PARTNER SERWISU
hraglnts
378 379 380 381 382
lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 7 stycznia 2016 17:56:17 przy kursie: 72,50 zł
Na forum inwestorskim spółki pojawiła się ciekawa wg mnie informacja, że Industrial będzie grą 3D. Muszę przyznać, że jestem bardzo ciekaw jak to będzie wyglądać graficznie i jak bardzo będzie rozbudowana gra. Znam przykład polskiej firmy, która robi gry 3D za 30 mln zł i nie potrafi przebić się z nimi na rynku :-) Piszę to nie bez kozery, w końcu prezes 11 bit zapowiadał w wywiadzie dla PB, że Industrial ma konkurować z grami segmentu AAA.

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 7 stycznia 2016 18:26:18 przy kursie: 72,50 zł
O co ci chodzi Kolego? Chcesz już dziś przekreślić/zdyskredytować możliwości odniesienia sukcesu? Nikt nie mówił że to będzie gra AAA tylko zbliżona do tej klasy, ale ty naciągasz info tak żeby wyszło Shame on you że rzucają się z motyką na słońce.

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 7 stycznia 2016 19:59:44 przy kursie: 72,50 zł
lelo-pakero napisał(a):
Na forum inwestorskim spółki pojawiła się ciekawa wg mnie informacja, że Industrial będzie grą 3D.

Ta wypowiedź na forum jest nieco niejasna, bo nie wiadomo czy chodzi wyłącznie o grafikę 3D, czy również o typ rozgrywki w pełnym 3D. W tym sensie zarówno Anomaly jak i TWoM są grami 3D.

Trzeba pamiętać że oryginalny budżet Industriala to zaledwie 1,2mln zł, więc wątpię by pierwotnie planowali rozgrywkę w pełnym 3D, bo silnik 11 Bit jest dość prosty i do tej pory nie oferował wsparcia dla tego typu gameplayu.

PS. No chyba że porzucili swój silnik, a Industrial powstaje na Unity albo Unrealu?
Edytowany: 7 stycznia 2016 20:04

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 8 stycznia 2016 09:13:23 przy kursie: 72,00 zł
Rekinek napisał(a):
O co ci chodzi Kolego? Chcesz już dziś przekreślić/zdyskredytować możliwości odniesienia sukcesu? Nikt nie mówił że to będzie gra AAA tylko zbliżona do tej klasy, ale ty naciągasz info tak żeby wyszło Shame on you że rzucają się z motyką na słońce.

Szkoda się odnosić do takich wypowiedzi - bo niektórzy nie zauważyli, że spółka odniosła sukces i jest teraz na głównym parkiecie. A tutaj inwestorzy mają dużo większe zasoby gotówki i chcąc w coś zainwestować nie szukają informacji na naszym forum. Dla nich bardziej miarodajne są periodyki podobne do Pulsu Biznesu itp. Więc nie przejmowałbym się takimi opiniami megalomanów przeceniających znaczenie swoich opinii.
Może warto wspomnieć, że spółka swego czasu dostała dofinansowanie na stworzenie nowej pltformy do tworzenia gier. Wydaje mi się, że przygotowując się do produkcji większych projektów dokonano niezbędnych modyfikacji.
Inna sprawa to to, że nigdzie nie jest napisane na jakim silniku ta gra jest robiona nie wiadomo w ogóle nic o grze skąd więc wiadomo cokolwiek o silniku.
Nie ma także żadnych podstaw aby oceniać możliwości ich własnego silnika. Na rynku dostępnych jest co najmniej kilka gotowych rozwiązań do tworzenia gier w tym także bezpłatne rozwiązania pozwalające stworzyć gry 3D o możliwościach przekraczających zakres TWOM.
Może warto poczytać trochę o tym zanim się zacznie dyskredytować.
Poza tym własny dobrze znany silnik może być lepszy niż słabo poznany inny kombajn.
Warto wspomnieć tutaj CIG który wydał kilka mln zł na silnik z którym sobie nie poradzili Sniper2 w końcu nie wyszedł na tym silniku a LoF był tworzony na silniku Desk 13. Więc pieniądze wyrzucone w błoto. Na razie nic nie wiadomo czy Sniper 3 jest robiony na tym czy może LoF 2 a może w ogóle go nie wykorzystają.
O silniku może będzie coś wiadomo w okolicach premiery a może później.
Wracając do wycen to chyba większy wpływ będą miały sytuacje na innych rynkach niż jakieś poziomy sprzedaży czy pozycje w rankingach. Chciałem zwrócić uwagę, że teraz o wycenie spółki w coraz większym stopniu będzie decydowało nie AT tylko już należy brać pod uwagę w coraz większym stopniu AF i perspektywy. Każdy ma swoje zdanie ale tak jak kiedyś pisał przywoływany tu Teresa patrzcie coraz więcej na fundamenty....
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

lelo-pakero
12
Wysłane: 8 stycznia 2016 20:25:39 przy kursie: 72,00 zł
baks napisał(a):
Czy wśród tylu specjalistów nie ma odważnych aby na zaledwie 10 tygodni przed końcem roku podać swoje typy.Może ułatwię zadanie. Co do wyniku z wersji PC chyba nie ma wątpliwości. po 2 kwartałach było 7,5mln w 3 kwartale i 2 tygodnie października doszło 2mln czyli wynik za 2016 jest już wyrównany z samych wersji PC.
Do końca roku oczekuję, że z samego Steama dojdzie kolejne 3mln czyli będzie wykonana prognoza .... może braknie 1mln. Tyle, że ten brakujący z całą pewnością zrobiły tablety.
Mamy więc zysk 13-14mln na dzień dzisiejszy.
Oceniam, że w listopadzie i grudniu co najmniej 3mln zysku przyniosą premocja na tablety oraz sprzedaż na smartfony. Tak więc podany na forum wynik 20mln (myślę o zysku) wydaje mi się nieco zawyżony choć nie można go wykluczyć.
Mój typ to przedział 16-18mln zysku. Poniżej 15mln nie usatysfakcjonuje mnie - choć rozczarowany byłbym gdyby nie została wykonana prognoza. Byłoby to jednak dość trudne aby jej nie wykonać.

"Nie przejmować się opiniami megalomanów przeceniających znaczenie swoich opinii". Święte słowa baks. Wstaw je sobie w stopce.

Rekinek
0
Wysłane: 8 stycznia 2016 22:19:15 przy kursie: 72,00 zł
Wielu myślało że wynik będzie wyższy, o ile będzie niższy od zakładanych 15mln nikt nie wie. Mój typ to 13mln, ale ty @leo lubisz wytykać innym ich błędy i łapać za słówka jak by to co tutaj piszemy miało wpływ na kurs akcji. To jest forum amatorów a nie analityków giełdowych więc rozliczanie kogoś z jego oczekiwań co do zysków spółki jest nieeleganckie. Powiem mocniej, mogłeś pokazać jaja i podać swoje prognozy a nie rozliczać innych samemu siedząc pod stołem i szczypiąc w kostki włącznie z zarządem.

baks
152
Wysłane: 9 stycznia 2016 20:16:19 przy kursie: 72,00 zł
@Rekinek
......... a wiesz co Zarząd na to .....
są w branży już 2 dekady pracowali na swoim później w CDP od 5 lat znów na swoim.
Tacy drobni jak my nie mają dla nich znaczenia przynajmniej od 3 tygodni. Może lelo za kilka lat to zrozumie. Sam trafnie to określiłeś, że boi się sam coś "zalicytować" a to przecież i tak jest zabawa - bo mamy za mało danych aby na bieżąco trafnie to oceniać.
Tylko trzeba to rozumieć.... pominę to bez właściwego komentarza.
Dystans do takich zabaw nabywa się po latach.... zabawy w giełdę. Dla mnie najistotniejszy jest stan konta giełdowego.

lelo-pakero
12
Wysłane: 10 stycznia 2016 21:12:51 przy kursie: 72,00 zł
Rekinek napisał(a):
rozliczanie kogoś z jego oczekiwań co do zysków spółki jest nieeleganckie.

Serio? Każdy może pisać dowolną bzdurę, ale nie wolno go z tego rozliczać? Czyli zostaje nam tylko głaskanie się po... Każdy kto na publicznym forum dzieli się swoimi przemyśleniami, musi liczyć się z tym, że jego "mądrości" będą oceniane przez innych. Takie prawo forum. Jak ktoś jest zbyt wrażliwy żeby poddawać się tej ocenie to widać forum nie jest dla niego.

awatarji
1
Wpisów: 31
Wysłane: 10 stycznia 2016 22:28:46 przy kursie: 72,00 zł
This War of Mine: The Little Ones jest na 12 stronie wśród najpopularniejszych gier tygodnia dla Xbox One

store.xbox.com/pl-PL/Xbox-One?...

oraz posiada 763 opinie
The Spice Must Flow

baks
152
Wysłane: 11 stycznia 2016 10:53:56 przy kursie: 72,40 zł
lelo-pakero napisał(a):
Rekinek napisał(a):
rozliczanie kogoś z jego oczekiwań co do zysków spółki jest nieeleganckie.

Serio? Każdy może pisać dowolną bzdurę, ale nie wolno go z tego rozliczać? Czyli zostaje nam tylko głaskanie się po... Każdy kto na publicznym forum dzieli się swoimi przemyśleniami, musi liczyć się z tym, że jego "mądrości" będą oceniane przez innych. Takie prawo forum. Jak ktoś jest zbyt wrażliwy żeby poddawać się tej ocenie to widać forum nie jest dla niego.

Kod:
mod: usunięto fragment wpisu, gdyż, cytując Autora - ...to jest forum o spółce a nie o użytkownikach

Nieco ponad rok temu na forum pisano, że spółka ma małe szanse na powtórzenie wyniku .... a nie był potrzebny nowy produkt aby to zrobić. Nic nie wiemy o kolejnej grze a grupa osób już dezawuuje sukces - skąd się bierze taka pycha a może głupota. Choć nasuwa się inne sformułowanie (spekulacja). Tylko, że spółka jest już w małym stopniu zależna od tak małych spekulantów.
Myślę, że musisz się postarać bardziej i pisać o spółce i fakty a nie wydumane konfabulacje i tego się trzymajmy - bo portal zasługuje na odpowiedni merytoryczny poziom.
Nie ulega wątpliwości, że spółka buduje podstawy pod nowy wymiar rozwoju a tego się nie zrobi w 2-3 miesiące. To co się dzieje w spółce jest skrzętnie ukrywane ale wiele wskazuje na to, że mogą nas w tym roku kilka razy zaskoczyć choć gwarancji na to nie ma i trzeba mieć tą świadomość. Tutaj nie mówi się "na zapas" tak jak na CDR czy CIG lub VVG tylko się robi po cichu ale do przodu.
Który model lepszy to zależy dla kogo...
Edytowany: 11 stycznia 2016 10:58

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 11 stycznia 2016 13:31:20 przy kursie: 72,40 zł
baks napisał(a):
Nieco ponad rok temu na forum pisano, że spółka ma małe szanse na powtórzenie wyniku ....

Naprawdę ? Był ktoś taki ??!
Baks poproszę o cytat!
24 listopada (przy kapitalizacji z tego dnia) Anyteresa pisał już, że rynek zakłada 12mln netto w 2014 i 2015 i około miliona sprzedanych sztuk TWOM na PC na koniec 2015.

Jeśli dobrze pamiętam to jako jeden z nielicznych nie mogłeś uwierzyć w to co pisał Anty.

A teraz piszesz, że tu na forum negowano oczekiwania rynku ? To jakaś alternatywna rzeczywistość, coś jak prognozy, które tu zamieszczasz.

baks
152
Wysłane: 11 stycznia 2016 13:52:15 przy kursie: 72,40 zł
Może przedstaw trafność swoich ocen - najłatwiej negować innych po fakcie lub w świetle tego co jeszcze nieznane. Ja w przeciwieństwie do oponentów nie wstydzę się stawiać prognoz co do których nie ma żadnej pewności, że się sprawdzą z powodu wątpliwych danych jakimi dysponujemy.
Ale nie uchylam się od stawiania ich i ryzyka pomyłki nawet dość istotnej. Potrafię się także przyznać do pomyłki i nie traktuję tego jak zamach na moją ..... nieokreśloną "własność".
Tyle, że ja traktuję to jako pewną zabawę - bo wiem, że to ma bardzo ograniczone prawdopodobieństwo.
Tych dyskusji nie przekładam na swoje inwestycje dlaczego to możemy podyskutować na PW....
Forum i umieszczane tu informacje przez forumowiczów nie są dla mnie żadną wskazówką co innego wykresy lub analizy ludzi z SW. Do nich odnoszę się z pewną ciekawością.
Stąd zalecam pewną refleksję nad braniem tego wszystkiego całkiem poważnie.
Chciałem przypomnieć, że kilka moich typów się sprawdziło a to, że chyba większość się nie sprawdziła to jest wynikiem innej strategii spółki niż większość oczekiwała. Dla mnie nie wpływa to na wartość inwestycyjną spółki.
A z tego co ja pamiętam to podobne oczekiwania do mnie a nawet większe miała większość ówczesnych piszących na forum. Może poczytaj jak pamięć zawodzi.
Edytowany: 11 stycznia 2016 13:57

vladinho
45
Wysłane: 11 stycznia 2016 14:24:57 przy kursie: 72,40 zł
Baks prosiłem Cię o cytat - bo to Ciebie pamięć zawodzi, nie tylko masz problem z nierzeczywistymi prognozami, którym brakuje argumentów, ale też doszło przeinaczanie faktów jak napisałem powyżej.

Co do refleksji Baks - to liczy się jakość napisanego tekstu, nie ilość.

baks
152
Wysłane: 12 stycznia 2016 09:39:43 przy kursie: 73,40 zł
@vladinho
Widzisz ja piszę to co uważam jeśli komuś to nie pasuje może się nie zgadzać nikomu nie zamierzam niczego na siłę udowadniać - bo nie mam w tym żadnego interesu aby aktualnie ktoś kupował akcje piszę tylko dla refleksji tych co potrafią sami analizować - nic ponadto.
Nie zamierzam przekonywać sceptyków bo to syzyfowa praca..... i tyle.
Każdy może mieć swoje zdanie. A co do różnych tez to poczytaj sobie wypowiedzi sprzed listopada i z 1 tygodnia grudnia może zrozumiesz, że twoje opinie o mnie i wypowiedziach są mocno naciągane.
Wybacz jednak mam bardziej interesujące zajęcia niż grzebać się szukając w setkach czyichś wypowiedzi szukając czy są czy zostały skasowane po to tylko aby coś komuś udowodnić. Z takiej dziecinady wyrosłem już 20-30 lat temu - wybacz to nie dla mnie. Nie uchodzi w moim wieku. Wystarczy tej dziecinady. Mnie interesuje stan mojego portfela. Próbowałem polemizować ale z fanatykami nie da się. Nie wiem czy zauważyłeś, że większość już dawno dała sobie spokój w dyskusjach z Wami. A z kontaktów "bezpośrednich" wiem, że nie sprzedali akcji - o czym to świadczy - sam sobie wytłumacz.

vladinho
45
Wysłane: 12 stycznia 2016 09:59:41 przy kursie: 73,40 zł

Baks! Rzucasz jakimś "na kolanie" wymyślonym frazesem, że jakieś bliżej nieokreślone grono tu na forum pisało, że spółka nie powtórzy wyniku z 2014 roku. Nic takiego nie miało miejsca!! Jednak Ty na dowód swoich teorii podajesz następujący argument:
"Wybacz jednak mam bardziej interesujące zajęcia niż grzebać się szukając w setkach czyichś wypowiedzi szukając czy są czy zostały skasowane po to tylko aby coś komuś udowodnić."

To co bym sobie życzył od adwersarza jako od człowieka na poziomie szanującego innych uczestników forum, a także ich czas, jest to, żeby zanim coś napisze to to sprawdzi, czy to w ogóle jest zgodne z prawdą.

ps. "ONI", z "WAMI" - co to jest za konspiracja ? "WY" to Ci którzy ostrożnie podchodzili do wyników z tego roku, a "ONI" to Ci, którzy oczekiwali po 30-40 mln zysku ??

Baks jeszcze jedno, ale to też chyba do Ciebie nie trafi,
Cytat:
A co do różnych tez to poczytaj sobie wypowiedzi sprzed listopada

Sam przeczytaj wypowiedzi sprzed listopada, a może zorientujesz się ile kosztowało Anomaly 2

baks
152
Wysłane: 12 stycznia 2016 13:15:06 przy kursie: 73,40 zł
Może bardziej interesujący jest ten wątek z forum spółki.

Dzień dobry
Chcemy maksymalnie wykorzystać fakt, że data premiery TWoM:TLO zbiega się w czasie z targami w San Antonio. Jako 11 bit studios będziemy mieć własne stoisko na tej imprezie, na którym fani będą mogli zagrać w naszą grę i porozmawiać z przedstawicielami Spółki (wysyłamy za ocean kilkuosobowy zespół). Liczymy na pozytywny odzew uczestników targów, masę komentarzy w sieci i artykułów w mediach branżowych co powinno mieć przełożenie na wolumen sprzedaży TWoM:TLO.
Pozdrawiamy.

Własne stoisko z grą i duża obecność mediów .... to gigantyczna darmowa reklama i spore możliwości zaistnienia w mediach po raz kolejny bez większego wkładu finansowego. Nie jest znany koszt stoiska ale bez wątpienia stanowi to niewielki ułamek wartości marketingowej obecności w mediach.

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 12 stycznia 2016 20:28:44 przy kursie: 73,40 zł
TWoM jedną z pierwszych gier w Origin Access

Cytat:
On Origin Access, The Vault won't be limited to EA-published games; it will also offer third-party titles, with 11 bit Studios' This War of Mine being the first one available at launch. And EA also notes that Origin Access is available only for Windows PC, not Mac games.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków
Edytowany: 12 stycznia 2016 20:47

Rekinek
0
Wysłane: 12 stycznia 2016 22:11:15 przy kursie: 73,40 zł
Mam wrażenie że rynek nie wierzy w sukces konsol. Każde zbliżenie się kursu do granicy 75zł jest zasypywane przez podaż. Może nie tyle nie wierzy co zakłada że sprzedaż nie spowoduje nic po za zalepieniem dziury/wyrwy w przychodach z wersji pc i mobile.

baks
152
Wysłane: 12 stycznia 2016 22:19:51 przy kursie: 73,40 zł
Daj spokój z tym określeniem "rynek" tutaj wszystko się tłumaczy tym niby magicznym słowem - zawsze gdy nie wie się dlaczego coś się dzieje lub gdy się chce uzasadnić lub przestraszyć kogoś.
To słowo klucz działa tylko na wyobraźnię nowicjuszy.
A co to tak na prawdę jest rynek to po trochu każdy z nas. Każdy kupuje akcje aby zarobić. Dla jednych zarobkiem jest 1zł na akcję dla innych odpowiednio wyższa kwota. Jeśli ktoś się zdecydował na zakup w listopadzie to mógł sprzedać ze 2 tyg temu ponad 74zł i odkupić poniżej 71zł i znów dziś sprzedać. Tylko ilu interesuje zarobek po 1,5-2 zł - trudno ocenić. Kurs się zmieni gdy znajdzie się większa ilość akcji do kupienia niż do sprzedania - to takie proste.
Mnie już to słowo rynek zaczyna śmieszyć mówmy o czymś innym .... please

Rekinek
0
Wysłane: 12 stycznia 2016 22:40:12 przy kursie: 73,40 zł
Co za znaczenie dla meritum mojego wpisu ma to czy napiszę rynek czy inwestorzy? Nie ma wystarczającej ilości chętnych do kupna akcji aby przebić opory. Większy gracz nie widzi na dzisiaj sensu większych zakupów aby zrzucić kolarzy. Dlaczego tak jest? I tu jesteśmy przy moim poprzednim poście bo właśnie ten większy gracz nie widzi zagrożenia że akcji nie kupi taniej. Szansą było by pokazanie zaangażowania kogoś powyżej 5% bo to by zadziałało jak straszak dla innych dużych inwestorów że mają konkurencję. Czy mam rację nie wiem ale tak mnie jakoś zdenerwowało zachowanie dzisiejsze kursu.blackeye

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

378 379 380 381 382

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,484 sek.

vmfxfega
xeckettm
kzfavlbz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
msizldao
oowhgpvo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat