2018-04-23 x04:@baks, do tego już nie mam zamiaru się odnosić. Nawet nie raczyłeś się ustosunkować do mojej wypowiedzi w temacie rozpoczętym przez Ciebie. Każdy może prześledzić wątek i wyciągnąć wnioski.
[Wyraźnie zaznaczam: to nie jest AT.] Poniżej znajduje się wykres 11B z zaznaczonymi lukami. Krycie dwóch 230,xx i 218,xx może zaowocować spotkaniem z EMA233 na poziomie 193,xx. Równie dobrze jutro może być otwarcie z luką hossy. Decyzja o zaangażowaniu lub sprzedaży jest sprawą indywidualna, ale nadmierny optymizm budowany o przeczucia długoterminowe, na otwartym forum, to już … postawa nagana [moja ocena].
Odpowiem procentowo, gdyż „punkt widzenia zależy od punktu siedzenia”.
Google Dysk: Luki + wolumen + jeden ze scenariuszy, które wg mnie należy brać pod uwagę. Dwa pozostałe to trend boczny i wzrostowy :P@andy_dufresne: większość tego co udostępniam, to jedynie dzisiejsza praca. Stąd pewna niepewność co do poprawności. Dane z muve.pl i grupy Frostpunk, to to jedynie długotrwały proces 41 dni. Wyciągam prosty wniosek: zajmowanie pozycji teraz na spółce, to bardzo duże ryzyko, [opinia] gdyż sporo jest już w cenie – grafika powyżej przygotowana dla @baksa, to ukazuje na drugim wykresie – że 27% korekta od 265 pln/akcję nie jest nieprawdopodobnym oczekiwanie. Nawet w tak krótkim terminie, jak dwa tygodnie. Uzasadnienie: już idzie walka o 7%, a dzienne wahania ceny są na poziomi 10,xx pln oraz trafne [wg mnie] wskazanie przez @krewa świeczki na 11B, na W1.
@aircanada15: ta analiza muve.pl to jedynie dodatek do zbiorczej informacji o zmianach w grupie Frostpunk na Steam i ewentualny „spławik” czy transmisje znanych i nieznanych youtuberów, twitcherów i innych pokrewnych mogły/miały wpływ na sprzedaż.
Wniosek 01: miały, ale w przypadku muve.pl był on słaby, acz widoczny. Tu obaj zgodnie rozumiemy, że wynika to ze skali muve.pl i tego, że przed-premierowa wersja, to wersja tradycyjna i od momentu premiery przyjdzie na nią 1-2 dni poczekać - kupowali ją najbardziej oczekujący/niecierpliwi :]
Wniosek 02: skoro transmisja z rozgrywki, z pełnej wersji gry miał odzwierciedlenie w sprzedaży na tak małej platformie jak muve.pl, to zasadnym jest oczekiwanie, że na innych większych, miała większy wpływ i że w przypadku znaczącej dziennej zmiany w wielkości grupy Frostpunk na Steamie, można snuć pozytywne oczekiwania.
Oczywiście, że jest to niemiarodajne do prognozowania sprzedaży :] Nawet o tym nie śmiałem wspominać, a co zaznaczyłem, że 151 sprzedanych egzemplarzy na muve.pl to zaledwie 151*94,90 [pln].
.............................................