pio24 napisał(a):Opcja pw działa.Ale ja nie mam nic do ukrycia a forum jest po to aby się dzielić wiedzą.
Słusznie zauważyłeś - to nie komunikator na fejsbuku tylko forum do dzielenia się wiedzą.
Cytat:jawnie chcą wyprowadzić 12 mln na dywidendę dla siebie.
Wieprz został przyciśnięty do ściany to będzie teraz wierzgał i kąsał.
Cytat:Witam serdecznie. Chciałbym z tego miejsca bardzo podziękować Rafałowi Koźlakowi oraz NOMAD Partners za duże zaangażowanie w sprawę PCZ oraz profesjonalne podejście. Dzięki takim osobom ryzyko inwestycji na Catalyst może jedynie zmaleć. Osoby, które posiadają obligacje PCZ zachęcam do współpracy z NOMAD Partners. Im nas więcej ilościowo i wartościowo wspólnie prezentujących stanowisko tym lepiej.
Od czytania takich "opinii" robi mi się słabo drodzy współforumowicze. Ile byście nie utopili to widzę że nic do was nie dociera albo nie chcecie żeby do was dotarło.
Ryzyko na Catalyst to by zmalało gdyby wreszcie władza ustawodawcza wzięła się k...a do uczciwej roboty i stworzyła jednolity i surowy kodeks zaś władza sądownicza bezlitośnie karała takich Orłów biznesu. Działalność Pana Koźlaka to nie Panaceum dla tego powalonego rynku! Czy zadaliście sobie odrobinę trudu i przeczytaliście z zrozumieniem fragment z jego wypowiedzi?
Cytat:[...]. Podobnie z rynkiem catalyst. Spółka emituje dług i często połowa obligacji w formie potrącenia wierzytelności trafia szybko na rynek by upchnąć gorący kartofel i rok, dwa po debiucie " w upadłości".
Giełda nasza Polska powinna więcej energii poświęcać na drobiazgowe sprawdzanie swoich klientów, jakimi są spółki chcące wejść na rynek. Jest ku temu wiele mechanizmów i możliwości, a praktycznie żadne nie znajdują zastosowań w sposób lepiej chroniący drobnego inwestora. I to, że nie chce giełda angażować się w procesy sądowe z udziałem spółek notowanych jest najlepszym przykładem na to, że nie za wiele ją interesuje los posiadacza notowanej obligacji czy akcji gdy spółka emitent robi przekręt widziany gołym okiem. Prokuratura działa na podstawie zawiadomienia, sądy działają latami, KNF omija NewConnect i Catalyst, GPW coś robi ale jakby nie chcąc widzieć ciernia we własnym oku w większości przypadków podejmuje decyzje jakie przede wszystkim uderzają w "interes uczestników obrotu", który rzekome chce chronić. Nie mniej podoba mi się decyzja z piątku o zawieszeniu, pytanie czy po powiedzeniu A powie też giełda B.
Wszyscy którzy wchodzą na Catalyst są z miejsca przegrani i to tylko kwestia czasu kiedy umoczą - można się puszyć i nadymać że ja "jeszcze" nie i traktować ludzi którzy popłynęli jak motłoch ale prawda jest taka że jeden z drugim "bucem" którzy tak myślą odnajdą się w jakimś wątku na tym forum i też będą wylewać krokodyle łzy że ich "perły" wydymały z pieniędzy.
Trzeba zostawić ten rynek i poczekać - Albo zdechnie sam albo wrzeszcie coś się ruszy!
Zaś co do dywidendy - Jak można poważnie traktować Banana i giełdowopodobne twory zwane rynkami, kiedy wieść dotyczącą planowego walnego i uchwały na 11 mln złotych dywidendy dla Grubego Romka podają Panowie Szczerbiński i Piątkowski (!)- Syndycy działający w interesie dłużników. Panowie oczywiście są do tego upoważnieni w świetle prawa - ale pusty śmiech i tak mnie ogarnia, nie ma dnia żeby mnie Bolanda Pszenno-Buraczana nie zadziwiła...