4000 sztuk MIR puszczone równo na Sell Stopie 2.39 (1gr poniżej poprzedniego minimum, dobra, należało dać 2, bo jeden bywa przypadkowy, ale tu to akurat bez znaczenia)
Skoro rynek nie realizuje tego, co od niego oczekiwałem, akcje wylatują z portfela ze stratą 490 zł.
Nie ma sentymentów, łudzenia się, że odbije itp. - to główny wróg portfela Błędy były, są i będą, to normalne, bo ludzie są omylni, a ja [chyba?

] ciągle jestem człowiekiem

.
Ograniczanie strat i ochrona kapitału to sprawa tak samo ważna jak zarabianie.
Zaczynałem ze 100 000 zł, wg money.pl po stracie 481 zł na PMP i 490 na MIR mój zysk stopniał do 1675 zł (to akurat zgadza się, zysk z 2 krótkich pozycji na FW20 wiosną minus 2 stratne ww. pozycje akcyjne) ale dziwnym trafem wynik końcowy tych operacji wychodzi money.pl 95 094,07 PLN
Nigdy nie zrozumiem, jak oni liczą kontrakty futures: zarobiłem, czyli straciłem
Powinno być 101 675,57 PLN i do tej sumy dokonam korekty w stanie portfela,
dopłacając wirtualną gotówkę, o czym uczciwie informuję!!! (czyli dopłacę 6581,50 PLN).
W tej chwili mocno przyglądam się Procad'owi PRD i jestem gotowy do kupna, gdy zobaczę ciekawe możliwości wejścia
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)