aircanada15 napisał(a):Baks: ledwo tydzień temu prezes udzielił wywiadu w którym po raz n-ty powtórzył, że rezygnacja z marki Wiedźmin byłaby nie-fair wobec graczy i inwestorów.
Edit: Jako osoba śledząca w miarę dokładnie losy spółki, mogę Ci z pamięci przypomnieć, że w 2014 Redzi mówili otwarcie o przesunięciu większości ekipy Cyberpunka do wykończenia W3. To było rozsądne. Później stworzono wspomniane dwa ogromne DLC. Jakie tu tajemnice ?
Mam nadzieję, że wspominając frustrata nie masz mnie na myśli, bo ja mimo młodego wieku mam już bardzo spokojny stosunek do dużych zmian MV mojego portfela. Zarówno na plus jak i na minus :)
Nie nie chodzi o Ciebie .... akurat Twoje wpisy traktuję bardzo poważnie i są nad wyraz profesjonalne !!
Co nie oznacza, że zawsze się z nimi zgadzam. Jednak często miałeś rację albo na bieżąco albo w perspektywie czasu.
Jednak był wpis który zarzucał wszystkim manipulacje kursem tak jakby spółka nie miała nic za uszami.
A prawda jest taka, że każdy popełnia błędy ale tak poważne spółce z takim doświadczeniem nie powinny się przytrafić. Przecież Kicińscy i S-ka są w tym biznesie od grubo ponad dekady ..... więc takie wtopy nie uchodzą.
CDP nie śledzę na bieżąco od czasu wyjścia kilka lat temu więc kilka faktów mi umknęło jak wypowiedź o nie porzuceniu marki .... to akurat fajne.
Teraz dobra okazja aby przykryć aferę i zapowiedzieć bardziej oficjalnie podjęcie planów w tym temacie ...
O przesunięciu załogi gdzieś mi mignęło ale jak widać nie była to cała prawda.
Jeśli były wcześniej jakieś prace przy CP .... to jak widać zostały całkowicie zatrzymane .... na 2,5 roku.
A to jest ogromna różnica. Nie przeszkadzało to spółce mamić akcjonariuszy nadciągającą niebawem premierą CP.
Chyba te rozważania o premierze 2018 przez analityków nie wzięły się z księżyca.
Premiera w 2018 lub 2019 a w 2021 to tak jakby różnica .... tak jakby około 1mld różnicy w przychodach.
Przy tym jeśli "leżał" silnik to nie robiono nic także przy tym kolejnym projekcie.
A spółka parę miesięcy temu deklarowała ile to przychodów będzie miała w kilku najbliższych latach ... tylko skąd te przychody.
Możan mówić o starych info i, że od tego czasu plany się zmieniły.
Jednak dane o planowanych przychodach są o ile pamiętam z tego roku kiedy były już znane wszystkie problemy spółki .... czy to nie jest zwykłe oszustwo ... ?
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)