Temat:
SFINKS
Jest nadzieja... kolejna pozyczka... Właściciel znanej sieci restauracji Sphinx chce wypuścić nowe akcje z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. Sylwester Cacek deklaruje, że zagwarantuje powodzenie emisji gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
CIGAMES
moze masz racje ze Ja nie mam racji :) moze CIA ma super pomysl na zarabianie pieniedzy moze PB dobrze wytypowal ta spolke jako dobry target inwestycyjny tutaj kazdy osobiscie ocenia ryzyko i podejmuje decyzje. Ja nie mam zaufania do takiej branzy, dla mnie spozywka, energetyka, budowlanka sa w centrum zainteresowania. To sa produkty, ktore zawsze znajda odbiorcow z ktorych ciezko zrezygnowac czy sobie odmowic a z gry... mozna...
|
|
Temat:
CIGAMES
SlawekW napisał(a):Crazy napisał(a):branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych Dlaczego tak sadzisz? Jaki jest zwiazek - w ramach branzy IT - miedzy rozwiazaniami dla form, GIS-em, a tanimi grami? W mediach mowi sie o kryzysie - wszyscy szukaja oszczednosci, najszybciej je znajda tnac wydatki na "zbedne" programy i uaktualnienia... Wydawca niskobudżetowych gier komputerowych ma swoich klientow w gronie nastolatkow a oni biora kase od rodzicow a oni pracuja w firmach, ktore dotknal kryzys:). W mojej ocenie jest to ryzykowne zajecie, teraz mozna pobrac P2P kazda gre i to nie jakas strzelanke tylko super nowosc od super producenta. Dlatego tak napisalem
|
|
Temat:
CIGAMES
branza IT kuleje tym bardziej producent i wydawca niskobudżetowych gier komputerowych
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak sie ma info o stratach i planowanych oszczednosciach do dzisiejszych spadkow??? Czy PB piszac o przyszlych gwiazdach bral to info pod uwage???
|
|
Dziś w "PB" typujemy te, które mogą się odbić: stawiamy na czwórkę: Petrolinvest, Polrest, Sygnity i Travelplanet.
Ja od siebie stawiam na LCC i Orlen - prosze bez krzykow... nie jestem obiektywny bo posiadam te spolki i ostatnio troche zdolowaly sie praktycznie bez konkretnych przeslanek..
|
|
Temat:
SYGNITY
Dziś w "PB" typujemy te, które mogą się odbić: stawiamy na czwórkę: Petrolinvest, Polrest, Sygnity i Travelplanet.
Dla rownowagi inne info...
Sygnity oszczędza Sygnity - jedna z największych spółek branży informatycznej - szacuje swoja stratę operacyjną w I półroczu na 80-90 mln zł. Teraz wprowadza program oszczędnościowy. »
|
|
Temat:
MIDAS
CenterNet ma umowę z Żabką nt. dystrybucji kodów 'wRodzinie' gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...\ Jeszcze reklama, oczywiscie dyskretna w trwam i w radiu i te 100 tys maja.
|
|
Temat:
BIOTON
Crazy napisał(a):albo -10% - to jest bioton, tu decyduja o kursie kluczowi akcjonariusze biotonu tu rynek nic nie zdziala :D miałem racje???  niestety. moze by napisal do pana K. i zapytal wprost: kiedy wzrosty...
|
|
Temat:
BIOTON
albo -10% - to jest bioton, tu decyduja o kursie kluczowi akcjonariusze biotonu tu rynek nic nie zdziala :D
|
|
o ktorej to info podali???
|
|
Temat:
DEVELIA
stuka w 1,3 i nie moze wyskoczyc... byle zamkniecie na + bylo to juz sukces...
|
|
Panowie i oczywiscie Panie Ja sie przejalem bardzo ta wypowiedzia.... i dokupilem po 27,58 :) Pozdrawiam wszystkich anali...
|
|
Po krótkiej korekcie wzrostowej, która osiągnie szczyt jeszcze w tym półroczu, rynki finansowe czeka siedem lat bezprecedensowej bessy - twierdzi w rozmowie z "Parkietem" znany analityk giełdowy Robert Prechter. Według niego, rządy nie mogą zrobić nic, aby przeciwdziałać recesji, która okaże się głębsza niż Wielka Depresja z lat 30.
Związany z kryzysem niższy popyt na energię sprawi, że ceny ropy naftowej spadną do 10 USD za baryłkę.
No i jak tu nie wierzyc panu Robertowi po 3latach bessy kolejne 7...
|
|
Temat:
DEVELIA
jutro powtorka? czy realizacja zyskow??? obstawiam to pierwsze oby....
|
|
jutro zwala tak mysle... prawdopodobnie anale maja racje ze to sa drgawki konajacego wigu... :)) ja kokaszystajac z chwilowej promocji wyskoczylem z papiera. pampers mam pelny :D na hosanne pewnie jeszcze poczekamy... to jest subiektywna ocena rynku zfrustrowanego inwestora. A jak spadnie w okolice 24 znowu dokupie...
|
|
Na warszawskiej giełdzie ciekawa sesja, ale "dzisiejszy wzrost nie będzie trwały. zdaniem analityków, jest to zaledwie krótkotrwała korekta ostatnich spadków. Prawda to czy nieprawda???
Pozdrowienia
|
|
pawulon :). Pozdrowienia dl awszystkich zapakowanych w ten... papier
|
|
Temat:
VRG
lukch napisał(a):Crazy napisał(a):tak, tak papier odleszczony i teraz tylko wzrosty... tylko na jakim poziomie sie zatrzymaja 4,00 5,29??? ;) pozdro! Żałosne, że brak merytorycznej dyskusji udziela się teraz i tutaj. Takie teksty były do tej pory widoczne na onet.pl czy innych zbyt popularnych forach. Naprawdę szkoda. Cena popularności? Lukch: nie wiem czy to widac ale jest to ironiczna odpowiedz na komentarz wczesniejszy... zwracam uwage na usmieszek " ;)" Pozdro!!! - tyle w kwesti formalnej
|
|
Firma wyglada na zdrowa, w Tarnowie buduja Galerie Tarnowska ruch jak w mrowisku zadnych opoznien i wyglada na to ze inwestycja w terminie zostanie oddana a za nia kilka milionow do dochodu sie dopisze.
|
|
Panowie i Panie czy to juz rzeczywiscie koniec jazdy w dol na Orlenie??? czy ten zielony kolor utrzyma sie??? Czy pomimo spadkow cen ropy orlen odrobi te ostatnie spadki???
|
|
bedzie dobrze, bedzie dobrze,bedzie dobrze.... :D
|
|
Tomasz Leśniewski, makler DM BZ WBK - Prawdopodobnie zakończył się marsz w dół kursu akcji PKN Orlen, które utrzymują się na poziomie powyżej 24 zł za akcję. "Wygląda na to, że korekta zakończona i PKN Orlen będzie stabilizatorem ewentualnych spadków.
To 24 za akcje broniło się długo i możliwe że P. Leśniewski ma racje... Wiec czas na... ;)
|
|
Mialem kiedys w portfelu Immo, Tex, LCC,PKN i Mci, jako "pewniaki" ale od pewnego czasu wszystko stanelo na glowie. Niestety... Teraz sklad powinien chyba wygladac Duda, Monari, Vistula, krosno...
|
|
Temat:
BIOTON
TheBlackHorse napisał(a):Ostatnio gdy zaplanowali emisję po 022 bodajże, kurs zaczął swobodnie opadać do tej kwoty z 034.  hmmm ale z tego infa nie wynika ze bedzie emisja... raczej ze sprzedaja istniejace akcje jako udzialy w bioton
|
|
Temat:
MIDAS
Powien tak, jak moja babcie namowia na komore to warto wchodzic w ta spolke ;D
|
|
Temat:
BIOTON
|
|
Temat:
MIDAS
Mozna zalozyc ze wRodzinie bedzie mialo lepszy start niz mobil i reszta(i nie skonczy tak szybko). przedewszystkim ma ok. 5mln potencjalnych klientow wiedza juz ze ok 0,5mln sluchaczy nie ma wogole komorek , na antenie radia i telewizji sa juz szkolenia jak obslugiwac komorki, bedzie specjalna oferta dla slabowidzacych tel z duzym wyswietlaczem, bezplatne polaczenia do imperium Rydzyka. Bedzie podobnie jak z TVTrwam tzn kazdy dobry Polak musi miec komorke w Rodzinie. Najpierw pokryja zasiegiem wlasnych nadajnikow ocywiscie Torun potem Bydgoszcz i Warszawe a reszta na umowie wewnatrz roamingowej. A pozniej sie pomysli....
|
|
Temat:
VRG
mozna zalozyc ze pozbywajac sie galeri vistula zlapie oddechu i wyplynie a za nia oczywiscie kurs.
Pozdro dla Phenomen79
|
|
Temat:
LOTOS
moze jeszcze byc mniej? no tak do min z 12.08 (9zeta) jest co zbijac...
|
|
Temat:
LOTOS
"Giełda jest piękna jednak. Spółki z WIG20 tracą lub zyskują po kilkanaście lub kilkadziesiąt procent w parę dni. I to bez żadnej większej przyczyny. Ma to w sobie dużo z absurdu. Gdyby ktoś indywidualnie wyceniał dowolną firmę stosując identyczne "widzimisię" jak giełda, większość z nas uznałaby go za niespełna rozumu. Ech, znaleźć tak klucz do tego giełdowego szaleńca. ______________________________________________________________________________________
A w Lotosie widać, że dzieje się dobrze. Ktoś jeszcze to widzi, czy przedstawiam myślenie życzeniowe? Najtańsza spółka z WIG20 z jednym z lepszych zarządów (wśród spółek "państwowych" prawdopodobnie z najlepszym). I to w dodatku z prezesem stosunkowo niedrogim w utrzymaniu. Idzie do przodu i robi swoje, a wokół karuzela."Mnie tez to zastanawia, Duda potrafi na glupiej plotce urosnac 20% a lotos po seri inf o kozystnych zmianach, inwestycjach mozliwych zyskach doluje  dlaczego??? wydaje mnie sie ze to raczej jakas chora sklonnosc do inwestowania w wysoce ryzykowne spolki, a te zdrowe... niech czekaja inwestujac w nie nie ma drwszczyku emocji. Nie wiem jak do tego podejsc, mysle ze przy dlugoterminowym inwestowaniu stres i irytacja jest mniejsza.
|
|
Temat:
VRG
tak, tak papier odleszczony i teraz tylko wzrosty... tylko na jakim poziomie sie zatrzymaja 4,00 5,29??? ;) pozdro!
|
|
Temat:
DEVELIA
Dzisiaj tez nici z ataku na 1,3???
|
|
Temat:
VRG
moja opinia: spolka wysoce ryzykowna mozna duzo utopic albo duzo zarobic ale to w zaleznosci od szczescia. Kurs nieprzewidywalny info ktore powinno uspokoic powoduje spadki info zle wzrosty. Wywalilem i zapominam o vistuli - narazie. Jak wyjda na prosta to zawsze bedzie czas na wejscie w spolke, teraz to rosyjska ruletka. To jest moja opinia i to w dodatku subiektywna....
|
|
Do piątku PKN Orlenu musi zapłacić czeskiej firmie Agrofert ponad 105 mln euro kary wraz odsetkami - postanowił we wtorek sąd arbitrażowy w Czechach..
I takie info zwalilo kurs??? to jakby mi kazali zaplacic mandat 100pln ;)
|
|
Temat:
DEVELIA
nic z tego... dzisiaj sprzedawalem po 1,34 a skonczylo na 1,26 a dlaczego bo pewnie zapatrzyli sie na USA a tam znowu spadla sprzedaz domow. Najpierw mowi sie ze recesja nas dopadla w niewielkim stopniu bo nasza gospodarka jest zacofana a tu co tapniecie za granica to u nas szybko sie je kopiuje. Gdzie tu logika????
|
|
Temat:
VRG
Akcjonariusze spółki odzieżowej Vistula Group zdecydowali o emisji 8.247.423 akcji serii I w ramach subskrypcji prywatnej dla Fortis bank Polska, po cenie emisyjnej wynoszącej 4,85 zł, podała spółka w uchwałach po ZWZ. Zdecydowano również o pokryciu strat z kapitału zakładowego, po czym ogłoszono miesięczną przerwę w obradach. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
BIOTON
Akcjonariusze spółki Bioton zdecydowali o upoważnieniu zarządu do emisji akcji o wartości nie wyższej niż 300 mln zł, podała spółka w uchwałach po ZWZ. Zdecydowano również o pokryciu strat z kapitału zakładowego. Ile bedzie jeszcze tych emisji? musza miec chetnych na te akcje... ile sie bedzie ten kurs kisil? to przez te milionowe pakieciki akcji podawane z reki do reki czy poprostu nie ma podstaw do wzrostow??? gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
PKNORLEN
niech zglaszaja byle to pomoglo a nie zaszkodzilo... mam nadzieje ze ten slimaczy wzrost sie utrzyma, a najlepiej to niech przyspieszy :)
|
|
Temat:
MIDAS
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas Spółka Akcyjna ("Fundusz") informuje, iż w okresie 7 dni Fundusz zawarł z CenterNet S.A. (spółka w 100% zależna od Funduszu) dwie umowy pożyczek o łącznej wartości 6.000.000,00 zł. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...Nabycie 80 % udziałów Nordisk Polska Sp. z o.o gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...
|
|
Temat:
PKNORLEN
Crazy napisał(a):Ciekawe czy pan W. Białek ma racje... moze akurat rozluznil krawat? :) "5 proc. spadek WIG-u 20, do którego doszło podczas poniedziałkowej sesji (...)ale wydaje się, że jest to jeden z bardziej znaczących w ostatnim okresie sygnałów kupna. wojciechbialek.blox.pl/2009/06... Czy to mozliwe??? mial racje??? jutro kolejne wzrosty???
|
|
Temat:
DEVELIA
Odkuwam sie dorwalem troche wolnych srodkow i kupilem po 1,2 sprzedalem po 1,27 niech sie ta korekta gieldy wreszczie skonczy...
|
|
Temat:
PKNORLEN
Ktos mi moze powiedziec jak bedzie wygladal jutrzejszy dzien na orlenie? Jak dla mnie dzisiejsza sesja byla proba odwrocenia spadkow a aktualna wycena jest chyba zachecajaca do zakupow. Czy strach przed spadkami cen ropy pchnie kurs jeszcze nizej??? a co pokazuja wykresy? na jakimpoziomie jest opor???
|
|
Temat:
IDMSA
Zahary napisał(a):I zostaliśmy inwestorami "długoterminowymi" :)
Pozdrawiam  gratulacje podejscia mysle ze teraz silne nerwy cierpliwosc i odrobina humoru jest nam potrzebna. Ja wole zielony kolor ale czerwony tez jet potrzebny... byle nie za dlugo
|
|
Temat:
PKNORLEN
Zwieracze mam mocne, papiera nie wywalilem. Poczekam na te 34 z rekomendacji.... Ciekawe czy pan W. Białek ma racje... moze akurat rozluznil krawat? :) "5 proc. spadek WIG-u 20, do którego doszło podczas poniedziałkowej sesji (...)ale wydaje się, że jest to jeden z bardziej znaczących w ostatnim okresie sygnałów kupna. wojciechbialek.blox.pl/2009/06...
|
|
Temat:
DEVELIA
1,12
|
|
Temat:
PKNORLEN
"Przebieg poniedziałkowej sesji na warszawskiej giełdzie mógł zaskoczyć nawet największych pesymistów. Spadki na rynkach surowcowych oraz najnowsze prognozy Banku Światowego dotyczące globalnej gospodarki wyraźnie zaszkodziły giełdom akcji."
A tydzien wczesniej czytalem ze rynki surowcow sa na najbizszy czas najlepsza inwestycja. Coraz bardziej utwierdzam sie w tym ze te infa i sugestie to belkot podduszonych zbyt ciasno zacisnietym krawatem sciemniaczy analnych... Moj blad w tej spolce byl taki ze zamiast robic jak zawsze tzn kupic na poczatku i sprzedac na koncu sesji z 4-5% zyskiem zostawilem na nastepny dzien. pewnie te spadki zostana odrobione ale szkoda tych zamrozonych pieniedzy....
|
|
Temat:
DEVELIA
Dzieki , dzisiejsza sesja to potwierdzila mam nadzieje...
|
|
Temat:
MONNARI
|
|
Temat:
PKNORLEN
Strata moze sie zdazyc ale jak nie teraz to pozniej odrobia ja i beda do przodu to przeciez nie jest producent wykalaczek tylko paliwa a do baku trzeba cos lac, transport generalnie kuleje i mozliwe ze odbija sie to zyskach ale jakims ulamku procenta. Mysle ze to raczej jakis owczy ped na spadki. Lotos ma lepsze wyniki finansowe a tez leci... Tu chyba nie ma zasady mysle ze nasza gielda jest dosc "specyficzna" ze pozwole sobie na eufemizm...
|
|
Temat:
BIOTON
To samo wlasnie mysle co sie zmienilo w tym okresie ze wycena urosla z 0,16 na 0,45??? no chyba ze to indywidualna i subiektywna ocena jakiegos optymisty anala....
|
|
Temat:
DEVELIA
leci w dol od 4 czerwca czy ktos moze zrobic jakies AT dla tej spolki???
|
|
Temat:
PKNORLEN
|
|
Temat:
PKNORLEN
obsuwa ladna, nie ma co ale pewnie odrobi strate tylko szkoda czasu na ten powrot do 30
|
|
Temat:
PKNORLEN
 Ale jutro tez jest sesja...
|
|
Temat:
MIDAS
Należąca do Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas spółka CenterNet zawarła umowę Fundacją Lux Veritatis o stworzeniu telefonii komórkowej "wRodzinie", podała spółka w komunikacie. Wartość umowy oszacowano na ok. 160 mln zł.
Ciekawe czy ta inwestycja nie jest rydzykowna... ja licze na to 15,80. Ale kto nie rydzykuje ten nie zarabia ;)
|
|
Temat:
PKNORLEN
PKN Orlen może odnotować pozytywne wyniki finansowe już w II kw. 2009 r. - wobec blisko 1,1 mld zł straty netto kwartał wcześniej - jeśli utrzymają się obecne korzystne warunki makroekonomiczne, uważa prezes koncernu Jacek Krawiec.
Odrobic taka strate to chyba dobrze pewnie dzieki wzrosta cen ropy a nie sukcesa marketingowym - ale zawsze wzrost. Jak na piatek ladne zamkniecie nie wyawalali papiera na weekend wiec poniedzialek tez wzrostowy - chyba
|
|
No i info pomoglo tylko na ile???
|
|
Temat:
MCI
Jak MCI sprzeda udzialy w Bankierze Allegro to ten kurs troche drgnie, bo rozumie ze bedzie dosc powazny zastrzyk gotowki.
|
|
Temat:
BIOTON
Analitycy KBC Securities podtrzymali rekomendację "sprzedaj" dla spółki biotechnologicznej Bioton i obniżyli cenę docelową dla jednej akcji o 12,4% do 0,16 zł, wynika z raportu datowanego na 2 czerwca i odtajnionego we wtorek
No ale w 0,16 to juz nie uwierze ale coz rekomendacje sobie a gielda sobie...
|
|
"Akcje Orlenu, po uwzględnieniu wartego ponad 3 mld zł pakietu w Polkomtelu, nadal wyceniane są z prawie 20% dyskontem do porównywalnych spółek z regionu na bazie EV/EBITDA dla tego roku. W naszej opinii w kontekście uregulowania umowy z bankami i niskim w obecnym otoczeniu makro ryzykiem ponownych kłopotów z warunkami kredytowymi na koniec roku taka różnica nie jest uzasadniona" - tak twierdza anale z BRE
Mysle ze warto w ten papier zainwestowac zakladajac ze takie ceny paliwa napewno sie dlugo nie urtrzymaja.
|
|
Temat:
TECHMEX
Przeszla fala euforii przez gielde bo w USA AMERYKANIE zaczeli kupowac farmy to i texa na sobie uniosla... Przepraszam za ten sarkazm ale irytuja mnie infa typu: Amerykanie kupują domy, giełdy się cieszą gielda w NY bije rekordy wzrostow... sic
|
|
Goldman Sachs straszy ropą po 85 dol. za baryłkę Ropa naftowa drożeje w piątek na rynkach paliw w reakcji na podwyższenie przez Goldman Sachs prognoz cen tego surowca - podają maklerzy. Ostatnio JP Morgan Chase & Co wyczarterował super tankowiec do składowania oleju opałowego. Zdaniem analityków bank liczy na duży wzrost cen ropy w najbliższych miesiącach.
Mam nadzieje ze podciagnie to do gory PKN i Lotos
|
|
Mysle ze sa szanse na maly pospieszny... Podjęte działania są związane ze zmianą głównego profilu działalności emitenta z dotychczasowej sprzedażowo-produkcyjnej na marketingowo-sprzedażową. Proces reorganizacji działalności ma na celu zapewnienie wzrostu efektów działalności operacyjnej oraz utrzymanie konkurencyjności Spółki. W zakresie procesu produkcji Spółka podjęła następujące działania: - W dniu 01.06.2009 r. spółka Grupa Kolastyna S.A. podpisała umowę z Laboratoire L’ideal Parisien Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, której przedmiotem jest konfekcja oraz produkcja wyrobów według receptur Grupy Kolastyna z komponentów dostarczonych przez emitenta. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...
|
|
Pomijajac wartosc rzeczywista akcji to mozna zalozyc ze akcje kilka dni po emisji beda rosly sila "rozpedu" (jak wiekszosc debiutujacych spolek) wiec tak czy inaczej warto w nie zainwestowac... tak mysle.
|
|
Temat:
LOTOS
tak ladnie dzisiaj zarlo... i zdechlo :(
|
|
Temat:
VRG
Wyrok odroczony Vistula Group podpisała z Fortis Bankiem Polska i Fortis Bankiem aneks do porozumienia z końca marca, przedłużający o miesiąc, do 30 czerwca, zawieszenie spłaty głównej kwoty kredytów - poinformowała spółka w komunikacie.
|
|
Temat:
BIOTON
Bioton, polski producent insuliny, zapowiada znaczną redukcję zatrudnienia. Według informacji Gazety Giełdy Parkiet pracę straci 170 z 635 zatrudnionych (prawie 27 proc.). Spółkę ma to kosztować około 25 mln zł. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...Analitycy zaskoczeni ale sie spodziewali...  Wiadomosc nie rewelacyjna ale moze te ciecia przyniosa jakas poprawe
|
|
Temat:
SYGNITY
DM BZ WBK podtrzymał rekomendację 'kupuj' dla Sygnity i obniżył wycenę do 34,0 zł gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...To info pod jakiegos grubasa co chce z papiera wyskoczyc, czy rzeczywiscie pomimo slabych wynikow i prognoz sa widoki na takie wzrosty????
|
|
Temat:
SYNTHOS
Analitycy Domu Maklerskiego IDMSA w raporcie z 18 maja podnieśli cenę docelową dla akcji spółki Synthos do 1,33 zł z 0,82 zł oraz utrzymali rekomendację na poziomie "kupuj", wynika z raportu odtajnionego we wtorek. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
TECHMEX
Twierdza ze klienci na SCOR sami do nich pukaja ;) Jesli to prawda to mozna sie spodzewac szybkiej sprzedazy i uwolnienia sie od tego balastu. A wtedy spory zastrzyk gotowki i kurs leci w kosmos.... :]
|
|
Rafał Bauer, były prezes Vistula&Wólczanka, po kilku miesiącach ciszy powraca do gry w odzieżowej branży. Na postawienie na nogi łódzkiego Próchnika jest gotów wyłożyć 20 mln zł. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
IDMSA
Warszawa, 18.05.2009 (ISB) - Priorytetem grupy DM IDMSA w 2009 r. nadal jest zakup udziałów w banku, poinformował prezes Grzegorz Leszczyński w poniedziałek. Dodał, że spółka prowadzi na ten temat negocjacje. Nie sprecyzował kiedy zapadnie decyzja w sprawie transakcji, ale zaznaczył, że uważa obecny moment za optymalny do jej przeprowadzenia. "Na rynku jest wiele możliwości kupienia banku, z punktu widzenia ceny to najlepszy moment" - powiedział Leszczyński. Dodał, że IDMSA jest najbardziej zainteresowany dużym udziałem w niszowym banku, ale może również zdecydować się na zakup niewielkiego pakietu akcji w większej instytucji. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...
|
|
Temat:
MIDAS
Moze na: pozwolenia, ekspertyzy,warunki, certyfikaty, grunty pod np nadajniki, dzierzawy itp, itd. Kase firmy mozna wyczyscic pod przyszle zyski liczac ze szybko sie wroci zanim ktos coc zauwazy (choc to bardzo rydzykowne :)).
|
|
Temat:
MIDAS
Mysle ze ten aktualny kurs to pod ewentualny udany start telefonu p. Karkosika, taki swoisty kredyt pod ewentualne zyski a jak to bywa z kredytami trzeba je splacac...
|
|
Temat:
MIDAS
|
|
Temat:
BIOTON
J trzymalem od 0,20, po tych wszystkich zmianach liczylem na duze wzrosty ale niestety te skoki kursu w granicach 0,20-0,30 i nic wiecej powiedzmy "zniechecily mnie" i wywalilem po 0,27. Narazie zapominam o spolce
|
|
Temat:
MIDAS
CenterNet najpierw zerwał umowę z Orange, teraz działa z pomocą PTC. Ale już stawia własną infrastrukturę. Na początek w Toruniu gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...Pierwsza umowa z Ojcem Telefonem Roman Karkosik, znany inwestor giełdowy, oraz ojciec Tadeusz Rydzyk, szef Radia Maryja, będą współpracować przy budowaniu pozycji rynkowej nowego operatora telefonii komórkowej w oparciu o aktywa CenterNetu - zapowiada "Parkiet". gospodarka.gazeta.pl/gospodark...
|
|
Temat:
TECHMEX
Źle czy dobrze - tyle juz tu padlo opini... ja nastawiam jutro kupno na 6,00 jak wpadnie to dobrze jak nie to tez (dla texa)
|
|
Temat:
MIDAS
Mam, mam ale to jest jedna z tych spolek na ktorych trzymam palec nad Enterem. Nie mam przekonania do tych dwucyfrowych wzrostow...
|
|
Temat:
MIDAS
Mam, mam ale to jest jedna z tych spolek na ktorych trzymam palec nad Enterem. Nie mam przekonania do tych dwucyfrowych wzrostow...
|
|
Temat:
MIDAS
A teraz chyba nastapi realizacja zyskow hmm...
|
|
Prosze panstwa kurs wystrzelil jak rakieta a tu cisza?!!! Ktos wie skad taki wzrost?
|
|
Temat:
TECHMEX
Czy to nie bedzie tak jak sie czesto zdaza, ze jest odwrotnie jak mysli wiekszosc i jutro wybice???
|
|
Temat:
BIOTON
ja wystawilem S na 0,27 i lezy od rana - dziwne ze nikt tego jeszcze nie kupil... :D
|
|
Ja tez liczylem na piechote... ale przy wielu operacjach na jednym papierze trudno sie polapac. Myslalem tez ze zarabiam bo kurs idzie w gore... ale dopiero jak zrobilem sobie w Excelu tabelke gdzie wpisuje kurs aktualny i kazde dokupienie widze ile zarobilem(stracilem) globalnie i ile na poszczegolnym papierze. Excel liczy tez sredni kurs zakupu. zakupu z prowizja, wzrost % akcji od momentu zakupu, jak zmienila sie wartosc calego mojego portfela % i kwotowo. Mam kilka pomyslow jak ulepszyc moj arkusz ale to wszystko wychodzi w "praniu". Moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze bez takiego narzedzia trudno byloby mi sie polapac w tym moim inwestowaniu.
|
|
Temat:
BIOTON
Tak , tylko ze te miliony akcji ktos odkupuje...
|
|
To te dzisiejsze wzrosty byly chyba pod posta WD? :)
|
|
Temat:
BIOTON
|
|
Temat:
BIOTON
Mrozic kase i czekac na jakis odpal? czy wywalic i kupic cos co "normalnie" rosnie... Pewnie jak wywale to na drugi dzien wskoczy na 0,40 :)
|
|
Temat:
BIOTON
 TRACE CIERPLIWOSC...
|
|
Temat:
BIOTON
I na tych panow wlasnie licze Pan S. i Pan K ;) nie inwestuja pieniedzy w biznes bez widokow na zyski. Chyba ze jest tu jakies drugie dno...
|
|
Temat:
TECHMEX
noooo dyskusja merytoryczna :) Na stockwatch jakos spokojniej jest... ;)
|
|
Temat:
BIOTON
Ja nie rozumie.. takie milionowe wolumeny a kurs 0,30 ... 0,31 ... 0,29... 0,30... i tak w kolko  o co chodzi  ??? kto to trzyma??? jaki ma w tym interes???
|
|
Temat:
VRG
Moze to potraktowac jako prezent od IDMSA i dokupic w tej promocyjnej cenie?! ;)
|
|
Temat:
MIDAS
A jednak uroslo :D
|
|
Temat:
BIOTON
Spółka biotechnologiczna Bioton pozyskała w ofercie publicznej akcji serii M oraz warrantów dających prawo do objęcia akcji serii N 277,12 mln zł mln zł brutto, poinformowała firma w komunikacie gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...Same dobre wiesci.... a kurs jak wmurowany.... :D
|
|
Temat:
MIDAS
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas S.A. ("Fundusz") informuje, że w dniu 20 kwietnia 2009 roku odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie CenterNet S.A. (podmiotu w 100% zależnego od Funduszu), na którym podjęto uchwałę o podwyższeniu kapitału zakładowego tej spółki z kwoty 26.120.924,00 zł (dwadzieścia sześć milionów sto dwadzieścia tysięcy dziewięćset dwadzieścia cztery złotych) do kwoty 61.465.740,90 zł (sześćdziesiąt jeden milionów czterysta sześćdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści złotych dziewięćdziesiąt groszy), to jest o kwotę 35.344.816,90 zł (trzydzieści pięć milionów trzysta czterdzieści cztery tysiące osiemset szesnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) w drodze emisji 2.043.053 akcji zwykłych na okaziciela serii F, o wartości nominalnej 17,30 zł każda akcja i pokryciu ich wkładem pieniężnym.
Czy to info pozwoli jej jeszcze urosnac? Czy GPW reaguje juz tylko na wiadomosci z USA?
|
|
Temat:
SFINKS
Pozyczka od Sylwestra CackaZarząd Spółki Sfinks Polska S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka, "Sfinks") niniejszym informuje o zawarciu w dniu 10 kwietnia 2009 r. Umowy Pożyczki ("Umowa") z osobą fizyczną – akcjonariuszem Spółki, Panem Sylwestrem Cackiem ("Pożyczkodawca"). Przedmiotem Umowy jest udzielenie Sfinksowi pożyczki podporządkowanej w kwocie 30.000.000,00 zł (słownie złotych: trzydzieści milionów). Pożyczka zostanie przeznaczona na spłatę zobowiązań Spółki oraz bieżącą działalność gospodarczą. "1) Sfinks dokona podwyższenia kapitału zakładowego, a środki pieniężne uzyskane z tytułu obejmowania przez akcjonariuszy akcji nowej emisji przeznaczy na spłatę pożyczki; 2) Pożyczkodawca obejmie akcje nowej emisji w ramach podwyższenia kapitału zakładowego Spółki." Umowa z ING"Zarząd Spółki Sfinks Polska S.A. ("Sfinks", "Spółka") z siedzibą w Łodzi, niniejszym zawiadamia o podpisaniu w dniu 8 kwietnia 2009 r. Umowy Restrukturyzacyjnej ("Umowa") z ING Bank Śląski S.A. z siedzibą w Katowicach ("Bank"). Umowa Restrukturyzacyjna jest umową warunkową i nabiera mocy obowiązującej w przypadku łącznego spełnienia następujących warunków zawieszających: 1. Zawarcia przez Spółkę umowy pożyczki podporządkowanej na kwotę 30.000.000,00 zł. (słownie: trzydzieści milionów złotych) z Inwestorem i potwierdzenia wpływu środków z jej tytułu do Spółki," Umowa z Raiffeisen Bank Polska S.A.("Bank").Zarząd Spółki Sfinks Polska S.A. ("Sfinks", "Spółka") z siedzibą w Łodzi, niniejszym zawiadamia o podpisaniu w dniu 9 kwietnia 2009 r. Aneksu nr 3 ("Aneks") do Umowy o limit wierzytelności z dnia 24 lipca 2007 r. ("Umowa") z Raiffeisen Bank Polska S.A.("Bank"). W związku z zawarciem Aneksu Bank wycofał oświadczenie o wypowiedzeniu Umowy złożone w dniu 24 lutego 2009 r., wskutek czego przestały obowiązywać wynikające z niego skutki prawne. Spółka i Bank uzgodniły nowy tekst jednolity Umowy stanowiący załącznik do Aneksu. Istotne postanowienia Umowy Spółka przedstawia w dalszej części raportu bieżącego. Umowa z PKO BPZarząd Spółki Sfinks Polska S.A. ("Sfinks", "Spółka") z siedzibą w Łodzi, niniejszym zawiadamia o podpisaniu w dniu 10 kwietnia 2009 r. Umowy Restrukturyzacyjnej ("Umowa") z PKO BP S.A. z siedzibą w Warszawie ("Bank", "PKO"). Łączna kwota zadłużenia ("Dług") Sfinks Polska S.A wobec PKO, uwzględniająca kapitał, odsetki zapadłe i odsetki karne według stanu na dzień 7 kwietnia 2009 r. wynosi ogółem 34.943.879,75 zł (słownie złotych trzydzieści cztery miliony dziewięćset czterdzieści trzy tysiące osiemset siedemdziesiąt dziewięć i 75/100). Dług może zostać powiększony o ewentualne przyszłe roszczenia Banku z tytułu gwarancji wystawionych w ramach umowy ramowej o udzielanie gwarancji bankowych z dnia 29.07.2008 r. Umowa Restrukturyzacyjna została zawarta na okres do dnia 31.03.2015 r. Spłata zadłużenia będzie następować po upływie rocznej karencji, w ratach narastających, z których ostatnia będzie płatna w dniu 31.03.2015 r. Mam nadzieje ze Sfinks zlapie wiatr w zagle - i szczerze mu tego zycze!!! A Amrest niech bedzie smuto I tu widac roznice czlowiek ktory, stworzyl firme wlasnym wysilkiem nie odda jej tak latwo zrobi wszystko zeby ja utrzymac(czasem wielkim kosztem i to niekoniecznie w zgodzie z rachunkiem ekonomicznym poprostu ratuje czastke siebie). A taki prezio jakiejs XXX.S.A wybrany w jakims smiesznym konkursie bo wujek stryjka ma szwagra w zarzadzie, trzepie kase dla siebie a reszta jakos sie kreci w razie czego sprzeda jakas dzialke firmy za grosze z czego poza obiegiem odpala mu dole. I tyle tych zali, sam mam firme i wiem jak trudno jest sie czasem bronic przed roznego typu instytucjami (US, ZUS, Banki, Klienci :),) Oni widza cyfry nie czlowieka.
|
|
Jestem zielony, ale duzo czytam zanim zdecyduje sie na jakis papier. Niestety na wskaznikach sie nie znam - pewnie to powazny blad(ale jak do tej pory zarabiam, oczywiscie staram sie dowiedziec wszystkiego co pomoze w zarabianiu i trafnej ocenie spolki). jak narazie stosuje sie do 3 zasad - 1.dywersyfikacja; 2.zadnych malych firm 3. jak spadlo to pewnie i urosnie :). I mam nadzieje ze inwestowanie w gielde rozpoczalem w samym jej dolku.
|
|