PARTNER SERWISU
xlsrusbw
515 516 517 518 519

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 20 września 2019 07:26:21
Coraz bardziej zaczynam wierzyć że cała sprawa ma jakieś solidne osadzenie polityczne. Ta opieszałość Prokuratury, jakieś dziwne zachowania Sądu czy instytucji z nim powiązanych (jak Kurator), niezgodne z prawem decyzje innych podmiotów czy też ostatecznie samowolka "naszego przedstawiciela" który chyba wziął sobie do serca słowa Owsiaka - "Róbta co chceta". Tylko takie "Róbta co chceta" bez solidnego poparcia normalnie skończyło by się jakimś dłuższym urlopem z wiktem i opierunkiem na koszt podatników.
W sprawie AG (wyrok cały czas odczytywany a Sędzia prowadząca nie doszła jeszcze do sentencji bo musiała najpierw odczytać dane 19 tys poszkodowanych) postąpiono szybko jak na polskie realia. No ale tu była szansa na znalezienie dowodów na "nieomal zbrodniczą rolę Tuska". Stąd "podwyższona aktywność".
Jako totalne kuriozum traktuję sprawę zniszczenia płytki CD z zapisem monitoringowym z wypadku z udziałem Premier Szydło. To znaczy że nie wykonano kilku kopii? Nie zabezpieczono w sposób odpowiedni materiału dowodowego? Płytkę CD potrafi skopiować każdy przeciętny użytkownik komputera! Co najmniej dwa przestępstwa. Zniszczenie dowodów (umyślne czy też nie) i nie zabezpieczenie należyte materiału dowodowego. Mimo iż koszt tej czynności nie przekraczał by 5 zł. A Prokuratura - nic.
To powyższe wydaje się nie mieć związku ze sprawą GBK - ale jednak - według mnie - ma. Chodzi o sposób działania różnych organów Państwa w naszej sprawie, które wydają się jedynie markować jakąś aktywność, faktycznie nic nie robiąc. A na koniec dowody w naszej sprawie też mogą ulec jakiemuś "przypadkowemu" zniszczeniu. Jak wskazuje doświadczenie - tak się zdarza.

Stowarzyszenie OSOG
0
Wpisów: 74
Wysłane: 23 września 2019 13:31:56
Chciałbym w swoim i Waszym imieniu prosić o powołanie na
Kapelana naszego Stowarzyszenia OSOG czyli rodzin poszkodowanych na rynku finansowym ks Marcina .

Jest naszym Duchem Opatrzności i Nadzieja .

Jak jego codzienne zmagania w RW o Nas napawa nas dumą.

Jego bezpardonowa walka z Mafia Finansową budzi u nas respekt i szacunek.

Przy opieszałości decydentów Zorganizowana Przestępczość na Rynku Finansowy rozwija się
do gigantycznej ośmiornicy , która wkrótce będzie zagrażać samemu Państwu.

To nasza nadzieja.

Liczymy ze wkrótce przyłączą się do nas inne grupy poszkodowanych i okradzionych z całej Polski

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 23 września 2019 21:56:58
Na tym się skupiają...
www.bloomberg.com/news/article...

szukanie haków na opozycję... wcale to nie dziwi...
Edytowany: 23 września 2019 22:01

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 24 września 2019 09:36:57
Szkoda, że Bloomberg nie napisze o Abrisie i Delloite.

Swoją drogą zaskakujące, że przed wyborami temat GetBacka nie istnieje.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 24 września 2019 12:16:41
zgadzam się z Jokerem. Jest to zadziwiające, że największa afera finansowa III RP jest w cieniu...

Stowarzyszenie OSOG
0
Wysłane: 24 września 2019 21:52:53
Walka byłych wspólników o nasza kasę niezabezpieczonych obligatariuszy rozgorzała na dobre. Trigon przegrywa ale ... . Banki bezpieczne ze swoimi zabezpieczeniami

infostrefa.com/infostrefa/pl/w...

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 24 września 2019 22:22:00
Joker napisał(a):
Szkoda, że Bloomberg nie napisze o Abrisie i Delloite.

Swoją drogą zaskakujące, że przed wyborami temat GetBacka nie istnieje.

Tym przy rzucie można się pobrudzić, wiec żadna ze stron na razie nie ryzykuje.

dario10
0
Wpisów: 57
Wysłane: 25 września 2019 11:09:46
Dziś w Gazecie Prawnej artykuł o karach nałożonych przez KNF na TFI, które zapłaci .... Getback.

Stowarzyszenie OSOG
0
Wysłane: 25 września 2019 11:18:19
Szanowni Państwo

Po ogłoszeniu naszej decyzji o powołaniu ks Marcina na Kapelana rodzin poszkodowanych na rynku finansowym zgłasza się do nas wiele osób i organizacji z prośbą o zorganizowanie w Warszawie Mszy św z Modlitwa i przejścia grupowego pod instytucje i firmy które brały udział w
okradzeniu Nas .
Prosimy też o informacje co do terminów i trasy przemarszu HAŃBY
Chętnych prosimy o wysyłanie info na kontakt@osog.pl

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 25 września 2019 15:47:10
Stowarzyszenie OSOG napisał(a):
Kapelana naszego Stowarzyszenia OSOG czyli rodzin poszkodowanych na rynku finansowym ks Marcina .

Przy opieszałości decydentów Zorganizowana Przestępczość na Rynku Finansowy rozwija się

To nasza nadzieja.

Liczymy ze wkrótce przyłączą się do nas inne grupy poszkodowanych i okradzionych z całej Polski

Ten to post to na serio?

Stowarzyszenie OSOG
0
Wysłane: 26 września 2019 10:49:34
Szanowni Państwo

Przesyłamy na maila pismo dla poszkodowanych kierowane potem do S-K Mądrego i do prezesa SO.

Do S-K - jest to zgłoszenie sprzeciwu przez zwykłego obligatariusza wobec decyzji S.Mądrego. To nie jest formalne pismo procesowe i może być wysłane mailowo. Niech wysyłają wszyscy, a nie tylko dopuszczeni do postępowania. Zawsze to ślad w aktach zostanie do przyszłego wykorzystania i dla Prokuratorów.

Do SO trzeba wysłać prośbę o podjęcie czynności nadzorczych w tej sprawie i załączyć kopię pisma do S-K.

Do nas dla przypomnienia :kontakt@osog.pl

maciej_61
0
Wysłane: 26 września 2019 11:39:46
NerfMe napisał(a):

To nasza nadzieja.

Ten to post to na serio?

Fakt. Bardziej przydał by się Rabin. Jemu bliżej do „wyznania finansowego”....

Visit68
0
Wpisów: 124
Wysłane: 26 września 2019 12:39:55
Masz racje. Wiele wątków śledztwa CBA jest powiązanych z Izraelem. Sam KK został aresztowany na lotnisku wracając ze spotkania z inwestorami grupy Abris z tego państwa. Kancelarie międzynarodowe z których usług korzysta grupa Abris i Getback też mają w tym swój udział. Jest to ciekawy i rozwojowy wątek prokuratorski w skali międzynarodowej

jenes
0
Wpisów: 143
Wysłane: 26 września 2019 13:22:58
Szanowni Państwo

Przesyłamy na maila pismo dla poszkodowanych kierowane potem do S-K Mądrego i do prezesa SO.

Do S-K - jest to zgłoszenie sprzeciwu przez zwykłego obligatariusza wobec decyzji S.Mądrego. To nie jest formalne pismo procesowe i może być wysłane mailowo. Niech wysyłają wszyscy, a nie tylko dopuszczeni do postępowania. Zawsze to ślad w aktach zostanie do przyszłego wykorzystania i dla Prokuratorów.

Do SO trzeba wysłać prośbę o podjęcie czynności nadzorczych w tej sprawie i załączyć kopię pisma do S-K.

Do nas dla przypomnienia :kontakt@osog.pl

Linki do wzorów:
drive.google.com/file/d/1WKtqw...

drive.google.com/file/d/1hlBgy...

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 26 września 2019 17:21:55
Visit68 napisał(a):
Masz racje. Wiele wątków śledztwa CBA jest powiązanych z Izraelem. Sam KK został aresztowany na lotnisku wracając ze spotkania z inwestorami grupy Abris z tego państwa. Kancelarie międzynarodowe z których usług korzysta grupa Abris i Getback też mają w tym swój udział. Jest to ciekawy i rozwojowy wątek prokuratorski w skali międzynarodowej
Od samego początku twierdzę,że to koszerny gescheft.Taki przekręt tylko w głowach wyznania handlowego mógł się zrodzić.Dla nas to nie dobrze icki kasy nie oddadzą po dobroci.

Stowarzyszenie OSOG
0
Wysłane: 26 września 2019 21:10:17
Drodzy Państwo .

Nie wiem czy już czytaliście poniższa lektura od RF tez w sprawie Getback i patologii na rynku.
Dużo stron do czytania jesienne wieczory w ciepłej kołderce ze złotej LAMY będzie idealnie

rf.gov.pl/pdf/DKN_Raport_niepr...

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 28 września 2019 22:55:04

Witam, całkowicie popieram wysyłanie przez Państwa powyższych pism i proszę żebyście to robili. Nie o wszystkim mogę tu napisać ale jest to bardzo ważne. Nie kosztuje wiele czasu bo można wysłać emailem.

Ze spraw bieżących. Niedługo miną 4 miesiące odkąd RB bezkarnie blokuje pracę Rady Wierzycieli. Przygląda się temu Sąd, który mimo naszych licznych działań nie reaguje. Dlatego prośba do Was o mobilizację i wysyłkę tych pism, musi ich być naprawdę dużo...Jeżeli oczywiście się z treścią zgadzacie.

13.09 odbyła się telekonferencja RW z Zarządem. Zadaliśmy sporo trudnych pytań, niestety nie otrzymaliśmy satysfakcjonujących odpowiedzi. Poprosiliśmy także o dokumenty, których Rada od dawna nie otrzymuje. Ostatni dokument został przez Dłużnika udostępniony w specjalnym systemie Radzie Wierzycieli w styczniu 2019 r. Później cisza.

Od czasu zadania przez nas niewygodnych pytań Spółka milczy tylko p. Nawłoka raz coś skrobnęła, a w imieniu czlonkow Zarzadu, Rady Nadzorczej a nawet Spółki wspolpracujacej z GBK odpowiada nam RB. Istna komedia...Odpowiedzi te generalnie sprowadzają się do tego, zebysmy w ogole nie pytali...dla nas, ale tez dla prawnikow jest to zaskakujace ze cos takiego moze sie nadal dziac z ta spolka....
Edytowany: 28 września 2019 22:56

maciej_61
0
Wysłane: 29 września 2019 16:41:09
Z pisaniem pism też się zgadzam ale np ja ale i większość nie może chyba podpisać się pod tak zredagowanym tekstem:

Cytat:
niniejszym informuję, iż pomimo wysyłanych do Pana Sędziego-Komisarza Jarosława Mądrego wniosków i apeli...

Ja żadnego wysłanego pisma na oczy nie widziałem. Jak więc mogę stwierdzić że ".. iż pomimo wysyłanych do Pana Sędziego-Komisarza Jarosława Mądrego wniosków i apeli..".
Nie twierdzę że ich nie było, ale ten tekst w obecnej formie jest stwierdzeniem przeze mnie na piśmie że byłem świadkiem przesyłania takowych pism. A świadkiem nie byłem. Penalizacja do 5 lat.
Ewentualnie mógłbym stwierdzić że wiedzę swoją czerpię z relacji Członków Stowarzyszenia OSOG i/lub członków RW.
Podobnie w drugim piśmie jest stwierdzenie:
Cytat:
Dlaczego Sąd, pomimo wniosków i apeli pozostałych członków RW, nie reaguje i nie zwołuje posiedzenia rady w trybie.....

Świadkiem przesyłania jakichkolwiek wnisków czy apeli nie byłem. A więc znowu mógłbym tylko stwierdzić że wiedzę swoją czerpię z relacji Członków Stowarzyszenia OSOG i/lub członków RW.
Zauważmy że piszemy do konkretnego urzędującego Sędziego. A on na rozprawie może zadać proste pytanie. "A skąd ma Pan tą wiedzę?". No i może być kiepa. Bo co odpowiem. Że z forum?
Edytowany: 29 września 2019 16:41

GetOblig
0
Wpisów: 77
Wysłane: 29 września 2019 16:48:36
Pytanie, czy obligatariuszy może pozwać to....za brak wykonywania czynności do ktorych został powołany? Macieju skoro sąd bimba na całkowitą destrukcję jaką realizuje to... to myślę że wysłanie takiego pisma nawet w sytuacji o której piszesz nie jest niczym zdroznym.

maciej_61
0
Wysłane: 29 września 2019 16:58:17
Jeszcze raz powtarzam. Do akcji wysyłania listów jak najbardziej się przyłączę, wiedząc z relacji zawartych na tym forum że sądy, RB i różni tacy bimbają sobie z tego co się dzieje. Jednak nie mogę podpisać się pod stwierdzeniem że byłem świadkiem czegoś czego świadkiem nie byłem. Bo w tym przypadku może nie jest to "Wypowiadanie fałszywego świadectwa przeciwko bliźniemu swemu" ale z całą pewnością "Wypowiadanie niesprawdzonego świadectwa....". A 5 lat ewentualnej odsiadki nijak mi się nie uśmiecha.
To że Sądy teraz po "dojnej zmianie" działają jak działają to nie znaczy że ja ten fakt omijania prawa popieram. Także przeze mnie samego.
Edytowany: 29 września 2019 16:59

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

515 516 517 518 519

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,521 sek.

weszpwda
hpdsbnpl
jxqdjemi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
npikioit
kpwmbjsq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat