0 Dołączył: 2009-03-26 Wpisów: 207
Wysłane:
5 lipca 2009 10:15:14
przy kursie: 0,34 zł
raczej nie, i jeszcze długo długo nie
|
|
0 Dołączył: 2009-05-15 Wpisów: 11
Wysłane:
7 lipca 2009 20:35:06
przy kursie: 0,38 zł
pawul0n napisał(a):raczej nie, i jeszcze długo długo nie oj, chyba już tak:P zobaczymy jak jutro, ale dzisiaj przepięknie
|
|
0 Dołączył: 2009-03-26 Wpisów: 207
Wysłane:
9 lipca 2009 21:51:15
przy kursie: 0,39 zł
niech rosnie ku chwale ojczyzny, mnie jednak troche odstrasza dosc wysoki c/wk - mimo wszystko
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
21 lipca 2009 10:53:23
przy kursie: 0,40 zł
Przeglądając listę beneficjentów z Mazowsza znalazłe, że City dostało dotację: rpo.mazowia.eu/data/notices/li... (poz. 9). kwota drobniutka, ale komuś się jednak chce po nią schylić. Roboty papierkowej jest przy tym masa. Może to nie jedyny projekt zgłoszony do dofinansowania.
|
|
0 Dołączył: 2008-07-28 Wpisów: 403
Wysłane:
6 sierpnia 2009 14:03:07
przy kursie 6,00 WatchDog napisał(a):Fundamentalnie spółka jest przewartościowana. Upatrywałbym rozsądnej wyceny między 3 a 5 zł, natomiast duża premia pochodzi z dwóch źródeł: spółka może gwałtownie się rozwinąć, a nagły wzrost sprzedaży przekłada się bardzo pięknie na marżę. Ten biznes jest jak Hollywood: produkujesz film i ponosisz duże jednorazowe koszty stałe, a potem od sprawności dystrybucji zależy czy sprzedasz na świecie 100 tys. czy 1 mln kopii. A jak ni z tego ni z owego trafiasz hita, to sprzedajesz 10 mln kopii. Pisaliśmy wcześniej, że City nie jest ukierunkowane na takie hity, ale one się mogą zdarzyć w każdym segmencie i nie mają związku z jakością gry, tylko z aktualną modą. No to teraz jest około 4,00. Rozumiem, że to właśnie "rozsądna wycena". CIA zaczyna mnie coraz bardziej interesować - lubię takie spółki: spadek, odbicie, konsolidacja. W końcu w którąś stronę ruszy. Nie wiem, w którą, ale w obecnej sytuacji stosunek potencjalnego zysku do ponoszonego ryzyka wydaje się być zadowalający. Z pewnością odstrasza niska płynność, ale przy jakimkolwiek pretekście do wybicia może to się również okazać... ciekawe ;) Ostatnio pojawiły się projekty uchwał na NWZA. Ktoś jest zorientowany, czy jest tam coś ciekawego?
|
|
Wysłane:
6 sierpnia 2009 14:37:21
Ja nie jestem, spojrzę. W ogóle jest - hm - ciekawie w polskim światku developmentu. Nie mam pojęcia co robi Adrian Chmielarz i czy jeszcze walczy, czy odpuścił. Rozypuje się studio od Wiedźmina i cała ta "grupa" spod znaku CDP nie radzi sobie zbyt dobrze. Za to nieźle przyjęto polską grę Call of Juarez 2. Samo City: wklejam zapytanie do wyszukiwarki LinkedIn - można zobaczyć kto tam pracuje, kto odszedł i gdzie. Na moje oko to będzie na CIA wielki wóz-albo-przewóz. Za długo inwestują, za wolno rosną, za słabo się przebijają na rynku. Czas płynie, a branża się strasznie konsoliduje, no i wbrew obiegowym opiniom, nie kwitnie. Schodzą tylko sequele znanych hitów, plus casuale (np. Guitar Hero i klony), gry pecetowe się nadal marginalizują, a na rynek wchodzi niespodziewana konkurencja np. ze strony... iPhone. Wg mnie City jest dobrze przygotowane na przejęcie przez konkurenta, ale ciągle za mało znaczy. Kropkę nad i postawię po wynikach Q2.
Edytowany: 6 sierpnia 2009 14:38
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2009 14:11:27
Wspomniano tu trochę o "modzie" i według mnie dobrze. Przypatrywałem się ostatnio re-sentymentowi, jaki dotknął przemysł gier planszowych. Zaczęło się na Zachodzie, ale teraz i u nas następuje powrót tej "mody" (sam na nowo zacząłem grać w planszówki - pojawiło się wiele ciekawych propozycji, piękne i praktyczne wydawnictwa, polskie wersje). Patrzę też na powracające co jakiś czas fale sentymentalizmu dotykające starych gier na stare komputery...
To prawda, że pojawia się konkurencja, ale według mnie to segment specyficzny, w którym ciężko cokolwiek przewidzieć, albo który miałby całkowicie zniknąć. To oczywiście w żaden sposób nie wpływa na cenę akcji CIA, ale skoro już badamy szerszy kontekst...
... a kto jak kto, ale WatchDog na grach to się zna ;) :)
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2009 14:42:56
...no może trrrroszkę... się kiedyś znałem...
|
|
0 Dołączył: 2009-08-10 Wpisów: 1
Wysłane:
10 sierpnia 2009 14:48:51
przy kursie: 0,39 zł
City Interactive to przede wszystkim dystrybutor bardzo tanich i słabych gier zewnętrznych oraz producent przeciętnych swoich projektów. Widzę, że niektórzy zastanawiają się, czy ta firma ma szansę na duzy sukces związany z powodzeniem jednej ze swych gier - odpowiedz: nie za bardzo. To co tej firmie się udaje, to przygodówki ze studia w Rzeszowie. Sa to klasyczne "klikanki" majace swoich zwolennikow. Są niezle, sprzedają sie niezle, ale za uszy calej firmy do gory nie pociagna. Pewną niewiadomą są projekty na konsolki przenośne (DS) i Wii. Należy zadać sobie pytanie czy potencjalnie są w stanie stworzyć bardzo dobrą grę. Dopoki nie odniosą porazki, nie powiem że nie, ale w związku z drastycznym cieciem zatrudnienia (w dzialach produkcyjnych 50-70% ludzi) i spadkiem mocy przerobowych, trudno oczekiwać by byli w stanie zrobic cos swietnego. Reasumując, ta firma ma szansę przetrwac kryzys, ale drugim googlem to nie jest. Gry od nich beda co najwyzej srednie, kolejny call of duty czy mario tam nie powstaną. Spdziewam się stagnacji, powolnego rozwoju lub upadku firmy. Jesli firma pokaze jakies dobre wyniki finansowe, to po 4 kwartale.
|
|
Wysłane:
12 sierpnia 2009 17:00:45
przy kursie: 0,38 zł
Zarząd City Interactive S.A. informuje, że w dniu 12 sierpnia 2009 Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie City Interactive S.A. podjęło uchwałę o powołaniu Pana Grzegorza Leszczyńskiego na Członka Rady Nadzorczej Emitenta.
Pan Grzegorz Leszczyński posiada wykształcenie wyższe, ukończył Szkołę Główną Handlową uzyskując tytuł zawodowy magistra ekonomii. Ponadto Pan Grzegorz Leszczyński posiada licencję maklera giełdowego.
Pan Grzegorz Leszczyński w ostatnich latach pełnił funkcje w organach administracyjnych, zarządzających lub nadzorczych szeregu spółek, w tym w spółkach notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Pan Grzegorz Leszczyński aktualnie pełni m.in. funkcję Prezesa Zarządu spółki Dom Maklerski IDM S.A.
Co Wy na to? Ma to jakieś znaczenie?
|
|
|
|
Wysłane:
21 sierpnia 2009 17:20:49
przy kursie: 0,49 zł
Na razie nie odpuszczam. Może i nie wydadzą żadnego hiciora, może i nie będzie super-wyników, może nawet firma nigdy się nie rozwinie. Ale póki co mamy wybicie z bardzo ładnej konsolidacji, fajną bazę i - przynajmniej technicznie - nienajgorszy potencjał.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-25 Wpisów: 83
Wysłane:
21 sierpnia 2009 21:44:45
WOW zdaje się że mamy idealnego kandydata na megawzrost w krótkim okresie. firma się dynamicznie rozwija, niewielka kapitalizacja, no i ... w Pulsie Biznesu wytypowali jako dobry target inwestycyjny
|
|
0 Dołączył: 2009-02-25 Wpisów: 105
Wysłane:
21 sierpnia 2009 22:15:44
branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 878
Wysłane:
21 sierpnia 2009 22:29:41
Crazy napisał(a):branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych Dlaczego tak sadzisz? Jaki jest zwiazek - w ramach branzy IT - miedzy rozwiazaniami dla firm, GIS-em, a tanimi grami? Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 21 sierpnia 2009 22:43
|
|
Wysłane:
21 sierpnia 2009 22:43:22
SlawekW napisał(a):Crazy napisał(a):branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych Dlaczego tak sadzisz? Jaki jest zwiazek - w ramach branzy IT - miedzy rozwiazaniami dla form, GIS-em, a tanimi grami? W mediach mowi sie o kryzysie - wszyscy szukaja oszczednosci, najszybciej je znajda tnac wydatki na "zbedne" programy i uaktualnienia... Wydawca niskobudżetowych gier komputerowych ma swoich klientow w gronie nastolatkow a oni biora kase od rodzicow a oni pracuja w firmach, ktore dotknal kryzys:). W mojej ocenie jest to ryzykowne zajecie, teraz mozna pobrac P2P kazda gre i to nie jakas strzelanke tylko super nowosc od super producenta. Dlatego tak napisalem
|
|
Wysłane:
21 sierpnia 2009 23:31:35
Crazy napisał(a):SlawekW napisał(a):Crazy napisał(a):branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych Dlaczego tak sadzisz? Jaki jest zwiazek - w ramach branzy IT - miedzy rozwiazaniami dla form, GIS-em, a tanimi grami? W mediach mowi sie o kryzysie - wszyscy szukaja oszczednosci, najszybciej je znajda tnac wydatki na "zbedne" programy i uaktualnienia... Wydawca niskobudżetowych gier komputerowych ma swoich klientow w gronie nastolatkow a oni biora kase od rodzicow a oni pracuja w firmach, ktore dotknal kryzys:). W mojej ocenie jest to ryzykowne zajecie, teraz mozna pobrac P2P kazda gre i to nie jakas strzelanke tylko super nowosc od super producenta. Dlatego tak napisalem a jak w świetle tego co powiedziałeś można wytłumaczyć wzsrost Przychodow netto ze sprzedaży CITYINTER (CIA)? (w tys pln) 2006 8 984,00 2007 18 294,00 2008 33 761,00 IQ'09 9 419,00 (gdzie IQ'08 7 282,00) Twoja koncepcja nie ma odzwierciedlenia realiach spółki.
Edytowany: 21 sierpnia 2009 23:33
|
|
Wysłane:
22 sierpnia 2009 12:27:14
moze masz racje ze Ja nie mam racji :) moze CIA ma super pomysl na zarabianie pieniedzy moze PB dobrze wytypowal ta spolke jako dobry target inwestycyjny tutaj kazdy osobiscie ocenia ryzyko i podejmuje decyzje. Ja nie mam zaufania do takiej branzy, dla mnie spozywka, energetyka, budowlanka sa w centrum zainteresowania. To sa produkty, ktore zawsze znajda odbiorcow z ktorych ciezko zrezygnowac czy sobie odmowic a z gry... mozna...
Edytowany: 22 sierpnia 2009 12:28
|
|
Wysłane:
24 sierpnia 2009 16:53:59
przy kursie: 0,60 zł
Targety, śmety, bzdety, wyceny, wyniki i inne fikołki, hiciory, śmory i muchomory... Wszystko to o kant taboretu roztrzaskać.
Mamy bardzo ładne wybicie z bardzo ładnej konsolidacji. Szybkie +50% i według mnie żadnych przesłanek do zamykania pozycji.
Ciekawe tylko, na ile jest to zasługa korzystnego klimatu na całej giełdzie, a na ile indywidualne zachowanie CIA... Mam nadzieję, że to drugie.
|
|
Wysłane:
25 sierpnia 2009 12:34:58
przy kursie: 0,52 zł
chyba mam dobrego nosa  ten papierek może się okazać hitem tygodnia
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2009 20:02:03
przy kursie: 0,54 zł
internet99 napisał(a):chyba mam dobrego nosa  ten papierek może się okazać hitem tygodnia Obyś miał rację, ja w każdym razie już podziękowałem. Jeśli miałaby nadejść korekta na całej giełdzie, to według mnie papier, który poszedł +50% w dwa dni może być dość... hm... niestabilny. Spółka bardzo ciekawa, ale niech się trochę schłodzi.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.