Cytat:Yaroman
Powodzenia i wytrwałości życzę! To ma szansę zadziałać. Kęty i PZU - świetne typy. Chętnie widziałbym je też w swoim portfelu. Tylko liczę, że będzie jeszcze taniej i czekam z zakupami. W strategii dywidendowej najważniejsze to chyba dobrze kupić
Dzięki Yaroman no też jestem przekonany że zadziała ale muszę bo gdybym nie był to niemiało by to sensu :)
Dużo teraz oglądam webinarów na ten temat i właśnie czekam na książkę może nawet dzisiaj przyjdzie pod tytułem
"Zbij fortunę na dywidendach" autorstwa Marca Lichtenfelda. Książka podobno bardzo dobra i świetnie "wgryza się" w temat inwestowania dywidendowego. Oczywiście to nie jest tak że jestem zielony i "wchodzę w temat" którego nie znam. Tak nie jest ale wiedzę swoją chcę powiększyć w tym temacie. Zresztą któż z nas tego nie robi ? W zasadzie uczymy się wszystkiego całe życie a w dziedzinie jaką jest inwestowanie jest to wręcz wskazane :)
Czy dobre wejście w strategii dywidendowej jest najważniejsze ?
Uważam że może nie do końca najważniejsze ale jest oczywiście również ważnym elementem. W zasadzie jest kilka takich ważnych elementów które po złożeniu w całość powinny dać wynik pozytywny :)
Jak to wszystko wyjdzie w rzeczywistości okaże się już niebawem i przekonam się na własnej skórze :)
Na początek dokonałem zakupu pierwszej pozycji do portfela. Chodzi o wspomniane Kęty.
Do potfela wpadło 7 szt w cenie 605zł.
Dzień ustalenia prawa do dywidendy wypada 11-07-2022 więc chciałem mieć tą spółkę już w portfelu. Na zakup kolejnych mam czas więc spróbuję "wstrzelić" się w jak najbardziej dogodny moment.