bankrucik napisał(a):rozpatrując za i przeciw członkostwa Polski w Uni uznałem w pewnym momencie że bycie w Unii jest po prostu mniejszym złem niż funkcjonowanie poza Unią ( bilans strat i zysków widziałem jednak z pewną przewagą zysków)
po dzisiejszym orzeczeniu #TSUE jestem pewien, że dużo szybciej nastąpi dzień w którym w interesie politycznym, społecznym i ekonomicznym Polski będzie wyjście z #EU...
brukselczyki z #TSUE tylko ten dzień przyspieszyły
brukselczyki owładnięte ideą rewolucji obyczajowej, społecznej i ekologicznej dostając do ręki nabity pistolet w postaci orzeczenia TSUE nie będą miały żadnych hamulców w krzewieniu swoich bredni, co w krótkim czasie wywoła efekt wzburzenia w entuzjastycznym europejsko społeczeństwie polskim.. dzisiejsze orzeczenie przyśpieszy jedynie ten proces i uczyni bardziej gwałtownym
takie rzeczy miałem na myśli pisząc tekst powyżej...
najbardziej ekologiczna i czysta energia z atomu to nie... lepszy ruski gaz od bandyty.. a jak się Polska nie podporządkuje to nabitypistolet w postaci orzeczeń sądokracji z #TSUE...
polskatimes.pl/polskie-elektro...orzeczenie #TSUE to włożenie nabitego pistoletu w ręce niemieckich zdrajców idei unii europejskiej, którzy przez ostatnie kilkanaście lat hodowali ruskiego bandytę, budując z nim najpierw nordstream1 i teraz nordstream2.
wkrótce Polska nie będzie miała wyjścia i chcąc nie chcąc albo zostanie wypchnięta z UE albo sama z niej wyjdzie,
Popełniliśmy 2 kardynalne błędy: najpierw traktaty lizbońskie a w tamtym roku zgoda na "mechanizm praworządności" trzeba było vetować Funduszz odbudowy bo i tak kasy z tego nie dostaniemy.. a jeszcze będą nam blokować inne fundusze na które płacimy niemałą już składkę...
w ten sposób pozbawiliśmy się realnie mocnego veta dla niemieckich "pomysłów", tym bardziej, że francja zgłupiała do reszty godząc się na niemiecką dominację w EU.
stary niemiecka gra... identyczna do ruskiej... oficjalnie popieramy partnerów a nieoficjalnie im dowalamy.. coś jak ruskie.. oficjalnie wycofujemy wojska, nieoficjalnie najpierw przejadą przez Ukrainę... tylko naiwni idioci mogą wierzyć w niemieckie czy rosyjskie intencje
inny przykład...oficjalnie popieramy wolny handel w EU i przepływ ludzi i kapitału nieoficjalnie dowalamy wprowadzając "pakiet mobilności" w transporcie..w EU rozwalający to i blokujący konkurencję
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com