Byłem subskrybentem Longterm – część druga ostatnia.
Będąc subskrybentem miałem wątpliwy przywilej zapoznania się z pięcioma edycjami „flagowego” produkty zespołu Longterm czyli listą wybranych – w zamyśle potencjalnie najbardziej zyskownych spółek – zwanego Top 15. Jest on publikowany jakiś czas po wynikach kwartalnych. Poniżej przedstawiam stopy zwrotu z tychże portfeli od momentu ich publikacji do dziś czyli dnia 20.07.21 oraz dla porównania jaka jest stopa zwrotu Wig za te same okresy:
Top 15 po wynikach za I kw. 2020 to -2% a Wig +30%
Top 15 po wynikach za II kw. 2020 to +1% a Wig +39%
Top 15 po wynikach za III kw. 2020 to -10% a Wig +11%
Top 15 po wynikach za IV kw. 2020 to -5% a Wig +4%
Top 15 po wynikach za I kw. 2021 to -6% a Wig -3%
Innym produktem Longterma są tzw. „Trzy typy na trzy miesiące”. Będąc subskrybentem ma się ten również wątpliwy przywilej że można się dowiedzieć o nich tydzień wcześniej niż wszyscy inni zainteresowani. Wyniki ostatnich trzech edycje przedstawiają się następująco (tak samo jak powyżej porównuję z Wigiem który był przez Longterma jakże wyśmiewany i pogardzany za marność swoich dokonań):
I edycja od 15.10.2020 -31% a WIG +21%
II edycja od 21.02.2021 -14% a WIG +3%
III edycja od 22.04.2021 0% a WIG +15%
Tak przedstawia się część obiektywna czyli wyniki. A subiektywna tak:
Jest tak bezczelnym i pełnym tupetu naciągaczem że nie chcesz się przekonać czytelniku jak bezwartościowy towar sprzedaje! Dla mnie to było jedno z najgorszych doświadczeń w życiu dać się tak przewalić i przekonać że podłość ludzka nie zna granic! Jedyny z niego pożytek o którym obecnie już wiem to bycie anty wskaźnikiem – tak dla rynku jak i szczególnie dla poszczególnych spółek – te które wytypuje na liderów swojego rankingu z zamkniętymi oczami można sprzedawać jeśli się posiada lub grać na krótko o ile jest taka możliwość!
Można też być pewnym że o to o co na pewno zadba - to tak jak w moim przypadku - to aby prawda o wynikach jego działalności zrobiła mu jak najmniej szkód i dokona tego poprzez odcięcie możliwości jakichkolwiek komentarzy we wszystkich mediach w których się licznie pojawia! Dlatego więcej już moich wpisów nie będzie gdyż zostałem przed upływem rocznego abonamentów bezwzględnie i nieodwołalnie wyrzucony/zbanowany.
Dlaczego prawda tak go boli i dlaczego tak skrupulatnie postępuje aby nie wyszła ona na jaw?
To proste - gra idzie o naprawdę duże pieniądze. Ilość subskrybentów utrzymywana jest w tajemnicy w przeciwieństwie do jego kolegi/konkurenta po fachu Tradera21 czyli Cezarego Głucha który tu:
www.youtube.com/watch?v=0fhrwq...chwali się że ma ponad dwa tysiące subskrybentów/kursantów. A kurs/subskrypcja kosztuje:
www.kurs.inteligentnyinwestor....Czyli założywszy średnią cenę pięć tysięcy złotych razy dwa tysiące zakupionych kursów/subskrypcji daje to 10 milionów złotych! Bez ŻADANEGO ryzyka. I to tylko z jednego źródła dochodów opowiadając o zakupach uranu, raitów w Tajlandii i akcji w Nigerii oraz Hongkongu czy krypto walut lub złota.
Ciężko powiedzieć czy Rokicki równie skuteczny w zgarnianiu kasy ale to pokazuje skalę przychodów o którą idzie gra! Tak więc po raz kolejny potwierdza się jak się zdaje stara prawda że zamiast być poszukiwaczem złota lepiej dostarczać łopaty i kilofy bądź spodnie robocze dla tychże poszukiwaczy. Choć w tym wypadku narzędzia są zupełnie bezużyteczne z wyjątkiem korzyści dla sprzedającego je. Ale jeśli ktoś chce posłuchać idiotyzmów jak to że 5 zł dywidendy jest lepsze od 200 zł o które zniżkował kurs CD Projeku lub analogicznie 6 zł dywidendy versus 20 zł obsunięcia kursu na Amice i wiele wiele innych to Longterm zaprasza.