Zainteresowałem się tematem spółki jakieś 3 miesiące temu też dzięki wywiadowi na stockwatch.pl z racji faktu, iż dostrzegłem w swoim przekonaniu potencjał tkwiący w spółce: produkt trafiający w niszę rynkową opracowany w oparciu o dotychczasową działalność (leasing nieruchomości do 1 mln zł), stale poprawiające się wyniki spółki, jasne określone cele biznesowe i kierunki rozwoju, perspektywy przeniesienia się na GPW lub AIM London Stock Exchange, ciekawa prognoza wyników ale ostatnie dwa miesiące to seria działań, które każdy powinien sam ocenić, ale o tym dalej. Specjalnie też sprawdziłem w dalszym ciągu na stronie www spółki funkcjonuje prezentacja, o której mowa w wypowiedzi jak rozumiem przedstawiciela spółki,a w niej w celach strategicznych na 2015-2016" debiut na AIM, budowa wartości dla akcjonariuszy. Na stronie internetowej w ramach strategii na 2015-2016 widnieje :
Cytat:Rzeczywisty wzrost wartości akcji i kapitalizacji spółki na rynku kapitałowym.
Przeniesienie notowań na rynek główny GPW w Warszawie oraz debiut na rynku AIM London Stock Exchange.
okres sierpień - I poł listopada 2015 r. - kurs porusza się w przedziale 2,36 - 3,08
W tym okresie spółka nabywa akcje własne po cenach rynkowych w ramach transakcji sesyjnych, o czym można przeczytać w raportach (ostatni zakup po 2,45 zł w dniu 20.10.2014 r.), później mamy okres zamknięty, o czym informuje Zarząd spółki.
12.11.2014 r. - publikacja raportu spółki, który pokazał w mojej ocenie dobre wyniki i podążanie ogłaszaną drogą, bezpośrednio po publikacji raportu kurs zachowuje się dobrze.
14.11.2014 r. - publikacja raportu o ustaleniu cenie emisyjnej akcji serii F po 1,50 zł, gdy kurs oscyluje w granicach 2,40 zł.
W ciągu kolejnych kilkunastu sesji po publikacji komunikatu kurs szybko obsuwa się w granicę 1,40 zł - 1,50 zł
17.11.2014 r.-ukazuje się raport o wznowieniu skupu akcji własnych i raporty dokonanych zakupach 17. i 18.11.2014 r. po cenach 2,14 zł i 2,09 zł
05.12.2014 r. - ukazuje się raport o odwołaniu emisji akcji serii F
15.12.2014 r. na profilu facebookowym ukazuje się wywiad z Prezesem spółki, m.in. odnośnie planów związanych z obecnością na giełdach: trzy fragmenty 6:00, 8:20, 9:00, zwłaszcza ten trzeci fragment, ggzie prezes mówi, że chce żebym inwestorzy byli z nimi i jest przekonany że działania związane z planami dotyczącymi przeniesienia się na inne rynki spowoduje wzrost płynnosci oraz wzrost wartości akcji
www.inwestortv.pl/film/marcin-... 07.01.2015 r. - raport o pozytywnym zaopiniowaniu przez Radę Nadzorczą wniosku Zarządu do WZA o zniesienie dematerializacji akcji serii C i wycofaniu akcji z obrotu na Newconnect.
08.01.2015 r. - kurs akcji spółki na koniec dnia 0,93 zł.
Ciekaw jestem dalszego ciągu wypadków. No i najważniejsze jak spółka i główny akcjonariusz podejdą do sprawy wykupu i ceny wykupu akcji od inwestorów, którzy zaufali spółce.