PARTNER SERWISU
edaqlucr
134 135 136 137 138

BANKRUCIK portfelik

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 21 czerwca 2021 17:27:14
10,5-12 zł

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

bankrucik
140
Wysłane: 7 lipca 2021 12:42:07
z innej beczki
#mbank, #visa prawie 6% opłaty manipulacyjnej za przewalutowanie PLN/EUR przy płatności kartą debetową do konta za granicą to zdzierstwo @mBankpl
UWAŻAJCIE !! zrobiłem 2 transakcje i to były 2 ostatnie transakcje !

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 7 lipca 2021 20:45:36
mbank ma kartę wielowalutową, super to działa, rok temu używałem w Chorwacji
W tym roku w Bułgarii a ponieważ mBank nie ma lew, otwarłem w aliorze i też super, zero prowizji i opłat a kurs kupna 2,32 a nie 2,46 jak w kantorze, płatności karta w sklepie i bankomaty bez opłat
Edytowany: 7 lipca 2021 20:46

bankrucik
140
Wysłane: 23 lipca 2021 23:30:18
wbrew swoim standardowym preferencjom, w 2 ostatnie dni czyli przed weekendemThink zainwestowałem istotne dla portfela środki w państwowąNot talking spółkę... #JSW ale węgiel mnie skusił

martin207
28
Wpisów: 263
Wysłane: 26 lipca 2021 23:50:23
Kogo jeszcze nie skusiła dopiero skusi ceny węgla w AU kosmos

bankrucik
140
Wysłane: 28 lipca 2021 00:35:40
bankrucik napisał(a):
sebastian88 napisał(a):
Hej bankrucik a co skłoniło Cię do zakupu SMS kredyt ? Pozdrawiam

obserwacja zachowania akcji od kilku tygodni i #szóstyzmysł
mam wrażenie, że moje pojawienie się po stronie kupna ponizej 0,2zł sprowokowało ... kogoś

a tu już powyżej 3 złthumbright ale już beze mnie (1000% w 2 ruchach mi wystarczył a jak widać mogło być więcej%love4

bankrucik
140
Wysłane: 28 lipca 2021 01:18:24
bankrucik napisał(a):
bankrucik napisał(a):
kiedyś zachód wykupywał Banki i handel teraz przyszedł czas na ostatni bastion "polskości" czyli nieruchomości i developerzy

Robyg przejęty
Ronson przejęty
Murapol przejęty
Polnord przejęty
VANTAGE przejęty
BAUMA przejęta
ECHO przejęte
LCC - przejęte
itd

widać zachodni inwestorzy ( PIMCO, GOLDMAN itp grube ryby) zakładają dalszą hossę w nieruchomościach w Polsce

a "przypadkiem" pewnie dzięki lobbystom? ministerstwo szykuje kolejną( po lexdeveloper) świetną dla nich ustawę.

ciekawe ile wydrukują kasy, które wspomoże sektor już zachodniego kapitałuWhistle Whistle

powyżej to są wpisy sprzed roku i więcej...
idzie jak po sznurku wg scenariusza który opisałem dawno temu...... najpierw obcy kapitał przejmuje branże w tym wypadku developerkę i zaczyna "dbać" o przyjazne przepisy i wsparcie państwa...
i tak przepisy przypadkiem korzystne dla najmu mieszkań przez korporacje sypią się jak z rękawa...
pyk...ustawa lexdeveloper, pyk ustawa o REITACH z limitami minimalnymi aktywów, żeby jakiś polski "kamienicznik" z 10 mieszkaniami przypadkiem nie skorzystał.pyk .ustawa o funduszu gwarancyjnym developerskim( mieszkania podrożeją a wielu małych developerów nie wytrzyma) pyk ustawa o wymianie gruntów za jakieś mieszkania w inwestycjach( pewnie tylko wielcy developerzy będą w dużych miastach odpowiednio "wiarygodni" do takiej wymiany z gminą), a teraz żeby już kompletnie dobić prywatną polską konkurencję osób fizycznych na rynku to się wprowadzi zmiany podatkowe niekorzystne dla właścicieli mieszkań
tvn24.pl/biznes/pieniadze/pols...

a po paru latach się dowiemy, że zachodnie korpo dostały jeszcze kredyty z Unii na 0% żeby "poprawić dostępność mieszkań... i przy okazji wyciąć konkurencję
( dla niedowiarków przypominam, że kiedyś Unia wspomogła takimi kredytami ekspansję zachodnich sieci handlowych żeby " zagwarantowały dostęp do żywności w Polsce czy jakoś tak.. bo wiecie wcześniej Polacy przymierali z głoduNot talking i bez lidla czy kauflanda dalej by tak było..)

a skończy się jak zwykle... wydymają Polskę i Polaków na grube dziesiątki miliardów złotych, zniszczą polską konkurencję ( osób pywatnych które kupowały mieszkania na najem jako zabezpieczenie emerytalne itd) i latami będziemy żyli jako społczeństwo płacące kasę za najem zachodnim korporacjom... dostępne dane mowią, że ponad 90% nieruchomości komercyjnych (galerie i biurowce ) są w rękach zachodnich funduszy, bronił się sektor najmu mieszkań ale go teraz wykończą dla drobnych..

o tym w TVN i TVP Wam nie powiedzą..

bankrucik
140
Wysłane: 16 sierpnia 2021 12:29:28
Portfel na 16/08/2021
powyżej 10% wartości portfela
#JSW,
#ALIOR
#TIM,
poniżej 10% portfela
#DATAWALK
#IZOLACJA
#ROPCZYCE
#WIRTUALNA
#ORZEŁOPONY
#K2HOLDING
#GETINHOLDING
#Elektrim
#DOOK
#POZBUD
#VOTUM
#ENERGA
#PGSOFTWARE

bankrucik
140
Wysłane: 23 sierpnia 2021 23:10:35
Według danych Pew Research poglądy społeczeństwa afgańskiego można określić jako radykalne. To, że jakieś osoby będą uciekać przed reżimem talibów, nie oznacza jednocześnie, że nie będą stanowić zagrożenia dla porządku publicznego. Według badań Pew Research opublikowanych w 2013 roku, prawie wszyscy Afgańczycy popierali prawo szariatu jako porządek prawny, a 61% z nich uważa, że powinno dotyczyć ono wszystkich obywateli – muzułmanów i niemuzułmanów. 39% mieszkańców kraju często lub czasami mogłoby uzasadnić zamachy samobójcze. 81% akceptuje obcinanie rąk złodziejom, a 85% kamienowanie cudzołożników. Gdyby ktoś odszedł od islamu, 79% zaakceptowałoby karę śmierci jako odpowiednią.

Takie postawy, jak również doświadczenia krajów zachodnich, które jak Austria i Niemcy odnotowują nadreprezentację Afgańczyków w przestępstwach z użyciem przemocy, nakazują ostrożność w realizowaniu procesu azylowego i ew. deportacji.

euroislam.pl/afganistan-na-kra...

to tak dla ochłody wariatom którzy chcą otworzyć polską granicę dla wszystkich chętnych afgańczyków,

a dlaczego udostępniam to na moim wątku dotyczącym rynku finansowego? to przemyślcie jakie koszty dla Polski czyli bezpośrednio dla kieszeni polskiego podatnika stowrzyłoby przyjęcie np 100 tys takich "demokratycznych" imigrantów ze wczesnośredniowiecznym światopoglądem? ile milardów rocznie?

bankrucik
140
Wysłane: 13 września 2021 15:31:43
Elemis napisał(a):
J

Co do sedna sprawy:

Opisywane wydarzenia to też jakieś zwieńczenie długotrwałego procesu. Ustawa pozwalająca na przymusowe przejęcie pustostanu została uchwalona w 2016 roku. Mieszkanie musi pozostać zupełnie puste przez 2 lata ( świadczyć o tym ma nie tylko brak umów najmu, ale też brak jakichkolwiek opłat za wodę i inne media ) Nie ma mowy zatem o przejmowaniu czyichś drugich, okazjonalnie używanych domów itd.

Duża część mieszkań o których mowa - to właśnie tak zwane "Narcopisos". Mieszkania okupowane na dziko. Głównie przez handlarzy towarem ze skrzyżowań.

Obserwuję sobie liczby - w wielu źródłach na jakie się natknąłem mowa o 194 mieszkaniach znajdujących się w rękach 14 firm. Do tylu miejsc zostało wysłane ostrzeżenie: "stoicie puste". Czytałem też o banku SAREB, który dobrowolnie przekazał 256 mieszkań miastu - co by mogło ono je wynająć.  Ustawa uderza zatem raczej w instytucje. Te, które całkiem fajnie skorzystały na kryzysie lat 2007 - 2008.

Co do zamiany prawa - tak. Miasto mogło czasowo - przymusowo przejąć nieużywaną nieruchomość na okres 4 - 10 lat. Po czym zwrócić właścicielowi. Od grudnia 2019 może ją także wykupić za 50% wartości rynkowej. Mówi się także o możliwości skrócenia okresu, w którym mieszkanie nie może pozostać nie użytkowane do czasu pół roku.

Ja nie podejmuję się polemiki o zasadności tych wszystkich zmian. Po prostu chciałem przedstawić względnie rzetelny obraz całej sytuacji. Nie jest ona na pewno jednoznaczna. A problem nie tyczy się tylko Barcelony. Zresztą co Barcelona sobie uchwali, może być bardzo szybko zanegowane przez decyzję z Madrytu. Ale to już kolejny skomplikowany temat d'oh!

jak widać powolutku, małymi kroczkami ale jednak idziemy w kierunku hiszpańskim... u nas pasożyt i praktycznie "złodziej.".. ( czym nie płacący czynszu od 2lat za mieszkanie, różni się od złodzieja który ukradnie ci samochód, żeby sobie pojeździć... "użycza"przecież tylko za darmo) może grać z właścicielką w trąbę a prawo jeszcze go chroni...a dziennikarz z czerskiej robi z niego bohatera..krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44...

bankrucik
140
Wysłane: 28 września 2021 10:08:05
jestem w szoku, że na czerskiej ten wywiad puścili.. naprawdębinky , bo gdyby go czytelnicy przeczytali, że zrozumieniem ( kocham to pojęcie od czasu lekcji w szkole średniej) to wywrócili by propagandę o imigrantach która serwuje sama czerska

next.gazeta.pl/next/7,151003,2...

już prościej i bardziej łopatologicznie się nie da wyjaśnic dlaczego korporacje popierają migracje ludzi, bo to imigranci zapewniają im ciągłą przewagę podaży pracowników nad popytem korporacji , zeby obnizać realnie wynagrodzenia...a to zapewnia tylko ciagły napływ imigrantów gotowych zapierdalać 2x dłużej za 1/2 dotychczasowej miski ryżu lokalsów

dlatego korporacje popierają #imigranci,#usnarzgórny, #dzieńrówności itp...
żeby korporacje mogły dalej wyzyskiwać innych potrzebny jest ciągły, świeży napływ imigrantów, którzy będą tworzyć podaż pracy i świeże gęby do "wyżywienia"...
kiedyś znajomy developer z canady wyjasnił mi prosto dlaczego popiera imigrację...bo imigranci powiększają popyt na rynku mieszkań ( ta część która ciężko pracuje), a jeśli ich nie stać to wtedy popiera się jakąś lewicową partię albo aktywistów którzy chcą, żeby państwo sfinansowało dach nad głową imigrantom... developer zawsze wygrywa !

To mechanizm stary jak kapitalizm. Jeśli pod bramą fabryki pojawia się nadwyżka chętnych, to po prostu dotychczasowym pracownikom można mniej płacić. Nie trzeba nikogo nowego zatrudniać, do wywołania presji płacowej wystarczy, że pod tą bramą stoją inni. Gastarbeiterzy - Turcy i Polacy - byli ściągani do Niemiec po to, żeby rozbić siłę związków zawodowych i zahamować wzrost płac. Również polscy przedsiębiorcy ściągają migrantów, żeby zapobiec presji płacowej

o na Zachodzie kreatywna klasa wyższa od lat 80. uczestniczy w budowie technologicznych gigantów, a klasa robotnicza i niższa klasa średnia znalazły się pod presją offshoringu, czyli przenoszenia fabryk i biur za granicę. Myśmy na tym korzystali, bo Niemcy, Francuzi, Belgowie, Brytyjczycy i Amerykanie odkryli, że jest taki kraj, w którym ludzie są nieźle wykształceni, a zarabiają cztery razy mniej. Kosztem robotników włoskich i niemieckich powstał gigantyczny przemysł samochodowy w Europie Środkowej. Byliśmy narzędziem, którym rozmontowywano klasę robotniczą i klasę średnią na Zachodzie.

Jeżeli wynagrodzenia w Polsce wzrosną za bardzo, to się kapitał ruszy dalej. Amerykańska socjolożka Beverly Silver dokładnie opisała, jak przesuwano centra przemysłu samochodowego w kolejne rejony świata. Jeżeli w Polsce w tej branży powstaną silne związki zawodowe i będzie duża presja płacowa, to się stanie dokładnie to samo, co wszędzie: przemysł samochodowy się wyniesie.

Edytowany: 28 września 2021 10:08

vasco
6
Wpisów: 72
Wysłane: 28 września 2021 11:08:14
Widocznie mają w tej "wybiórczej" jakąś dywersję ;-).
Z tym, że póki co, to te tabuny imigrantów z Iraku czy innych Afganistanów raczej się do nas z ekranów telewizorów pchają, niż przez granicę z Białorusią. No ale jak ktoś buduje swoje wyobrażenie o otaczającym go świecie na podstawie tego, co w tzw. mediach zobaczy/przeczyta, to gotowy w to uwierzyć i po podwyżkę do szefa nie pójdzie. Prędzej do kościoła się pomodlić, żeby roboty nie stracić ;-). Głupie te społeczeństwa w swojej masie.
A nawet jeżeli na granicy tysiące stoją, to przepuścić trzeba, bo i tak na zachód pójdą za tłustym socjalem. Korytarz zrobić i wypad jak najprędzej na Berlin i dalej.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 28 września 2021 11:15:00
bankrucik napisał(a):
jestem w szoku, że na czerskiej ten wywiad puścili.. naprawdę

Bo nie przeczytali ze zrozumieniem ;)

bankrucik
140
Wysłane: 28 września 2021 11:20:03
@VAsco
ciężko zrozumieć wypowiedź ale odniosę się

krótkowzroczność to teraz popularna wada..
to, że dzisiaj uciekają do niemiec to nie znaczy, że jutro czy za miesiąc też tak będzie..
jak chcesz realnie wiedzieć ilu imigrantów napiera na granicę polską czy litewską to policz ile samolotów laduje dziennie na białorusi z krajów imigranckich typu Egipt, Irak itd no chyba, że wierzysz, że nagle obywatele iraku, pakistanu, egiptu zakochali się w walorach turystycznych Białorusi... puszczę białowieską idą zwiedzać..Eh?

sprawdź też dlaczego łukaszenka rezygnuje z ruchu bezwizowego z krajami typu pakistanPray

a w ogóle to zapomniałeś, że miliony Ukrainców robią w Polsce to co Polacy robili wcześniej w Niemczech.. artykuł opisuje ten mechanizm i pokazuje kto na nim zyskuje a kto traci

bankrucik
140
Wysłane: 28 września 2021 11:34:38
krewa napisał(a):
bankrucik napisał(a):
jestem w szoku, że na czerskiej ten wywiad puścili.. naprawdę

Bo nie przeczytali ze zrozumieniem ;)

kolega z okolicy czerskiej pisze mi, że to przejaw wojny symetrystów z gazety z fanatykami z wybiórczej

vasco
6
Wpisów: 72
Wysłane: 28 września 2021 11:44:48
@bankrucik
Jakiś czas temu zgłębiałem temat i jestem świadomy problemu. Te samoloty nie wzięły się z niczego - ktoś (wielcy tego świata) podjął taką decyzję. Jaki ma w tym interes? Temat wielowątkowy i na dłuższą dyskusję. Kto na tym zyska? No wiadomo, że ten bogaty.
Z tymi mediami chodziło mi bardziej o to, że ludzie naoglądają się TVP albo TVN i potem są autentycznie przerażeni. Jedni, że im ten przysłowiowy Irakijczyk do domu wejdzie, a drudzy, że jak poseł Franciszek jedzenia nie dostarczy, to katastrofę humanitarną będziemy mieli.

bankrucik
140
Wysłane: 3 października 2021 22:01:04

#ALLIN in wongiel? love4
ładnie byśmy dziś/jutro wyglądali jakbyśmy zamknęli swoje kopalnie i opierali własną energetykę o import węgla, przy całej swojej ułomności własne górnictwo zapewnia nam #bezpieczeństwoenergetyczneNot talking

bankrucik
140
Wysłane: 4 października 2021 21:38:25

Portfel na 30/09/2021
powyżej 10% wartości portfela
#JSW,
#DATAWALK
#TIM,
#BOGDANKA
poniżej 10% portfela
#ALIOR
#IZOLACJA
#ROPCZYCE
#WIRTUALNA
#ORZEŁOPONY
#K2HOLDING
#GETINHOLDING
#Elektrim
#DOOK
#POZBUD
#VOTUM
#ENERGA
#PGSOFTWARE
#LUG

https://twitter.com/Bankrucik1

KamiLPArsenal
29
Wpisów: 160
Wysłane: 6 października 2021 08:18:23
PGS żegna się z portfelem. Planujesz z wolnych środków zainwestować w spółkę o podobnym profilu na długi termin?

bankrucik
140
Wysłane: 6 października 2021 18:45:59
już mam .. bo większość wartości k2holding to spółka zależna Fabrity czyli mniejszy odpowiednik PGS..
tu masz trochę informacji
www.trigon.pl/files/K2H_202109...

Edytowany: 6 października 2021 18:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

134 135 136 137 138

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,528 sek.

dcepfvsn
ebhkxgqo
gosixehs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mcqnahwi
kfyvodat
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat