varciasz napisał(a):Rozczarował mnie ostatni raport i od niego właśnie zacząłem rozglądać się za możliwością wyjścia.
Poza tym z Oktawave, który najbardziej mi się podobał, nic sie nie dzieje. Kogo interesuje rozwój organiczny po 100% rocznie? w tym biznesie następuje akumulacja, a mali gracze odpadną. Mamy taki dynamiczny okres a oni dalej nie podjęli kluczowych działań do szybszego rozwoju. Pewnie dlatego że podstawowy interes K2 idzie kiepsko i nie chcą/mogą inwestować. Wrzuciliby to na NewConnect to przynajmniej coś by sie działo
Nie jestem zaskoczony Twoją sprzedażą. Patrząc na strategie starcza Ci 20-30% zysku na akcjach.
Nie wiem co nie podobało Ci się ostatnim raporcie, ale w zeszłym półroczu K2 zgarnęło dużo kontraktów, a podwojenie liczby klientów z 1000 na 2000 jednak robi wrażenie. Moim zdaniem Okta jest zbyt cenna żeby ją upubliczniać, ale cały czas się nad tym zastanawiają. Umowa home.pl z S3 też miło zaskoczyła. Good, Fabrity i pozostałe agencje nie mają się czego wstydzić w Europie. Wskaźniki rosną i zapowiadają rekord obrotów i kolejną dywidendę w 2016.
Ciekawe tylko dlaczego ten ruch w górę musiał czekać aż do wyjścia BMP, a może to nie ma nic ze sobą wspólnego.
Gratuluję odwagi wyjścia z akcji i życzę równie dobrych następnych inwestycji.
Twoja strategia całkiem nieźle działała. 20-30% to powód do dumy. Po co ją zmieniać? Cierpliwość mniejsza?