aircanada15 napisał(a):
Baks: po premierze Dzikiego Gonu spółka zajęła się produkcją 2 dodatków, które wielkością i jakością wykonania zachwyciły graczy.
Baks: te ostatnie "fakty medialne" jak to piszesz, pochodzą od byłych pracowników, którzy sami polecieli do tzw. prasy.
A przecież ledwie 7 listopada Adam Kiciński udzielił wywiadu, którego wydźwięk jest dla mnie bardzo pozytywny. Mówił m.in. "To co już widzimy strasznie nas cieszy. Jestemy super podeskscytowani, już nie możemy się doczekać momentu kiedy zaczniemy o Cyberze opowiadać, bo dusimy to w sobie. Ja bym strasznie chciał wszystko opowiedzieć, ale nie mogę."
Już oficjalnie podano na stronie MSCI:
MSCI POLAND INDEX
Additions Deletions
CD PROJEKT EUROCASH
DINO POLSKA
PLAY COMMUNICATIONS
Chyba nie chcesz powiedzieć, że przez ponad rok czasu 500 ludzi robiło 2 DLC .....
Przypomnę może, że rok DLC robi w 11bit 10-20 osób.
To fakt tych DLC nie sposób porównać .... ale tylko wielkością jakością są podobne ... dobre tu i tu.
Ale nie sposób wyjaśnić, że DLC CDP są 30 razy większe.
Dla mnie niepojęte jest, że przez wiele miesięcy nie uporali się z silnikiem.
Takie ruchy wyprzedzające powinny być zrobione dużo wcześniej.
Dlaczego nikt wcześniej nie zastanawiał się czy silnik pociągnie kolejne większe od W3 produkcje ?
Przecież już w okolicach premiery (a nawet wcześniej) mówiło się, że CP będzie większą produkcją ...
Wygląda mi na dokładnie taką samą beztroskę jak w CIG. Zrobimy na raz kilka produkcji ..... na silniku który planujemy zakupić .... ale go jeszcze nie umiemy użyć.
......... i zajęło im to 2 lata a w tym czasie część gier i tak zrobiono na starym silniku - bo nowego nikt nie umiał użyć....
To co mówi Zarząd to jedno a rzeczywistość często bywa inna.
Rozumiem, że takiego fana CDP boli to co wyszło.
Jednak pojawiły się informacje, że jeden z przecieków dalej pracuje w firmie - więc jest duże prawdopodobieństwo, że większość prawd za jakiś czas się potwierdzi.
Nikt z Zarządu nie potwierdzi tego ..... bo chyba musiałby podać się "do dymisji" .... w biznesie takich rzeczy się nie przyznaje oficjalnie ....
Jeśli wypływa tak poważny zarzut to szanująca się spółka przedstawia KONTRĘ !!!
Zwykłe stwierdzenie plotki jeszcze bardziej podsyca atmosferę.
Dla dobra spółki jeśli choć część "plotek" można podważyć powinni to zrobić jak najszybciej.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)