6 lipca 2012 r. użytkownik Emil napisał:
"Oferta jest interesująca, ale osobiście zastanawia mnie forma spółki rodzinnej jaką jest PCZ.
Oto jakie są powiązania w spółce o których się dowiedziałem:
-Główny akcjonariusz a zarazem Prezes Zarządu jest spokrewniony z
Wiceprezesem Zarządu ds. organizacyjnych oraz akcjonariuszem Emitenta,która jest jego siostrą,
-Główny akcjonariusz jest spokrewniony z Członkiem Rady Nadzorczej , która jest jego matką,
-Główny akcjonariusz jest spokrewniony z Członkiem Rady Nadzorczej, który jest jego teściem,
-Główny akcjonariusz jest spokrewniony z akcjonariuszem Emitenta oraz Przewodniczącą Rady Nadzorczej spółki powiązanej- PCZ Polskiej Kasy Chorych S.A., która jest jego małżonką,
-Akcjonariusz a zarazem Wiceprezes Zarządu ds. organizacyjnych jest
spokrewniona z Członkiem Rady Nadzorczej Emitenta oraz Wiceprzewodniczącej Rady Nadzorczej
spółki powiązanej- PCZ Polskiej Kasy Chorych S.A., która jest jej matką,
-Akcjonariusz a zarazem Wiceprezes Zarządu ds. organizacyjnych jest
spokrewniona z akcjonariuszem Emitenta oraz Przewodniczącą Rady Nadzorczej spółki powiązanej-
PCZ Polskiej Kasy Chorych S.A., która jest jej bratową,
-Członek Rady Nadzorczej oraz Wiceprzewodnicząca Rady Nadzorczej spółki powiązanej- PCZ Polskiej
Kasy Chorych S.A.jest spokrewniona z akcjonariuszem oraz Przewodniczącą
Rady Nadzorczej spółki powiązanej- PCZ Polskiej Kasy Chorych,która jest jej synową,
-Członek Rady Nadzorczej spółki powiązanej- PCZ Polskiej Kasy Chorych S.A.
jest spokrewniona z akcjonariuszem i Przewodniczącą Rady Nadzorczej spółki powiązanej- PCZ
Polskiej Kasy Chorych S.A., która jest jej ciotką,
-Członek Rady Nadzorczej jest spokrewniony z akcjonariuszem, która jest jego córką."
Myślę, że to doskonała informacja gdzie szukać naszych pieniędzy. O ile oczywiście organy ścigania RP byłyby zainteresowane.
Swoją drogą trzeba mieć czelność, żeby po tylu wydarzeniach, upadłość, syndyk itp. jeszcze harcować i szukać więcej pieniędzy.