Koniec historii :)
addison napisał(a):To kpina czy żart primaaprilisowy?
aktywa na koniec 2014 to 18mln a na 30 czerwca 2015 już 320 mln! W tym czasie wartość firmy czyli papier wzrósł z 4 tyś do 50mln! kapitał własny na koniec 2014 to MINUS 140tyś, na 30 czerwca 2015 to 178mln!
Czy mamy uwierzyć, że w tym czasie Misztal i spółka włożyli w spółkę 120mln(bo 50mln sobie ot tak zapisali jako WNiP)? Gorszego prospektu dawno nie widziałem. W przepływach ktoś widział taką gotówkę?
posiedzę wieczorem to prześwietlę tego gniota. ta spółka z daleka mi śmierdzi, bez emisji akcji ta spółka przy lekkim spowolnieniu na rynku nieruchomości zapada się jak kamień.
Po sukcesie emisji w 2016 i ściągnięciu kasy od fundów po 20(wartość ok 35mln PLN), generowaniu zysków przez 5 lat, wypłacie raptem 3PLN dywidend przez te lata główni zabierają spółkę z gpw po kapitalizacji 115 mln.
35 mln włożyły w spółkę fundy, 5 lat generowania zysków, wkład własny spółki na początku i teraz pożegnanie po takiej cenie.
Pisałem od początku, że to smród.
cyt: Akcjonariusze-strony porozumienia ogłosili przymusowy wykup pozostałych 260 884 akcji, stanowiących 2,69% kapitału i2 Development po 11,5 zł/sztukę, podał podmiot pośredniczący Trigon Dom Maklerski.
W skład porozumienia wchodzą: Marcin Misztal, Andrzej Kowalski, Acico Investments Limited, Galtoco Investments Limited.
Przymusowy wykup rozpocznie się w dniu 25 marca. Dzień wykupu został ustalony na dzień 30 marca 2022 r., podano w komunikacie.
całość:
stooq.pl/n/?f=1477870&sear...krótki opis historii: Weszli z mocno zadłużonym biznesem na GPW, gdzie dzieki kasie z IPO biznes się ustabilizował i nabrał realnej wartości bez ryzyka utraty płynności a jak już nabrał wartości to zabieramy z GPW bo ona nam już nie jest potrzebna. Polecam lekturę sprzed lat o spółke Work Service, która na GPW weszła w ostatnim momencie zanim obligi by ją docisnęły do podłogi.