|
U mnie też nie pasuje. Za 10 sztuk (10 tys złotych) dostałem razem z kuponem i premią 6 % tylko 10530,99 zł więc tylko 5,3%. Czy ktoś wie dlaczego tak może być?
|
|
to teraz tylko czekać jak się zachowają podczas debiutu na catalsyt.
PS. dzięki za info
|
|
Skorzystał ktoś z prawa wcześniejszego wykupu?
Wie ktoś dokładnie jak to się robi.
Jestem posiadaczem niewielkiej liczby tych obligacji i na razie zgodziłem się na zmianę, ale jeśli nie zarejestrują ich w ciągu 6 miesięcy na catalyst to zastanawiam się poważnie nad wcześniejszym wykupem.
|
|