Premiera BC udana nie jest, to fakt.
[********]
Prawdopodobieństwo że BC się nie zwróci jest male, to raz.
Dwa, nie wiem jak wymyśliłeś że w gamedevie można mieć "sekretny sos"
Zdradził byś swój tok myślenia? Nie chcę być złośliwy, (no może odrobinę ;)
Naprawdę jestem ciekaw, jak mogłeś wpaść na pomysł, że w branży gier, marketing może o wszystkim zdecydować.
Przecież to rynek totalnie spontaniczny, albo coś chwyci albo nie, kto by pomyślał, że gra o kozie się tak dobrze sprzeda? NIKT. Miała genialny marketing? NIE. Przykładów można wymyślić pierdylion, w obie strony medalu.
Zresztą, ile bit wydał na marketing TWOM? Dziękuję, dobranoc.
Śmiać mi się chce z tych wywodów na forach o tym jak to czar bita prysł bo ponieśli porażkę, rysa na wizerunku... O masz, nic tylko zwijać biznes bo mała porażka się trafila i na forach fame spadnie... :)
Znajdź firmę, która nie ponosiła porażek - nie ma takiej.
Cała masa ludzi sukcesu, bankrutowała będąc na szczycie, by znów na niego wejść.
A ty [********] o rysie na wizerunku, za max. 1mln zl a na koncie w banku 30 kolejnych...no proszę cie, bądźmy poważni, to forum o inwestowaniu a nie o wyższości PS4 nad XBOX ONE.
[********]
Zresztą, to ich pierwsza porażka? Oczywiście że nie.
Kolejne Anomaly były porażkami, nie zarabiały tyle ile oczekiwał zarząd i nie pchały bita na wyższy poziom w żadnym aspekcie po za... doświadczeniem. Uczyli się robić gry, na kolejne platformy (MP też - Anomaly 2), szukali swojego sposobu i go znaleźli - MEANINGFUL ENTERTAINMENT.
I to zaprocentowało. Rynek obecnie wycenia, to że jest DUŻA szansa że będzie procentowało dalej, wycenia fakt, że ich nisza jest jednak dużo większa niż horrory Blobera.
Porażki były, są i będą.
Oglądaleś rockq QA z prezesem? Mówił, że chcą dążyć do większych gier w swoim tempie, żeby zdobyć DOŚWIADCZENIE przy mniejszych projektach. To samo robią przy własnych produkcjach co przy obcych - organiczny wzrost.
Ale zaraz, zaraz - czy przypadkiem nie wszyscy tak robią? Czy od razu powstają ogromne firmy? Za kasę inwestora z kataru?
Kogo na dzień dzisiejszy obchodzi wydawnictwo? To druga noga, która MOŻE kiedyś będzie przynosić jakieś profity.
Zarząd doskonale wie że produkując/wydając małe gry nic nie osiągnie w długim terminie.
Jakby tego nie wiedzieli, to by nie mówili o dążeniu do produkcji/wydawania coraz większych gier.
A po TWOM mogliby pomyśleć, że to super deal robić grę za 2mln i wyciagać z niej 60mln, nie?
Napieraliby opór takich małych gier, z kalkulacją, że jedna chwyci i spadnie na nich deszcz hajsu.
Nie myślą tak, rozumieją że muszą zwiększać skale projektów, bo rozbić bank, takim maluchem, jest BARDZO trudno.
Skala własnych produkcji już rośnie, w wydawnictwie muszą wydać kilka "Anomaly" zanim zrobią kolejny krok.
PS. Trailer FP? Ty tak na serio myślisz, że tam był pokazywany trailer? [********]
Kod:mod: w treści wygumkowano uwagi personalne. przypominam o zasadach regulaminu forum